Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, desember


Stine
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*
Akkurat nå, Symra&Pippin skrev:

Du sa det litt snillere enn meg. :lol:

 

:lol: 

Jeg pleier å være diplomatisk til behovet for det motsatte er bevist :P 
Og ja, det går jo som oftest fint så lenge man ikke har hodet fast i gamle myter :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 4k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg fikk mye fint og nyttig til jul. Veldig fornøyd med alle gavene, og en må  jeg bare dele her inne. Mannen har laget/malt meg med alle våre 10 hunder i spannet

Endelig hjemme etter en lang lang lang tur til og fra Stockholm. Utslitt, sulten, tørst, trøtt, stiv og støl! Men det er SÅ verdt det når jeg kommer hjem med en ny svensk, nordisk og INTERNASJONA

"Tror du det er dødelig?" "Nei." Den følelsen av lettethet.

Posted Images

Akkurat nå, Ozzy skrev:

Er det 12 uker og 21 dager valp må være for å komme til Norge fra Romania? Kommer ikke inn på lenken hos mattilsynet.. 

Ja :) 

Føler jeg egentlig litt sorg for at det ikke blir valp, men det kommer vel flere sjangser :)

Kristin jeg håper du har tenkt godt igjennom det å kjøpe en hannvalp når Meeko har såvidt bikket 2 år og har vært litt hormonell!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, Stine skrev:

Ja :) 

Føler jeg egentlig litt sorg for at det ikke blir valp, men det kommer vel flere sjangser :)

Kristin jeg håper du har tenkt godt igjennom det å kjøpe en hannvalp når Meeko har såvidt bikket 2 år og har vært litt hormonell!

Takk. :)  Følte det litt slik når det ikke ble valp her for et år siden, fikk litt kjærlighetssorg fordi jeg hadde planlagt så fælt, også kom det bare en valp.  Annen rase, men plutselig så kommer det en til hvert øyeblikk og nå gleder jeg meg. Selv om ingen er glade på mine/våres vegne :P

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Annik skrev:

Jeg har iallfall en på stua, montert bak sofaen, som står på med svak, svak varme hele tiden. Den hjelper mye :) I tillegg har jeg en på hvert soverom, som brukes når det er nødvendig.

Nå bor ikke jeg i hus som går helt ned i 12 grader, men jeg bor i hus som har stått her siden før krigen, og ikke akkurat har fått det vedlikeholdet det fortjener gjennom årene. Så det blir fort kaldt her også, om det ikke er en jevn varmekilde :P

Med ring-hytta-varm, så er det jo også slik at man må ha en varmekilde man ringer for å slå på, så da vil jo panelovner eller lignende være nødvendig likevel. Eventuelt kan det også brukes en annen type gulvovn enn oljeovnen, noe som er litt tryggere å reise ifra når man skal på jobb :)

Jeg har bare alltid lært at panelovner skal ha klar bane så og så langt foran og over, så det ikke tildekkes og blir brannfare. Jeg har derfor alltid vært påpasselig med ikke å sette ting eller møbler foran panelovner i tidligere hus - og i dette huset finnes det ikke panelovner unntatt en jeg skrudde opp på groomingrommet.

Jeg testet i natt å la oljeovnen stå på, og våknet da til 14 grader - med oljeovn på full guffe og to plussgrader ute. Da klarer ikke den alene å holde varmen i huset når det blir kuldegrader, så jeg må finne på noe annet uansett. Ovnen er to år gammel.

Det var jo i så fall oljeovnen jeg tenkte jeg kunne "ringe til" for å få slått på, nettopp for å slippe at den sto på en hel arbeidsdag uten tilsyn. Men da virker det som om elektriker, panelovn og timer er bedre løsning, når jeg snubler over pæng. Det er én ledig stikkontakt i hele stua, og den er 2/3 opp på veggen ved siden av en døråpning, men jeg kan jo alltids montere panelovnen OVER døråpningen :

7 timer siden, Belgerpia skrev:


Hva er galt med varmepumpa di?
Hvorfor kan ikke oljeovnen stå på når du drar?

Meg ikke forstå.

