Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, desember


Stine
 Share

Recommended Posts

3 timer siden, Artemis skrev:

I vår familie koser man seg med alkoholholdig drikke uansett om der er barn tilstede eller ikke, MEN det er aldri snakk om fyllekalas eller at folk er synlig påvirket. Jeg vil si at vi har et normalt/sunt forhold til alkohol, heldigvis. 

Sånn har vi det også,i tillegg til at vi alt som barn fikk "akkevitt" :P.Hos oss var det en morsom ting,mye styr m huffing og æsj før glassene gikk til de voksne:D.Aldri noe bråk eller stup-fyll bare kos og moro.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg fikk mye fint og nyttig til jul. Veldig fornøyd med alle gavene, og en må  jeg bare dele her inne. Mannen har laget/malt meg med alle våre 10 hunder i spannet

Endelig hjemme etter en lang lang lang tur til og fra Stockholm. Utslitt, sulten, tørst, trøtt, stiv og støl! Men det er SÅ verdt det når jeg kommer hjem med en ny svensk, nordisk og INTERNASJONA

"Tror du det er dødelig?" "Nei." Den følelsen av lettethet.

Posted Images

11 timer siden, Krutsi skrev:

Noen som vet om man kan plutselig få middels allergi uten å ha reagert tidligere i voksen alder? 

Jeg ble syk i går. Svei i øynene, rennende nese og klør/sår hals. Jeg tippet det var forkjølelse.. soverommet er veldig nærme stua og i natt var døren på soverommet åpent. Formen var like bæsj i dag tidlig, men etter en dupp i ettermiddag (med lufting og døren åpen) føltes jeg bedre.. utover kvelden ble jeg bare dårligere og dårligere. 

Pappa mente jeg kunne reagere på feks juletreet, siden jeg fikk dette etter jeg pyntet og ordnet treet.. Men jeg har jo aldri gjort det før. Jeg kan da ikke bare plutselig ha blitt allergisk imot juletre? 

Ja, allergi kan utløses når som helst. Eller forværres. Legen min ville jeg skulle kvitte meg med kattene når jeg ble allergisk i tennårene, fordi jeg plutselig kan få en alvorlig allergisk reaksjon. Jeg er oppvokst med katt og reagerte altså ikke før jeg var 16 ca. Har enda katter da, men tar allergitabletter. 
Fant samtidig ut at jeg er allergisk mot støv, hund, timotei og bjørk. Pollen er heldigvis ikke så ille for meg, ren hund går helt fint og katter er stort sett helt ok. Har nok mest sannsynlig også kryssallergi mot hest og kanin. Støv derimot... Rengjøring hjemme er tidvis helt ******, nyser og nyser og nyser og blir helt ull i hodet på tross av dobbel dose tabletter og nesespray.

11 timer siden, Line skrev:

Julestjerner er det mange som reagerer på.

 

11 timer siden, Siri skrev:

 

Der sier du noe... kanskje jeg skal forsøke en zyrtec og se om øynene mine blir bedre? Blir de det, så er det vel takk og farvell til julestjerner i heimen :aww: 

Søs er allergisk mot julestjerner, men det fungerer å knipe av det gule på dem da, da reagerer hun ikke noe særlig. :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Mud skrev:

Trøtt!  Hjemme kl 23 og sovnet ikke før Gud vet når og ble vekket 06. 

Julaften ble fin den , men fortsatt for mye gaver. Spesielt til de voksne.   Jeg var den som fikk minst siden jeg har satt ned foten og sagt jeg ikke skal ha noe , men jeg kom fortsatt hjem med 2 poser bare til meg .  Jeg begynner å innse at jeg er den eneste i familien som ikke liker ting.. Og de andre skjønner det bare ikke. 

Nattkikkerten til Ask var en big hit. Håper den fungerer i kuldegrader.

