Gå til innhold
Hundesonen.no

Blondie & Tidi


MegaMarie
 Share

Recommended Posts

  • Svar 1.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Takk for omtanke ❤️ Dessverre ble det ikke snakk om måneder en gang ?Tidi fikk sovne inn onsdag 13 mars ? Hun virket noe bedre på søndag og mandag etter at hun hadde fått supplerende medisin

Blondie har blitt 14 år! Hipp hipp hurra!

Tidi var tiltenkt å ha et kull hos oppdretter nå i vinter. Men før hun eventuelt skulle parres, så skulle hun ta ultralyd av hjertet da det er dukket opp en del unge kelpier med hjertefeil. På vei til

Posted Images

Jepp, ekte crazy-kelpie! Nydelig er hun!

Haha, helt klart! I gaar drev hun aa gjorde stunts innendoers. Hun proevde aa hoppe fra sofaen og bort i sengen min. Det er ca 2 meter + bort dit. Hun har klart det foer, men i gaar gikk hun rett i sengenkanten. Herregud :P

*Gulp* kun 10kg hun. Hehe :-) søt da, liker henne godt ;-)

Hihi, ja! Hun er liten! :) Det var det hun ble veid da vi var paa 6 mnd kontroll da. Det er to uker siden. Hun har sikkert ikke lagt paa seg saa mye paa den periode, men jeg foeler at hun ser stoerre ut.

Hjelpes, så fin hun er! :wub:

Hvordan er hun i størrelse ifht søsken og foreldre? :)

Takk :D

Begge foreldrene skal vaere ganske store mener jeg aa huske. Jeg vet ikke hvordan det er med soeskene, uten om en soester som var stoerre og hadde mer benstamme da de var valp. Da jeg pratet med henne i Desember veide Tidi 8,6 kg og hennes valp, Wissla, veide ca 10 kg. Men Tidi var den minste da de var valp. Far har en soester og en mor som er ganske smaa, 42 cm eller noe slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som om hun kan konkurrere med Opsis! Får håpe du muligens får en mellom-kelpie? Lov å håpe!

Ja, jeg tror hun kan konkurrere med Ops. Hvor mye veide Opsis rundt den alderen? Ja, man kan jo håpe på mellom kelpie! Det hadde vært fantastisk, men jeg tror hun akkurat har bikket over det. Uansett så skal vi kose oss med agilitytrening om det blir for mye for henne å hoppe store hindre :)

Jeg glemte helt å takke fotografen bak oppstillingsbilde. Takk @ingvildoline :D Kjempe fint bilde :)

Edit: Jeg proevde aa maale Tidi naa. Ikke saa lett med en linjal som kun gaar opp til 30 cm. Hun er ca 42-43 cm.

Jeg spurte hvordan soeskene var i vekt og hoeyde:

Bror Willy Wonka er 45 cm og veier 13 kg.

Soester Wasp (rosa tispe som jeg ogsaa hadde valg om)er 43-44 cm og 11,5 kg.

Foreloepig er ingen av de noe spesielt store da :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk @Finefant :ahappy:

Ja, @, vi får håpe på det, men jeg blir ikke lei meg om hun blir liten. Konkurranse er ikke det viktigste, så vi kan fint kose oss på agilitytrening og hoppe mellomhinder om hun blir en liten stor hund :)

@Renate A ja, nå har hun begynt å se voksen ut plutselig :D

Åå, de hundene altså :wub: I dag tidlig våknet jeg av et kelpiekrek som var klar for action! Lite moro. Man tror liksom at 8 timer søvn ikke er for mye å be om, men tydeligvis er det det.. I løpet av natten har hun spist på en flettet kurv stol.. Men Blondie var så søt og lå ved siden av meg og ville bare kose og sove :wub:

I dag var første dag med hund på kurset. Grunnferdighetskurs eller konkurranse lydighetskurs trinn 1 eller noe slikt som det heter. I dag hadde jeg og Tidi privattime. Det var skikkelig gufent vær, og en ny plass med masse forstyrrelser. Men hun var så flink når hun først skjønte at vi skulle trene. Tidi har så bra fokus og utholdenhet! Instruktøren lurte på om jeg ville selge henne :lol: Etterpå slapp jeg henne løs i en park hvor det var noen andre som gikk tur med hund, i tillegg til at det var orienterinsløp rundt parken. Tidi er fryktelig begeistret for joggere, men hun holdt seg ved meg hele tiden. Det var et øyeblikk hvor hun prøvde å løpe bort til en annen hund i parken, men da jeg ropte henne inn snudde hun på flekken :D Herregud jeg er så stolt! Det var så deilig å kunne ha henne løs der med så mange fristelser rundt :D Jeg trengte ikke å si hele navnet hennes en gang. Det holdt med å si "Ti" også snudde hun og var klar for hva enn jeg ba henne om :wub: Hun er gull av og til altså, selv om hun nå om dagen gir meg noen få gråhår og :P

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag var første agilitytrening på lenge, herregud så deilig å få starte med det igjen. Blondie hadde overraskende bra fart for en slik bane. Blondie er veldig glad i rette linjer hvor jeg beveger meg mye, vs baner med mye handling hvor jeg står mye stille og peker hvor hun skal, men i dag var det bra tempo innimellom :D Vi fikk også en del lure tips som jeg ikke har tenkt på før :) Kjempe moro! Å som jeg gleder meg til resten av agilitysesongen :D

Tidi fikk trene litt sitt og dekk med forstyrrelser. Agilitytrening gir en hel del mer forstyrrelser enn f. eks lydighetstrening. Bjeffende hunder, tunneller som ruller, hunder som løper hele tiden osv. I tillegg drev de å gravde med gravemaskiner veldig nærmt banen. Tidi syns det så utrolig morsomt ut på banen, så hun var ikke helt på nett hele tiden, men på slutten hadde hun utrolig bra fokus :) Vi lekte også litt med alle forstyrrelsene rundt, og hun henger godt i leken :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Sorry for lite bilder i det siste. Datamaskinen min har vært på reparasjon, så jeg har ikke kunne redigert bilder og jeg har dermed ikke tatt noen bilder heller. Men nå er datamaskinen tilbake og jeg har vært ute i dagslys med kamera! :D

12540405685_0acf2f7f24_c.jpg

I dag fikk hundene gå tur hver for seg :) Blondie var først med ut, og mens jeg gikk med henne la jeg også ut to spor til Tidi. Et jordespor og et skogsspor. Jeg brukte edmondo app på skogssporet, men jeg aner ikke hvordan man legger ut bilde av det :P Det var uansett et veldig kort spor, da jeg endte opp med å gå inn i en stor busk, og bak den var det helt vill skog, umulig å gå i nesten, så det er sikkert ikke så morsomt å se :P

12540546213_86261d365b_c.jpg

Det er en god stund siden vi har gått spor. Jeg merker at vi må gjøre det oftere får at hun skal skjønne hva det er vi gjør. På slutten av begge sporene går hun veldig fint og nøyaktig, men før det er det mye surr og jeg tror ikke hun helt vet hva hun skal gjøre. Jordesporet hadde en vinkel som jeg syns hun tok ganske fint :) Skogssporet var rett frem, men krysset veldig mange turstier, så hun ble veldig forstyrret av det. Fremover skal det garantert bli mer spor, så lang været gjør slik at vi kan det :)

12540402095_6c383c7a7f_c.jpg

Tidi har fått mye større radius på tur i det siste. Men hun stopper alltid opp og sjekker om jeg følger med, det er veldig greit :) Så jeg slipper å bekymre meg. Når jeg sier større radius, så vil det si at hun kanskje løper 10-20 meter foran meg :lol: Før var radiusen hennes veldig liten, type maks 10 meter foran meg. Hun løper mye! Hun står nesten aldri i ro på tur, så det var umulig å ta bilder av henne :lol: Her er et av bildene hvor hun stod i ro. Jeg lurte henne med en pinne! :shifty:

12540547243_9676c639bd_c.jpg

Hun kommer seg så fort og lett gjennom terrenget! Jeg gleder meg så mye til å prøve rundering med henne :ahappy: Om det kommer folk eller hunder så er hun veldig grei. Hun løper aldri bort til de med mindre de er veldig nærmt oss. Der er Blondie veldig annerledes. Hun kan løpe bort om de er 50 meter unna :lol:

12540913014_8482272a0d_c.jpg

12540912684_ba509da049_c.jpg

Ellers er hun bare så god og snill :ahappy: Hun har vært på besøk hos min nevø på 5 måneder og kelpie som hun er, så elsker hun alle mennesker i alle størrelser :) Hun var veldig snill og rolig med han og virket til å skjønne at han var en baby :) Hun lot han ta på pelsen hennes og hun bare slikket veldig forsiktig på hendene hans :ahappy: Det blir spennende å se hvordan de er med hverandre når de begge blir eldre :) Jeg håper på et supersøtt barn og hund vennskap! :wub:

12540545243_7f51ab4f2d_c.jpg

12540544963_8160056ab8_c.jpg

12540911304_09a0165a1b_c.jpg

Blondie er gode gamle Blondie :) Veldig avslappende å gå tur med utenom når vi møter på andre hunder. Hun traver fint et par meter foran meg, snuser litt, springer forbi meg, står og poserer :wub: Hun har fått så enormt mye pels etter kastreringen! Hun ser virkelig lekker ut da :wub: Jeg håper dommerene syns det også, for ellers er det mulig den pelsen forsvinner. For selv om den er lekker, så er den ikke funksjonell i det hele tatt! Tusenvis av kvister surrer seg fast i den og det blir floker bare man ser på den. Jeg skal aldri ha pelshund igjen :lol: Men hun er veldig vakker da :wub:

12540549733_d9dd0a8db4_c.jpg

12540407415_3b76b222d6_c.jpg

12540408185_955f17f007_c.jpg

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wow Tidi ser skikkelig voksen ut nå synes jeg! Herlige bilder <3 og Blondie er jo bare megavakker, håper dommeren liker pelsen!! :)

Ja, hun har begynt å se veldig voksen ut plutselig! Jeg ser så stor forskjell på bildene. Takk :D Jeg og håper dommerne syns hun er pen :wub:

Hjelpes som Tidi har vokst! :o

Hihi, ja! Det blir spennende å se hvor stor hun blir tilslutt! :)

Det er utrolig fascinerende hvor store kelpier ser ut på bilder :lol:

Kjempefine bilder, hvor er det? :)

Ja, det er så mange som syns de ser større ut på bilder enn i virkeligheten.

Takk :) Det er i Hordnesskogen.

Ja ikkesant :P De ser mye større ut enn de er :ahappy:

Fine bilder av hundene :)

Takk :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så utrolig fine bilder :D

Tusen takk :D

Vakre begge to, og suprfine bilder du tar! :-) Blir så sjalu når jeg ser bilder av steder der det er bart... herregud som jeg savner å gå på grus og asfalt!

Takk! :D Det var en utrolig deilig tur! Det var så varmt at jeg måtte ta av meg luen, hanskene og åpne jakken litt i halsen :D Deilig! Sprøtt at det er februar slik! Det føles sånn ut som vår :)

Så fine bilder du tar! :) Flotte hunder :)

Tusen takk :ahappy:

Og plutseleg, så ser dei vaksne ut. Tidi har blitt stor, og så finfin! :wub:

Kjenner igjen det med å ikkje ville ha pelshund igjen, alt er så mykje enklare med ein korthåra hund :P

Ja, de vokser fort! Savner nesten den lille søte valpen. Den gikk litt finere i bånd :lol: Ja, korthårete hunder er sååå mye enklere, selv om den lange pelsen som flyter rundt hunden når den løper bortover er utrolig vakker også :wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Video av utgangsstilling trening med Tidi :) Innimellom belønner jeg henne bare for å følge etter meg i vendingene og ikke for posisjonen :) Jeg lurte nemlig selv da jeg så den hvorfor jeg hadde klikket så feil :lol: Men det var altså meningen :aww:

http://www.youtube.com/watch?v=nQm0QHHMoa4&feature=youtu.be

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Video av utgangsstilling trening med Tidi :) Innimellom belønner jeg henne bare for å følge etter meg i vendingene og ikke for posisjonen :) Jeg lurte nemlig selv da jeg så den hvorfor jeg hadde klikket så feil :lol: Men det var altså meningen :aww:

http://www.youtube.com/watch?v=nQm0QHHMoa4&feature=youtu.be

Hun er utrolig vakker! Flink også :wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...