Jump to content
Hundesonen.no

Hva er ditt syn på reklame?


QUEST
 Share

Recommended Posts

Reklame er jo så mangt men her tenker jeg først og fremst på det du blir påtvunget i ditt private hjem, det måtte seg være i postkassen , på TV, radio, ved musikkavspilling som Youtube eller hvis du skal se en video på en nyhetside, på diverse nettsider o.s.v.

Selv har jeg et utpreget avskyforhold til reklame. 'Stille reklame' altså reklame man ser i blader eller på nettsider plager meg ikke så meget medmindre innholdet er upassende. Reklame med lyd det være seg med musikk eller ennå verre tale er derimot  direkte aggresjonsfremkallende.. Av den grunn hører jeg omtrent aldri på radio, ser omtrent aldri TVprogrammer 'in real time' men venter til jeg kan se de senere og derved spole forbi all reklame. Postkassen er utstyrt med 'reklameforbud' og telefonselgere blir enten ikke svart eller ikke nådig tatt imot..Sistnevnte er omtrent umulig å bli kvitt endel ganger, selv gjentagne klare beskjeder om at nei, jeg er IKKE interessert!  blir 'glemt'. 

For min del har reklame og særdeles den påtvugne med kunstige 'gladstemmer' som høres ut som om annonsøren er rusa på ett eller annet, direkte negativ effekt for produktet. Jeg unngår bevisst dette produktet eller firmaet skulle det være 'behov' for noe i den gate. 

Så..hva er ditt forhold til reklame? :) 

Link to comment
Share on other sites

Mye det samme som deg @QUEST. Synes reklmaeaviser i postkassen er ok, for glemmer å sjekke på nettet. Men jeg HATER reklame i videoer og telefonselgere. Jeg har app på telefonen som stort sett viser om det er selgere, så jeg lar bare være å ta telefonen. 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg bryr meg ikke så veldig om reklame, egentlig. Jeg har reservert meg mot reklame i postkassen for det skaper bare full postkasse og full papiravfallskasse - og jeg leser aldri reklame. Reklame på TV/Radio kan være småirriterende om det er dårlige reklamer, men de går stort sett inn det ene øret og ut det andre (jeg aner stort sett ikke hva det reklameres for). Jeg ser og hører mest på NRK, så det er ikke store problemet i grunnen :D Ser jeg på TV, på en kanal med reklame, så gjør jeg gjerne noe annet når reklamen kommer - og da glemmer jeg fort at jeg egentlig satt og så på TV :aww:. Jeg gidder dog aldri å ta opp programmer for å se dem senere - kan jeg ikke se dem når de sendes, så er de ikke så himla interessante egentlig. Det er få programmer jeg finner så interessante at jeg bare MÅ se dem. Eller filmer. OM det er noe jeg bare MÅ se, finner jeg det alltids på nettet.  

Jeg har et langt mer anstrengt forhold til oppsøkende salg... enten det er selgere som står på kjøpesenter, som kommer på døra eller gud forby: telefonsalg. Jeg har reservert meg mot telefonsalg og opplever vel i grunnen svært sjelden å bli oppringt av selgere. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Både og. Reklame og produktinfo om ting jeg trenger er fint. Uetisk eller overflødig reklame er slitsomt. Reklame for å betale for gratis forumsider for eksempel, helt greit.

Derfor sperrer jeg ikke for reklame hos f.eks. nettaviser, forum osv. Sidene drives faktisk av inntektene derfra. Vi har ikke behov for papir og finner det vi trenger på nettet selv, så postkassen er merket med reklame uønsket, og vi gir beskjed til de som ikke respekterer det.

Oppsøkende salg er no-go. Jeg skal selv velge hva jeg skal "utsettes for". Jeg er reservert mot telefonsalg, og får nesten skuffende lite både telefonsalg og svindeloppringinger. Heldigvis.

Nå ser jeg ikke på tv annet enn når vi er hos mamma og pappa, men reklame for å finansiere tv synes jeg også er greit. Så får man bare leve med at det er teit.

