Jump to content
Hundesonen.no

Beste billige tørrföret?


Recommended Posts

Jeg gir hundene V&H, men synes det er veldig greit å ha tørrför ved siden av (gir ca 70/30 V&H/tørt). Har prøvd diverse billige typer (er jo ikke avhengi av noe super kvalitet så lenge de får mest V&H), men synes at pelskvaliteten på hundene fort blir dårligere . Har dere noen tips til et billig merke som ikke går utover pelskvaliteten? Hvilke merker har minst korn? 

Link to post
Share on other sites

Bruker vanlig brit blå eller franks pro gold, som vistnok er det samme bare at brit er produsert for tam kjeden og franks er for andre selgere. Jeg skal absolutt ikke påstå at det er et kvalitetsfor og hadde neppe brukt det om jeg hadde fort hovedsaklig på tørt.  Men likevell,  det har relativt høyt kjøttinnhold, sammenlignet med rc adult,  eukanuba og de der.  Franks har kjøtt som førdte ingrediens på lista, rundt 50 % om jeg husker rett.  Dog er det kyllingkjøtt og fettet i foret er også fra kylling eller fjærkre om jeg ikke husker feil.  Altså er det ikke det beste.  Men heller kyllingkjøtt enn enda mer korn,  ris etc tenker iallefall jeg,  og riktig  fett kan man jo i verste fall tilsette  på om man trenger å bruke det som fullfor en periode. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg har vært ute etter det samme selv, men ville ha kornfritt. Valget falt på Taste Of the wild. Det liker hundene, og prisen levert på døra blir 657 for 13 kg. 
Ellers er jo Happydog og Meradog billige for- som også finnes i kornfritt- men da ikke så billige.  Kingsmoor var jeg fornøyd med, men hundene likte det ikke. Samme med fish4dogs som koster 600 med vip avtale for 12 kg men det ville hundene IKKE ha...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Et for som overrasket meg i positiv forstand var Labb Ekstrem (15kg 479,-) 

Vi forer hovedsakelig på Vom&Hundemat men av praktiske årsaker får han litt tørrfor daglig så han er forberedt de dagene vi er på reisefot og bare har med oss tørrfor i bagasjen.

Kort fortalt er han frisk som en fisk frem til vi for morro skyld prøvde Mush og han fikk en kjempeallergisk reaksjon. Etter utredning hos veterinær viser det seg at tassen er predisponert for allergi og reagerer på enkelte proteiner, som svin og storfe.

Plutselig var det ikke "hipp som happ" hva han spiste og redselen for å måtte ende opp på et spesialfor i fremtiden var ikke spesielt fristende. Nysgjerrigheten etter å prøve nye fortyper, glossy forsekker og flashy salgsargumenter ble nå møtt med kjempe-skepsis.

Råforet  var enkelt, "tilbake til basic" sa veterinæren min; V&H puppy eller fullfor protein som ikke inneholder svin. Den var enkel men hva med når vi er på reisefot?, jeg må ha et tørrfor som ikke gjør hunden min syk nå eller i fremtiden.

Etter råd fra Førsteamanuensis Øystein Ahlstrøm, ernæringsfysiolog Lise von Krogh, veterinæren min og uttalige timer med nesa i rapporter og forskningsmateriale på nett var rådene klare, se etter et energirikt for med mye proteiner og fett og lite karbohydrater. Det spiller ingen rolle om karbohydratene kommer fra hvete, mais, poteter, ris eller "håndplukkede epler modnet på eikefat i solnedgang". Når tørrforet er prossesert opptar hunden stivelsen likt uavhengig av kilde. Så var det proteiner av høy kvalitet (god aminosyreprofil) og mye fett!  Hunden foretrekker fett. Trenger hunden mindre energi (blir feit) er det bedre å redusere på mengde for.

Da var det bare å prøve seg frem, Orijen, Royal Canine, Appetitt, Fish4Dogs, Eukanuba kan reklamere med sitt fortreffelige innhold, hunden brydde seg ikke om prisen på forsekken. Jeg kunne se temmelig fort om det fungerte eller ikke. Kløe, rød i huden, rennende øyne, hårløse områder, hyperaktiv.

Så prøvde vi Labb Ekstrem og hunden fikk masse pels! Jeg kunne nesten ikke huske at han hadde så mye pels, på brystet mellom bena og rundt ørene. Rødheten i huden forsvant og han virket roligere og tilfreds. Den ultimate lykkefølelse når du finner noe som fungerer og jeg tar det ikke lenger for gitt. Vi har funnet vår vinner kombo.

Så beklager at det ble et langt innlegg, jeg vet ikke om Labb Ekstrem kvalifiserer som et "billlig tørrfor" men det fungerer aldeles utmerket for oss og anbefales!

