Jump to content
Hundesonen.no

tips om kne skade, beste for hund??


Recommended Posts

Det  er korsbåndet ryket og samme m menisk. De tok røntgenbilder.  Egentlig ble dårlig forklart, utenom at det var en 29000 kroner for tplo operasjon.  Jeg har nettopp fått undersøkt og det er 20 forskjellige måter fikse kneet på. Kun 2 måter hadde min dyrlege. Den de anbefalte inkluderte jernskinne og 7 lange skruer og kutting i benet.. Synes det kanskje er litt drastisk.  Men trenger en second oppinium.  Takker meget for innspill. Hilsen Jens 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville tatt en telefon til Jeløya dyreklinikk i Moss. Det er et digert dyresykehus, med mye spesialkompetanse. Du kan lese her om deres behandlingsmetoder ved korsbåndskader. Vi har i hvert fall tidligere fått god hjelp og råd over telefon hos denne klinikken, vi har ikke opplevd dem som den typen som krever oppmøte for å svare på spørsmål. Verdt å forsøke for å få litt input fra et annet hold.

Link to comment
Share on other sites

Det er veterinærer som er mest kompetente til å svare på dette. En eier her inne har kanskje hatt en hund som er blitt operert, mens ortopoder har kanskje utført denne operasjonen hundre ganger, og fulgt opp sine pasienter i etterkant. I Norge er det hovedsaklig TPLO eller TTA som brukes ved avrevne korsbånd på hund. Med en så sterk og aktiv hund som en staff er må det garantert skruer og skinne til for at dette skal bli stabilt (om korsbåndet er røket). Ta kontakt med en av veterinærene du har fått tips om her eller av meg på chatten i går (som Maria sier er veterinærhøgskolen flinke på dette, og utfører mange slike operasjoner i året). 

Link to comment
Share on other sites

Hvilken fysiske kjennetegn kan en identifisere en korsbånd skade på? Hva er evt. forskjell på en avreven og en skadet korsbånd? venstre  bak, Hunden beveger seg nemlig fint, er ikke en operasjon kanskje overflødig? På forhånd takk for alle innspill og råd. Beste hilsner Jens

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror tplo operasjon benyttes, men skulle gjerne snakket med noen andre som har vært ute for samme problem.  Takker for innspill.  Jeg er forberedt på at hunden aldri blir helt bra. Vurderer hvilke muligheter operasjon som effektivt fungerer.  Hilsen Jens 

 

 

Link to comment
Share on other sites

50 minutter siden, English staff,bull terrier skrev:

Utrolig rart. Hunden halter ikke og går normalt.  Rart, fordi veterinær sa at det aldri gikk bra utenom operasjon.  Hunden stakk av igår fra hagen. Jeg opererer ikke sånn som ståa er. Hilsen Jens 

 

Fordi hunden ikke viser store tegn på smerte, så betyr det ikke at alt er bra.. 

Da rottisen min var full av kreft, så løp hun rundt og ville fortsatt trene like mye som da hun var frisk.. Kreften var der for det.. 

Så stol på dyrlegen din.. 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Forrige min hadde avrevet korsbånd og menisk.  Han hadde vondt, selv om han ikke haltet hele tiden. Min var litt mer pysete enn hva en staff er, men er ikke umulig at det er røket selv om alt virker greit.

Dra til en annen dyrlege. :)  

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg kunne ønske jeg hadde kunne lastet opp video om hvor bra og glad og nesten løper rundt.  Hun dyrlegen ga 1 mnd knehevelse middel og sier selv at kanskje han er en av få som klarer seg bra til tross. Så hun sa vent og se. Men jeg tør kun gå små turer men han har lyst og gå mye mer tur. Jeg kjenner min Staffordshire godt,og ville følt meg som doktor.Albert Hitchcock tar jeg operasjon på en super gladhund. Han har ikke haltet på 7 dager. Håper fortsetter med utviklingen. Takker og forstår innspill /Innlegg. Ligger ut video Google +. Hilsen Jens  

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker mye at hunden er 9 år Så jeg tenker alternativ behandling før det er helt nødvendig.  Dyrlege sa det ikke var blålys på taket.  Jeg gir spesialforhandlede og Dobler omega 3 mengden.  Hørte det var høy sjanse 60 % at de utviklet samme problem med andre fot også. For et mareritt problem.kan tenke meg mange fortvilte skjebner der. Håper alle dere eiere der ute har frisk hund.:)

 

Hilsen Jens og Borman 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...