Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mye røyter rasen DIN?


Recommended Posts

Jeg er på utkikk etter en ny rase, og har i den forbindelse begynt å tenke på pels.

Jeg vil helst ikke ha røytefri hund, har hatt det før og frisøryrket er ikke noe jeg fant glede i 😂.

Jeg har også hatt Labrador, og ble gal av røytingen. Så en mellomting hadde vært kjekt.

Skal selvfølgelig ikke avgjøre valg av rase kun med bakgrunn i pelstype, men kjekt å ha i bakhodet når det f.eks står mellom ulike raser.

Den store drømmen har vært korthåret collie, men har møtt flere og er i et par FB grupper og det som skrives om røyting gjør at jeg ikke tror det blir min rase likevel.

Hvor mye røyter din hund, og hvilken pelstype har den?

Link to post
Share on other sites

Har en korthåret hollandsk gjeterhund. Hun har relativt kort pels med underull. Hun røyter ganske mye et par gaver i året, og litt sånn gjevnt over. Men ikke av de verste. (Jeg er vant med presa som har kun korte stikkhår og nesten ikke røyter, så jeg synes hun røyter mye 😂

Link to post
Share on other sites

Basenji, veldig kort pels. Røyter hele året, og spesielt de hvite 5 mm hårene er noe dritt. De hører hjemme på bena hennes, så børsting hjelper lite.

Men når det er sagt så har jeg opplevd ganske store forskjeller på individer innenfor samme rase. Samme kosthold og rutiner, mens den ene røytet nesten ingenting utenom sesongrøyting, mens den andre røytet middels hele året, og den tredje røytet mye hele året.

Jeg synes det virker som at lyse hunder røyter mer (min gjorde i allefall det), og til og med at hvite områder på hunden røyter mer. Vet ikke om dette stemmer eller om det bare tilfeldigheter + at hvite hår vises bedre.

Link to post
Share on other sites

Har hatt to hunder i en lengere periode. Hadde Labrador og den aller største ulempen med rasen er røytingen. Støvsugeren sto framme i nesten 12 år, året rundt. 

Hadde Schæfer. Ho røyta skikkelig to ganger i året, ellers synes jeg det var lite hår ellers. I hvert fall ingenting sammenlignet med Labrador. Det eneste positive med hårene e at de festet seg ikke til klærne..

Link to post
Share on other sites

Har blandingshund (Setter/Elghund), og jeg føler at han røyter hele året 🙄 Kommer til å kjøpe meg en Furminator, for å se om det kan hjelpe på røytingen 😊

Link to post
Share on other sites

Kan collie langhår være aktuelt, da? Eller blir det for mye hår igjen kontra korthåren? :)

Tispene mine røyter ett par ganger i året, og det varer 14 dager-ish. Utenom dette er ikke hår i huset nevneverdig, og enkelt å fjerne fra tekstiler og klær.

De drar jo med seg litt sand og kvist, da. En må liksom veie litt for og imot uansett hva man velger - små hår "overalt" eller deler av skogen med seg hjem periodevis (våren og senhøsten er verst 😄

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...