 

 

 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Jeg vil bare nok en gang anvbefale at dere IKKE bruker Acana/Orijen. Meget høyt proteininnhold, lav PH er bare noen av grunnene til at en stor andel basenjier som har gått på dette föret har utviklet urinstein. 
Vi driver og kartlegger, og av 20 hunder med påvist urinstein gikk 16 på Acana eller Orijen. Det er en stor prosentandel, det! Særlig med tanke på at de kun har en brkdel av markedet. De er forøvrig også saksøkt grunnet for høye konsentrasjoner av et giftstoff i föret. http://truthaboutpetfood.com/lawsuit-filed-against-champion-pet-food-acana-and-orijen/

Forøvrig bruker vi kun Royal Canin. Nydelig pels, og aldri hatt noen allergiske reaksjoner eller sykdommer forbundet med det föret. Er vel kanskje ikke det rimeligste, men jeg har den tanken om at et rimelig för er det mye inn og mye ut, samt dårligere pels på kjøpet. 
Det er dog klart at ingen hunder er like, og det som funker supert på en hund ikke nødvendigvis er like bra for en annen. 

Edited by Yodel
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tusen takk for masse tips :)

Har brukt Royal Canine før, og er super fornøyd med det. Men siden tørrforet nå kun kommer i tillegg til v&h, og de vil få lite av det til daglig, så vil jeg gjerne ha et billigere alternativ. Har dårlig erfaring med Labb, har prøvd det på forskjellige hunder, og alle av dem har bæsja ekstremt mye og fått dårlig pels når de har gått på det (har prøvd forskjellige typer Labb og.) Men jeg kan jo titte nærmere på Labb Esktrem. Jeg ga Labb Pluss en periode til hannen jeg hadde før, og han ble veldig stygg i pelsen av det, men han viste seg å være allergisk mot alt. Så det var jo ikke så rart :P 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg kjøper fôr  (rc) på zoopermarked, sparer ganske mye. Og tjener bonus hvor hvert kjøp, forrige gang sparte jeg en hundrings fordi det er billigere der pluss 80 rabatt pga tidligere kjøp.

Link to post
Share on other sites

Vi bruker Kaisa. Det funket veldig bra på søsterns vorsthere, og har vist seg å funke veldig fint på Maja (golden). Fin pels og lite som kommer ut i andre enden... også er det nesten halv pris (rundt regnet) av andre fôr vi har brukt før...

Link to post
Share on other sites
On 3/30/2018 at 9:38 AM, *Marianne* said:

Vi bruker Kaisa. Det funket veldig bra på søsterns vorsthere, og har vist seg å funke veldig fint på Maja (golden). Fin pels og lite som kommer ut i andre enden... også er det nesten halv pris (rundt regnet) av andre fôr vi har brukt før...

Har du mulighet til å ta bilde av innholdsfortegnelsen? Jeg vurderte å prøve det, men lot være fordi jeg ikke fant en skikkelig innholdsfortegnelse som faktisk sier hva som er inni :)

Link to post
Share on other sites
1 time siden, AussieAllTheWay skrev:

Har du mulighet til å ta bilde av innholdsfortegnelsen? Jeg vurderte å prøve det, men lot være fordi jeg ikke fant en skikkelig innholdsfortegnelse som faktisk sier hva som er inni :)

Jeg er ikke på samme sted som sekken med fôr nå, men bildene viser noe jeg fant på en annen nettbutikk tidligere da jeg lette etter det samme for en kollega (og heller ikke hadde sekken tilgjengelig). Siden finner jeg ikke nå, så jeg har ikke referanse dessverre. 

 

(Beklager dobbeltpost, måtte klippe litt på bildet)

 

Edited by *Marianne*
Link to post
Share on other sites
9 timer siden, AussieAllTheWay skrev:

Var vel det samme jeg fant. Hadde håp om at det fantes litt mer utfyllende info på sekken- hva er kornprodukter f.eks og hvor mye det er av hver.
Men takk :D


 

