Jump to content
Hundesonen.no

Pulien Nico og Alaska Husky Toddy

Recommended Posts

Så spennende! Ble det hannhund altså? Trodde dere skulle ha en tispe som skulle hete Bimbo.

Han var veldig søt. :ahappy: Når kommer han i hus?

Håper du legger ut bilder etter hvert som han vokser til. :)

Åja :aww:

:teehe:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

For ordens skyld, Nico er tispe :P

Halvveis oppkalt etter en kjent kvinnelig artist ( Veltet Underground ) , men mest fordi vi synes det er søtt.

Jeg har tidligere forbannet meg på at jeg aldri mer skal ha sort hund, etter å ha sett igjennom bildene husker jeg hvorfor. Vel , her er noen hvor man ser det er en hund...

20140501_132302.jpg

20140501_133724-1.jpg

20140501_122347.jpg

Mammaen

20140501_122433.jpg

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fniis, søt valp og morsom mamma :D De ser så snålkule ut med de dreadsene!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry dobbeltpost, mobilen vil ikke la meg redigere.. Men hvordan er det med ammingen med alle de dreadsa? Klippes de under? Har de i det hele tatt noe særlig under? :P Hvordan kommer valpene seg innunder når hun står og dreadsa henger ned til gulvet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koselig, hun var jo bare nydelig. Og morsomt navn. Egentlig en skikkelig kul rase, gleder meg til å se flere bilder av nurket!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

*svare spørsmål*

Hun kommer hjem siste helgen i mai :D

Ingen problem å amme. Dreadsene er ikke like tette under magen. Rasen har vært sånn i tusenvis av år og valpene finner frem :)

De klippes ikke annet enn på lengden når de kommer for nære bakken. De skal være 1 cm over.

Mange klipper de enda kortere.

Nico kommer ikke til å se ut som en Puli på noen år enda. Først skal hun være krøllete som nå, så skal hun bli superfluffy, så skal hun se ut som et tilfelle for mattilsynet et par år, SÅ begynner man å ane at det er en Puli og ikke et tilfelle fra en rspca episode.

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hun er forøvrig tjukkebolla i kullet, tydeligvis god på å snappe til seg go'puppen.

Det kunne like gjerne blitt Rosa tispe som ble vår, men det var noe med rød som fanget oss litt ekstra. Bortsett fra hos sambo, han falt helt for blå gutt. Jeg er hannhundmenneske, men begge guttene var selvfølgelig tinget :P

Egentlig kunne jeg tenkt meg den voksne hannhunden til oppdretter. Han er en av de skjønneste koseklumpene jeg har møtt, og en av mine favoritthunder uansett rase. Han hadde "litt" vaskemani på valpene :lol:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer så mye! Blir spennnende å følge, siden det er såpass ukjent rase. Tror bare jeg har sett den på bilder, faktisk.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

De er egentlig som gjeterhunder flest under snorene altså :)

Takk for gratulasjoner!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stilig! For meg er det en litt eksotisk rase. Blir spennende å følge med her fremover, jeg har gledet meg til det siden du skrev her at dere skulle ha puli. Jeg har faktisk drømt om denne valpen jeg, hvor sært er ikke det? :P

Gratulerer med valp!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg måtte fnise litt av mammabildet :D Gratulerer med bebis :) få se "skikkelige" bilder av foreldre da :D