Reklame påvirker relativt lite kjøpemønsteret mitt, men om reklame for riktig ting kommer til riktig tidspunkt så KAN det være det kommer med i vurderingen - positivt eller negativt. Det er litt tilfeldig hvilken vei reklamen slår. :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg liker det ikke, men liker at vi har tv å se på bla uten å måtte betale i dyre dommer for det, så får man vell bare ta reklamen for det den er. Reklame i postkassen plaher meg mer egentlig, men det går på mengder og miljøhensyn. Det er så sinnsvakt mye reklame her vi bor iallefall. Gjerne flere ganger pr uke fra samme plasser, identiske aviser og blader som vi fikk noen dager tidligere. Ofte finnes jo muligheter til å kjøpe tilgang til reklamefri tv /film/aviser osv, så kan man velge da om man vil betale eller se reklame. Jeg velger stort sett reklamen. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg liker ikke reklame. Har reservert meg på de måtene som er mulig. Det er selve idéen bak reklame som irriterer meg, at noen prøver å skape behov og få meg til å få lyst å kjøpe noe som jeg ikke trenger. Hvis jeg trenger det så kjøper jeg det nemlig uten at det reklameres for. Jeg er såpass gammel nå at jeg har sett hvor himla raskt forbruket stiger. Jeg tenkte på det her en dag da jeg overhørte to nybakte mødre på en kafé som snakket om babyutstyr. Babyer nå har ti ganger så mye klær og utstyr som våre unger hadde. Og det er bare ett av hundre områder der man drukner i ting og tang. Det er kort sagt veldig lite bærekraftig, både med tanke på ressursene som går med til å produsere havet av varer og hva det koster for kloden vår når det gjelder transport og søppel.

Og reklamen prøver altså å få oss til å kjøpe enda mer.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Går stort sett inn det ene og ut det andre øret. Bryr meg ikke så hardt kjenner jeg. Veldig glad i tilbudsaviser fra matbutikker i området, men syns det skulle vært litt mer fordelt etter hvor man bor, coop obs foreksempel har vi tre timer til, så ikke noe vi drar til, så der trenger jeg ikke reklame fra. Men sjekker stort sett sånt på nett, papirreklamen får svigers. 

 

Link to comment
Share on other sites

Reklame i postkassen får jeg ikke p.g.a klistremerker og fordi det stort sett går rett i søpla uansett. Reklame på TV og radio bryr jeg meg ikke så mye om. 

Men som andre her inne, så fordrar jeg ikke oppsøkende salg. Om jeg ser det står noen sånne på f.eks kjøpesenteret eller matbutikker, så går jeg enten en lang omvei eller jeg handler på en annen butikk. Jeg hater å bli påprakket ting jeg ikke er interessert i... :gaah:

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg er vel en av de få som liker å få reklame i posten. Liker å kikke igjennom de forskjellige reklamene og se om jeg finner noe spennende. Er ikke alle reklamene jeg kikker igjennom, men de fleste (Coop, XXL, kid etc), resten kaster jeg i dunken med en gang. 

Er drittlei av reklame på nett, og hvertfall reklame som liksom skal appelere til meg, etter hva jeg har søkt på. For eksempel om min samboer har sett på noe kjedelig verktøy på min data, så kommer det opp reklame på verktøy på div forumsider, facebook og lignende. Og jeg er jo ikke interresert i det. Eller om jeg har søkt etter noe selv. Blir litt mettet...

Link to comment
Share on other sites

Reklame på tv og radio, med andre ord all reklame med lyd, er skikkelig hat. Noen er bare irriterende, andre er så aggresjonsfremkallende at jeg føler behov for å myrde både skuespillerne i reklamen, reklamefirmaet og boikotte produktene:devil:

Den der "chill og spill"-reklamen fra Come on, eller hva **** det er, gjør meg så hissig at jeg kunne kaldkvælt han fotballspiller-duden i reklamen:twisted: (jeg hadde vært tatt bak skjulet og skutt om jeg hadde vært hund:aww:)
Jeg orker aldri se videosnutter fra VG-tv for eksempel, for jeg gidder ikke lide meg gjennom fire minutter reklame for det som viser seg å være 30 sekunder med svadainnhold. 

Reklame på forum, og andre steder er greit, jeg skjønner jo at forumene trenger inntekt de også, og det hender faktisk i blant at jeg trykker på reklamelinker både på facebook og andre steder når jeg finner et godt tilbud på noe jeg uansett har vært på utkikk etter:)

 • Like 1
 • Thanks 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Syntes reklame er helt greit.

