Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Frokost: YT oppladingssmoothie med banan og jordbær

Lunsj: Synnøves gresk yoghurt med pecan og honning

Ettermiddagssnack: To rugsprø med kalkunpålegg og japapeños-ost

Middag: Tandoorikylling (lager alt fra bunnen og bruker lett kokosmelk) med squash, spisspaprika, masse hvitløk og rødløk og deilige krydderier. Ris til.

Hvilke deilige krydderier bruker du? :)

Jeg spiser jo som en elefant i forhold til enkelte av dere :shocked:

Frokost: 1 skive grovbrød med ost, skinke og litt kaviar. 1 glass biola.

Mellommåltid: go morgen zero

Lunsj: 2 små grove horn med ost, skinke og sopp inni (hjemmelaget)

Mellommåltid 2 (før tur rett etter jobb): liten salat bestående av to kyllingboller, litt couscous, litt bønner og litt paprika.

Middag: 1 kotelett, en dæsj surkål, en halv potet og en hel haug med grønnsaker

Kvelds: Sikkert en brødskive og en kopp te, evt et grovt horn.

Jeg må bli flinkere til å ha med lunsj som ikke bare består av brød, det blir litt mye av det føler jeg. Dessuten får jeg mye mer energi av "bedre" mat enn brød.

  • Svar 271
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Som kommet frem i andre tråder så skal jeg ned mye i vekt. Det går somregel veldig greit den første tiden, men siden jeg er dårlig på variasjon i matveien blir jeg etter hvert lei. Derfor tenkte jeg v

Jeg skjønner ikke hvordan mange av dere overlever, dere spiser jo ingenting Meny i går, litt lat på matlagingen. -Frokost 4 brødskiver med div pålegg -Lunsj 4 brødskiver med speilegg -"mellomm

Her er "bestillinga": Hele poenget med tråden er jo å dele måltider som trådstarter kan hente inspirasjon fra, da er det jo ikke så rart at det i all hovedsak er sunne ting som deles her. Jeg s

Skrevet

Meny i dag:

Frokost: En stor skål med god dag frokostblanding med melk og en proteinshake

lunsj: 4 brødskiver med egg

mellommåltid: ca 100g nøtter

middag: lettsaltet kokt torsk (250g) med en halv blomkål og en halv brokkoli, litt bacon og smeltet smør

Kvelds: omelett på 4 egg med en god porsjon salat, løk og tomat til.

Skrevet

Meny i dag:

 

Frokost: En stor skål med god dag frokostblanding med melk og en proteinshake

lunsj: 4 brødskiver med egg

mellommåltid: ca 100g nøtter

middag: lettsaltet kokt torsk (250g) med en halv blomkål og en halv brokkoli, litt bacon og smeltet smør

Kvelds: omelett på 4 egg med en god porsjon salat, løk og tomat til.

Skulle ønske jeg kunne spise så mye som du gjør! Du er heldig. Mye og sunn mat det der :) Jeg kan maks spise 2000 kcal på en dag om jeg ikke skal gå opp i vekt.
Guest Gråtass
Skrevet
Skulle ønske jeg kunne spise så mye som du gjør! Du er heldig. Mye og sunn mat det der :) Jeg kan maks spise 2000 kcal på en dag om jeg ikke skal gå opp i vekt.
I prinsippet kan du vel spise akkurat det du vil, men det krever høyere aktivitet?! I dag spiste jeg en salat til lunsj, 3 skiver med makrell i tomat til middag også planlegger jeg 2 speilegg før natta. Har også spist 3 klementiner og en sjokolade. Edit: gadd ikke lage egg, så ble to skiver med resten av makrellen. Og en klementin til.
Skrevet

Frokost: To grovbrødskiver, en med mager salami og en med leverpostei (en temmelig vanlig frokost her). Et glass appelsinjuice.

Middag: En porsjon big one double pepperoni.

Kvelds: 1 eple, 1 banan og litt cottage cheese med kanel på. Og litt spekemat (fikk noen gode spekepølser til jul nemlig!).

Skrevet

Nå driver jeg leker med en slik app bare for å endre litt spisevaner, så det er ganske nøyaktig notert:

Frokost:

1 stk rugsprø med philadepphia ost (soltørkete tomater) og en skive famillieskinke

1 kopp vanilje latte med ekstra espresso og en liten "dutt" med karamell.

1 glass grapefrukt juice.

0,5 liter iste som jeg hadde med meg etterpå.

(318 kalorier)

Lunsj:

0,5 liter saft

Middagsrester: orientalsk gryte og ris

(610 kalorier)

Middag:

Kyllingfile med tomater, wok grønnsaker, broccoli og sesamfrø som ble "bakt" i ovenen etter steking sammen med cream fresh og sambal oelek.

(658 kalorier)

Annet:

Melon

En kopp kaffe som til frokost med div i.

1 stk klementin (som jeg ble sjokkert av besto av 40 kalorier..... jeg som pleier sitte dytte det i meg)

4 ruter sjokolade.

