Gå til innhold
Hundesonen.no

Cottage cheese!


Tonje
 Share

Recommended Posts

Jeg liker å spise den fantastiske hytteosten på riskaker (ikke de med sjokolade, dessverre), med røkt kalkunskinke og avokado på toppen! Hvis jeg flotter meg, så legger jeg på en kvast basilikum og peprer.

Jeg spiser det også aleine eller innblanda gresk yoghurt, med cashewnøtter, kiwi, eple, solsikkekjerner, linfrø og gresskarkjerner og lit kanel på toppen. (Etter å ha dryssa på karri en gang har jeg blitt særdeles nøye på å sjekke kryddertypen, hehe).

Er ikke så avansert at jeg skjønner hvordan jeg skal bruke det i paier og andre varme ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del veldig gjerne oppskrift altså :)

Bruker denne bunnen som utgangspunkt, ærlig og redelig stjålet fra matprat! :P

Men bruker ca 80 gr hvetemel og resten ett eller annet av grovere meltype. Bruker da hva nå enn jeg har i skapet, sist gang ble det litt rugmel og litt speltmel :)

  • 125 g hvetemel
  • 50 g flytende margarin
  • 75 g cottage cheese
  • 2 ss vann
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske "ny" i hytteost verdenen, men jeg har brukt det i en ostekake (ble veldig god!) og jeg spiste det til frokost både idag og igår, da den ene Tine 14 med chillimandler + litt solfrokost og havregryn og friske bringebær den ene gangen. Skal kjøpe inn og bruke til frokost/lunsj snart, men først må jeg spise opp Biola naturellen jeg har nå (kan ikke ha forskjellige ting til frokostblandingen, da blir det gammelt før jeg rekker å spise op :P)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror nesten jeg har prøvd alle versjonene ovenfor. CC funker til det meste! Mest av alt har jeg nok spist det blandet i yoghurt som "på-farten-mat", det metter mye mer enn en yoghurt gjør, men jeg bruker det også veldig ofte i vaffelrøra og i omelett. Det funker også godt i f.eks. skinkegrateng (blandet sammen med egg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

I vaffelrøre. Det blir ikke "klædder" i vaffelen når den er stekt. Skikkelig godt.

Og som nevnt før, blande et skrelt eple delt i småbiter i en boks med cottage cheese er et godt og mettende måltid.

I smootien.

Blande med tunfisk i vann (først tømme ut vannet åff kårs).

Å gud hjelpe........ jeg mista bokstavelig talt pusten av den setningen der.......OMG (får tårer i øya)......

Jeg angrer SÅÅÅÅÅ på at jeg gikk inn i denne tråden........ curiosity killed the cat - eller noe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...