Han var oldefars lille hjelper i hele går,  hjalp han å lese på gavene,  pakke opp og kaste papiret. Helt på eget initiativ.  Noen ganger blir jeg helt sjokkert over hvor omtenksomme små barn kan være. 

Desverre ble han plutselig vegetarianer på vei til julemiddag og han liker plutselig hverken krem eller sjokolade lengre,  så han fikk en litt redusert kulinarisk opplevelse. Unger er ustadige altså . 

 

:lol::lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble invitert ned til mormor og morfar for julefrokost, men jeg er helt tappet for energi etter julaften i går. Forkjølelsen er mye bedre, men jeg er frotsatt helt utslitt, så å skulle gå ned der og delta i samtale var bare fullstendig uaktuelt. :lol: Så jeg har spist en skål nudler, tørket litt hundespy (alle trodde de var den eneste som gav ham ribberester... :P ), og skal snart sette på litt Netflix. Bare slappe av litt mer først og lage meg en kaffe. :yawn: Sov i 14 timer i natt, det var bare helt utrolig deilig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri vært noe problem med alkohol hjemme heller, mamma og pappa tok seg kanskje en juleøl og akkevitt til middagen. Søstern og jeg er jo nesten avholds begge to, men igår tok jeg en baylies til kaffen og 1,5 boks med julecider :lol: Jeg tror pappa er så forsiktig med alkohol fordi farfar var visst litt periodedranker, uten at jeg noensinne merket noe til det! 

Frokost spist og tur gått, snart avgårde til Oslo og enda mere mat hos svigermor og hele slekta hennes :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er vokst opp med 0 alkohol på dager som helt tydelig omhandler barneglede, som julaften, nyttårsaften, 17. Mai osv

Men jeg skjønte igår at det ikke er sånn hos alle da jeg hadde min første jul med svigers :P der var det øl, vin, akevitt osv til tross for barn tilstede, men av det jeg kunne se var det værst for meg [emoji23] dog har jeg vokst opp med en far som er alkoholiker, så mitt forhold til alkohol er ikke normalt.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt forhold til alkohol er heller ikke normalt, men heldigvis har alkoholikeren i familien ALDRI drukket 17.mai, sankthans, julaften og nyttårsaften. Det setter jeg enormt stor pris på, for det tror jeg ville ha laget dårlige minner. Nå har jeg ingen dårlige minner om disse dagene, kun mange gode :heart: 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke helt hvorfor man "må" være avholds i nærheten av barn, jeg. Svigermor mener at man aldri kan drikke noe som helst alkohol foran barn feks. Jeg syns det er greit å lære barn at man kan nyte alkohol uten å bli full. Jeg drikker omtrent aldri selv, men familien min kan gjerne drikke øl/vin/akevitt/cognac til middager. Aldri vært noe problem. Tror det er verre om barn aldri ser foreldrene eller andre voksne drikke noe som helst alkohol. Ingen blir fulle foran barna selvsagt, men noen øl har aldri gjort noen skade på hverken meg eller brødrene mine. 

Vi hadde det så fint i går! Var hos familien min og spiste masse god mat. Ekstremt mye gaver, spesielt til ungene, men sånn blir det... Blir enda mer i dag, tror vi må kjøpe oss hus for å få plass til alt :lol: 