De to andre jeg deler postkasse med er ikke enig i at det er koselig å bla igjennom reklame :P Så da ble det 2 mot 1, og vi hang opp "nei til reklame" merker :P

Reklame på nettet er helt grei, jeg bare overser det jeg ikke finner interessant.

Ser lite på TV-kanaler, og når jeg gjør det så ser jeg gjerne senere enn når programmet egentlig går. Så da spoler jeg over reklamen :lol:

Radio har vi verken i huset eller i bilen, så der blir jeg ikke påvirket overhodet.

Link to comment
Share on other sites

Et nødvendig onde. Prisen for radio, TV, aviser, blader, kino, fotballkamper, nettsider eller hva det nå måtte være ville vært så høy uten reklame at det ville blitt utilgjeng for svært mange. Man måtte i alle fall prioritere helt annerledes.

Det jeg ikke skjønner er hvordan det kan være spesielt effektfullt. Tiden da reklamesnutter var en snakkis i form av å være morsomme eller innovative synes å være over. Det så mye av det at folk rett og slett tuner ut tror jeg. Eller bare blir irritert. Man har vel sett det meste etterhvert. Likevel bruker de masse penger på å lage lange «historier» - kostbart både å produsere og å sende. Feks den der hersens Telenorføljetongen som går for tiden. I mitt naive, uskolerte (når det gjelder markedsføring) sinn så ville jeg trodd at korte, effektive snutter på 5-10 sekunder ville vært mye mer effektivt. I max et par minutter av gangen. Jeg kan fremdeles huske sponsorplakater som går noen sekunder før enkelte NRK-programmer, men om noen spør meg hvilke reklamer jeg har sett på TV2 siste måned så har jeg ikke peiling. Spesielt reklamer på nettsider skjønner jeg overhodet ikke noe av. Jeg ser dem rett og slett ikke.

Men det er noe reklame som irriterer mer enn annet. På radio er det forferdelig kjedelig. Sikkert mest fordi jeg stort sett hører på det i bilen og det er liksom ikke noe annet å gjøre. I reklamepauser på TV sjekker jeg nettet eller telefonen feks. Eller spoler over dersom det har vært på pause en stund tidligere. Og det aller, aller verste er VG, Dagbladet og TV2 blandt andre, som krever at du ser reklamesnutter som er lengre enn innslaget du ønsker å se. 27 sekunder innslag - 40 sekunder uinteressant reklame. Drit og dra sier jeg. Så det har jeg sluttet med om det ikke er noe veldig spesielt. De har mye å lære av Youtube hvor man stort sett kan hoppe videre etter 5 sekunder. Og de som har skjønt det lager effektive snutter på 5 sekunder. De som ikke har skjønt det har ikke en gang presentert produktnavnet før de 5 sekundene.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Dessverre er reklame mange steder noe jeg bare må akseptere for å kunne se eller høre på noe gratis. Tenk om vi måtte betalt tilsvarende NRK-lisensen for hver eneste kanal. Da hadde det det ikke blitt mange valgmuligheter, gitt. Uten reklame hadde det vært den eneste muligheten for kanaler å tjene penger, det er jo ikke gratis å lage TV. Så jeg aksepterer at reklame må til, selv om det er irriterende med fem minutters avbrekk på upassende plasser (synes forøvrig TVNorge og Eurosport løste det bedre under OL nå, ved å bruke delt skjerm med reklame på den ene siden og sporten på den andre på steder der det ikke skjedde så mye, enn TV2 under Rio-OL, som brøt til reklame på de merkeligste tidspunkter). MEN: Enkelte reklamer er mer enn bare irriterende. Som på TV3, TLC o.l. hvor det er reklamer for minst 6 forskjellige nettkasinoer i hver pause. Det er provoserende. Samme gjelder reklamer for diverse lån uten sikkerhet. En ting er å prøve å lokke oss til å kjøpe ting og tang vi egentlig ikke trenger, men å oppfordre folk til å sette seg i gjeld eller spille seg fra hus og hjem, det er langt forbi akseptabelt. 