Jeg har kun oljeovn i leiligheten, kjøpte den første når jeg flytta inn for snart 9 år siden - fra det er behov for fyring og frem til det er varmt nok om våren så har den stått på 24/7 - jeg investerte i en ny en nå i høst fordi den andre var litt gammel følte jeg, men den nye står også på 24/7.  Er det kaldt ute så står den på full spiker også.
Jeg ser liksom ikke problemet, dersom ovnen er hel, ren og i god stand så er det jo ikke noe problem å la ovnen stå på. Er den imidlertid gammel, blitt skumpa rundt og krasja bort i alt mulig så kan det være en ide å skaffe seg ny.
Hadde oljeovner vært superfarlig og nesten på lik linje med åpen ild så hadde de jo ikke vært solgt. Og ja - det var vel et og annet uhell med de for en 8-10 år siden, men det har jo nødvendigvis sikkert gått litt fremover siden da.

Hadde jeg vært deg så hadde jeg kjøpt meg enda en oljeovn, satt på begge to og dratt på jobb. 

Alternativet er jo panelovn, og har du ikke ledig veggplass, så kan man kanskje se på løsning på hvordan man kan frigjøre veggplass til panelovn? (selv om jeg personlig synes nedstøvede panelovner er 100 ganger skumlere enn oljeovner, jeg har to hengende og de har ALDRI vært i bruk sålenge jeg har bodd i leiligheten, jeg hater panelovner)

Jeg fikk ikke til å dele opp, men varmepumpa er for det første plassert i et annet rom enn stua, fordi forrige eier hadde andre oppvarmingsprioriteringer enn jeg har. Så om varmen fra varmepumpa skal nå stua, må den altså tvers gjennom det rommet jeg har kalt ballsalen, svinge til høyre og gå gjennom kjøkkenet, og deretter ta en høyresving til inn i stua. Så langt klarer ikke varmen å gå. Den klarer å bidra med noe varme opp i andre etasje, hvor jeg har soverom - men der trenger jeg sjelden ekstra varme. Jeg formoder at det faktum at varmepumpa henger i et rom som er to etasjer høyt også gjør noe med hvor varmen havner, selv om jeg har forsøkt å få flaffene til å peke nedover og styre luftstrømmen. Pumpa er rimelig ny, hadde kontroll rett før jeg flyttet inn for 13 måneder siden, og filtrene er støvsugd. Men den har bare ikke tilstrekkelig varme-effekt, og er ikke akrobatisk nok til å sende varmen på krumspringtur gjennom hele huset. Det ser jeg i andre hjem også, at varmen går ikke gjennom vegger og den tar ikke for mange svinger, så varmepumpa må jo derfor henges opp strategisk.

Oljeovner har jeg hørt for mange historier om til at jeg er komfortabel, og da spiller det ingen rolle for meg at andre har hatt gode opplevelser - jeg skal kunne sitte på jobb og konsentrerer meg, og ikke være redd for om det kan skje noe hjemme.

Og frigjøre veggplass til panelovn - selvfølgelig har jeg tenkt på det. Men jeg liker å ha sofaen i stua, og de andre møblene som står her hører til i stua eller må stå her fordi det ikke er plass i andre rom. Jeg kan fjerne CD-hyllene, hvis jeg finner et annet sted å ha CD'ene, for de står under et vindu hvor det ville passet med panelovn. Ja, jeg har CD'er, og ja, jeg hører på dem :P 

5 timer siden, Siri skrev:

Jeg fant all isolasjon i søppelsekker bak uthusene mine, jeg :lol: Det var sånn treflis faktisk - kan hende det er det de har brukt på ditt hus også - en gang i tiden - den siger visst sammen etter hvert, den... trur eg :D 

Kan den blåses opp med balsam? Eler kan jeg overta dine søppelsekker, og få sprayet inn i veggene? :D 

5 timer siden, Siri skrev:

 

@SFX - Du kan jo kjøpe en elektrisk ovn som står på gulvet. De har veltesikring som gjør at om hundene skulle velte dem, så slår de seg av og utgjør ingen fare. Evt kan du også kjøpe en timer som kan stå i stikkontakten som slår seg på til et gitt tidspunkt. Jeg har det på badet mitt - så min ovn blir slått på en time før jeg står opp slik at det er godt og varmt på badet på morran :D 

Timer har jeg tenkt mye på, også for å spare penger - jeg trenger et varmt bad når jeg dusjer, ikke ellers på døgnet. 