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er dessverre vokst opp med alkohol på div høytidsdager og ferier, og også helger. Merket heldigvis lite til det før jeg ble 10ish + og vi ikke alltid feiret samlet absolutt hele slekta lenger, men etter det har jeg hatt flere mindre hyggelige opplevelser. Såpass at jeg som myndig fremdeles synes det er ubehagelig med berusede mennesker, og har et svært forsiktig forhold til alkohol selv fordi jeg er livredd for avhengighet selv. (Både mormor og mamma var/ble alkoholikere på et tidspunkt i sine liv, og har også hørt at morfar også hadde tendenser før han døde. Og ikke minst farfar også i sine yngre dager) Jeg har ingen problemer med å ta meg en god fest og bli full og slikt selv, men det kan telles på en hånd hvor mange ganger det skjer iløpet av et år. 
Jeg har også et enormt kontrollbehov som jeg har slitt lenge med å roe, etter å ha bodd noen år alene som tennåring med en mor som ble alkoholiker iløpet av året etter skilsmissen fra min far. (Og skilsmissen skjedde pga min far ble alkoholforgiftet og banket min mor i fylla, såppass at hun knakk ribben. Han kom med drapstrusler ++ når politiet og ambulansen var innom og hentet henne. Heldigvis hadde min søster vært å hentet meg og Rocky tidligere på kvelden så jeg var ikke der når det skjedde. Han husket ingenting dagen etterpå og stolte aldri på seg selv igjen etterpå, det tror jeg ikke han gjør helt enda heller.) 

Kan si det slik at det føles som en helt annen verden å nå ha en svigerfamilie som overhodet ikke drikker på julaften. Selvom det ikke er barn tilstede. Det er rett og slett ikke en tradisjon med hverken akkevitt eller annet. Der spiser de kalkun og vi har julebrus til maten. Generelt så drikker svigermor svææææært sjelden, tror jeg har sett/vet om at hun har drukket 3 ganger på de 5 årene jeg har vært sammen med S. 

(Helst ikke siter, kan hende jeg redigerer bort litt/sletter senere) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Wildlife skrev:

Haha hørtes helt ut som mine barn. Hjalp med pakker å rydding selv og skulle plutselig ikke ha noe kjøtt eller riskrem eller noe til maten til tross for de er altspisendes?

At han ikke er dritglad i søtsaker er egentlig ikke noe sjokk , mesteparten av Halloween- godtet hans ble kastet . Men mor hadde lagd himmelsk lapskaus med ekstra mye sjokoladebiter i,  så han fikk jobben med å sile ut fruktbitene :lol:

Han liker plutselig ikke å spise døde dyr og hater alle som dreper dyr sånn plutselig :blink:  Jeg har ikke orket å spørre han hvordan han stiller seg til fisk enda,  jeg satser på at det går over innen neste fisketur :innocent:

Jeg bor jo allerede med en som ikke spiser kjøtt,  så det byr ikke akkurat på de helt store utfordringer i hverdagen. Å bestemme seg 16:30 julaften er dog litt kort varsel :lol:

 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Ganzie Håper det går bra med brannsåret til mannen :hug: Hørtes skikkelig vondt ut :o  

 

Vi hadde en fin kveld i går- tror alle kosa seg, spesielt lillemor. :wub: Hun sovna før middag da, så fikk en halvtime på øyet og kose fanget leeenge etterpå - fikk i seg mat til slutt og så begynte gavene - DET var stas det! Såå mye fint hun fikk :wub:  Alle skulle vært 3 år på julaften, hun ble like glad for en tre pk med truser som hun ble for ny bamse :lol: 

Svigermor gir meg forresten noen fryktelig olme blikk når jeg henter gave til lillemor, da ungene der var små var det aldri gaveutdeling før nærmere midnatt. :lol:  IKKE aktuelt altså. 

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er skikkelig trøtt og sliten, helt absurd å kjenne på det. Men det var en koselig julaften, med god mat, godt selskap, tilstrekkelig tradisjonelt til å bli kjent og kjært, og mye pakker. Men vi klarte å opprettholde en viss ro over det hele, slik at alle vet hva de fleste har fått - jeg liker ikke sånn kaos-oppakking hvor ting går så fort at du ikke husker hva du selv fikk. Vi tar en eller to pakker om gangen, og da tar det jo lengre tid - men det oppleves som at pakkene blir mer verdsatt da.

