Tuvane Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Skrevet 3. Desember 2014 Mine fløtekarameller! Fyttirakkern, det så HIMLA godt ut. :drool: 1 Siter
Gjest Skrevet 3. Desember 2014 Rapporter Skrevet 3. Desember 2014 Blir det for mye alkohol i det, pakker jeg det på flasker og gir bort som julegave til voksne; "Bringebær-øl" Ingefær- bringebærøl. Siter
Ingidano Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 http://kokebok.trulte.net/anitastrofler.htm Vi har lagd varianter av disse noen ganger, gitt bort i gave etc (ikke lest tråden, så vet ikke om jeg kommer med noe nytt). Har lagd litt ulike varianter, eksempelvis med alkohol i (mørk rom, whiskey, cognac, kahlua etc), og med ulike former for pynt. Har vel brukt både sjokolade, kokos, hakkede nøtter (pistasj er digg). I fjor ga vi bort en god del i fine gaveposer. Veldig vellykka! Og lette å lage allergivennlige, siden jeg har en bror og hans forlovede som ikke tåler smør Litt av fjorårets produksjon, dette er allergivarianten, margarinet vi bruker i de gjør det vanskeligere å få små fine kuler. Men det er smaken som teller Hjelpes, de der var farlig gode Lagde en porsjon i dag, og må nok gjemme bort boksen 1 Siter
Aslan Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Hjelpes, de der var farlig gode Lagde en porsjon i dag, og må nok gjemme bort boksen Herlig Også digger jeg at de er så enkle at det er null stress å variere de 1 Siter
Ingidano Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Herlig Også digger jeg at de er så enkle at det er null stress å variere de Vet du om det finnes en sukkerfri variant av de? Siter
Aslan Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Vet du om det finnes en sukkerfri variant av de? Nei Men ser for meg at det går an å justere oppskrifta om du har noe å erstatte med. Er det vi gjør når vi lager uten smør ihvertfall, men vi kan jo heldigvis erstatte med plantemargarin, vet ikke om det finnes noe som så lett erstatter sukker. Jeg er baken00b Siter
Martine Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Nå har jeg ikke lest oppskriften, men går jo stort sett an å erstatte sukkeret med stevia eller liknende. Siter
Ingidano Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Nei Men ser for meg at det går an å justere oppskrifta om du har noe å erstatte med. Er det vi gjør når vi lager uten smør ihvertfall, men vi kan jo heldigvis erstatte med plantemargarin, vet ikke om det finnes noe som så lett erstatter sukker. Jeg er baken00b Burde sikkert gå an å bytte ut melis med stevia eller noe sånt, men det smaker jo ikke godt. Baken00b her også, bare tenkte om det var noe som gikk an å servere til lavkarbo folk. Nå har jeg ikke lest oppskriften, men går jo stort sett an å erstatte sukkeret med stevia eller liknende. Synes stevia gir dårlig smak, dessverre. Siter
SiriEveline Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Det finnes jo en annen type melis som er mer blanding av stevia og noe annet. Husker ikke hva, men har det her og den er bare noe mer isende i konsistensen Siter
Ingidano Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Det finnes jo en annen type melis som er mer blanding av stevia og noe annet. Husker ikke hva, men har det her og den er bare noe mer isende i konsistensen SukrinMelis? Siter
Martine Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Sukrin smaker bedre synes jeg. Der har du jo melis også. Og brunt "sukker" 1 Siter
KristinR Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl knust cornflakes og 1 dl kokos. Dette ble som en klissete deig. jeg trillet kuler og satte kaldt. Da de var blitt kalde dyppet jeg de i sjokolade og strødde litt maldonsalt på toppen. Helt vanvittig gode. Seige med en deilig blanding av søtt og salt. 5 Siter
