Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/07/18 in all areas

 1. 2 points
  det ble frøken hvit, som forespeilet. Og det høres veldig bra ut 😊 jeg har jo ikke vært nedover selv og det kryr ikke av bilder/video, så jeg må jo ta oppdretters ord for det, men magefølelsen er god ifht henne. Og jeg vet hun sa ifra om en annen valp som var mindre selvstendig og trengte mer støtte og tid. Så da får man håpe at det er bra. 😊 og foreldrene er veldig bra da, liker spesielt mor og kullet hennes, fulgt med på henne og en søster lenge. oppdretter selv sto litt fast ifht hvem hun selv skulle beholde og det sto da mellom hvit og rosa, hun gikk for rosa og jeg fikk hvit. Det er jo neppe noen ulempe å få 2 valget til oppdretter tenker jeg. Det er hun som har oppdrettet mor, og bestemor også. Veldig gode hunder. hun beskrives som trygg, ikke utpreget hverken hard eller myk, reservert/førerorientert, rolig fast bitt, god lek, god utholdenhet/konsentrasjon, glad og nysgjerrig. Gjorde en fin valpetest, og er fin både i nye miljø og med nye mennesker uten resten av kullet å støtte seg på. Pen er hun vist også, men det er dårlig med gode oppstillingsbilder osv så bygning får være en overaskelse 😅 får vell ta det som et godt tegn at hun er aktiv og ikke har tid til å stå pent på bilder 😂 de var til dyrlegen i går for chip og vaksine, og hun hadde bare logret og lekt gjennom det hele. Ikle noe brydd av noe, ikke en gang det som var ekkelt, bare glad og leken. Og det liker vi 😊 ganske nøyaktig 7 uker gamle nå, så noen reiser vell hjemmefra neste uke, jeg må nok vente litt lengre men 2 mnd går vell fort det og 😁 Mor😍, tjenestehund og mondioringshund: Far, mondioringshund. far, mor og mormor 😍 lille hvit, Opale, som jeg ikke har noen nye bilder av og som mangler kallenavn 😍 så nå gleder vi oss 😁😁😁
 2. 2 points
  Vi endte til slutt på 6 valper 2 svarte tricolor tisper (med lange stumper) 2 blue merle tisper (fulle haler) 2 svarte tricolor hanner (fulle haler) Alt står bra til med både mor og barn
 3. 1 point
  Liste har bikka 6 mnd ♡ Liste har enda ikke lært seg og sitte pent 🤣🤣
 4. 1 point
  Hollandsk gjeterhund, korthår. Men det er jo mer eller mindre det samme med unntak av fargen 😊 hun kommer fra élevage an erminig i Frankrike 😊 Garanti har man vell aldri, men det er meget gode muligheter her iallefall en kombinasjon og linjer man sjeldent ser . Og valpen i seg virker jo og bra 😊 håper så inderlug hun bare er fysisk frisk også 🤞🤞
 5. 1 point
  På den andre siden så få du sikkert en del sosialisering med elever og kollegaer som vil hilse på. Bare ha det som en mulighet, og ikke stress. Det går helst bra
 6. 1 point
  Har fått svar fra NKK, og svaret var, om mulig, enda mer løgner enn jeg forventet. Jeg kunne i utgangspunktet vært ferdig med saken om de hadde lagt seg flate og sagt at slik skal ikke skje, what so ever, men istede fikk jeg svar om at de hadde stor tiltro til at klubbene gjorde det de skulle. Så da tar jeg denne saken så langt som nødvendig for at det skal skje endringer. Vi lever i 2018, man skal ikke måtte jage folk vekk pga funksjonshemminger.
 7. 1 point
  Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle levere hunden min i en såkalt «hundebarnehage». Jeg er hønemor og leverer ikke hunden fra meg til hvem som helst. men nå har hun altså fått plass en dag i uken hos en atferdsspesialist og MH-dommer som driver😀 tror dette blir bra. Han virker veldig flink og dedikert til arbeidet han gjør.
 8. 1 point
  Det er ganske mange områder i hele Norge som ligger brakk. Så det blir litt for enkelt å skylde på ulven der, selv om det passer veldig godt inn i tanken om at ulven står for alt som er fælt. De ulike aktørene i landbruket går sammen for å finne en løsning på fôrmangelen, feks oppfordres det til å ta vare på all halm etter tresking i år (mange pløyer det bare ned), og ta i bruk beiteområder og jorder som har ligget brakk. Bare på min vei til jobb ser jeg mye gjenvokste jorder, som nok kunne fødd en del dyr både nå eller om det blir slått. Det ideelle er vel å la dyra beite det ned første sesong da (evt med beitepusser). Andre tiltak er opprettelse av databaser for formidling av grovfôr, utvikling av fiberrikt kraftfôr osv. jeg vil tro at en av de største trusselene nå er de tobeinte som kaster ølbokser ut bilvinduet. Tar man i bruk beiteland som har stått brakk, kan det nok finnes en del skrot der - det går dårlig med ku som spiser skarpe metallbokser... Men dette var litt OT.
