Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget julegodt


sham
 Share

Recommended Posts

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ferdig: +Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! +Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 5

Mine fløtekarameller!

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl kn

Jeg fikk veldig lyst til å lage det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet?

Se her :) Forøvrig er negerboller sånne for meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager julebrus i kveld.
Koker opp 9 liter vann, tilsetter 130 gram fersk ingefær i tynne skiver, og 3 røde chili i biter, koker 10 minutter, tilsetter 1,5 kg bringebær og koker 10 minutter til.
Deretter løser jeg opp 1,3 kg candysukker/lys demerara-sukker. Siler av og kjøler ned (der er jeg nå).
Når det er kjølt ned tilsetter jeg halv pose Safale US-05 og lar det hele gjære en uke. Tapper på flaske og skal stå i to uker før bruk, i romtemperatur for å danne kullsyre. Ikke bruk vanlig gjær- da blir alkoholinnholdet for høyt for barnekropper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg laget en halv porsjon fløtekarameller og kokt i en halv time. De ble veldig gode, men spises best med skje :sleep:

Nytt forsøk i morgen med lengre koketid. Disse må sees som et prøveprosjekt og kommer nok til å forsvinne i løpet av et par dager :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere vet dere kan ta dråpetesten for å få riktig hardhet?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeg tar alltid dråpetesten, igjen og igjen og igjen, men de blir alltid enten for myke eller helt knekk... Jeg må tydeligvis øve mer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en uinnvidd stakkar som skal prøve seg på karamellkoking; hva er dråpetesten?

Og klarer man å lage uten å spise opp alle? :P Jeg ELSKER karamell, fudge osv...

Red: jeg skal også lage Sara Bernard i år. Min favorittjulekake, som ingen andre i familien liker. Perfekt å ta opp av fryseren og kan nytes 10 min etterpå. Lager med sjokoladekrem, hater smørkrem, og det er virkelig fantastisk godt! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en uinnvidd stakkar som skal prøve seg på karamellkoking; hva er dråpetesten?

Og klarer man å lage uten å spise opp alle? :P Jeg ELSKER karamell, fudge osv...

Red: jeg skal også lage Sara Bernard i år. Min favorittjulekake, som ingen andre i familien liker. Perfekt å ta opp av fryseren og kan nytes 10 min etterpå. Lager med sjokoladekrem, hater smørkrem, og det er virkelig fantastisk godt! :D

Aner ikke. Like greit å spise dem opp!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor lang holdbarhet har ting egentlig? Når kan jeg begynne å lage det som skal oppi juleposene til folk (dvs at det ikke blir spist før tidligst 24) hjemmelagd marsipan, karameller og noe konfekt skal oppi posene.

Det holder nok en stund, men egentlig så vil jeg jo si jo ferskere jo bedre?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en uinnvidd stakkar som skal prøve seg på karamellkoking; hva er dråpetesten?

Og klarer man å lage uten å spise opp alle? :P Jeg ELSKER karamell, fudge osv...

Red: jeg skal også lage Sara Bernard i år. Min favorittjulekake, som ingen andre i familien liker. Perfekt å ta opp av fryseren og kan nytes 10 min etterpå. Lager med sjokoladekrem, hater smørkrem, og det er virkelig fantastisk godt! :D

Du skulle ha vært på trening i dag så hadde du fått karamell ;)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://kokebok.trulte.net/anitastrofler.htm

Vi har lagd varianter av disse noen ganger, gitt bort i gave etc (ikke lest tråden, så vet ikke om jeg kommer med noe nytt).

Har lagd litt ulike varianter, eksempelvis med alkohol i (mørk rom, whiskey, cognac, kahlua etc), og med ulike former for pynt. Har vel brukt både sjokolade, kokos, hakkede nøtter (pistasj er digg).

I fjor ga vi bort en god del i fine gaveposer. Veldig vellykka! Og lette å lage allergivennlige, siden jeg har en bror og hans forlovede som ikke tåler smør :D

1467476_10153662818700341_70193476_n.jpg

Litt av fjorårets produksjon, dette er allergivarianten, margarinet vi bruker i de gjør det vanskeligere å få små fine kuler. Men det er smaken som teller :ahappy:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://kokebok.trulte.net/anitastrofler.htm

Vi har lagd varianter av disse noen ganger, gitt bort i gave etc (ikke lest tråden, så vet ikke om jeg kommer med noe nytt).