Men elektrisk ovn på gulvet skal jeg notere meg på lista, for det hadde jeg ikke hørt om.

5 timer siden, maysofie skrev:

Jeg fikk spørsmål på dagens morgenlufting om Lyn var en 'slik en berner sennenhund, hun er jo helt lik'. Jeg måtte småle litt, hun så kanskje ut som en berner som liten valp, men 14kg voksen Lyn på høyde med kneet ditt har ikke så mye annet til felles enn farger og en brøkdel pels :lol:IMG_1249.JPG 

Det bildet ville aldri klart å lure meg til å tro at det er en berner, i hvert fall. Men så har jeg kommet med min store bernertispe og fått beskjed om at hun var en solid gordon setter, så jeg vet ikke, jeg. Folk i gata og deres rasekunnskaper er i beste fall underholdende. Samme hund ble også tatt for å være aussie (WTF? Når ble aussien 66 cm høy og 53 kg tung?) og hovawart. St. bernhardshund og nuffe er selvfølgelig også klassikere, men de har jeg en anelse lettere for å forstå, det er noe mer likheter og slektskap enn med en setter.

5 timer siden, BareLinn skrev:

Jeg er visstnok 29år idag, jeg ... :tuba:Det stopper vel her, for de fleste? :innocent:

Gratulerer med dagen!

Mamma var 29 i enormt mange år, men hun sluttet å snakke om alder i det hele tatt da jeg og søstra mi tok henne igjen :P 

4 timer siden, AussieAllTheWay skrev:

Du har ikke mulighet for å ha ett rom med mer varme på da? slik at du kan benke deg der inne til resten av huset har fått opp varmen? Utrolig kjedelig når huset trenger en skikkelig isolerings sjekk og pengeboka nekter plent å være med :no:
brrrr

Umm, badet? :D 

2 timer siden, Kokospaniel skrev:

Jepp. Jeg feira min for tiende gang i går ;-)

Gratulerer med dagen på etterskudd!

2 timer siden, Symra&Pippin skrev:

Det setter seg mye kulde i veggene når en hytte står helt uoppvarmet over tid. Huset ditt blir jo ikke bunnfrosset mens du er på jobb. Men det med oppvarming og økonomi er ikke så enkelt, kanskje vil det faktisk lønne seg å holde jevn lav temperatur framfor å slå av og på. Ellers vil jeg anbefale tjukke, lange gardiner foran vinduene, det hjelper mye på trekk! Og i gamle dager la de strikkete eller sydde slanger foran dører for å stoppe trekken der. 

Nå ser jeg jo at en panelovn som har stått på siden 2100 i går fremdeles bare får til drøye 14 grader i huset, så en del av meg tenker at det er like greit å ikke bruke den da, at det er mer penger enn varme i utbytte :P 

2 timer siden, Raksha skrev:

Joiner forresten gjengen som syns oljeovner er skumle, ene vår begynte å lekke da den stod avskrudd. :o   Men vi har en ovn stående i gangen, som står på konstant, vifteovn faktisk. Ikke helt trygt det heller... 

Vifteovn opplevde jeg at begynte å gnistre og sprake - jeg tror kanskje at virvlende bernerpels trigget det, men det er på en måte en del av dealen her - det finnes hundehår.

45 minutter siden, lijenta skrev:

Jeg har brukt mange oljeovner. De blir byttet ut i forhold til alder. Tror det lengste jeg har hatt dem har vært fem år. De har alltid stått direkte i vegg kontakten og har tørket støv av dem og sjekket dem ofte om dem har en tendens til lekking. Ingen av mine ovner har lekt. Det er vel ca 27 år siden jeg kjøpte den første. Jeg har hatt hunder og ovn i samme rom og det har gått fint. Ellers for å holde på varmen har jeg brukt tykke gardiner som er dratt for vinduene og tetningslister der det er naturlig som dører og vinduer men også innerdører for å minske trekken. Og så klart lukke alle dører.  Mener å huske at det for noen  få år siden ble byttet olje i ovnene så oljen ikke skulle holde så stor varme som før. 

Gratulere med dagen

Jeg har tre stuevinduer, og to av dem byttet jeg tetningslist på i høst. Det tredje har slått seg, eller noe sånt, for det får jeg ikke åpnet. Så der har jeg tettet alle sprekker og skjøter med akrylmasse, og det hjalp mye - nå kjenner jeg ikke trekken i nakken fra vinduet. Men jeg kjenner det jo fra veggen. 