Telefonselgerer er jeg veldig delt på. Jeg prøver å huske på at de som faktisk sitter i den andre enden antakelig ikke har andre muligheter til å tjene til livets opphold, for jeg innbiller meg at veldig få faktisk velger det yrket frivillig når alle vet hvor mye dritt man får. Samtidig så irriterer jeg meg grenseløst over de firmaene som ikke respekterer reservasjoner mot slikt salg. Jeg har en langvarig feide gående med et firma som ikke respekterer min reservasjon. Kan vel sikkert ikke skrive her hvilket firma det gjelder, men de selger veldig mye serviser med nisser og slike ting ;) Anyhoo, jeg har aldri, aldri kjøpt noe der, og likevel ringer de støtt. Jeg har flere ganger forklart den stakkaren som ringer at jeg skjønner at det ikke er vedkommendes feil, men at jeg vil snakke med en ansvarlig. Og gjentatte ganger har det ikke funka, så sist fikk de beskjed om at hører jeg et pip til, så går min neste samtale til Forbrukerrådet. 

Mens jeg nå er i gang, kan jeg jo fortelle om den mest provoserende markedføringen jeg har blitt utsatt for. Det er mange år siden, og dreide seg om det het Programbladet. En kompis abonnerte på det, og fikk tilbud om å gi noen han kjente to gratis bladet. Han valgte oss, og vi fikk bladene. Etter de to første, fortsatte bladene å komme. Vi likte ikke bladet, så det gikk rett i papirinnsamlinga. Vi tenkte at om de vil kaste bort blader på oss, så vær så god. Så kom det en regning. Den gikk samme vei som bladene. Vi gadd ikke å kaste bort tellerskritt på å ringe, for vi hadde ikke bestilt bladet, og syntes det var rimelig frekt å sende regning. Så kom en til. Og så ringte dem. Vi forklarte situasjonen, og sa klart i fra at siden vi ikke hadde bestilt, så var vi selvfølgelig ikke forpliktet til å betale for noe de på eget initiativ fortsatte å sende oss. Nei, selvfølgelig, det var vedkommende enig i, og skulle ordne opp. Bladene fortsatte å komme. Og så kom ny regning. Og ny telefon. Samme runde, med løfte om at det skulle fikses. Da opphørte bladene. Noen måneder senere kommer det plutselig inkassokrav :o  Da ringte jeg, og ba om å få snakke med daglig leder. Jeg forklare hele suppa, så rolig jeg kunne, men jeg kan nok ha hørte litt sur ut. Fikk til svar at slik holdt de ikke på med. Neivel, men nå har jeg akkurat fortalt deg at jo, det har dere gjort, så da kaller du meg altså en løgner? Nei, det var mine ord, fikk jeg høre. Hans logiske sans må har ramlet av et sted på veien, for i mitt hodet sa jo han at jeg løy når han påsto at det jeg fortalte var umulig. Jeg ba han bevise at vi hadde bestilt bladet (som jo er deres byrde), hvorpå han avbrøt meg med at "dette gadd han ikke å høre på", og la på! (det er servicen sin, det). Jeg snappa fort opp hvor det bar, så da kicka barnslig-genet mitt inn, og jeg fikk klemt inn en "din bæsj" før det sa klikk :icon_redface: :innocent: Ikke mitt stolteste øyeblikk, men jeg lover, jeg var dønn saklig før det, og han begynte :whistle:

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Ganzie skrev:

Reklame på tv og radio, med andre ord all reklame med lyd, er skikkelig hat. Noen er bare irriterende, andre er så aggresjonsfremkallende at jeg føler behov for å myrde både skuespillerne i reklamen, reklamefirmaet og boikotte produktene:devil:

Haha! Det er altså ikke bare jeg som kjapt begynner å fantasere om hvilken farge de maniske 'happy,happy' aktørene i reklame hadde fått i fjeset, hvis man tok et godt tak rundt  halsen på de..:devil:

Telefonselgere..jo, jeg skjønner at de gjør en jobb men... Ikke sjelden forløper det slik; 

'Ring, ring!' Så, hvis jeg faktisk tar telefonen; 'Hei Anna!'  

Jeg; ?? Hvem er du? 

Selger; Ja, hei Anna! Jeg ringer fra X og vil gjerne tilby deg..

Jeg; Unnskyld , kjenner jeg deg?? 

Selger; eh..nei..

Jeg; Ikke det nei..si meg hvorfor tiltaler du meg ved fornavn da?? 

Etter det gir jeg selger en kjapp innføring i at det er særdeles uhøflig å tiltale en person man ikke kjenner ved kun fornavn og at jeg ikke ønsker flere henvendelser fra firmaet. 

