Gå til innhold
Hundesonen.no

Kommer du til å fortsette å stille ut en fullcertet unghund?


xxx12345
 Share

  

43 stemmer

  1. 1.

    • Ja
      19
    • Ja, men bare på spesialer og vinnerutstillinger
      17
    • Nei
      7


Recommended Posts

Altså, jeg stiller da mine 4 championer allerede.

Har ikke konkurrert om cert på flere år i Norge.

Stiller de dog kun i Nord-Norge.

Kommer nok til å stille framtidige unghunder i Nord-Norge uavhengig av de nye reglene.

Er dog ingen fan av de nye reglene, men det er jo en annen diskusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg tror det - men det kommer jo an på om den unge hunden er noe å stille, og hva annet jeg har tilgjengelig å stille. Jeg lar økonomi og pelskondisjon avgjøre mer hvor mye jeg stiller, enn om hunden har to cert.

Men jeg tenker som så, at har jeg ei ung tispe jeg planlegger å parre, så er det greit å stille henne nok til at hannhundeier vet hvem hun er og kan lettere si ja ved en forespørsel. Er tispa bra, vil jeg gjerne markedsføre eget oppdrett. Jeg liker å stille unge hunder så de får inn den treningen. Og vi har en såpass tallrik rase at jeg måler gode resultat på ulike måter - jeg må ikke ha cert eller bøtteplass for å mene at hunden min har gjort det bra. Er hun fullcertet, vil hun jo heller ikke ta cert fra andre hunder jeg måtte ha som trenger cert, så jeg trenger ikke å prioritere på samme viset som jeg har gjort nå.

Og er det ei knallflott tispe/hannhund som lett ble fullcertet, bør hun/han jo i hvert fall ikke gjemmes bort hjemme, men være med for å samle poeng til mestvinnendelister.

Vi har fremdeles kritikker, så om jeg vil ha en spesifikk dommers uttalelse om min hund så melder jeg på uavhengig av tidligere resultat.

På sikt er oppdretterklasser et mål også, og da melder en jo på fire gode hunder, uavhengig av tidligere resultat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stiller for det hyggen, treningen og kritikken først og fremst, så for meg spiller det ingen rolle.

Jeg setter mer pris på god kritikk fra en som kan rasen enn cert etc fra en som ikke kjenner rasen noe særlig.

Så jeg kommer nok fortsatt til å stille hvis det er dommere som virkelig kan rasen selv om bikkja skulle vært fullcertet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det et alternativ å bare stille på LP? Det er jo på samme arrangementet.

Med nye LP-regler, så blir det vel også titler å hente i alle klasser, om jeg ikke misforstod.

Jeg vil uansett ikke stille til eksteriørbedømmelse før det står om et LP eller brukschampionat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det et alternativ å bare stille på LP? Det er jo på samme arrangementet.

Med nye LP-regler, så blir det vel også titler å hente i alle klasser, om jeg ikke misforstod.

Jeg vil uansett ikke stille til eksteriørbedømmelse før det står om et LP eller brukschampionat.

LP har ingenting med cert i utstillingsringen og gjøre, og er ikke relevant for denne tråden.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som jeg har nevnt i den andre tråden kommer jeg ikke til å stille på hva som helst her hjemme etter at hunden er fullcertet. Vi stiller da på eventuelle spesialer, vinnerutstillinger og andre om det er noe spesielt attraktivt med utstillingen (som f eks en spesiell dommer). Det er dyrt å stille ut, så da sparer jeg pengene jeg normalt ville brukt her til å heller finansiere turer ut av landet :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De nye reglene endrer ikke noe for min del, jeg har tidligere droppet å stille det som nå er fullcertet hund annet enn på NKK-utstilling (vel, ett unntak da - ene hunden tok tre cert men vi var allerede påmeldt og hadde betalt så da så :aww: ) uansett. Gidder ikke bruke penger på noe man ikke trenger. :P:aww: Har ikke den helt store utstillingsinteressen da, må innrømme det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De nye reglene endrer ingenting for min del. Jeg har aldri vært noen overivrig utstiller. De tre siste hundene mine er stilt gjennomsnittlig 15 ganger hver i løpet av hele livet.

Jeg har heller aldri forstått det der med cert-sanking. Jeg stiller, tar de certene jeg trenger, blir champion og ferdig med det liksom. Easy peasy hi hi :drool::blink:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble litt ja og nei. Jeg kommer nok til å tenke mer over dommer og evt kombinasjon av andre ting som lp.

Vi har fått brukskrav på rasen, så merker ikke så godt til denne endringen. :)

Så jeg stiller der jeg også har lyst til å stille veteran eller lp.

Ellers sikter jeg meg nok mest inn på nkk utstillinger og utlandet. Men det er uavhengig av fullcerting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kommer til å stille på NKK-utstillinger og rasespesial som vanlig - men vil vurdere hvor nyttig det er å stille på småutstillinger mht poeng på mestvinnerlista. Småutstillinger gir sjelden utslag på den lista, men noen av disse er mer populære enn andre, så da må jeg vurdere om det er vits i mht antall potensielt påmeldte.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endrer ikke noe for meg. Det er kritikken som gjelder, samt ha en hyggelig dag med venner og skravle hund. Det er sjelden jeg stiller, og tviler generelt på at jeg kommer til å stille unghunder nok til at de blir fullcertet uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nkk og spesialer blir prioritert,utstilling er moro som publikum også.... Begge gutta har deleier,og hva de ønsker kommer jeg selvfølgelig til å ta hensyn til.

Men færre utstillinger blir det nok på begge to.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...