 9. 1 point
  Jeg er en av de som overhodet ikke ser forskjell
 10. 1 point
  Jeg har vært i dyreparker rundt om i verden og jeg må si kristiandsand sin er en av de bedre. MEN jeg liker ikke parker ment for folk hvor dyra bare ER der, for folk å se på. Det første jeg ser på når jeg er i slike parker er hvordan dyra har det. Hvordan ting er lagt opp og hva som blir gjort for å holde dyra aktive og "sane". Dyrene i parken vil jeg si har det HELT OKEY. Marekattene feks. ekke mye å skryte av. En liten sandkasse hvor dyra skal få utfolde seg fritt? Hurra.. Og Fennexen? Samme greia. Et innehus og en sandkasse... Tigrene? ALT for liten plass... Apene? Nei usj.. Ikke nok plass etter min mening. Giraffene og diverse "savanne"dyr hadde såklart alt for liten innhengning. Gepardene? Et lite gressområde de må løpe frem og tilbake på en gang om dagen, ellers lite aktivitet. Øgler og slanger og diverse som har et BITTELITE terrarie hvor de tilbringer dag ut og dag inn på de samme falske greinene... De nordiske villdyene var vel de som "hadde det best". Det er jaggu meg mye som kunne vært bedre selv om dette er en "Bra" park. Problemet med slike parker er at områdene til dyra må være små nok slik at folk får sett det de har betalt for - og DA mister man jo MYE... Det går på beskostning av dyrene. Det er slikt som gjør at jeg har en viss avsmak fra dyreparker generelt. Da vi var i Korea dro vi til en park med klassen. Du kan si det var andre tilstander der for å si det sånn. Det var noen storker der som hadde et glass bur (midt i et venteområde - i en køpassasje) som ikke var mer enn 3x3m. Og disse fuglene hadde nok et vingespenn på 2-3 meter tilsammen. Det var trist...! Jeg liker parker hvor dyrene er der for rehabilitering. Jeg har mer sansen for parker med et mer nordisk preg, uten aper, løver, giraffer og hele den salutten der, fordi det er "lettere" og tilrettelegge for et litt mer "naturlig" opphold for dyra. Men det vil ALDRI være optimalt for et dyr å være i en dyrepark.
 11. 1 point
  Det har kommet en rapport om villsvin i Norge. i denne fant jeg skadestatistikk for jakthunder, for svenske jakthunder. Er det på tide å slutte å rope så høyt om ulv? Selvfølgelig er det noen faktorer her som burde vært justert nøyere, feks er det vanskelig å vite hvilke ville dyr "drept skadet av ville dyr/vilt". Vil drept/skadet av elg/viltet den jakter komme inn der? En annen faktor er rase. I tillegg, det kunne også være intr å se statisikken per region i Sverige. (om noen er intr i rapporten, kan den leses på www.agrianalyse.no)
 12. 1 point
  Men det er jo ikke naturlig for hunder? Hundens naturlige habitat, er blant mennesker. Til og med ville hunder bor blant mennesker og spiser i stor grad avfall og avføring fra oss. Ville hunder bor ikke i flokk og valpene må ofte finne mat selv fra de er rundt åtte uker. Det er ikke et godt liv. Utrolig mange ville hunder dør fordi de ikke er laget for å ta vare på seg selv, de er laget for å bli tatt vare på av oss. Selvfølgelig er det mye hundene våre har lyst til som de ikke får lov til, men de er uansett lagd for å bo her, sammen med oss, i motsetning til eksotiske dyr i dyrepark. Det er absolutt mange hunder som ikke har et godt liv, men mange prøver så godt de kan å gi hunden et godt liv, og det blir flere og flere flinke til. Det er mer forskning gjort på hund de siste 20 årene enn tiden før det tilsammen. Det er mye fokus på hva vi kan gjøre for å gi hunden et bedre liv.
 13. 1 point
  Det er lov å si strengt nei til valpen, gå bort i fra den og ignorere den, når den holder på sånn.
 14. 1 point
  Kan man egentlig si at ulven er utryddet i Norge når vi grenser til andre land som har ulv og distansene ikke er større enn at ulven vandrer? Ulvene følger tross alt ikke landegrenser.