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • To dager igjen her! 😱 Hagen er gjort så valpesikker som den kan få blitt, lekene ligger klare, hundegården er delt i to, alt er helt klart. Nå er jeg mest spent på hvordan hun tar bilturen hjem, som er over fire timer, og hvor trygg hun vil være i nytt miljø. Og hva hun kommer til å synes om han vi har fra før. 😄 Vi kommer ikke til å ha dem løse sammen til å begynne med, for han er veldig voldsom og har dårlig språk. Men håper de får glede av hverandre allikevel. Har sommerfugler i magen nå ja 😄   
  • Jeg har to tollere, en på snart 8 år og en på snart 1 år. Jeg har vært ganske bevisst på hva som har vært utfordringer med hun eldste og jobbet mye med det på den yngste for å unngå problemer. Den eldste girer seg til tider alt for mye opp under trening og i andre situasjoner det skjer noe gøy, som f.eks bading. Med hun kjenner jeg meg veldig igjen i det @Miloficent sier. Hun tilbyr atferd i hytt og pine og blir frustrert om hun ikke får noe. Jeg tror at i hennes tilfelle grunner det mye i dårlig impulskontroll. Nå som hun begynner å bli gammel og har kreft konkurerrer vi ikke lydighet eller RL lengre så jeg trener bare for gøy. Jeg lar hun slurve og tulle som hun vil, vi trener for bare for gøy 😊 Valpen, som jeg kaller han selv om han snart er et år, har jeg hatt litt andre utfordringer med. Jeg har trent mye ro og selvkontroll fordi han kan til tider være "all over the place". Jeg ønsker å gå jaktprøver med han, og er så imponert over roen han har under jakttrening selv om dummyer kastes. Problemet her der i mot er at han ikke kommer tilbake med ting han apporterer. Han synes det er så kult og leker "fang meg hvis du kan" leken med meg. Det er så frustrerende at jeg nå har lagt det litt på hylla. Nå jobber vi bare med håndtarget for at han etterhvert skal kunne avlevere i hånden. Han har vært en stortyv som valp og jeg har vært dum og ikke tenkt så mye over at jeg flyr etter han for å få tilbake ting han har stjelt 🤔 Jeg prøver å bytte til meg ting nå, og det går litt bedre, men det er krise om han er løs og finner en ball eller noe annet kult. Da løper han bare rundt meg og bøller. Håper vi snart også knekker koden sånn som @Sprettballen😃
  • Trekker opp denne igjen!  Frister litt å prøve med mine to bordere. Yngstemann tenker jeg at jeg sikkert kunne trent til å løpe fint ved siden av sykkel, og hun er også god til å trave. Men i utgangspunktet prøver jeg å lære henne det motsatte, å ligge foran i stram line i galopp og trekke. Så vil aller helst ikke trene henne til å jogge ved siden av. Eldste er en håpløs traver (han galopperer hvis jeg jogger sakte, til tross for at han er nesten 60 cm høy...) og kommer heller aldri til å løpe med sykkel uten å trekke som et uvær. Vil det da si at vi ikke kan være med? Er det helt uaktuelt å ha hund foran sykkelen som trekker i galopp, så lenge vi holder oss innenfor gitt hastighet? (Evt trekker på siden i Springer i galopp). 
  • Vel vi møter jo titt på utfordringer på trening, like så ofte som vi møter på ting som går superlett. Den største utfordringen for min del med Milo er at han blir så giret at han bare fjaser med å hoppe rundt eller gjøre dekk/sitt i tide og utide frem til han får en kommando. Når kommandoen kommer så gjør han det han skal for en godbit, mens med en ball så koker det litt vel mye i toppen og hvis jeg venter han ut kan han bli frustrert å starte å bjeffe eller vise alle triksene i boken. Dette er dog noe vi jobber med, sånn at jeg bruker ball der jeg vil ha han gira og på, mens godbit brukes for å roe han ned. Prøver også å lære han at han skal holde kommandoen selvom han får en godbit, og at vi kan gjøre sammensatte øvelser uten påfyll med godis hele tiden (øvelser han altså kan godt). Skulle alikevel ønsket at han bevarte roen selvom ballen er tilstede, men han bare eeeeelsker ball😅 Ellers hvis han kjeder seg litt under trening (feks fellestreninger der vi gjør ting etter tur) så kan han finne på grave febrilskt i bakken eller konstant snuse under kjedelige øvelser hvis han lukter noe spennende på bakken. Dette med at han girer seg enormt er jo også veldig positivt. Han er ALLTID klar for trening, elsker å jobbe og vi har kjempegod kontakt stortsett. Vi har startet med lydighet (rettet mot konkurranse) ganske sent og ser utfordringer med det, med tanke på at enkelte ting som feks utgangsstilling hadde vært mye lettere å trent på fra han var valp kontra 2 år gammel. Jeg er også ganske fersk i gamet, så vi lærer sammen😄 Milo er blanding av dansk-svensk gårdshund, toller og cocker spaniel.
  • Feilfri innlæring handler i korte trekk om å gjøre treningen så enkel at hunden alltid lykkes, og øke kriteriene så gradvis at hunden fortsatt får det til. Det betyr ikke at man aldri skal feile den, men man tilstreber hele tiden at hunden skal klare det kriteriet du har satt. Får den det ikke til, går man kjapt tilbake på kriteriene sine. Det forebygger frustrasjon. Jeg har også brukt varierende kvalitet for å få progresjon i en øvelse som har vært vanskelig. Der forsøk, men dog ikke "godt nok" har blitt belønnet med tørrfôr, mens gode forsøk har blitt belønnet med pølse, karbonade etc. og jackpot med f.eks. lek på supre forsøk. På den måten får du ikke frustrasjon fordi du venter ut, men du får likevel belønnet bedre de skikkelige forsøkene til hunden. 
 • Nylig opprettede emner

×