Jeg har ønsket meg nye gardiner til jul, faktisk, og de er ganske tette og tunge, så får vi se om de ligger under treet. Jeg har forsøkt litt heftig lobbyvirksomhet for akkurat gardiner, siden jeg har den typen (men som liftgardin, de to andre vinduene vil jeg ha vanlige gardiner) på et stuevindu, og aldri fant penger til å kjøpe til de to andre vinduene, så jeg vil ha matchende sett :D 

30 minutter siden, JeanetteH skrev:

Jeg er godtesyk og har tittet 15 ganger i samme skap. Kunne jo være noe magisk dukket opp der? 

Åh, sånn kan jeg gjøre. Kanskje det plutselig dukker opp en pizza eller ferske rundstykker?

I går var det kuldegrader og knallblå himmel, og jeg satt på jobb. I dag har jeg fri, og det er et par plussgrader og bøttevis med regn. Duste-værguder. Nå venter jeg bare på at det blir mørkt, så jeg slipper å se på drittværet, også skal jeg skru julemusikk på full guffe, tenne på ørten lys, og få laget noen julegaver eller bake litt for pappa og meg selv til jul. Men jeg finner ikke julestemningen når det regner, altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, Ozzy skrev:

Takk. :)  Følte det litt slik når det ikke ble valp her for et år siden, fikk litt kjærlighetsforhold fordi jeg hadde planlagt så fælt, også kom det bare en valp.  Annen rase, men plutselig så kommer det en til hvert øyeblikk og nå gleder jeg meg. Selv om ingen er glade på mine/våres vegne :P

Ja, jeg har jo planlagt alle utstillinger og ferier etter denne valpen :lol:

Jeg gleder meg på deres vegne! :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, lijenta skrev:

 

Gratulere med dagen

Takktakk :ahappy:

17 minutter siden, SFX skrev:

 

Gratulerer med dagen!

Mamma var 29 i enormt mange år, men hun sluttet å snakke om alder i det hele tatt da jeg og søstra mi tok henne igjen :P

Haha, tusen takk :D Da kan jeg være 29,noen år vet jeg.. haha :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Pixie skrev:

-4 og underkjølt regn, alle busser er innstilt og vi har piggfrie vnterdekk. Uno er i dagpark og må hentes i Gjøvik. Jaja, da får han sin ilddåp på toget da, når det sikkert er fullt... 

Hva du enn gjør - ikke kjøre på den derre høgdaveien fra Raufoss til Gjøvik da. True story!

Edit: Høgdaveien ble visst bare kalt det blant de lokale, hehe. Det er Øverbyvegen - FV111 - Nye Vestre Totenveg. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribba står i ovnen, sausen er omtrent ferdig(mangler bare litt sjy fra Ribba som skal blandes oppi), kålrabien koker og er straks klar til å bli kålrabistappe, julebrusen står i kjøleskapet og surkålen ligger klar til oppvarming! :D

Jeg er sulteeeen :aww:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Siri skrev:

Det er vi ganske mange andre som mener også... at DU fortjener altså :D 

Takk :ahappy: 

6 timer siden, BareLinn skrev:

Jeg er visstnok 29år idag, jeg ... :tuba:Det stopper vel her, for de fleste? :innocent:

Gratulerer med dagen :) 

2 timer siden, JeanetteH skrev:

Jeg er godtesyk og har tittet 15 ganger i samme skap. Kunne jo være noe magisk dukket opp der? 

Du får komme hit en tur, jeg har skuffen full av godteri som jeg ikke har lyst på :P 

--

I dag har jeg en slapp dag, jeg antar det har med været å gjøre, for jeg både spiser og drikker nok :aww: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, BareLinn skrev:

Jeg er visstnok 29år idag, jeg ... :tuba:Det stopper vel her, for de fleste? :innocent:

Gratulerer med dagen :)

4 timer siden, Kokospaniel skrev:

Jepp. Jeg feira min for tiende gang i går ;-)

 

@BareLinn Gratulere med dagen!

