Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mye røyter rasen DIN?


Recommended Posts

Jeg er på utkikk etter en ny rase, og har i den forbindelse begynt å tenke på pels.

Jeg vil helst ikke ha røytefri hund, har hatt det før og frisøryrket er ikke noe jeg fant glede i 😂.

Jeg har også hatt Labrador, og ble gal av røytingen. Så en mellomting hadde vært kjekt.

Skal selvfølgelig ikke avgjøre valg av rase kun med bakgrunn i pelstype, men kjekt å ha i bakhodet når det f.eks står mellom ulike raser.

Den store drømmen har vært korthåret collie, men har møtt flere og er i et par FB grupper og det som skrives om røyting gjør at jeg ikke tror det blir min rase likevel.

Hvor mye røyter din hund, og hvilken pelstype har den?

Link to post
Share on other sites

Groenendael, dobbel pels, langhåret. Slipper litt hår hele året, med 1-2 markerte røyteperioder i året. Dusj med blåsertørking i røyteperioden hjelper godt på. 

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Har en korthåret hollandsk gjeterhund. Hun har relativt kort pels med underull. Hun røyter ganske mye et par gaver i året, og litt sånn gjevnt over. Men ikke av de verste. (Jeg er vant med presa som har kun korte stikkhår og nesten ikke røyter, så jeg synes hun røyter mye 😂

Link to post
Share on other sites

RR som røyter hele tiden, korte hår som stikker seg inn over alt.. og da mener jeg over alt😅 Gruer meg til å ta frem bunaden, for den vil bli brunspettet 😶

Link to post
Share on other sites

Basenji, veldig kort pels. Røyter hele året, og spesielt de hvite 5 mm hårene er noe dritt. De hører hjemme på bena hennes, så børsting hjelper lite.

Men når det er sagt så har jeg opplevd ganske store forskjeller på individer innenfor samme rase. Samme kosthold og rutiner, mens den ene røytet nesten ingenting utenom sesongrøyting, mens den andre røytet middels hele året, og den tredje røytet mye hele året.

Jeg synes det virker som at lyse hunder røyter mer (min gjorde i allefall det), og til og med at hvite områder på hunden røyter mer. Vet ikke om dette stemmer eller om det bare tilfeldigheter + at hvite hår vises bedre.

Link to post
Share on other sites

Har hatt to hunder i en lengere periode. Hadde Labrador og den aller største ulempen med rasen er røytingen. Støvsugeren sto framme i nesten 12 år, året rundt. 

Hadde Schæfer. Ho røyta skikkelig to ganger i året, ellers synes jeg det var lite hår ellers. I hvert fall ingenting sammenlignet med Labrador. Det eneste positive med hårene e at de festet seg ikke til klærne..

Link to post
Share on other sites

Flatcoat. Røyting kontinuerlig pluss 2-3 røyteperioder i året hvor det er ekstremt med hår :D Ingen hårfri hverdag her, støvsuger brukes flittig 🙃

 

Link to post
Share on other sites

Har blandingshund (Setter/Elghund), og jeg føler at han røyter hele året 🙄 Kommer til å kjøpe meg en Furminator, for å se om det kan hjelpe på røytingen 😊

Link to post
Share on other sites

Cavalier. Røyter noe helt hinsides et par ganger i året, men da drar vi til hundefrisør som klipper henne ned og fjerner alt av død underpels. Ellers lite røyting.

Link to post
Share on other sites

Kan collie langhår være aktuelt, da? Eller blir det for mye hår igjen kontra korthåren? :)

Tispene mine røyter ett par ganger i året, og det varer 14 dager-ish. Utenom dette er ikke hår i huset nevneverdig, og enkelt å fjerne fra tekstiler og klær.

De drar jo med seg litt sand og kvist, da. En må liksom veie litt for og imot uansett hva man velger - små hår "overalt" eller deler av skogen med seg hjem periodevis (våren og senhøsten er verst 😄

Link to post
Share on other sites

Samojed. Hu røyter ****** mye to ganger i året. Det er ca 14 dager med 1-3 børsterunder og daglig støvsuger.

Ellers er det nesten ingenting. Børster igjennom pelsen hver 7-14 dag.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...