Jump to content
Hundesonen.no

Hvor gammel er en "gammel hund"?


Annik
 Share

Recommended Posts

Som overskriften sier, hvor gammel er en hund når man kan si "Jeg har en gammel hund"? Da tenker jeg uavhengig av rase, men rett og slett gjennomsnittlig, selv om jeg vet at rase kan spille inn her.

Jeg klarer ikke helt å bli enig med meg selv :P

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Lite sidespor, men for noen år siden traff jeg på ei dame med en hund. "Og hva er det den valpen skal bli når den blir stor da? Lhasa?" ....spurte jeg..... Ja det er en Lhasa og den er 15 år sa dama.

Jeg har begynt å tulle med å kalle min hund for "gamlingen", han er 7,5år og den elste hunden i min omkrets. Han har vært overvektig noen år i sine liv når min mor styrte, så jeg syns faktisk han virk

Passert 10 år, sånn ca.

Det kan ikke være 7 år, da er jo Nora gammel til neste sommer, og hun har bare såvidt blitt voksen :o

Jeg syns det kommer an på hunden mest. Jeg har hatt hund som har vært gammel som 7 åring, og jeg har hatt hund som fortsatt bare var voksen som 10 åring. 10 åringen ble ikke gammel før han var med i en bilulykke og fikk en smell i bekkenet med påfølgende forkalkninger, men da var han 11 og 12 år, da er det greit å være gammel ;)

Men sånn generelt, 8-9-10 år, alt ettersom hvordan hunden er, da begynner de å bli gamle :) Nora antar jeg at blir gammel om 4 år *ler*

Link to comment
Share on other sites

Det kommer jo an på hunden det da, men når folk sier at hunden er 9 år gammel, så synes jeg ikke det høres gammelt ut. Jeg tenker mer 11+ jeg :P Gamlingen vår ble vel 16 år tror jeg. Maja er 8 eller 9 år, hun er ikke gammel, og kommer sikkert ikke til å føles gammel før hun er vel passert 11 år tipper jeg, men hun er jo bare en liten fis. De holder seg jo som regel litt bedre enn store bikkjer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker rundt 8-9-10, kanskje. Men det spørs hva du mener da? Jeg kommer sikkert til og kalle hundene mine for gamlinger fra de er yngre enn det, på spøk/kjælenavn, og jeg kommer ikke til å behandle de som gamle før jeg ser tegn på at de trenger/ønsker noe annerledes. Noen hunder er jo gamle lenge før vi ville kalt de gamle og andre igjen er ikke gamle før 5-6-7-8 år etter at andre har sagt takk for seg/blitt gammel.

Link to comment
Share on other sites

Mine hunder blir aldri mer enn 5, så alt over 5 er gammelt. :lol:

Neida, litt seriøst, man regner veteran på utstilling fra 8 år? Regnes som " senior" av forselskapene (og vet?) når de passerer 7? Jeg vil si at 10 er en gammel hund for de fleste raser, 7-8 syns jeg vel grensa fra voksen til "godt voksen" går - men "gammel" går litt på hunden også - vi har en straks 10 år gammel hund her, og han har vært gammel i kroppen så lenge jeg har kjent han (4 år) pga stivheter og vondter. Men jeg kjenneri grunnen ikke veldig mange som har hunder som leve særlig lenge etter fylte 10 år, om de i det heletatt blir 10.

Link to comment
Share on other sites

Som mange andre sier, så kommer det nok ann på hunden. Min forrige hund, visste tegn til å være gammel når hun var 8-9 år.

En tidligere kollega måtte nettopp avlive sin hund, han var 17 år. Det er i hvert fall en gammel hund.. :)

Link to comment
Share on other sites

Kommer jo helt an på bikkja og rasen, noen raser blir gamle fort, sånn er det jo bare. I lc må de (tvangs)pensjoneres året de fyller åtte, men de trenger jo ikke være gamle for det om. Gammel er mer en tilstand enn alder for min del, ihvertfall.

Selv om Salo straks er 13 år, så er han UNG i hodet fortsatt, driver meg stadig til vannvidd..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...