Jump to content
Hundesonen.no

Smartingen

Medlemmer
 • Content Count

  295
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

339 Excellent

About Smartingen

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Briard

Recent Profile Visitors

2805 profile views
 1. Men dette er jo en kennel/omplasseringssenter som er kjent for å straffe hundene til lydighet, og det blir jo bare spekulasjoner, men siden hun sier det ikke hadde skjedd hvis hun hadde vært der, så tenker jeg mitt.
 2. Jeg må le litt, for nå er pointer bildet borte, men erstattet av vizla 🤣 Stående korthåret fuglehund, same same
 3. Okey, jeg kikket bare på noen få raser, pointeren deriblant: - Det første illustrasjonsbilde er ikke nødvendigvis av en pointer, ser mer ut som en korthåret vorsteh, og hvis det er en pointer så er det i allefall ikke en rasetypisk en. Og når man kommer inn på artikkelen blir dette illustrasjonsbildet så klippet at man bare ser kroppen. - Den andre illustrasjonsbildet av en "pointer" i stand er en glatthåret weimeraner. - språket er rart: "pointeren er en... Vi liker ..." Dette går igjen og er rart. - mye skrivefeil på de jeg har lest - har dere spurt om å få lov å bruke bildene
 4. Ja jeg gjør vel forsåvidt det. Er snakk om en Land Rover Discovery 4. Den er allerede varebil og har gittervegg mellom fremsetene og bagasjerom, men skulle skilt av lengre bak. Har ikke sett helvegg mellom bakseter og bagasjerom, bare slikt gitter over setene.
 5. Noen som vet om noen som produserer lasterkomsgitter/skillevegg til bil på mål?
 6. Altså, hvor mange ganger har jeg ikke møtt barn med fleksibånd og en utagerende pelsdott i enden av det båndet. Og flere har kommet brått på, fordi barn og hund ikke går samme vei... Greit nok den dotten ikke gjør skade, men ting kan skje med andre hunder, biler, påkjørsler etc. Jeg vil ikke gi mine barn det ansvaret å måtte takle eller oppleve det.
 7. Jeg orker ikke å henge etter 45 kg alle veier på tur. Derfor vil jeg at han skal gå fint i bånd. Å gå fint i bånd er å ha et smilende bånd stort sett hele tiden, enten jeg går, powerwalker eller jogger. Skal han trekke så er det på med trekkselen. Å gå fot med kontakt eller å gå bak i bratte nedoverbakker på heia er også godt å kunne.
 8. Hvilken rase er det? I noen raser hadde jeg ikke tatt den rolige, unnvikende, mens andre raser er kanskje like greit med en slik en. Og valper er så forskjellige fra dag til dag, og time på døgnet, så hvis dere har mulighet til å treffe de flere ganger er jo det helt topp. Derfor er det ikke alltid det har noe for seg med valpetesting etc.
 9. Jeg bryr meg ikke om labbe eller golden av jaktvarianter blir kjøpt og ikke brukes til jakt. De er "nesten" ikke jakthunder. De jobber etter skuddet og man kan bruke alle raser til retrieverjakt, sånn egentlig. Det å derimot kjøpe en jakt spaniel er litt annerledes. Tror også mange ikke vet hva jaktdelen i spanielen innebærer og hvordan de skal ha kontroll på den. For det er hakket mer som er forskjell på show og jakt varianten, enn formen på hunden og farten.
 10. Jeg er kanskje litt sær, men jeg mener instruktørkurs skal være mye mer enn et nettkurs. Spesielt hvis det er hverdagslydighet. Da jobber man med mennesker, som gjerne ikke er interessert i feks læringsteorier, men vi må jo likevel forklare hvorfor og hvordan det man gjør fungerer. Instruktørkurset til feks Siddis Hundeskole har en del, hvor man blir rå på å trene egen hund, lærer forskjellige innlæringsmetoder og får prøvd det ut, har en praktisk og teoretisk prøve på dette med å trene hund. Den andre delen går ut på å trene mennesker og snakke og forklare og formidle. Der man underviser
 11. Kjenner jeg trenger å få lufte ut litt her... Leo ble operert for magedreining natt til mandag en uke siden. Magesekken ble åpnet, tømt, sydd sammen og på plass og milten ble fjernet. En ganske heftig og lang operasjon. Han var inne på klinikken frem til lørdag, og jeg har besøkt han hver dag der. Det var ille å se han på tirsdag, men håpet steg for hver dag som gikk. Han ble liksom mer og mer seg selv. Leo har ikke villet ha mat siden operasjonen, en liten godbit og litt kylling på torsdag og fredag, men det var det. Derfor satt de inn en sonde slik at han kunne få i seg mat og man
 12. Man belønner det man har klikket/sagt bra for, altså oppmerksomheten/reaksjonen på kontaktlyden Valpen biter - du lager kontaktlyden - valpen slutter å bite og ser på deg - klikk og belønn = du har belønnet at valpen ser på deg Viktig her å gi en avledning/valpen noe annet å gjøre, slik at den ikke går rett tilbake til bitingen
×
×
 • Create New...