 • Like 2
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Null problem med reklame her :) Har nei takk til reklame-lapp på postkassa da, men det handler ikke om at jeg egentlig har et problem med reklamen, det bare fyller seg opp med så mye papirsøppel:P Men på tv (nå har ikke vi kanaler da, men hjemme hos andre feks), youtube og nettet forøvrig er det null stress. Jeg er ganske enkel, det skal litt til før ting irriterer meg, så noe så simpelt som reklame klarer ikke helt vekke de store følelsene i meg altså :lol: 

Selgere generelt blir høflig avslått hvis tilbudet er uinteressant. Tlfselger må være en av de verste jobbene å ha, jeg trenger ikke gjøre dagen deres enda verre!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 timer siden, QUEST skrev:

Telefonselgere..jo, jeg skjønner at de gjør en jobb men... Ikke sjelden forløper det slik; 

'Ring, ring!' Så, hvis jeg faktisk tar telefonen; 'Hei Anna!'  

Jeg; ?? Hvem er du? 

Selger; Ja, hei Anna! Jeg ringer fra X og vil gjerne tilby deg..

Jeg; Unnskyld , kjenner jeg deg?? 

Selger; eh..nei..

Jeg; Ikke det nei..si meg hvorfor tiltaler du meg ved fornavn da?? 

Etter det gir jeg selger en kjapp innføring i at det er særdeles uhøflig å tiltale en person man ikke kjenner ved kun fornavn og at jeg ikke ønsker flere henvendelser fra firmaet. 

:P 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, QUEST skrev:

Etter det gir jeg selger en kjapp innføring i at det er særdeles uhøflig å tiltale en person man ikke kjenner ved kun fornavn og at jeg ikke ønsker flere henvendelser fra firmaet. 

Akkurat den der sliter jeg veldig med å forstå. Å kalle noen ved etternavn, uansett anledning, er veldig, veldig rart for meg. Legger du til herr eller fru, eller frøken, blir det enda snålere. Den ene gangen noen har kalt meg fru "etternavn" ble jeg livredd, og trodde svigermor var i nærheten :P  Nå skal det sies at jeg hadde beroligende innabords, han som sa det var en meget søt og nusselig svensk sykepleier, og stedet var pre-op. Men likevel, helt feil, og ekstremt unaturlig både å kalle noen ved etternavn, og å bli tiltalt på den måten. For meg, i hvert fall. Den eneste jeg noen sinne har brukt fru til var mormors gamle nabo, la oss kalle henne fru Olsen, men det var var fordi det var det alle kalte henne, og det jeg lærte fra jeg begynte å snakke. Hun hadde liksom ikke noe fornavn, hun het bare fru Olsen. Jeg har aldri i mitt liv kalt noen for herr eller frøken noe-som-helst. 

Jeg må dog spørre: Dersom du skal gå bort til noen du vet navnet på, men ikke formelt har hilst på, tiltaler du dem som herr/fru Hansen da? Det gjør ikke jeg, og ingen jeg kjenner under 80 gjør det heller.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg irriterer meg også over folk som tiltaler meg ved fornavn og som ikke har noen som helst relasjon til meg.

Av reklame så er det noen jeg ler av, men som regel bare irriterer meg..det er blitt verre med alderen. Husker når jeg var liten å gikk på kino. Det var så spennende med reklamen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er visst for ung. Eneste jeg noen gang har tiltalt ved etternavn var Lektor Rønning (vi måtte si lektor også) :lol:

Og det syns vi alle elevene var rart. Syns også det er rart når noen tiltaler meg med bare etternavn. Enig med @Lene_S her :lol:

Jeg ser aldri på tv og hører ikke på radio, så reklame plager meg ikke stort. Men det er en av hovedgrunnene til nettopp at jeg ikke ser tv eller hører på radio :P

Link to comment
Share on other sites

14 timer siden, QUEST skrev:

Haha! Det er altså ikke bare jeg som kjapt begynner å fantasere om hvilken farge de maniske 'happy,happy' aktørene i reklame hadde fått i fjeset, hvis man tok et godt tak rundt  halsen på de..:devil:

Telefonselgere..jo, jeg skjønner at de gjør en jobb men... Ikke sjelden forløper det slik; 

'Ring, ring!' Så, hvis jeg faktisk tar telefonen; 'Hei Anna!'  