Har lagd litt ulike varianter, eksempelvis med alkohol i (mørk rom, whiskey, cognac, kahlua etc), og med ulike former for pynt. Har vel brukt både sjokolade, kokos, hakkede nøtter (pistasj er digg).

I fjor ga vi bort en god del i fine gaveposer. Veldig vellykka! Og lette å lage allergivennlige, siden jeg har en bror og hans forlovede som ikke tåler smør :D

1467476_10153662818700341_70193476_n.jpg

Litt av fjorårets produksjon, dette er allergivarianten, margarinet vi bruker i de gjør det vanskeligere å få små fine kuler. Men det er smaken som teller :ahappy:

Oi det så godt ut!! :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager julebrus i kveld.

Koker opp 9 liter vann, tilsetter 130 gram fersk ingefær i tynne skiver, og 3 røde chili i biter, koker 10 minutter, tilsetter 1,5 kg bringebær og koker 10 minutter til.

Deretter løser jeg opp 1,3 kg candysukker/lys demerara-sukker. Siler av og kjøler ned (der er jeg nå).

Når det er kjølt ned tilsetter jeg halv pose Safale US-05 og lar det hele gjære en uke. Tapper på flaske og skal stå i to uker før bruk, i romtemperatur for å danne kullsyre. Ikke bruk vanlig gjær- da blir alkoholinnholdet for høyt for barnekropper.

Det så skikkelig godt ut, tror jeg må prøve å lage det i år! Har lett etter en lignende oppskrift. Hvor sterk blir ingefærsmaken? Har lyst til å lage noe som smaker skikkelig ingefær, men er usikker på hvor mye jeg må bruke.

Men har dere prøvd å måle alkoholinnholdet (eller sukkerinnholdet før og etter gjæring)? Jeg bruker ofte US-05 til ølbrygging, og om det hadde vært øl, hadde jeg regnet med at den minst var oppe i rundt 5%. Og så kan man sikkert trekke fra en del fordi jeg er skikkelig dårlig i hoderegning, jeg aldri har brukt candysukker/lys demerara-sukker og derfor ikke aner hvor mye det gjærer ut, og at jeg pleier å tilsette litt ekstra sukker i flaskene for raskere karbonering.

Edit:

Beercalc mener at resultatet ville blitt rundt 5,8% med US-05. Men en slik styrke tipper jeg at dere hadde merket, så den må regne ut fra en annen type lys candysukker (dansk programvare). Hvilken type bruker du? Hadde vært veldig greit med noe som hele familien kunne drikke.

Endret av Vims
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det så skikkelig godt ut, tror jeg må prøve å lage det i år! Har lett etter en lignende oppskrift. Hvor sterk blir ingefærsmaken? Har lyst til å lage noe som smaker skikkelig ingefær, men er usikker på hvor mye jeg må bruke.

Men av ren nysgjerrighet - har dere noen gang målt alkoholinnholdet (eller sukkerinnholdet før og etter gjæring)? Jeg bruker ofte US-05 til ølbrygging, og om det hadde vært øl, hadde jeg regnet med at den minst var oppe i rundt 5%. Og så kan man sikkert trekke fra en del fordi jeg er skikkelig dårlig i hoderegning, jeg aldri har brukt candysukker/lys demerara-sukker og derfor ikke aner hvor mye det gjærer ut, og at jeg pleier å tilsette litt ekstra sukker i flaskene for raskere karbonering.

Edit:

Ølkalkulator- programvaren min mener at resultatet ville blitt rundt 4,33%. Men en slik styrke tipper jeg at dere hadde merket, så den må bruke en annen type kandissukker. Hvilken type bruker du? Hadde vært veldig greit med noe som hele familien kunne drikke.

Har ikke laget dettidligere, men fikk oppskriften av erfaren ølbrygger. han lager denne til barna sine. Ikke målt alkoholinnhold, så dette blir litt prøv og feile. I fjor brukte jeg vanlig gjær i juledrikk (annen oppskrift) og den kunne ungene ikke drikke...Så ble anbefalt å bruke halv pose (brukte litt mindre) av US-05. jegbrukte rett og slett demerara-sukker, lyst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke laget dettidligere, men fikk oppskriften av erfaren ølbrygger. han lager denne til barna sine. Ikke målt alkoholinnhold, så dette blir litt prøv og feile. I fjor brukte jeg vanlig gjær i juledrikk (annen oppskrift) og den kunne ungene ikke drikke...Så ble anbefalt å bruke halv pose (brukte litt mindre) av US-05. jegbrukte rett og slett demerara-sukker, lyst.