(427 kalorier)

Totalt: 2013 kalorier, 15 kalorier mer enn beregnet for å bruke 22 uker på å gå ned 13 kg. (Da har jeg også totalt vært 60 min på spinning, hvor 15 min er beregnet som rolig-oppvarming)

Tror jeg skal være forsiktig med slik app :blink::ermm:

Skrevet

Frokost rakk jeg ikke i dag, og spiser det ikke ofte. Men priser jeg frokost, så er det stort sett en yogurt

Lunch på jobb: rett i koppen nudler. Oljefyren er ødelagt, så butikken er kald. Da må jeg ha varm mat :P

Middag: kjøttsuppe

Kveldsmat: rundstykker med et eller annet på. Ikke bestemt meg for hva enda

Skrevet

Frokost: 1 glass cultura

mellommåltid: 2 kokte egg og et glass melk

lunsj: 6 dadler, 140g bacon og 1 paprika, surret sammen i panne - nam!

mellommåltid: kaffe latte

middag: 1/2 eple, 1 neve mandler, 3ss cottage cheese, 1ss kesam vanilje og kanel

kvelds: 1 glass cola zero

Idag har jeg hatt en rolig dag, spiser mye mer de dagene jeg jobber feks.

Skrevet

Jeg skjønner ikke hvordan mange av dere overlever, dere spiser jo ingenting :|

Brukte å spise minst tre ganger så mye når jeg trente aktivt, nå er jeg i latterlig lite aktivitet og er matlei, så det blir mye mindre.

I dag:

Frokost: 1 espresso, 2 havreknekkebrød med avocado og soltørka tomat, tropisk juice

Snacks: Pepperkaker :heart:

Lunsj: gresk yogurt med musli, beger med nøtter og tørka frukt. Masse kaffe

Snacks/pre-middag: banan, klementin, lompe med smøreost og agurk, solbærtoddy

Middag/kvelds: fiskesuppe med masse fiskepudding og purreløk

Skrevet

Frokost: YT oppladingssmoothie med banan og jordbær

Lunsj: Synnøves gresk yoghurt med pecan og honning

Ettermiddagssnack: To rugsprø med kalkunpålegg og japapeños-ost

Middag: Tandoorikylling (lager alt fra bunnen og bruker lett kokosmelk) med squash, spisspaprika, masse hvitløk og rødløk og deilige krydderier. Ris til.

Går det an å spørre pent om oppskrift (så nøyaktig som mulig) på den tandorikyllingen? Syns de fleste kjøpetandorisausene blir for mye tomat etter min smak. *sær*

Dagens meny var

*frokost:

to knekkebrød (glutenfrie - så ikke spesielt sunne egentlig) med bittelitt dressing som smør, halvannen skive kyllingskinke, tomat, vårløk og et dryss pepper.

Lunsj utgikk siden frokosten var veldig sen.

Middag: ovnsbakt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Kveldsmat: samme som frokost. Men fremdeles sulten så kan hende det blir et par til. :aww:

Teller ikke kalorier eller er veldig opptatt av å spise "sunt" - men jeg prøver hardt å kutte ut godteri i ukene. :lol: So far so good. Rett i koppen kakao som drikke er utskjeeielsen i dag.

Skrevet

Frokost: nei...(eller, en kopp sjokolademelk, om det teller)

Lunsj: en slags minipizza med hvit geitost, tomat og spekepølse.

middag: suppe "soddstyle" (masse grønnsaker, god kraft og litt lammekjøtt) rødvin

Kvelds/nattmat: sikkert en bit muggen, hvit geitost :)

  • Like 1
Skrevet

Det hørtes godt ut! Hva bruker du spm bunn?

ble litt for mye deig til fredagspizzaen, så halvstekte resten i små flak :) så vanlig deig (eller, vanlig er den kanskje ikke, bruker havt/halvt med spelt og potetmel. Lite gluten og sprø, fin bunn)

  • Like 1
Skrevet

Tror jeg burde henge meg på her sånn at jeg faktisk får et spark i ræva selv og ser selv at jeg må ta tak i enkelte ting... sssåå:

frokost: frokostblanding og ikke hvilken som helst - choco pops.. må virkelig finne noe å erstatt den frokosten med.

middag: hjemmelagde kjøttkaker

kvelds: 2 polarbrød med servelat og et glass oboy.

Tilbragt nesten hele dagen i sengen i dag så har spist alt for lite og burde ha pressa inn et par til måltider der minst..

Skrevet

Frokost: 2skiver med kokt skinke. Brødet var så tørt at jeg heiv på ei lita osteslingse på hver og inn i microen.

Lunch: Egentlig brød her også,men ga brødet var så tørt blir det byttet ut med frukt og en yoghurt.

Middag: kylling i pita. Deler kyllingkjøttet og steiker med mye godt krydder. Glad i sterk mat, så chillikrydder, kajennepepper osv. Grovt pitabrød, salat oppi. Også delte jeg hvitløk og blandet med litt magerkesam idag tidlig, håper det også smaker godt oppi :)

Kvelds: frukt eller grønnsak.

