Jump to content
Hundesonen.no

Terrierpia

Medlemmer
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Terrierpia

 1. Jeg har aldri brukt saft, men kjøpt hele og skjært opp. Tenker også at plantene ikke setter pris på konsentrert saft i jorda?
 2. Sitronskiver, eller Lime eller til nød Appelsin. Det hjalp hos oss når katter gjorde fra seg under trampolina til stadighet.
 3. Jeg er så utrolig enig med deg. Chihuahuaen hadde måttet jobbe hardt og lenge på min helst komatøse kropp for å kunne drepe meg. Naboens Dogo Canario (som vedkommende sliter med å holde igjen i utgangspunktet) kunne sannsynligvis tatt livet av meg i løpet av veldig kort tid.
 4. Jeg har akkurat mistet min elskede hund, og er derfor mye på Finn om dagen. Har lagt merke til påfallende mange blandinger mellom staff og Cane Corso/Dogo Canario. Og det er jo litt rart mtp hvor små disse rasene er. Bare sånn apropos å bevisst avle frem hunder med et spesielt utseende.
 5. Tusen takk! Nå har jeg kjøpt med abonnement til en krone, og har lest alt. Super dekning fra retten. Og om jeg ikke var overbevist fra før om at eieren har vært grovt uaktsom, så er jeg det i hvert fall! Hvor mange uhell er det normalt at en og samme hund er involvert? Jeg kjenner i hvert fall ingen som har hatt så mange uhell med samme hund, der også lege og sykehus var involvert. Hun har åpenbart ikke hatt kontroll på bikkja!
 6. Sant det, veldig usikker på hva som vektlegges i avisartiklene som offentliggjøres. Når det er sagt, så unnskylder «alle» seg med at hundebitt og angrep bare var et uhell. Man har ikke lyst til å tenke slemt om hunden sin, og man har i hvert fall lyst å beholde den, og man har også selv lyst å TRO at det bare var et uhell, alternativet er jo skrekkelig. Og alle kan slenge ut at bikkja skulle bli redningshund. Når den allerede er seks år og ikke er i aktiv trening til det så tror jeg ikke på det. Mitt personlige inntrykk av hundeholdet hennes (burbruken, måten hun omtaler hundeholdet
 7. Denne saken er så tragisk som den får blitt. Men jeg ser ikke så mange nyanser her, ærlig talt. Eier har vist oppsiktsvekkende dårlig dømmekraft hvis jeg tar det som er skrevet i media for god fisk. Når bikkja har vært innblandet i fire ulike episoder som til dels har endt med sår som måtte sys, og moren har selv sagt at svigermor har forklart at hunden ikke likte barn… Da skal hunden ikke skilles med en slik grind fra små barn som ikke har noen dømmekraft selv ennå. Jeg håper eier blir dømt her, tydeligere tegn på uaktsomhet blir det nesten ikke for meg.
 8. Helt enig med de forrige to innleggene. Vi hadde samme situasjon når vår hund var ung, og sønnen var rundt denne alderen. Sønnen elsket å herje, og bikkja hadde tonnevis med energi. Da hendte det at det gikk hardt for seg. Løsningen var veldig enkel- ikke noe jaging og herjing og løping. Når bikkja begynte å gire seg opp, tok han frem godbitene og trente på triks. Det løste seg med en gang. (Det skjedde det samme når vi fikk oss katt litt etterpå, og der løste det seg ikke like fort, for å si det sånn 🙈)
 9. Jeg har null erfaring med AH, men vet at mange fuglehunder har dårlige poter som hindrer dem i løp/jakt . Kanskje det er det som er baktanken når dette nevnes? Selv om jeg ikke tror at det er noe man ser på små valper.
 10. Sorry for OT, men føler du at det er trygt? Jeg gjør nemlig det med min hund som får anfall i bur. Han sitter i bagasje med sele på, og bilselen er festet til baksetet og så dratt gjennom setet og inni bagasjerommet. Setene er høye og taket lavt (Prius), så jeg er ganske sikker på at det er umulig at han fyker forover ved en kollisjon. Jeg er likevel litt i tvil om det er trygt. Hunden er 13 år, og ny tilvenning til bur nå er fånyttes.
 11. Etter flere års tankevirksomhet om hva neste rase skal bli, er vi nå endelig kommet i mål. Vi er en familie på 4 med to snart voksne barn, og har lang erfaring med hund og hundehold. Etter å ha besøkt oppdrettere av flere raser vi tidligere var interessert i, har det nå kokt ned til to, nemlig kortis og Terv. Er det noen her som har erfaring med begge som har lyst å utdype? Det som gjør oss usikker med Terv er nervene, vi ønsker en omgjengelig hund uten samkjønnsproblematikk og helst uten andre redsler og for mye vokt. Jeg er veldig glad i trening på hobbybasis, men det er ingen
 12. *slettet fordi jeg ikke fikk med meg alt i hovedinnlegget*
 13. Jeg er på utkikk etter en ny rase, og har i den forbindelse begynt å tenke på pels. Jeg vil helst ikke ha røytefri hund, har hatt det før og frisøryrket er ikke noe jeg fant glede i 😂. Jeg har også hatt Labrador, og ble gal av røytingen. Så en mellomting hadde vært kjekt. Skal selvfølgelig ikke avgjøre valg av rase kun med bakgrunn i pelstype, men kjekt å ha i bakhodet når det f.eks står mellom ulike raser. Den store drømmen har vært korthåret collie, men har møtt flere og er i et par FB grupper og det som skrives om røyting gjør at jeg ikke tror det blir min rase likevel.