Jeg; ?? Hvem er du? 

Selger; Ja, hei Anna! Jeg ringer fra X og vil gjerne tilby deg..

Jeg; Unnskyld , kjenner jeg deg?? 

Selger; eh..nei..

Jeg; Ikke det nei..si meg hvorfor tiltaler du meg ved fornavn da?? 

Etter det gir jeg selger en kjapp innføring i at det er særdeles uhøflig å tiltale en person man ikke kjenner ved kun fornavn og at jeg ikke ønsker flere henvendelser fra firmaet. 

Å nei. Jeg synes så synd på de som sitter med slike telefonjobber,  at jeg MÅ bare være hyggelig mot dem...

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Pringlen skrev:

Å nei. Jeg synes så synd på de som sitter med slike telefonjobber,  at jeg MÅ bare være hyggelig mot dem...

Enig. Det er ikke vits i å være uhøflig mot folk som bare for jobben sin, så lenge de er høflige. Folkeskikk lenge leve!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

8 timer siden, Lene_S skrev:

Jeg må dog spørre: Dersom du skal gå bort til noen du vet navnet på, men ikke formelt har hilst på, tiltaler du dem som herr/fru Hansen da? Det gjør ikke jeg, og ingen jeg kjenner under 80 gjør det heller.

For meg er det frekt og uhøflig å tiltale folk jeg ikke kjenner/andre gjør det mot meg, ved fornavn. Det er en metode som brukes av bl.a telefonselgere for å skape et inntrykk av relasjon til 'offeret' . Jeg bruker dog ikke Herr/Fru ved tiltale, om jeg i det hele tatt vet navnet på vedkommende. Ved direkte kontakt IRL bruker jeg enten ikke navn, åpner med 'Unnskyld' hvis jeg skal spørre om retning eller lignende til en fremmed. Ringer jeg til en person jeg ikke kjenner bruker jeg enten hele navnet eller bare etternavnet. 

Ringer man til noen så åpner man med å presentere seg først og så spør man om man snakker med Ola Nordmann, hvis ikke vedkommende svarer med navn ,når hen tar telefonen. 

Å bruke bare fornavnet på noen antyder at du kjenner/har en relasjon til vedkommende og det gjør man IKKE , hvis så ikke er tilfelle. 

Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, QUEST skrev:

For meg er det frekt og uhøflig å tiltale folk jeg ikke kjenner/andre gjør det mot meg, ved fornavn. Det er en metode som brukes av bl.a telefonselgere for å skape et inntrykk av relasjon til 'offeret' . Jeg bruker dog ikke Herr/Fru ved tiltale, om jeg i det hele tatt vet navnet på vedkommende. Ved direkte kontakt IRL bruker jeg enten ikke navn, åpner med 'Unnskyld' hvis jeg skal spørre om retning eller lignende til en fremmed. Ringer jeg til en person jeg ikke kjenner bruker jeg enten hele navnet eller bare etternavnet. 

Ringer man til noen så åpner man med å presentere seg først og så spør man om man snakker med Ola Nordmann, hvis ikke vedkommende svarer med navn ,når hen tar telefonen. 

Å bruke bare fornavnet på noen antyder at du kjenner/har en relasjon til vedkommende og det gjør man IKKE , hvis så ikke er tilfelle. 

Men det er ikke telefonselgeren sin skyld, men de som lager instruksene.  Så da får man ta en tlf til firmaet som vedkommende er ansatt  hos :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

En ting er blader i postkassen og fengende melodier på radio, men den "verste" formen for reklame er i mine øyne innholdsmarkedsføring/content marketing. Reklame som er flettet inn i artikler, intervjuer og blogginnlegg der det ikke er alltid like tydelig at det faktisk er reklame. Godtroende som vi er tror vi det er favorittbloggeren som har en anbefaling rett fra hjertet, eller at oppskriften i helgemagasinet er utprøvd og anbefalt av redaktøren. Men så viser det seg at alt er kjøpt og betalt.

Nå er det regler for hvordan annonsering skal merkes og alt det der, men det slurves nok en hel del. Dessuten er vi lettpåvirkelige og når man ikke er oppmerksom på at content marketing er en ting, så går vi rett på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


×
×
 • Create New...