 15. 1 point
  Jeg føler med bøndene, for all del. Å se dyrene sine drept på beite er selvfølgelig helt grusomt. Problemet her er vel at det er en relativt liten del av sauen som dør på beite, som blir tatt av ulv? Som @Nimbus sier, det er over 100 000 sau som dør på beite, og mesteparten av de blir ikke tatt av ulv. Samtidig som vi skyter ulv for fote, dør hundrevis av elg, hjort og rådyr av sult hvert år, fordi de blir ikke tatt av rovdyr eller skutt. Andre land/steder med rovdyr som våre, blir folk helt satt ut når de hører hvordan vi behandler husdyrene våre - ved å sette de ut i naturen uten oppsyn og forventer at det skal gå bra. Det er vårt ansvar å passe på våre dyr, og la ulven stelle med sitt. Ulven tar gjerne hjortedyr den, men når vi skyter flokker og skaper streifulver, så har den ikke lenger mulighet til det, og tar heller sau. At ulven kommer helt inn til bebyggelsen virker jo også som et tegn på at noe er galt, ettersom det ikke er naturlig ulveatferd.
 16. 1 point
  Så de 34 % jerven sto for, i motsetning til ulvens 9 %, er helt ok? Samme med bjørn og gaupe? Jeg er helt oppriktig forvirra. Hvorfor er det greit at de andre rovdyrene dreper sau, men ikke ulven?
 17. 1 point
  Nå har den skjønne valpen vår blitt 14 uker allerede. ❤️ Jeg har tatt ferie, til min glede og hans fortvilelse (har vært med på jobb og der fått ut mye energi med andre valper og hunder), men vi finner på et eller annet hver dag og i morgen starter valpekurset vi har meldt oss på. 😊
 18. 1 point
  JEG HENTER MARVIN OM UNDER TRE UKER
 19. 1 point
  Idag er det fire uker siden vi dro inn til sykehuset, og fikk litt starthjelp med fødselen. Trengte heldigvis kun å ta vannet, og det hele var raskt unnagjort. 4.5 time fra vannet ble tatt til lille Johannes var ute. Kjennes ut som han har vært her bestandig.
 20. 1 point
  Synes det er meget spesielt når man ikke engang ser ironien i at rasen ikke en gang lenger ligner på raseklubbens logo eller når man faktisk må endre standard fordi den gamle ikke passer lengre.. På utstillingshunder. .. Da er det noe som har gått heftig galt, og da snakker jeg ikke om å øke snutelengde. Det er på ingen måte slik at bruksoppdrett er perfekt. De har sine svakheter de og, men jeg må si som @Dachslys jeg synes stort sett brukslinjene er penenere /bedre eksteriørt enn showlinjene. De vinner kanskje ikke på utstilling, men mtp hvordan utviklingen har vært innen mer eller mindre alle raser så kan man vell neppe påstå at det nødvendigvis sier noe om rasetype. Det sier bare noe om at dommer ikke liker hunden. Og det er nå en gang sånn at dommeres subjektive mening er det som gjelder og de kan vøre like med i trender de som alle andre. Det er mye i en standard som er oppe til skjønn å tolkning. Om man leser standard og beskriver en hund fra brukslinjer så synes jeg ofte de er godt innenfor jeg ihvertfall.mange ganger mer lik det som beskrives i standard enn de faktiske showlinjene og ifht dårlig eksteriør så er det jo liksom ikke noe bedre på show varianten, og det er jo ironisk ettersom det er showlinjer og den ene tingen som ihvertfall burde vært på plass er jo eksteriøret. Jeg hadde valgt brukslinjer samme hva jeg skulle hatt hunden til, og heldigvis så finnes det mange som også tenker på eksteriør/bygning/rasetype i sin avl, i tillegg til bruksegenskaper. Dog synes jeg godt det kunne vært jobbet mer for å heller skape én rase som helhetlig passer innenfor standard, både ifht egenskaper og eksteriør, men som godt kan ha variasjoner, både i type og mentalitet. innenfor rimelighetens grenser. Det er jo faktisk ikke sånn at brukshunder er så himla vanskelige eller krevende, nødvendigvis, og det er jaggu ikke nødvendigvis så enkelt med de såkalte showlinjene heller hvor mange tar vekk mot m.m. men beholder jakt, stress osv og vipps så har man mange nye potensielle problemer og utfordringer og en hund som egentlig faller litt imellom. De som satser på bruks og trening vil ikke ha dem, de egner seg ikke til jobb, og de egner seg egentlig ikke som familie og turhunder for hobbybrukeren heller fordi de blir for krevende på andre ting igjen..
