Jump to content
Hundesonen.no

Kommer du til å fortsette å stille ut en fullcertet unghund?


xxx12345
 Share

  

43 members have voted

 1. 1.

  • Ja
   19
  • Ja, men bare på spesialer og vinnerutstillinger
   17
  • Nei
   7


Recommended Posts

Ja, selv om jeg misliker de nye reglene sterkt så kommer jeg til å stille like mye som før. Utstilling er min store hobby og jeg greier ikke å kutte den ut selv om vi ikke kan samle cert lengre. Desverre.

Link to comment
Share on other sites

Altså, jeg stiller da mine 4 championer allerede.

Har ikke konkurrert om cert på flere år i Norge.

Stiller de dog kun i Nord-Norge.

Kommer nok til å stille framtidige unghunder i Nord-Norge uavhengig av de nye reglene.

Er dog ingen fan av de nye reglene, men det er jo en annen diskusjon.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg tror det - men det kommer jo an på om den unge hunden er noe å stille, og hva annet jeg har tilgjengelig å stille. Jeg lar økonomi og pelskondisjon avgjøre mer hvor mye jeg stiller, enn om hunden har to cert.

Men jeg tenker som så, at har jeg ei ung tispe jeg planlegger å parre, så er det greit å stille henne nok til at hannhundeier vet hvem hun er og kan lettere si ja ved en forespørsel. Er tispa bra, vil jeg gjerne markedsføre eget oppdrett. Jeg liker å stille unge hunder så de får inn den treningen. Og vi har en såpass tallrik rase at jeg måler gode resultat på ulike måter - jeg må ikke ha cert eller bøtteplass for å mene at hunden min har gjort det bra. Er hun fullcertet, vil hun jo heller ikke ta cert fra andre hunder jeg måtte ha som trenger cert, så jeg trenger ikke å prioritere på samme viset som jeg har gjort nå.

Og er det ei knallflott tispe/hannhund som lett ble fullcertet, bør hun/han jo i hvert fall ikke gjemmes bort hjemme, men være med for å samle poeng til mestvinnendelister.

Vi har fremdeles kritikker, så om jeg vil ha en spesifikk dommers uttalelse om min hund så melder jeg på uavhengig av tidligere resultat.

På sikt er oppdretterklasser et mål også, og da melder en jo på fire gode hunder, uavhengig av tidligere resultat.

Link to comment
Share on other sites

Jeg stiller for det hyggen, treningen og kritikken først og fremst, så for meg spiller det ingen rolle.

Jeg setter mer pris på god kritikk fra en som kan rasen enn cert etc fra en som ikke kjenner rasen noe særlig.

Så jeg kommer nok fortsatt til å stille hvis det er dommere som virkelig kan rasen selv om bikkja skulle vært fullcertet.

Link to comment
Share on other sites

Er det et alternativ å bare stille på LP? Det er jo på samme arrangementet.

Med nye LP-regler, så blir det vel også titler å hente i alle klasser, om jeg ikke misforstod.

Jeg vil uansett ikke stille til eksteriørbedømmelse før det står om et LP eller brukschampionat.

Link to comment
Share on other sites

Er det et alternativ å bare stille på LP? Det er jo på samme arrangementet.

Med nye LP-regler, så blir det vel også titler å hente i alle klasser, om jeg ikke misforstod.

Jeg vil uansett ikke stille til eksteriørbedømmelse før det står om et LP eller brukschampionat.

LP har ingenting med cert i utstillingsringen og gjøre, og er ikke relevant for denne tråden.

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Som jeg har nevnt i den andre tråden kommer jeg ikke til å stille på hva som helst her hjemme etter at hunden er fullcertet. Vi stiller da på eventuelle spesialer, vinnerutstillinger og andre om det er noe spesielt attraktivt med utstillingen (som f eks en spesiell dommer). Det er dyrt å stille ut, så da sparer jeg pengene jeg normalt ville brukt her til å heller finansiere turer ut av landet :)

Link to comment
Share on other sites

De nye reglene endrer ikke noe for min del, jeg har tidligere droppet å stille det som nå er fullcertet hund annet enn på NKK-utstilling (vel, ett unntak da - ene hunden tok tre cert men vi var allerede påmeldt og hadde betalt så da så :aww: ) uansett. Gidder ikke bruke penger på noe man ikke trenger. :P:aww: Har ikke den helt store utstillingsinteressen da, må innrømme det.

Link to comment
Share on other sites

De nye reglene endrer ingenting for min del. Jeg har aldri vært noen overivrig utstiller. De tre siste hundene mine er stilt gjennomsnittlig 15 ganger hver i løpet av hele livet.

Jeg har heller aldri forstått det der med cert-sanking. Jeg stiller, tar de certene jeg trenger, blir champion og ferdig med det liksom. Easy peasy hi hi :drool::blink:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det ble litt ja og nei. Jeg kommer nok til å tenke mer over dommer og evt kombinasjon av andre ting som lp.

Vi har fått brukskrav på rasen, så merker ikke så godt til denne endringen. :)

Så jeg stiller der jeg også har lyst til å stille veteran eller lp.

Ellers sikter jeg meg nok mest inn på nkk utstillinger og utlandet. Men det er uavhengig av fullcerting.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kommer til å stille på NKK-utstillinger og rasespesial som vanlig - men vil vurdere hvor nyttig det er å stille på småutstillinger mht poeng på mestvinnerlista. Småutstillinger gir sjelden utslag på den lista, men noen av disse er mer populære enn andre, så da må jeg vurdere om det er vits i mht antall potensielt påmeldte.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Endrer ikke noe for meg. Det er kritikken som gjelder, samt ha en hyggelig dag med venner og skravle hund. Det er sjelden jeg stiller, og tviler generelt på at jeg kommer til å stille unghunder nok til at de blir fullcertet uansett.

Link to comment
Share on other sites

Nkk og spesialer blir prioritert,utstilling er moro som publikum også.... Begge gutta har deleier,og hva de ønsker kommer jeg selvfølgelig til å ta hensyn til.

Men færre utstillinger blir det nok på begge to.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...