Jump to content
Hundesonen.no

Djervekvinnens valpetråd


Djervekvinnen

Recommended Posts

Okei, jeg tar sjangsen på å lage min egen valptråd her. Jeg har vært på forumet i noen år nå, og har sittet og lest utallige valpetråder og sett folk gått igjennom prosessen med å få seg nytt nurk og all gleden med det. Jeg kan ikke legge sjul på at jeg har vært litt misunnelig iblandt. :closedeyes: Men jeg har heller ikke planlagt valp før tiden føltes moden for det, og ikke minst at Hera ble voksen nok. Nå som hun er snart 5 år føler jeg at det passer bra, og vi har det siste året sett oss rundt etter oppdrettere.

Vi har vært innom et par ulike raser, men vi endte opp med min skapfasinasjon: Greyhound! jeg har brukt utallige timer på å lese om rasen og snakket med folk. Har det siste året vært i kontakt med flere, og samtidig vært ganske usikker. Jeg er ikke kjent i rasemiljøet så det gjorde det litt værre.

Men etter om og men og besøk her og der fant vi endelig ut hvilken oppdretter vi skulle satse på! Og det ble en kennel i Hamar/ Sverige (samarbeid). Vi likte tispen veldig godt da vi besøkte dem, og ikke minst folkene.

Før helgen ble tispa parret i Danmark med en flott hanne, så nå er det offisielt igang!

Jeg krysser fingrer for at alt går som normalt nå, og hvis det går bra ventes valpene i begynnelsen av Desember!

Så her skriver jeg ting som skjer, helt til vi forhåpentligvis ender opp med vår ønskevalp om noen måneder. Vi gleder oss sånn til å se hvordan de blir.

Endelig er det min tur til å dele dette med dere! :)

Bilder av foreldrene på min hjemmeiside: Klikk her under Ny valp.

* :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 239
 • Created
 • Last Reply

Moro at dere skal ha hund fra Siw :) Hun driver med portugisisk vannhund også. Har en hel del vinnende hunder både av den ene og den andre rasen seru.

Det blir spennende å følge med på, spesielt siden jeg vet godt hvem oppdretteren er :)

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer! Dette blir spennende, vet jo du har brukt lang tid på dette :)

Er det tispe eller hanne dere ønsker dere?

Vi vil ha tispe. Men skulle det bare bli hanner så blir vi å vurdere det. Men tispe er førstevalget.

Moro at dere skal ha hund fra Siw :) Hun driver med portugisisk vannhund også. Har en hel del vinnende hunder både av den ene og den andre rasen seru.

Det blir spennende å følge med på, spesielt siden jeg vet godt hvem oppdretteren er :D

Så arti at du kjenner til henne. Hun hadde en portis der når vi var på besøk. En morsom liten sak som hoppet rett opp i fanget mitt og tok seg tilrette. søtt!

Link to comment
Share on other sites

Å herre for noen nydelige foreldre. Deler din fasinasjon av greyhounds. Litt synd at jeg ikke helt føler jeg har det som kreves for en slik rase...enda. Lykke til med ventingen. Er bare til å legge MASSE bilder ut her når det blir tatt noen :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...