 14. Jeg kan ikke fatte og begripe at de skal være livsviktige, all den tiden mange raser er helt kortklipt i fjeset til en hver tid, og ikke lider noen nød. Jeg har hatt klipperase i flere år, og kan med hånda på hjertet si at bikkja ikke enset at jeg klipte bort værhårene. Hunder på et stellebord sier ganske tydelig fra hva de ikke liker, så det er jeg ikke i tvil om.
 15. Kan like godt hende at vedkommende smører tykt på for å forhindre enda større popularitet for rasen, den har jo eksplodert.
 16. Det har nok direkte sammenheng med at man kunne kontakte «seriøse» oppdrettere som nektet for at dette var noe som deres hunder var rammet av. Oppdrettere som gjemte seg bak NKK og henviste (som jeg skrev tidligere) til dogweb, linjer, genetikk og drev med svært effektiv tåkelegging. Jeg kjenner ikke så godt til Cavaliermiljøet, og bedre til EB, og jeg vet at ansvarsfulle kjøpere er rett og slett blitt lurt trill rundt av oppdrettere som gjemmer seg bak titler og undersøkelser de gjennomfører og mye bla bla. Man vektlegger f.eks enormt at tispa fødte normalt, og a
 17. Jeg er ikke helt enig med deg. Jeg bor på Oslos østkant, og før forbudet krydde det av amstaffer, de var virkelig overalt. Det virket som at enhver kul fjortenåring måtte ha minst en av dem. Det er altså ikke slik at de er blitt erstattet med vanlig staff, for selv om disse har vokst i størrelse så er de ikke like velegnet til formålet: å se skummel ut 🤣 Men det er jo helt off topic selvsagt, siden de er forbudt å eies. Men jeg tror helt oppriktig at mange som ønsker seg cavalier og engelsk bulldog er glade i hunder, og tenker seg om nå før de kjøper en hund fra Sverige eller Øst-Eur
 18. Jeg synes dommen er strålende nytt. Det er man fortsatt kan få tak i rasene via bakgårdsoppdrett og valpefabrikker legitimerer ikke at oppdrettere får lov å avle videre på syke raser. Valpefabrikker og useriøst «oppdrett» finnes allerede, og det problemet må bli løst uavhengig av denne dommen. Problemene har vært kjent i minst 20 år, og ifølge veterinærer så er det ikke mye som har forbedret seg. Å avle på Boas2 hunder er forkastelig, selv om man bare parrer med fri hunder. Jeg bor i nærheten av en EB oppdretter, og uansett hva han måtte mene og tro så er ikke hundene friske. De er k
 19. Tusen takk for mange fine svar! Jeg elsker utseendet til Whippet, og alle mynder for den saks skyld! Kan godt tenke meg en mynde som hund nr 2 en gang i tiden, men bare Whippet blir ikke det riktige for meg akkurat nå. Korthårs Collie kjenner jeg en del av fra tidligere kursbesøk o.l., og selv om de virket tøffere enn langhåret er det fortsatt gjetere og dermed litt mer nervøs enn hva jeg tror passer inn i familien. jeg skal undersøke både Riesen og Pinscher videre!
 20. Hvordan er Riesen i forhold til samkjønnsaggressjon? Tispene altså? Og må den ikke brukes litt mer enn som ren familiehund?
 21. Pinscher er absolutt aktuelt, faktisk, hadde glemt å føre den opp. Har hørt at det kan være veldig mye piping, det er jeg redd for. Stemmer det? Belgere er vakre og flotte, men så å si alle jeg har møtt har vært bittelitt på den nervøse/forsiktige siden. Det er mye leven i vår familie, mye lyd, mange som går inn og ut og jeg tror kanskje ikke det passer helt. Litt av samme grunn som Collie, egentlig. Tror muligens at en slik hund ikke trives hos oss. Cocker vil jeg ikke ha, det er en rase som ikke tiltaler meg overhodet. ESS egentlig mer, men nææææh, foretrekker en annen type hund uten at jeg
 22. Unnskyld, mente napperasse! Aner ikke hvordan det ble trimmerase i hodet mitt!
 23. Har nettopp startet en tråd ang. rasevalg, og det slår meg at jeg egentlig er veldig glad i raser med trimmepels, da spesielt Schnauzer og Airedale. Men trimming kan jeg absolutt ingenting om. Er det mye jobb? Sånn sammenlignet med å klippe ned en puddel? Hvordan er trimmepels, henger det seg fast mye når man går i skogen? Er det overkommelig med en stor hund som må trimmes? Er det noe som kan gjøres selv, eller trenger jeg frisør til det?
 24. Vi er ikke helt fremmed for omplassering, men ønsker oss nok mest en valp. Har hatt flere omplasseringshunder opp gjennom årene, og det er vanskelig å finne det man er ute etter er min erfaring- lettere å forme selv.
 25. Nedklipt storpuddeltispe har vi tenkt litt på også, men skulle ønske jeg ikke hadde rase jeg måtte klippe. Men det er ikke helt uaktuelt altså. Tispe da pga størrelsen. Vil ikke ha Spaniel.
×
×
 • Create New...