 

Gratulerer med overstått :) 

1 time siden, Ozzy skrev:

Takk. :)  Følte det litt slik når det ikke ble valp her for et år siden, fikk litt kjærlighetssorg fordi jeg hadde planlagt så fælt, også kom det bare en valp.  Annen rase, men plutselig så kommer det en til hvert øyeblikk og nå gleder jeg meg. Selv om ingen er glade på mine/våres vegne :P

Er det ingen om gleder seg på deres vegne? Ikke bra! Jeg syntes ihvertfall at det er hyggelig at det blir en hund til hos deg :ahappy:  Skal dere ha tispe eller hannhund? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Ozzy skrev:

Takk. :)  Følte det litt slik når det ikke ble valp her for et år siden, fikk litt kjærlighetssorg fordi jeg hadde planlagt så fælt, også kom det bare en valp.  Annen rase, men plutselig så kommer det en til hvert øyeblikk og nå gleder jeg meg. Selv om ingen er glade på mine/våres vegne :P

Familien som ikke er glade for det eller? For i så fall, du har min største medfølelse og forståelse.. min familie skal liksom til og med være hundefolk, og likevel har jeg til og med fått kommentar om at jeg kunne jo bare legge hund på hylla for jeg hadde jo barn, og så sitter de med en gjeng selv som ikke blir brukt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 minutter siden, Snoffe skrev:

Gratulerer med dagen :)

Gratulerer med overstått :) 

Er det ingen om gleder seg på deres vegne? Ikke bra! Jeg syntes ihvertfall at det er hyggelig at det blir en hund til hos deg :ahappy:  Skal dere ha tispe eller hannhund? 

De fleste bryr seg ikke sånn voldsomt, men flere av de jeg har fortalt det til synes at det er teit siden de er så store og er ytterst skeptiske.   Mamma synes det var dritteit og lurte på hvordan i allverden dette skulle gå. :lol:  Også tror de ikke at dette faktisk er noe vi som faktisk bor her har tenkt over. Klart det er ulemper med to store men det er fordeler også. Men ingen blir glade når jeg sier det :P   Blir en tispe. 

2 minutter siden, Krutsi skrev:

Familien som ikke er glade for det eller? For i så fall, du har min største medfølelse og forståelse.. min familie skal liksom til og med være hundefolk, og likevel har jeg til og med fått kommentar om at jeg kunne jo bare legge hund på hylla for jeg hadde jo barn, og så sitter de med en gjeng selv som ikke blir brukt..

Ja spesielt mamma, som såvidt har tatt på Damir. Hun ble sjokkert rett og slett. :P  Sikkert fordi hun sliter litt med sin ene hund :P  Familien til Rørlegger'n var heller ikke begeistret over det når vi lufta det litt, så han har ikke giddi å sagt at vi faktisk har betalt depositum.  Og hvordan skal vi fått dratt på ferie og få hundepass med to store osv. 

Vi er voksne mennesker liksom, dette er ikke impuls og vi har snakka om det, som et par.   Er ikke sånn at Damir er en problemhund heller som det nesten kunne virke som,  største problemet med han er at han er for glad. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Ozzy skrev:

De fleste bryr seg ikke sånn voldsomt, men flere av de jeg har fortalt det til synes at det er teit siden de er så store og er ytterst skeptiske.   Mamma synes det var dritteit og lurte på hvordan i allverden dette skulle gå. :lol:  Også tror de ikke at dette faktisk er noe vi som faktisk bor her har tenkt over. Klart det er ulemper med to store men det er fordeler også. Men ingen blir glade når jeg sier det :P   Blir en tispe. 

Ja spesielt mamma, som såvidt har tatt på Damir. Hun ble sjokkert rett og slett. :P  Sikkert fordi hun sliter litt med sin ene hund :P  Familien til Rørlegger'n var heller ikke begeistret over det når vi lufta det litt, så han har ikke giddi å sagt at vi faktisk har betalt depositum.  Og hvordan skal vi fått dratt på ferie og få hundepass med to store osv. 

Vi er voksne mennesker liksom, dette er ikke impuls og vi har snakka om det, som et par.   Er ikke sånn at Damir er en problemhund heller som det nesten kunne virke som,  største problemet med han er at han er for glad. 

 

Kjenner det SÅ veldig igjen.. Bare hos oss er litt andre grunner som ligger bak, men jeg kjenner jeg blir så frustrert.. Så jeg har kommet dit at nå gidder jeg ikke å snakke hund noe mer med familien.. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, AussieAllTheWay skrev:

Ett lite spørsmål bare...

