Jump to content
Hundesonen.no

Nanduhria's J-kull


Veronica O
 Share

Recommended Posts

5 Januar ble det født 8 sorte nøster her hos oss - 5 gutter og 3 jenter :wub:

Siden jeg er såååå treg og ubeslutsom når det gjelder kennelnavn, så blir kullet registrert på Kennel Nanduhria.

Vi hadde 7 stk på "venteliste" på tisper og Haizee fikk bare tre, surt men ingenting og gjøre med :shocked::P

Foreldrene til disse krabatene er min prinsesse Haizee - BH Nanduhria's Hasufel på pent ;)

Haizee.jpg

og hannhunden er fra Finland og heter Riku - BH IPO3 High-Spirited Ancara på pent ;)

Riku.jpg

Jeg likte hannhunden veldig godt når jeg fikk møte han. Jeg fikk masse videoer og bilder og fortellinger om han i forkant, men ble enda mer positivt overrasket da jeg fikk møte han :) Jeg fikk først se han hjemme og så på treningsbanen. Han var imøtekommende og sosial. Han lagde små knurrelyder hver gang han kom for å snuse på meg - jeg luktet jo løpetid! :P

Han hadde ikke noen form for lyd eller kom busende mot oss når vi kom inn i demmes hjem, han tok bare en kjapp hilse/snufse runde og så hoppet han opp og ned på eier og lurte på om ikke de skulle finne på noe! *ler*. Når han skjønte at det ikke kom til å skje med det første, så tok han en ny runde for litt lengere hilsing/kosing :)

Så var det treningsbanen: Han forandret seg totalt! Fra og være rolig og fin, til en gutt med MASSE forventninger! Han brydde seg ikke i det hele tatt om hva eller hvem som var rundt han - han ville jobbe og eieren hadde hans fulle konsentrasjon. Han virket som en fyr som var enkel å "skru på", bittelitt problemer med å slippe leke/bitepute, men alikevel lett å "kontrollere". Det lyste mye glede i både han og eieren - de koste seg sammen! :D

Her er det noen bilder av Haizee & Riku bebiser:

Sort Hannvalp 2 & 3 uker:

Black2.jpg

Black3.jpg

Grønn Hannvalp 2 & 3uker:

Green2.jpg

Green3.jpg

Blå Hannvalp 2 & 3 uker:

Blue2.jpg

Blue3.jpg

Orange Hannvalp 2 & 3 uker:

Orange2.jpg

Orange3.jpg

Brun Hannvalp 2 & 3 uker:

Brown2.jpg

Brown3.jpg

Rosa Tipsevalp 2 & 3 uker:

Pink2.jpg

Pink3.jpg

Lilla Tispevalp 2 & 3 uker:

Purple2.jpg

Purple3.jpg

Rød Tispevalp 2 & 3 uker:

Red2.jpg

Red3.jpg

De begynner å bli veldig aktive, smaker/biter i alt de kommer over og begynner å se ut som hunder :wub:

De våkner opp og kommer løpende hver gang vi kommer inn på valperommet og logrer masse med sine søte små haler :wub: De har den siste uken hatt litt besøk av mennesker i alle alder, derav en guttunge på 5 mnd som bare gråt frem til han så de små leet seg rundt han. Ingen av de små ble skremt eller liknende av lydene babien lagde, de ble heller kjempe nysgjerrig på hva dette var - frøken rød var så ivrig at hun dro av babien sokken :P

Jeg gleder meg masse til og ta de med rundt forbi på diverse små eventyr! :D

Hittil er 6 valper holdt av - 1 tispe til Finland, 1 hannhund til Sverige, 1 tispe til Caifornia, 1 hannhund til Oslo og 2 (1 av hvert kjønn) til Nord Trøndelag - vi har to gutter igjen for salg ;)

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

I dag er valpene hele 4 uker gamle - tiden flyyyyyr :shocked:

De fikk først markkur, så ble det en photoshoot med sykt dårlig lys og til slutt ble det kloklipp :)

Herr Sort:Black4.jpg

Herr Blå

Blue4.jpg

Herr Brun

Brown4.jpg

Herr Grønn

Green4.jpg

Herr Oransje

Orange4.jpg

Frøken Rosa

Pink4.jpg

Frøken Rød

Red4.jpg

Frøken Lilla

Purple4.jpg

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Om Mandagen så var valpisene hele 5 uker gamle! Hjelpes, bare 3 uker igjen før de drar på sine nye eventyr! :shocked:

De fikk for første gang være med ut på en kort kjøretur til et sandtak i nærheten av her vi bor. Bilturen gikk overraskende bra, var bare bittelitt klaging med en gang og så roet de seg alle mann :D

Når vi kom frem til sandtaket så tok vi burene ut av bilen, satt de ned på bakken og lukket opp. Frøken rosa er ei lita frøken som bryr seg svært lite og har alltid full fres, så hun løp rett ut og resten kom sakte med sikkert etter. Frøken lilla sov som en stein, så hun måtte vi vekke :P De var litt forsiktige til å begynne med, snøen var jo så ekkel og lagde rare lyder når vi gikk på den :P men tok ikke lange tiden før de var overalt og utforsket, løp etter oss, hang fast i bena våre og "banket" hverandre opp :)

Det var veldig lite sol der så fikk ikke tatt noen bilder, men på vei hjem så var det sol utpå et jorde, så vi stoppet og tok en og en ut for litt knipsing, nå var de litt trøtte og virket ikke som de la noe merke til at vi var på enda en ny plass :P

Herr Sort

Black5.jpg

Herr Blå

Blue5.jpg

Herr Brun

Brown5.jpg

Herr Grønn

Green5.jpg

Herr Oransje

Orange5.jpg

Frøken Lilla

Purple5.jpg

Frøken RosaPink5.jpg

Frøken Rød

Red5.jpg

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Herr Sort og Frøken Lilla :wub:

Huff, gronnisvalper er så søte.. Spesielt disse bustete bruks-gronnisene! :flowers:

De er mine stoooore favoritter også :wub: Herr Sort er "sjefen over alle sjefer" - ordner fort opp og går med halen rett i været :P

Åh, herr sort er bare helt :wub: Og frøken rosa høres ut som en skikkelig kul frøken :D Hvordan er frøken rød? :)

Skal du beholde en tispe?

I know!! Har sååååå lyst til at han skal bli her! :wub: Frøken Rød er ei enkel tispe, går lett fra lek til kos :) Hun er en av de som har et fast bitt, så hun og rosa blir nok IPO hunder ;) Jeg skal ha ei tispe på fòr, hun skal trenes opp til å bli en godkjent redningshund :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg driver nå og prøver å sette sammen valpepakker, så langt så har jeg puttet oppi valpefòr (selvsagt), pipeballer, boken Belgiska Vallhundar og de skal få med hver sin cd med bilder som er tatt mens valpene er her. Hva annet lurt kan jeg putte oppi?

Link to comment
Share on other sites

Jeg satte pris på å få sendt med en liten vannskål og vann med valpen (sommervalp og lang kjøretur), ett skriv med litt info om når oppdretter vil vi skal ta røntgen og andre helseundersøkelser. Luksus med en valpesele, men det var luksus. :ahappy:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg satte pris på å få sendt med en liten vannskål og vann med valpen (sommervalp og lang kjøretur), ett skriv med litt info om når oppdretter vil vi skal ta røntgen og andre helseundersøkelser. Luksus med en valpesele, men det var luksus. :ahappy:

Det er nok ikke dumt nei! Takk :)

Har en kontrakt/skriv om når jeg ønsker røntging, mentaltest osv :) De får også med noen hefter jeg bestilte fra NKK - velkommen valp, etiske retningslinjer for hold og trening av hund og førstehjelp ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...