SiriEveline Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 SukrinMelis? Det tror jeg stemmer ja for etter googling inneholder den noe stevia 1 Siter
Stine Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl knust cornflakes og 1 dl kokos. Dette ble som en klissete deig. jeg trillet kuler og satte kaldt. Da de var blitt kalde dyppet jeg de i sjokolade og strødde litt maldonsalt på toppen. Helt vanvittig gode. Seige med en deilig blanding av søtt og salt. Oh, det må jeg prøve! Elsker alt som har peanutter, salt og sjokolade! Siter
Gro Skrevet 7. Desember 2014 Rapporter Skrevet 7. Desember 2014 Her var det masse som så supergodt ut! Siter
ceccy Skrevet 8. Desember 2014 Rapporter Skrevet 8. Desember 2014 Har ikke lest hele tråden, så vet ikke om akkurat denne oppskriften er lagt inn tidligere, men her er i hvert fall mine føltekarameller. De er farlig gode! 250 gram sukker 3 dl fløte 50 gram usaltet smør 100 gram lys sirup ( 2 gode spiseskjeer) Kokes så lenge at du kan lage kuler i kaldt vann. 2 Siter
sham Skrevet 14. Desember 2014 Forfatter Rapporter Skrevet 14. Desember 2014 Nå jeg prøvd meg på Anitas trøfler (som ble linket til i denne tråden) og troika foreløpig! Nam nam!!! Troikaen er ikke ferdig enda, men gleder meg til å smake 1 Siter
Stine Skrevet 14. Desember 2014 Rapporter Skrevet 14. Desember 2014 Idag har jeg lagd 2 porsjoner med karamell, en med havregryn og en plain. Den med havregryn ble desverre litt for klissete, men den passet perfekt til å lage sjokolade konfekt med karamellfyll 2 Siter
sham Skrevet 14. Desember 2014 Forfatter Rapporter Skrevet 14. Desember 2014 Del 1 av snickerskulene som KristinR la ut er ferdig! Det smakte godt!! venter bare på at alt skal bli kaldt og litt hardt så jeg får lagt på sjokolade! 1 Siter
Gjest Skrevet 14. Desember 2014 Rapporter Skrevet 14. Desember 2014 Lager 4 stk fyrstekaker, begynte med skålding av mandler i går. Har laga karamell som gikk i søppla siden den sukra seg, og fudge som står til avkjøling. Oppskriften på fyrstekaka jeg har laga hver jul siden 1992 http://alfafa.blogg.no/1418574210_fyrstekake.htmlSent from my iPhone using Tapatalk Siter
Stine Skrevet 16. Desember 2014 Rapporter Skrevet 16. Desember 2014 Idag har jeg prøvd meg på Rocky road sjokolade, ligger til kjøling i kjøleskapet nå, spent på hvordan de blir 1 Siter
Snøfrost Skrevet 16. Desember 2014 Rapporter Skrevet 16. Desember 2014 Jeg skal prøve meg på litt ulike ting fra torsdagen av. Tenkte jeg skulle prøve meg på noen trøfler, noen sjokoladebiter som jeg ikke helt vet hva jeg skal kalle, marsipankuler (kjøper selve marsipanen) og kanskje jeg slenger med noen serinakaker. Samt noen karameller skal jeg også forsøke meg på. Blir spennende hvor mye som blir i gi bort stand.... Siter
Stine Skrevet 17. Desember 2014 Rapporter Skrevet 17. Desember 2014 Da står halve Troikaen til kjøling Putter på gele i morgen, også dypper jeg de i sjokolade på Fredag Siter
Lillekrapyl Skrevet 17. Desember 2014 Rapporter Skrevet 17. Desember 2014 Idag har jeg prøvd meg på Rocky road sjokolade, ligger til kjøling i kjøleskapet nå, spent på hvordan de blir Det lagde jeg også for noen dager siden. Men dumle, pistasjnøtter og marsmallows i. Siter
laikamor Skrevet 17. Desember 2014 Rapporter Skrevet 17. Desember 2014 Holder på med 4. porsjon karameller. Kjempegode! 3stk skal gis i julegave. Også lager jeg noe å gi til søstra av typen, og noe vi skal spise selv, og noe vi tar med nedover i jula 2dl sukker 1,5dl sirup 2ss vaniljesukker Jeg koker i ca 60-70min. Rører i 2ss margarin til slutt, før jeg heller i form og avkjøler. Pakker hver enkelt bit inn i cellofan. Litt av en jobb Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.