Nå skal en sen og laaang frokost få synke litt til i magen, så blir det en rusletur i skogen med hundene, før ettermiddagens familieselskap. Mine to fettere i USA er på besøk for å feire jul i gamlelandet - den ene for første gang på 30 år eller så, så da kan jeg ikke lure meg unna kveldens familieselskap - nå er bokstavelig talt alle andre der :P 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en kjempefin dag i går :ahappy: Tradisjonen tro spiste ungene og jeg julefrokost og julegodteri og så på tv til det nesten var på tide å gå over til mamma og pappa for julemiddag, og julemiddagen var sånn passe langtekkelig og koselig med massevis av god mat og god prat :heart: Jeg fikk et håndlaget sølvsmykke av en puddel av ungene mine (det er visst opplest og vedtatt at vi ikke skryter av julegavene våre på sonen i år - jeg gjør det allikevel :P )

14316707_1166025856819214_64406558045789

Det ser ut som beeeebiiiii :wub: Jeg er glad for alt jeg har fått altså, men det smykket fikk meg nesten til å gråte (må vel innrømme at jeg er lettrørt om dagen - jeg skylder på generell dårlig form og tilhørende følsomhet :lol: ), det er bare nydelig :heart: 

I dag har ungene reist til pappaen sin for julelunsj, så jeg har invitert meg selv til julelunsj hos min mamma og pappa. Det gleder jeg meg til, jeg tipper maten er like god i dag som den var i går :ahappy: Håper jeg er ferdig med dagens væskebehandling til kl. 15, selv om det ser dårlig ut :P Jeg klager ikke, altså! Alternativet ville vært å være på sykehuset, så jeg er utrolig takknemlig over for å være hjemme, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg får hjelp av hjemmesykepleien. Jeg er heldig, tross alt :ahappy: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, 2ne skrev:

Jeg hadde en kjempefin dag i går :ahappy: Tradisjonen tro spiste ungene og jeg julefrokost og julegodteri og så på tv til det nesten var på tide å gå over til mamma og pappa for julemiddag, og julemiddagen var sånn passe langtekkelig og koselig med massevis av god mat og god prat :heart: Jeg fikk et håndlaget sølvsmykke av en puddel av ungene mine (det er visst opplest og vedtatt at vi ikke skryter av julegavene våre på sonen i år - jeg gjør det allikevel :P )

14316707_1166025856819214_64406558045789

Det ser ut som beeeebiiiii :wub: Jeg er glad for alt jeg har fått altså, men det smykket fikk meg nesten til å gråte (må vel innrømme at jeg er lettrørt om dagen - jeg skylder på generell dårlig form og tilhørende følsomhet :lol: ), det er bare nydelig :heart: 

I dag har ungene reist til pappaen sin for julelunsj, så jeg har invitert meg selv til julelunsj hos min mamma og pappa. Det gleder jeg meg til, jeg tipper maten er like god i dag som den var i går :ahappy: Håper jeg er ferdig med dagens væskebehandling til kl. 15, selv om det ser dårlig ut :P Jeg klager ikke, altså! Alternativet ville vært å være på sykehuset, så jeg er utrolig takknemlig over for å være hjemme, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg får hjelp av hjemmesykepleien. Jeg er heldig, tross alt :ahappy: 

Så fin den var :) og bra du får være hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hatt en kjempefin feiring med mamma, pappa, søster, mormor, tante, onkel, fetter og kusine igår. Brukte god tid på mat og gaveåpning, mye latter og tårer i løpet av kvelden. Vi ler og tuller til det gjør vondt i magemusklene. Jeg er så glad for at selv om mamma og pappa ble separert på grunn av en ganske ufin sak for mange år siden, så vil de fortsatt feire sammen, og mamma sin familie er veldig glad i pappaen min. :ahappy: 

Nemi fikk leke og godteri og var storfornøyd, men veldig sliten etter igår. Mye for en liten goldenhjerne å takle ni folk (og alle koser på rundgang!) og tante sine to hunder! Takk og lov for inngjerdet hage som de kunne leke i og få litt frisk luft. :lol:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 timer siden, Artemis skrev:

I vår familie koser man seg med alkoholholdig drikke uansett om der er barn tilstede eller ikke, MEN det er aldri snakk om fyllekalas eller at folk er synlig påvirket. Jeg vil si at vi har et normalt/sunt forhold til alkohol, heldigvis. 

