Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget julegodt


sham
 Share

Recommended Posts

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ferdig: +Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! +Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 5

Mine fløtekarameller!

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl kn

Karamell *******! Dritten hadde festet seg til hverandre så var umulig å få opp fra glasset! Så da utgår det i gave :P Men nå har Troikaen fått på gele, så forhåpentligvis går dyppingen i morra bra. Lagde noe lignende som det @KristinR la ut, men uten kokos og lagde det i form så det blir firkanta biter istede for kuler :) Peanuttsmør, sukker, sirup og corn flakes (+ litt ekstra peanutter siden jeg er så glad i det) i bunn, så smeltet melkesjokolade på toppen med peanutter og Maldonsalt på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferdig:

tumblr_nfi1kuGCWk1sf1gsoo6_r1_1280.jpg

+Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! :sorcerer:

WVaTG2Ll.jpg

+Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 500g mykt meierismør, + eggehvitte og perlesukker til pensling. 220C 10min

+Risboller men de gidder jeg ikke ta bilde av

UO48IYZl.jpg

+Syltetøykaker/jammie dodgers (750g mykt meierismør, 1kg mel, 320g melis, 4egg, 1glass bringebærsyltetøy = tre brett)

8JbArPVl.jpg

+Og til bikkjene fordi jeg var så dum å lage det et år og nå får forespørsel om det :rofl: ; Myke levergodbiter (kokt lever, mel, olje, vann), søtpotet-/urtekjeks (overkokt søtpotet, mel, olje, urter), laksekjeks (kokt laks, mel, olje, vann)

Gjenstår:

-Ikke en veldig norsk tradisjon, men: sinnsykt gode COOKIES! 3,54dl brunt sukker, 1,2dl sukker, 2egg, 2,4dl flytende kokosolje (litt varmere enn kroppstemp, varmere og du får omelett), 4ts vanilje (essens, frø, whateva), 5,8dl mel, 2ts maizena, 1ts natron, klype salt, 3,4dl sjokolade grovhakket (oreo-sjokolade og kvikklunsj er skikkelige gode her). Pisk først egg, sukker, vanilje, og olje. Rør inn resten, minus sjokoladen, men rør IKKE for mye, bare så vidt at det blir deigete (ellers får du luftig kake i stedet for cookie). Vend såvidt inn sjokoladen, putt en frysepose oppi et tomt pringlesrør, og klæsj deigen oppi der. Knyt igjen/sett på lokk og oppbevar i kjøleskap over natta. Skjæres i skiver som et brød og stekes i maks 10min på 200C. Aller best understekt.

-Fløtekarameller

-Eplesmuldrepai med fløtekaramellsaus

-Riskrem med bringebærcoulis

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

UO48IYZl.jpg

+Syltetøykaker/jammie dodgers (750g mykt meierismør, 1kg mel, 320g melis, 4egg, 1glass bringebærsyltetøy = tre brett)

Ååååå, sånne synes jeg er så gode!!! Men jeg kjøper dem ferdig på Europris :aww:. Også digger jeg at det syltetøyet er dritseigt og klissete - jeg tror det er DET som er det beste, egentlig :lol:

Jeg har laget karameller... første ladning ble for myk - jeg forsøkte å sette dem inn i steikovnen, men det ble nok for varmt for da skilte smøret seg ut, men etter å ha helt av alt smøret så har de jammen blitt spiselige (men de SER himla stygge ut).

Jeg har også laget en porsjon med karameller med After Eight i - dem er jeg litt spent på - det var bare noe jeg kom på at jeg kunne forsøke sånn helt ut av det blå litt tidligere i dag :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

E9XTmrO.jpg

Lagde snickers-kulene til KristinR, de ble sinnsykt gode!

7f0sDSf.jpg
Lagd fløtekaramellsaus! (2dl sukker, 2dl sirup, 3-4dl kremfløte, 2ss meierismør) Også fløtekarameller som står og (forhåpentligvis) stivner (2dl sukker, 2dl sirup, 2dl kremfløte, 2ss meierismør). Eneste forskjellen er at sausen er kokt kortere enn karamellene, og har mer fløte!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl knust cornflakes og 1 dl kokos.

Dette ble som en klissete deig. jeg trillet kuler og satte kaldt. Da de var blitt kalde dyppet jeg de i sjokolade og strødde litt maldonsalt på toppen.

Helt vanvittig gode. Seige med en deilig blanding av søtt og salt.

Da har jeg endelig fått lagd noe julesnacks. Planen var å bruke gårsdagen til det, men da tilbrakte jeg jo hele dagen på leting etter en god venninnes hund, som til slutt kom til rette i 10-tiden i går kveld (12 timer etter at han ble borte).

Har prøvd meg på denne oppskriften, men endte opp med å kjevle den flatt ut på en stekeplate og helle over smelta sjokolade sånn at det ble "konfektbiter" i stedet (tidspress!). Ble kjempegode, men kanskje ikke så estetisk pene.

Har også laget sarah bernard, med ferdiglaget kransekakedeig. IKKE fornøyd med bunnene, men de smaker sikkert OK. Neste år blir det hjemmelaget bunn. Mulig det blir fløtekarameller og hvite sjokoladetrøfler i romjula. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde meg på hjemmelaget Ferrero Roche, og de ble utrolig gode! Jeg glemte et ledd i oppskriften så de endte opp med et helt forferdelig utseende, men smaken var utrolig god! Så skal lage dem på ny, denne gangen forsøke å forme dem bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 months later...

Har igjen mandler, Bailey's, bløt nougat, marsipan og en hel haug med mørk sjokolade fra jul som burde brukes opp. Noen forslag? :flowers:

Konfekt til 17. Mai? Kan ikke noen gode oppskrifter, men det som kan lages til jul kan vel og være til 17. Mai?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...