Ok, da får jeg bare prøve det samme. :) Mindre gjær gir sikkert lavere alkoholprosent også, ja. Jeg kan jo måle hva jeg får, og legge ut hvis jeg husker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, da får jeg bare prøve det samme. :) Mindre gjær gir sikkert lavere alkoholprosent også, ja. Jeg kan jo måle hva jeg får, og legge ut hvis jeg husker det.

Blir det for mye alkohol i det, pakker jeg det på flasker og gir bort som julegave til voksne; "Bringebær-øl" :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Usikker på om massiv fremgang i hverdagslydighet skyldes endring av metode, økt mental modenhet med mer impulskontroll, "varmen" (ikke veldig), eller en kombinasjon, men vi koser oss. Ikke en lyd på verken bussen, Posten eller Felleskjøpet i dag. Ble helt rørt av hvor flink han var til å sitte pent og pyntelig og vente uten labber på disken eller konsert. Å manøvrere pent mellom hyller med leker og tygg og snacks var deilig nok. Måtte nesten klype meg i armen da han bare var lydig ved disken også, begge steder. Det kom noen raptusbyks da vi nærmet oss hjemme igjen, men kjapt under kontroll med cue på en øvelse og en leke, og da det i neste øyeblikk kom et helt heat av saftige skinker i kondomdress på hjul -  bakfra - bare en meter fra oss, så satt han bare pent og pyntelig og så på de fly forbi uten impulser til å jage etter for å bite noen i rumpa. Amazing!  Godgutten 🥰
    • Eurasier er en selvstendig rase, og den krever en del aktivisering, på sine premisser. De har også hatt en del svakheter mentalt. Dette med usikkerhet er i høy grad genetisk, så det er viktig å gjøre god research på oppdrettere og linjer. God sosialisering er selvfølgelig også viktig, men eurasier er ikke en utpreget sosial rase. Når det gjelder "gneldring" så er det svært få hunder som gneldrer uten mål og mening så lenge de får den aktiviteten de trenger. Men noen raser er avlet for å vokte eller varsle, og de vil naturlig nok bjeffe når de opplever forstyrrelser, og terskelen der kan variere. Mange små hunder er avlet for å varsle, mens jeg kommer ikke på så mange store hunder (type str eurasier) som er kjent for å "gneldre". Noen spisshunder, som lapphundene, islandsk fårehund mm. kan bjeffe en del i arbeid og når de blir ivrige. Eurasier er forøvrig også en spisshund og ikke nødvendigvis helt stille. Om det er en rase som passer deg eller ikke er vanskelig å si, siden du ikke sier noe annet enn at du bor i leilighet. Skal du ha hund til tur og kos? Vil du gå kurs, og evt. drive med hundesport? Er det viktig at den går overens med andre hunder? Lett å trene/ha løs?  Hvor mye tid vil du bruke på pelsstell og støvsuging? Anbefaler å lese litt her, andre innlegg fra samme bruker på forumet, som har hatt en eurasier med sine utfordringer, men også kommet veldig langt med ham:   
    • Vurderer eurasier som neste hund, og ønsker å høre fra alle som har om både positive sider og utfordringer, anbefaling/fraråding av rasen. Hannhund eller tispe? Tisper er jo mindre, men da må en ta med løpetid og humørsvingninger med det etc. Hannhunder er kanskje mer stabil i humøret? Men samtidig større og mer 'territorielle? Er jo pluss og minus på begge sider. Bur idag I leilighet, liker og gå turer, men har ikke behov for en høyaktiv rase, ønsker heller ikke ha så liten da de har en tendens til og være gneldrete. Og lest og hørt at Eurasier er ganske stille på det punktet. Selv om de lager lyd selfølgelig, det er naturlig, men ønsker ikke sånn typisk gneldring.  Men blir jo litt usikker når en leser at de kan bli veldig skeptisk/nervøs til andre, en vil jo ikke 'feile' med hunden en skal få, ønsker jo velge riktig da det skal fungere i  mange år fremover. Kommer alltid tilbake til Eurasier da, falt litt for de, men har aldri hatt den type rase før. Har hatt labrador blanding, og spaniel før og de er jo litt mer førerorienterte.  Er det sånn at en må trene sosialisering i typ '3 til 4' timer hver dag eller holder det med 'minutter' noen dager,  det vil jo variere dager da man må jobbe etc sef. Blir jo sef mer enn noen minutter, men håper dere skjønner hva eg mener🙈 
    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...