Jump to content
Hundesonen.no

Hvor ofte bader dere hunden?


Recommended Posts

Har en hollandsk gjeterhund korthår. Hun blir dusja ordentlig med såpe kanskje to ganger i året 😊 

Link to post
Share on other sites

Så lenge de ikke har vært borti noe som lukter vondt. Ingen av de ruller seg heldigvis, men en av de har badet i vann som har stått stille lenge, og virkelig ikke luktet godt et par ganger. Så bades de bare ca to ganger i året. 

Link to post
Share on other sites

Basenji, korthåret. 1-2 ganger i året. Pleier å gi henne en god dusj med hundeshampoo etter løpetid.

Har også brukt å gi hundene en dusj dersom de har vært å rullet i gjørma eller andre illeluktende ting, men det gjør ikke hun.

Link to post
Share on other sites

Ved behov, rett og slett, ca. 1-2 ganger i året. Om de stinker hund eller sau, eventuelt har rullet seg i noe lite digg så får de en runde med shampoo. Ellers så spyler jeg bare av dem gjørme og saltvann etter bading og jobb flere ganger i uka i sommerhalvåret. Border collies, noen langhåret og noen korthåret 😊

Puddelen, puddelblandingen og den portugisiske vannhunden vi hadde før fikk alle generelt 1 bad i måneden, de ble riktignok børstet mye mer regelmessig enn borderne også. 

Link to post
Share on other sites

Med sjampo, som regel hver andre/tredje måned. Blitt sjeldnere nå etter vi flyttet, og ikke går tur i myrer hver dag lengre. Groenendael med dobbel pels. Spyles med vann dersom han har blitt skitten på tur. 

Link to post
Share on other sites

Collie korthåret og Norsk buhund som alle bades med shampoo 1-2 ganger i året ifb. med røytetiden. 

Bruker blåser etter bading i elva, gjørmeturer og ellers sånn generelt og det sparer meg (og dem) for mye bading med shampoo. 

Link to post
Share on other sites

Ungarsk Vizsla, omtrent 2 ganger pr år med sjampo. I sommerhalvåret bader han nesten hver eneste dag i sjø/vann, så det hjelper vel også på antar jeg. 

Edited by bie
Link to post
Share on other sites

Da hunden var med på jobb og herjet masse med andre hunder på div underlag ute ble han badet ofte siden han rett og slett ble skitten. Nå mer ved behov en sjelden gang og nesten sluttet å bruke shampo med mindre det skulle være nødvendig, skyller av pollen en del sommerhalvåret.

Link to post
Share on other sites

Gordon setter,halvlang pels. 2 ganger i året.Så blir det en ekstra gang om hun løper i myr  utenom «badesesongen sin😊»

 

Edited by Gåsa
Link to post
Share on other sites

Halvkrøllete pels, ca 3-5 cm lang. Sjamponeres en til to ganger i året. Spyles oftere på beina og under magen etter tur i skog og mark. Har heldigvis veldig lite «hundelukt», så da vil jeg ikke sjamponere han oftere

Link to post
Share on other sites

Jaktlabradoren min ble etter hvert dusja/badet hver fjortende dag til en gang i måneden. Siden han en periode var besøkshund var det viktig at han var ren. Etter hvert begynte han å svømme jevnlig som rehabilitering og da ble det bad, dusj og føn. Han hadde veldig tynn pels med lite underull  

Jaktgoldentispa mi som jeg har nå, regner jeg med å dusje ca 1 gang i måneden foreløpig. Hun har underull og dekkhår i moderat mengde (tror jeg). 

Link to post
Share on other sites

Har puddelblanding som vaskes med shampo og balsam ca hver 3. måned i forbindelse med klipp. Skylles ellers med rent vann ved behov, noen ganger klutvask i skjegget om hun har griset med vom eller fiskeolje. Lukter ellers ingenting av henne. Hun har enkelthåret pels uten dekkhår/underull. 

Link to post
Share on other sites

Amerikansk bulldog. kort, hvit pels. Nå på vinteren dusjer jeg han aldri. På sommeren dusjer jeg han 2-4 ganger i mnd.. Han bader mye i tjennvann, og kan begynne å lukte myr om han ikke blir dusja med såpe med gjevne mellom. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
  • Jeg får anbefale Vinternatta til nordlendingene da. Ikke noe stort oppdrett, men hun jobber som dyrepleier hos veterinær og har levert i hvertfall ett kull jeg kan signere på var svært mentalt stødige hunder som samtlige kjøpere var veldig fornøyde med. 
  • Jeg vet ikke om jeg bør svare i denne tråden; mine mål for 2023 er fraværende. Men jeg kan kanskje lage meg noen likevel… Hvis det blir mulig å få tittel i eliteklassen i rally, så kan det gi oss en grunn til å trene og starte flere ganger. Kommer uansett til å trene inn nye øvelser. Skal bli gøy med noe nytt. Ellers så kan jeg kanskje forsette å trene mer på kl 3 i LP. Men vet ikke om det er såpass gøy at jeg kommer til å starte. Siden hunden min kan lage lyd, så vil vi få mye i trekk. Uansett hvor flink og lydig han er 😕 Hovedmålet blir å ha motivasjon for å trene og konkurrere litt i rally. Trives utrolig godt i hundeklubben, og hunden er utrolig herlig å trene 🤩 Kanskje trene mer bruks? Time will show  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...