Jump to content
Hundesonen.no

Terrierpia

Medlemmer
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Hunderase
  Terrierblanding

Recent Profile Visitors

1092 profile views

Terrierpia's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Reacting Well
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

16

Reputation

 1. Jeg har aldri brukt saft, men kjøpt hele og skjært opp. Tenker også at plantene ikke setter pris på konsentrert saft i jorda?
 2. Sitronskiver, eller Lime eller til nød Appelsin. Det hjalp hos oss når katter gjorde fra seg under trampolina til stadighet.
 3. Jeg er så utrolig enig med deg. Chihuahuaen hadde måttet jobbe hardt og lenge på min helst komatøse kropp for å kunne drepe meg. Naboens Dogo Canario (som vedkommende sliter med å holde igjen i utgangspunktet) kunne sannsynligvis tatt livet av meg i løpet av veldig kort tid.
 4. Jeg har akkurat mistet min elskede hund, og er derfor mye på Finn om dagen. Har lagt merke til påfallende mange blandinger mellom staff og Cane Corso/Dogo Canario. Og det er jo litt rart mtp hvor små disse rasene er. Bare sånn apropos å bevisst avle frem hunder med et spesielt utseende.
 5. Tusen takk! Nå har jeg kjøpt med abonnement til en krone, og har lest alt. Super dekning fra retten. Og om jeg ikke var overbevist fra før om at eieren har vært grovt uaktsom, så er jeg det i hvert fall! Hvor mange uhell er det normalt at en og samme hund er involvert? Jeg kjenner i hvert fall ingen som har hatt så mange uhell med samme hund, der også lege og sykehus var involvert. Hun har åpenbart ikke hatt kontroll på bikkja!
 6. Sant det, veldig usikker på hva som vektlegges i avisartiklene som offentliggjøres. Når det er sagt, så unnskylder «alle» seg med at hundebitt og angrep bare var et uhell. Man har ikke lyst til å tenke slemt om hunden sin, og man har i hvert fall lyst å beholde den, og man har også selv lyst å TRO at det bare var et uhell, alternativet er jo skrekkelig. Og alle kan slenge ut at bikkja skulle bli redningshund. Når den allerede er seks år og ikke er i aktiv trening til det så tror jeg ikke på det. Mitt personlige inntrykk av hundeholdet hennes (burbruken, måten hun omtaler hundeholdet sitt på, osv) gjør også at jeg tviler veldig på dette. Selvsagt er det en tragedie for alle, og alle er straffet her. Men det MÅ ha konsekvenser når man har utvist slik uaktsomhet. Jeg har selv hatt en hund på 40 kilo som overhodet ikke likte barn, og det gjorde hundeholdet mitt svært komplisert. Det at hunden ikke biter så lenge matmor står ved siden av og klapper den når barn kommer, betyr slett ingenting her. Og hvis hun er så hundemenneske som hun påstår at hun er, så hadde hun også visst det. Å låse bikkja inn i et lite bur i samme rom som småbarn leker i timesvis, det er altså helt hårreisende.
 7. Denne saken er så tragisk som den får blitt. Men jeg ser ikke så mange nyanser her, ærlig talt. Eier har vist oppsiktsvekkende dårlig dømmekraft hvis jeg tar det som er skrevet i media for god fisk. Når bikkja har vært innblandet i fire ulike episoder som til dels har endt med sår som måtte sys, og moren har selv sagt at svigermor har forklart at hunden ikke likte barn… Da skal hunden ikke skilles med en slik grind fra små barn som ikke har noen dømmekraft selv ennå. Jeg håper eier blir dømt her, tydeligere tegn på uaktsomhet blir det nesten ikke for meg.
 8. Helt enig med de forrige to innleggene. Vi hadde samme situasjon når vår hund var ung, og sønnen var rundt denne alderen. Sønnen elsket å herje, og bikkja hadde tonnevis med energi. Da hendte det at det gikk hardt for seg. Løsningen var veldig enkel- ikke noe jaging og herjing og løping. Når bikkja begynte å gire seg opp, tok han frem godbitene og trente på triks. Det løste seg med en gang. (Det skjedde det samme når vi fikk oss katt litt etterpå, og der løste det seg ikke like fort, for å si det sånn ?)
 9. Jeg har null erfaring med AH, men vet at mange fuglehunder har dårlige poter som hindrer dem i løp/jakt . Kanskje det er det som er baktanken når dette nevnes? Selv om jeg ikke tror at det er noe man ser på små valper.
 10. Sorry for OT, men føler du at det er trygt? Jeg gjør nemlig det med min hund som får anfall i bur. Han sitter i bagasje med sele på, og bilselen er festet til baksetet og så dratt gjennom setet og inni bagasjerommet. Setene er høye og taket lavt (Prius), så jeg er ganske sikker på at det er umulig at han fyker forover ved en kollisjon. Jeg er likevel litt i tvil om det er trygt. Hunden er 13 år, og ny tilvenning til bur nå er fånyttes.
 11. Etter flere års tankevirksomhet om hva neste rase skal bli, er vi nå endelig kommet i mål. Vi er en familie på 4 med to snart voksne barn, og har lang erfaring med hund og hundehold. Etter å ha besøkt oppdrettere av flere raser vi tidligere var interessert i, har det nå kokt ned til to, nemlig kortis og Terv. Er det noen her som har erfaring med begge som har lyst å utdype? Det som gjør oss usikker med Terv er nervene, vi ønsker en omgjengelig hund uten samkjønnsproblematikk og helst uten andre redsler og for mye vokt. Jeg er veldig glad i trening på hobbybasis, men det er ingen brukshund vi skal ha. Det som taler mot kortis er egentlig mest røytingen. Blir glad for alle svar!
 12. *slettet fordi jeg ikke fikk med meg alt i hovedinnlegget*
 13. Jeg er på utkikk etter en ny rase, og har i den forbindelse begynt å tenke på pels. Jeg vil helst ikke ha røytefri hund, har hatt det før og frisøryrket er ikke noe jeg fant glede i ?. Jeg har også hatt Labrador, og ble gal av røytingen. Så en mellomting hadde vært kjekt. Skal selvfølgelig ikke avgjøre valg av rase kun med bakgrunn i pelstype, men kjekt å ha i bakhodet når det f.eks står mellom ulike raser. Den store drømmen har vært korthåret collie, men har møtt flere og er i et par FB grupper og det som skrives om røyting gjør at jeg ikke tror det blir min rase likevel. Hvor mye røyter din hund, og hvilken pelstype har den?
 14. Jeg kan ikke fatte og begripe at de skal være livsviktige, all den tiden mange raser er helt kortklipt i fjeset til en hver tid, og ikke lider noen nød. Jeg har hatt klipperase i flere år, og kan med hånda på hjertet si at bikkja ikke enset at jeg klipte bort værhårene. Hunder på et stellebord sier ganske tydelig fra hva de ikke liker, så det er jeg ikke i tvil om.
 15. Kan like godt hende at vedkommende smører tykt på for å forhindre enda større popularitet for rasen, den har jo eksplodert.
×
×
 • Create New...