Skal se om jeg husker å ta bilde når jeg kommer hjem?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er åpenbart at bare meningen om hva som gikk galt og hvorfor varierer ganske mye. Det som er tydelig nok er at kulturen opplevdes ubehagelig nok til at en vesentlig andel av aktive og faste brukere gjennom mange år ikke orket å være her mer. Det var masse fin og positiv aktivitet før dette skjedde, og det var da saktens mange gode diskusjoner med varierte meninger. Etter min mening kom hovedutfordringer med brukere som gikk inn for å polarisere diskusjonene mye kraftigere, i tillegg til flisespikking, personkritikk og ufine diskusjonsteknikker. Så kan det selvfølgelig være lov å ønske seg et hetere debattklima, men da er man for det første avhengig av at flere ønsker det, og så er det synd når et stort flertall faktisk ikke ønsker det. Som det har vist seg her. Noe av grunnen til at flere trivdes bedre her enn på Facebook var nettopp den litt mer siviliserte, kanskje for noen "tammere" diskusjonskulturen, og forsvant når de ikke orket det de opplevde som usaklig kritikk for enhver kommentar. Så får vi som er her tenke igjennom hva "vi" ønsker, som enkeltbrukere og i fellesskap, og kanskje være litt bevisst det når vi poster.  
  • Jeg har sittet på hendene mine....  Jeg er en av de som var aktiv på canis for mange mange år siden. Og som fikk med meg det meste av det som skjedde der. Og som fulgte med på sonen og så hva som skjedde her.  Problemet var aldri verken uenighet, eller at noen var "krasse", men at enkelte "100 % positive" mente seg å ha fasiten og sannheten også om andre forumbrukere. Og som bedrev direkte hets, enten åpenlyst eller bak i kulissene.  Og så noen da, som jeg ser fremdeles er aktive på sonen og som mener seg å "vite" mye om andres tilnærming til hund, selv om de overhodet ikke kjenner dem.  Så da er det ikke så rart at man ikke gidder.  Og ja - jeg er krass, til tider overtydelig, har mange års erfaring og skolering på hund, aktiv i ymse settinger med hund, konkurrerer med hund. Og det å da gjentatte ganger bli beskyldt for å være "dyreplager", "umoralsk" etc fordi man ikke angir seg selv til 100 % positiv ("kun" 97 % - herregud - jeg har da selvinnsikt.... ), kombinert med å få private trusler a la "jeg vet hvor du bor, så ikke føl deg for trygg" etc, da gidder man ikke lenger.   Jeg har også vært på kurs med noen av disse "100 prosent positive". Av nysgjerrighet. Og de var jaggu meg ikke positive i håndtering av folk. Som er det som kjennetegner en god instruktør.  Derimot; nedlatende, opptatt av å vise hvor gode de selv var, fulle av hersketeknikker. I livet som på forum.    Trist.     
  • Klart at noen hunder er såpass uheldig med sine eiere at de nærmest blir "ødelagt". Men jeg syns at mange bruker en hendelse i hundens liv, som forklaring på et adferdsproblem. Som mitt eksempel hvor en hund løper mot, bjeffer som gal og skremmer en annen unghund. Det har kanskje også noe med når i livet til hunden det skjer. De er gjerne mer sårbare i enkelte perioder av livet sitt? Min hund er "helt gal". Han oppfører seg absolutt ikke som naboens labrador 😄 Jeg kan ikke legge skylden på en eller flere hendelser. Han bare er sånn. Men jeg blir jo litt forundret hvorfor han gjør som han gjør av og til. Jeg har en hund som er av en sjelden rase. Så det er ikke mange å sammenligne med. Men på en FB-side for oss som har denne rasen tok de opp hvordan de oppfører seg i gitte situasjoner. Min hund oppfører seg som ca 90 % av de andre hundene av denne rasen. Så istedenfor å legge skylden på en hendelse, så kan bare si "at sånn er de". De er gal (på en grei måte da) Kjekt å ha en forklaring  Av og til er hundene våre bare sånn som de er. Uten at de er ødelagt. Det er sikkert vanskeligere for en hund å ha ro i alle situasjoner når man bor f.eks i et bymiljø hvor det kryr av andre hunder, folk, biler, støy, lukter, lyder osv. Enn for en hund som vokser opp i ro og mak på landet.  Det er mange forskjellige ting som former en hund
  • Nå leser du veldig mye inn i en halv setning Jeg mener på ingen måte at erfaringsbasert kunnskap er verdiløs og at kurs er den eneste veien til målet, tvert imot, jeg mener begge deler kan bidra med nyttige verktøy. Kommentaren min var utelukkende rettet mot (tidligere) forumbrukere uten fagkunnskap som presenterer personlige meninger som fasitsvar, samtidig som motparten overkjøres av hersketeknikk. Det synes jeg er problematisk.    Personangrep kan vel være så mangt, og handler ikke nødvendigvis om å bli "butthurt". Det kan like gjerne være meningsløse argumenter om hvem/hva man er/har/gjør, utelukkende ment for å kneble debatten. For å ta meg selv som eksempel - i enhver diskusjon om helse hos diverse raser ble jeg avspist med "du har cavalier så du har ikke stemmerett" (mer eller mindre). Sånt blir det ikke særlig fruktbar debatt av, og den type lavmål gidder i hvert fall ikke jeg å bruke tid på.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...