 

3 timer siden, Snoffe skrev:

Er det jeg er vandt med i min familie også, heldigvis :) 

Samme her. Bortsett fra den onkelen (som døde for mange år siden) har alle et fullstendig avslappet forhold til alkohol. Vi drikker øl eller vin til maten for smakens skyld, ikke fordi vi trenger det for å komme i festhumør. Og ingen føler behov for noe særlig mer enn et glass eller to.

1 time siden, SFX skrev:

Jeg er skikkelig trøtt og sliten, helt absurd å kjenne på det. Men det var en koselig julaften, med god mat, godt selskap, tilstrekkelig tradisjonelt til å bli kjent og kjært, og mye pakker. Men vi klarte å opprettholde en viss ro over det hele, slik at alle vet hva de fleste har fått - jeg liker ikke sånn kaos-oppakking hvor ting går så fort at du ikke husker hva du selv fikk. Vi tar en eller to pakker om gangen, og da tar det jo lengre tid - men det oppleves som at pakkene blir mer verdsatt da.

 

Sånn gjør vi det også, julegaveåpningen er koselig og avslappet. Nevøen min, som delte ut gaver, ventet til og med til alle var ferdig med å beundre og kommentere en gave før han delte ut neste. 

Jeg har spist min tradisjonelle julefrokost med ulike typer sild på brødet i dag. Det er alltid stor stas, selv om det bare er 1 juledag jeg liker sild! :lol: 

Det høres ut som de fleste har hatt en fin julaften. Sender en klem til de som har hatt det litt strevsomt av forskjellige grunner: :hug:

Nå må jeg finne ut hvordan jeg skal steke ribbe. Brimi sa dere?

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Nå må jeg finne ut hvordan jeg skal steke ribbe. Brimi sa dere?

 

Jeg foretrekker Hellstrøm sin. :) 

Det var en veldig fin dag og kveld i går :) 
Fikk både ting jeg trenger og fin pynt :) Ungene var overlykkelige og sovnet med svære glis :D 
I dag stelte jeg i stand frokostbord med både eggerøre, laks, spekeskinke, ribberull, roasbiff, egg, og ost, og mer :)  Snart skal jeg begynne å gjøre klar anda :) 

Og for de av dere som måtte lure på Sjef og støvsuging, og ikke helt tror på at han faktisk likte det; Her har dere bildebevis. Så lykkelig uttrykk. Og halen går i ett, og han klemmer seg godt inntil for å få mer :lol: 

 

15676381_10154618213450465_5020866170732476374_o.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, 2ne skrev:

(det er visst opplest og vedtatt at vi ikke skryter av julegavene våre på sonen i år - jeg gjør det allikevel :P )

Opplest og vedtatt fordi jeg funderer rundt hvorfor vi har lyst til å skrive inn hele lista og inkludere hvert eneste sokkepar? O.K.

PS: Pudlene var kjempefine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, Lotta har det med å plukke opp hva jeg føler...ikke minst stress. Så i går starta ennå en ny løpetid, knapt 3 mnd siden forrige.... Jeg tipper utløst av kun stress. Blir ikke mindre stress av løpetid akkurat nå, med hannhund i huset.

!På med øreplugger! :frantics::wacko:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Mirai skrev:

Opplest og vedtatt fordi jeg funderer rundt hvorfor vi har lyst til å skrive inn hele lista og inkludere hvert eneste sokkepar? O.K.

PS: Pudlene var kjempefine.

Du er ikke den eneste i den tråden som syns det var unødvendig :)  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...