 21. 1 point
  Det er en stund siden forrige oppdatering. Siden sist har vi vært med på runderingskurs og enda et valpeshow. Han er en bedagelig og harmonisk fyr, men han har vært litt "daff" under trening, men det ser ut til å ta seg opp nå. Men selv om han bare har lunta ut mot figurant så har han jobbet godt og leita godt etter figuranten, han har bare ikke noe hastverk Så vi jobber litt med å få opp intensiteten. Jeg bruker litt tid på å bli kjent med han for å finne ut hvilke knapper jeg skal trykke på. På forrige runderingstrening begynte vi med litt meldingstrening. Han var superflink, og om han mistet løsbittet stoppet han opp av seg selv og prøvde å plukke det opp. Det ble litt "rotete" noen ganger, men det var en god start På valpeshowet gikk det ikke så bra som forrige gang. Det var sju hannhunder i klassen, og han ble nummer fire. Kun fire fikk HP. Broren hans, Easy, slo til og ble BIR og BIG2. "7,5 mnd. Velutviklet med fine prop. Velskåret hode med god parallell. Vakre øyne. Korrekt stopp. Ører under utvikling. Aning fremskutt, men godt utviklet front. Ønsker bedre markert manke. Fin overlinje. Korrekt kryss og hale. Beveger seg meget stabilt fra alle kanter. Tilstrekkelig maske for alder. Fin pelskvalitet. Svarte stikkhår savnes på kropp. Herlig temperament." Sånn ellers er han en veldig ukomplisert fyr, veldig rolig og hvem som helst kan gå tur med han, for han rusler pent ved siden av. Forrige uke var vi på overnattingstur med jobben, og 50 elever og lærere delte på å kose og gå tur med han, Bris og Isak. Han er fin å ha med på slike ting, stresser ikke og takler alle menneskene veldig bra.
 22. 1 point
  Jeg mener selvsagt ikke at man ikke skal styre eller hjelpe valpen. Min valp lever selvfølgelig ikke i en grenseløs eksistens. Når hun trenger hjelp til å roe seg, så får hun det. Jeg lar henne ikke stå og spise kattebæsj eller vime hvileløst rundt i huset, jeg trodde heller ikke det var det bildet jeg framstilte. Men med mindre hun viser at hun trenger hjelp eller støtte, så trenger jeg heller ikke være i forkant eller stresse med ting som kan skje aldri blir noen issue uansett. Jeg har også en selvstendig valp som kan finne på å stikke av, tilfeller har hendt siden jeg hentet henne. Hun er allikevel løs 90% av tiden. Så går vi på noen smeller og gjør noen feil, men det går jo bra det og. Jeg vil at hun skal kunne være løs så mye som mulig, og da må hun også være løs så mye som mulig. I trygge omgivelser selvfølgelig, jeg bør kanskje presisere det. Jeg har gjort feil med tidligere valper og jeg kommer garantert til å gjøre feil med denne. Sånn er det med alle vil jeg tro. Vi fokuserer på en ting som vi dreit oss ut på forrige gang, eller på oppskriftene som står i boken og legger ikke merke til den andre tingen og plutselig så har vi en uvane. Men denne gangen kjenner jeg at perfeksjon ikke er målet, det er jo uansett helt urealistisk. Jeg vil mye heller kose meg og ha det gøy framfor å forebygge. Jeg vil vise henne gode vaner, men orker ikke bruke masse energi på å dempe helt vanlig valpeatferd som mye energi, biting og tissing. Om det viser seg at det hun ikke vokser av deg disse tingene, eller at hun blir stressa over lengre perioder, da blir det selvsagt noe annet. Men helt vanlig valp får hun være, og jeg tenker at det er en investering for den dagen ting faller mer på plass. Jeg har ikke noe problem med at folk gjør det annerledes enn meg, for med hund er det heldigvis mange veier som fører fram til en stødig og god voksen hund. Og det er vel kanskje nettopp det som er poenget mitt. Jeg velger en mer laidback rute denne gangen, og det har gjort valpetiden en million ganger finere.
 23. 1 point
  I dag blir det ikke bilder av Moxie , men av kullet som kom til verden i natt. Pernille fikk 4 søte små, 2 hanner og 2 tisper. Alt står bra til med mor og barn *bank i bordet*
 24. 1 point
  Hun hadde sikkert likt det, men hun får bare leve i håpet!
 25. 0 points
  Jeg var i utgangspunktet ganske optimistisk, første svar fra NKK virket bra. Nå har jeg derimot fått svar nr 3, og dette vil bli anmeldt som en diskrimineringssak. Det var sikkerhet som sto i høysetet, så da måtte de jage vekk folk med funksjonshemminger. Svar fra lokalklubben var bare svada, virkelig. 99% av det som sto der var A. vridd om på, eller B. direkte løgn. De svarte til NKK at ingen fikk stå i startsområdet pga sikkerhet, og nei ,det er overhodet ikke det som er problemet, naturligvis får det ikke stå folk der. Vi sto på langsiden, sammen med alle andre i publikum, hun gikk forbi flere andre i publikum og bort til oss spesifikt og ba oss flytte oss fordi en hund var redd for rullestol. Hadde det ikke vært lov for noen å stå der, helt greit, men når man jager bort èn spesifikk person er det ikke så greit lenger.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×