Du LIKER å bake du eller??
IMPONERT!!

Bestille ja. Det kan gjøres her: Oona's potesokker
Men oppskriften er noe jeg har jobbet lenge med for å få slik de er i dag, og føler den er "my precious"  ;) så beklager :no:

Ja, jeg gjør det, særlig før jul :P Eller, jeg liker å bake eller også, men når det er desember og mørkt og trist og kaldt, så har jeg ikke like dårlig samvittighet for å bruke tid på det som jeg har ellers, når jeg kan gjøre mer fornuftige ting (trene hund, f.eks.). Det har passa bra nå, for Tibra er sykemeldt pga. skadet tå, og valpen småhosta et par dager, så jeg holdt henne i ro i tilfelle det var kennelhoste, men hun virker fin nå, så jeg vet ikke om det var tilfeldig eller en veldig mild utgave. Tonks har derfor bare fått litt fysisk trening, de andre ble jo holdt forholdsvis i ro der også. Utrolig kjedelig. Så fra helga får vi vel se om vi finner noe motivasjon igjen, da har jeg kveldsuke på jobb og får litt dagslys som motivasjon, og har forhåpentligvis 2 av 3 friskmeldte hunder i det minste.

Kommet meg fra jobb, handla litt og lufta hunder, har alle fem alene nå siden gubben er på kurs i Sverige igjen (jobb), så det er jo litt å ordne med, og en av de dagene jeg ønsker jeg hadde inngjerda hage :P Mørkt og regn og fysj, får ikke akkurat lyst til å trimme. Får ta nødløsning med tredemølle om det blir for slitsomt her, tror ikke jeg finner motivasjon til å dra på tur i bånd langs veien nå altså. Det var en fysisk tung dag på jobb i dag, har løpt rundt som en tulling og løet pakker som har rast og i det hele tatt :P Nei. Nå skal jeg se om Netflix har noe fristende, hvis ikke blir det julemusikk og så skal jeg se å finne fram de deigrestene mine og steke opp, og så pynte nen kaker og muligens sette opp en dekorasjon til, om jeg har alt jeg trenger. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Ozzy skrev:

De fleste bryr seg ikke sånn voldsomt, men flere av de jeg har fortalt det til synes at det er teit siden de er så store og er ytterst skeptiske.   Mamma synes det var dritteit og lurte på hvordan i allverden dette skulle gå. :lol:  Også tror de ikke at dette faktisk er noe vi som faktisk bor her har tenkt over. Klart det er ulemper med to store men det er fordeler også.  Blir en tispe. 

Ja spesielt mamma, som såvidt har tatt på Damir. Hun ble sjokkert rett og slett. :P  Sikkert fordi hun sliter litt med sin ene hund :P  Familien til Rørlegger'n var heller ikke begeistret over det når vi lufta det litt, så han har ikke giddi å sagt at vi faktisk har betalt depositum.  Og hvordan skal vi fått dratt på ferie og få hundepass med to store osv. 

Vi er voksne mennesker liksom, dette er ikke impuls og vi har snakka om det, som et par.   Er ikke sånn at Damir er en problemhund heller som det nesten kunne virke som,  største problemet med han er at han er for glad. 

 

Trist at det er sånn.

Jeg har faktisk fått høre mye rart nå når vi skaffet oss to katter, og så er den ene atpåtil rasekatt. Har ikke vært måte på hvor uansvarlig det er å skaffe rasekatt. Enkelte har til og med bare sagt negative ting om katten konstant fra vi sa vi hadde betalt depositum til nå (det er 3-4 måneder). Endelig begynner de å se at katten er ganske fin selvom den er renraset. I tillegg har det vært et sabla pes med at folk mener at vi blir så bunnet av å ha 3 dyr. "Ikke kan man reise bort, og det koster masse penger, det blir mye å støvsuge og vaske". Er noen som hele tiden skal påpeke at man må være ansvarlig når man får dyr. Det smeller jo fra rett ræv nå vedkommende ikke har vært ærlig ansvarlig med egne unger :P  Men det er jo ikke så mye annerledes enn om man har barn, da blir man jo mer bunnet egentlig. Og nå er jeg ufør, og går hjemme hele tiden. Er omtrent aldri på ting som gjør at det er uansvarlig å ha dyr hjemme, for de er jo helt minimalt alene hjemme :P  De blir jo helt hvit i ansiktet når jeg forteller at hele gjenger kommer om morgenene å koser i sengen med oss :lol: 

Men altså, vi er voksne mennesker og alle dyrene våres er planlagt og tenkt nøye igjennom. At andre ikke liker det er helt ok, men la vær å konstant snakke nedsettende om våres dyr og valg av dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, MonicaT skrev:

Hvor har du kjøpt det?