Skrevet

Frokost: Gjett? Frokostblanding, blåbær og Biola :P

Lunsj: 1 brødskive med leverpostei og sylteagurk.

Middag: Samme som igår, karrigryte.

Kvelds: Litt usikker da jeg skal jobbe ikveld. Kan hende jeg spiser noe der, får se hva vi serverer ikveld :P

Skrevet

Frokost: To rugsprø med mager skinkeost.

Mellommåltid: Fire mandler.

Lunsj: To hjemmelagde grove rundstykker med mager skinkeost og rødbetsalat. Ett eple.

Mellommåltid: En banan.

Middag: Skal lage en diger bøtte lapskaus, så det blir det i morgen og.

Jeg merker så innmari at jeg har vendt meg til å spise oftere igjen etter juleferien. Før jul var jeg mye mer "utholdende", nå må jeg ha mer mellommåltider igjen. Litt usikker på om jeg liker det, trivdes godt med litt færre måltider ...

Da jeg kom hjem og skulle lage middag kom jeg plutselig på at vi hadde POTETGULL. Så jeg spiste et par never av det. Pluss en proteinbar i bilen på vei hjem.

Skrevet

frokost: 1 rundstykke med spekeskinke, 1 glass bringebærjuice

lunsj: cc, vaniljekesam, eple, mandler og kanel

middag: idag har jeg laget ordentlig kjøttsuppe fra bunn, brukte kjøttbuljong, gulrøtter, pastinakk, kålrabi, søtpotet og rødbete. krydret med litt salt, pepper og timian. på slutten hadde jeg i strimlet svinekjøtt av røkt bog. serverte med 1 skje creme fraiche.

til kvelds tenker jeg å lage smoothie

Skrevet

Frokost: Samme som i går, og dagen før det igjen - to grovbrødskiver, en med mager salami og en med leverpostei. :P Et glass juice

Lunsj: to havrekjeks og et eple

Middag: Jegergryte

Kvelds: Vet ikke helt, litt cottage cheese og en frukt kanskje.

Skrevet

Frokost: To rugsprø med mager skinkeost og et eple

Lunsj: To hjemmelagde grove rundstykker og et eple

Mellommåltid: En neve nøtter

Middag: En tallerken lapskaus

Dessert: Grønnsaker og dipp av mager kesam

Skrevet

Jeg skjønner ikke hvordan mange av dere overlever, dere spiser jo ingenting :|.

Enig! Jeg hadde ikke klart meg med så lite mat:o

Frokost; 4 ryvita knekkebrød med leverpostei og majones

Lunsj; 2brødskiver med makrell, 1 med skinkeost og 1 med kaviar (nybakt grovbrød på jobb;))

Lunsj 2; to knekkebrød med leverpostei og en brødskive med kaviar

"Middag"; tre små grovbaguetter med tunfisk og majones

Kvelds; en banan og en kopp te

Ellers i løpet av dagen går det minst to-tre liter vann og sikkert en liter kaffe:p

Skrevet

I dag:

- Frokost: samme som i går

- Mellommåltider (delt på 3): Stangselleri, en gulrot, en appelsin, litt kålrot. Go morgen zero.

- Lunsj: Hjemmelaget porsjon med pasta, cottage cheese, oliven, soltørkede tomater, salamistrimler og frisk basilikum. Det ble skikkelig godt. 320 kcal.

- Middag: Fiskekaker med hjemmelaget karri-grønnsaksstuing og poteter. Masse grønnsaker og masse god smak.

- Kvelds: Naturell yoghurt med sukkerfri granola

-

Skrevet

Frokost: korn og mager vanilje kesam

Lunsj: et grov energirundstykke med kalkun.

Middag: to grove energirunstykker med kalkun agurk og paprika

Kvelds: to hjemmelagede skillingsboller

Skrevet

Tror jeg burde henge meg på her sånn at jeg faktisk får et spark i ræva selv og ser selv at jeg må ta tak i enkelte ting... sssåå:

 

frokost: frokostblanding og ikke hvilken som helst - choco pops.. må virkelig finne noe å erstatt den frokosten med.

middag: hjemmelagde kjøttkaker

kvelds: 2 polarbrød med servelat og et glass oboy.

 

Tilbragt nesten hele dagen i sengen i dag så har spist alt for lite og burde ha pressa inn et par til måltider der minst..

Se etter en type som heter Start. Tror den er blå. Det er havregryn med sjokolade og har ikke så mye sukker heller. Pleier å blande den ut med vanlig havregryn. Skikkelig god! :)

Frokost: havregryn. Spiser så mye jeg orker.

Lunsj: To rugsprø med ost og kalkun. Halv gulrot.

Mellommåltid: sikkert ti twist og ett rugsprø til.

Middag: lasagnerester fra i går.

Dessert: is!

  • Like 1
Guest Gråtass
Skrevet

I dag: ingen frokost eller lunsj pga dårlig nervekonstruksjon. Middag: 2 porsjoner jegergryte og mos. 4 klementiner og en kinder sjokolade og 4 stk panda lakris. Skikkelig sunt- not.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...