Ikke spørsmål til meg, men jeg har brukt sånn lakris"saus" som man kan ha over isen jeg, når jeg har laget karameller. Det har blitt kjempegodt :) 

2 timer siden, Tonje skrev:

I dag har det vær mer enn nok å gjøre på jobb. Gleder meg til å dra hjem og komme meg ut på tur med hundene. Kunne tenkt meg å prøvd en "ny" skog nå, men jeg føler det er tryggest å holde seg der jeg er litt kjent nå i mørket.

 

@Tonje Jeg glemte å si det i går, tror jeg, men jeg var på Budor i går og der var det fine lysløyper å gå i :). I går var det supre forhold også - perfekt blåswix-føre. Det spørs om det er det akkurat nå, men... :) 

1 time siden, SFX skrev:

Men da virker det som om elektriker, panelovn og timer er bedre løsning, når jeg snubler over pæng. Det er én ledig stikkontakt i hele stua, og den er 2/3 opp på veggen ved siden av en døråpning, men jeg kan jo alltids montere panelovnen OVER døråpningen :

Du kan jo kjøpe en ledning med flere uttak, evt bare en skjøteledning, og en elektrisk ovn som står på gulvet - da slipper du elektriker også :) 

1 time siden, SFX skrev:

Det ser jeg i andre hjem også, at varmen går ikke gjennom vegger og den tar ikke for mange svinger, så varmepumpa må jo derfor henges opp strategisk.

Selv om det er åpen løsning her i huset, og "raka vägen" til den gamle stua, så er det for langt unna varmepumpa til at den får full effekt helt inn dit også.

1 time siden, SFX skrev:

Kan den blåses opp med balsam? Eler kan jeg overta dine søppelsekker, og få sprayet inn i veggene? :D 

Tror muligens du burde blåse det opp med antisoppmiddel kanskje... men du må gjerne få disse sekkene :lol: 

1 time siden, SFX skrev:

Timer har jeg tenkt mye på, også for å spare penger - jeg trenger et varmt bad når jeg dusjer, ikke ellers på døgnet. 

Det er nettopp det jeg har tenkt også. Jeg trenger ikke varme på hele døgnet, kun om morran - og om kvelden - når jeg faktisk har ærend der (ja, jeg kan godt fryse litt mens jeg sitter på do ellers :aww:). 

1 time siden, SFX skrev:

Men elektrisk ovn på gulvet skal jeg notere meg på lista, for det hadde jeg ikke hørt om.

De har massevis av slike ovner både på Clas Ohlson, Jula og Biltema tipper jeg :) Kan være lurt å investere i en som produserer mye varme da, ikke gå for de minste og billigste :D 

Det var tilløp til krisestemning i heimen da jeg kom hjem i dag... Jeg fikk ikke kontakt med nettet da jeg slo på PC'en. Feilsøking sa bare at jeg hadde feil IP-adresse, og ikke aner jeg hvordan man fikser sånt? Men så kom jeg på "svenskeknappen" - og da hjalp det *puhhh*. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Greit at jeg var dødssliten på tur hjem fra jobb i dag, men hodet mitt kunne da ha spart seg for å glemme å ta av på en av de mange avkjørslene som går mot hjemmet mitt? :aww: Kom til sentrum før det gikk opp for meg at jeg hadde kjørt litt feil. Tror underbevisstheten min prøvde å fortelle meg at det var på tide å handle julegaver..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
    • Ja, de roer vel kanskje ned voksingen veldig nå fremover, ikke like eksponensiell som den har vært til nå  
    • Ja, han både tisser og bæsjer. Gjør det samme som han gjør på morgenen, bare noen timer tidligere. Skulle jo tro han ville slitt mer med å holde seg når han var mindre og blære og alt var mindre, enn nå som alt skal ha blitt større.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...