Gå til innhold
Hundesonen.no

er jeg vanskelig?


Guest atiram
 Share

Recommended Posts

Guest atiram

jeg bor på en liten plass. vi bor på min heimgård, i huset til min avdøde bestemor. tilhørende huset er det ganske stor eiendom, med jorder som strekker seg ca 200-250 m. og nedenfor der, samt på ene siden er det boligfelt.

nylig har det flyttet en oppdretter til siden av jordet. disse har ca 10-20 hunder de lufter på jordene våre. antallet avhenger om hvor mange valper de har også.hundene er på deres eiendom hele dagen, men når de skal drite blir de sluppet ned på jordene våre.

Jeg har overhodet ikke noe i mot at hundene blir luftet der, men jeg reagerer på to ting. ingen har spurt om det er greit at de lufter 10-20 hunder der 3-4 ganger om dagen hver dag. de plukker ikke opp driten etter seg.

Jeg har pratet med min mann om mitt synspunkt på dette, fordi jeg har lyst å gi beskjed om driten. altså, helt greit at de lufter bikkjer der,..men jeg synes faktisk at som oppdretter, og med så mange hunder og daglig/ flere ganger om dagen bruk, så spør man grunneiere om lov. er det i skogen er det noe annet, men når det er på jordene rett under husene, da synes jeg faktisk at man skal spørre først, eller i alle fall når man har brukt området ei stund.

jeg synes også det er ekkelt at de har så mange hunder der som driter og ikke plukker opp etter dem. jeg pleier jo å bruke jordene selv med egne hunder, og nå kan man nesten ikke gå noen plasser uten at det er dritklaser som ligger inntråkket i gress overalt.

er det bare jeg som er vanskelig eller? det mener i alle fall gubben, men nå er han usedavnlig konfliktsky også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nope, du er ikke alene. Jeg hadde blitt skikkelig grinete kjenner jeg

Med det svaret der så hadde jeg sagt de ikke fikk bruke marken i det hele tatt. Sent from my iPhone using Tapatalk

Når det kommer til tomta mi da har jeg et massivt ressursforsvar så hadde det vært meg så hadde jeg ikke vært like grei som deg. Denne oppdretteren hadde nok fint fått beskjed om å stoppe bruken av mi

Guest atiram

vi bruker det bare til å gå turer på. området vi bor i er i område med lysløype, så når vi går tur så har vi gjerne forskjellige startplasser.

om vinteren bruker vi det gjerne til å kjøre scooter på, og legge ut reveåter og slikt.

ellers lar vi også bønder slå jordene slik at de kan bruke gresset som for til dyra sine.

uannsett om vi brukte jordene eller ikke, så synes jeg fremdeles det er en uting at man slipper så mange hunder rutinemessig på andres eiendom og lar dem drite der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke greit! Uansett hva dere bruker jordet til. Har de hunder så får de f--- meg plukke opp etter dem også. Eller gå lenger ut i skogen. Det er ikke greit å slippe så mange hunder på andres eiendom uten å rydde opp etter seg. Jeg hadde sagt i fra at de gjerne kunne brukt området, men at de da måtte plukke opp etter seg. Hvis de ikke er villige til det så får de finne seg et annet område å lufte hundene på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest atiram

godt spørsmål.

En av bøndene var der å sprøyet i dag, men vet ikke om det holder for å fjerne hundedritbaselusker.

det er jo dumt om det blir ubrukelig da, for bonden pleier jo å harve opp jordene noen ganger, og det forhinder jo slike gresshoder som kommer på jordene etter noen år, som er til vår fordel også.

Akkurat det mener jeg også, Lunatic, men har ikke orket i si i fra til dem enda- pga gubben mener det bare er "byfolk og søringer" som har slikt vanskelig sinnelag;p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan graset brukes til dyrefor når det er fullt av hundedritt ?

Gresset kyrne våre spiser er nedspraya av deres egen møkk, men hundemøkk inneholder jo andre saker og ting som maysofie nevner. En ting er om et par bikkjer driter der inniblant, men risikoen øker jo når det er titalls bikkjer som driter der flere ganger om dagen.

--

Uansett, ikke greit! Det er en uting å ikke spørre grunneier om lov. Det er en god del fine jorder rett ved meg som jeg har lyst til å bruke, men jeg må finne ut hvem som eier dem først, for jeg vil ha tillatelse, jeg vil ikke begå et slags overtramp og bare ta meg til rette.

Jeg syns du skal ta en prat med denne oppdretteren jeg, og i det minste få h*n til å plukke opp etter bikkjene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest atiram

ja, da tenker jeg at jeg gjør det. var bare greit å få spurt her også hvor man får synspunkter både fra hundeeiere, og sikkert folk med eiendom selv. men når jeg har snakket med gubben av det har jeg fått så mye motstand at jeg lurer på om det er jeg som holder på å tilte over her.

forøvrig måtte jeg melde han ut av en bokklubb over telefon, da han ikke ville krangle med dem heller;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg syns ikke du er vanskelig. Hadde det vært en hund eller to innimellom så hadde jeg ikke sett problemet (så sant de respekterte vekstsesong og sånt) - men når det er en gjeng med hunder så blir det mye dritt utav det. Da kan man spørre først og plukke opp etter seg.

Jeg har lufta hunder på jorder uten å lete etter grunneier, tilogmed latt være å plukke opp, har ikke dårlig samvittighet for det når det blir en gang i mellom etter slåtten. Men man trenger ikke gjøre det som vane.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er forbudt å gå på innmark, sånn er det. Er kun når den er snelagt man kan gå over den , men også da bør man holde seg mest i utkanten. Dette er en lov som de aller fleste bør kunne. Du får henvise til friluftsloven, og informere dem om at det er innmark, og at de dessverre ikke kan la hunder eller folk gå der. Du er heller ikke pålagt å gjerde inn innmarken

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde sagt i fra om at du må plukke opp etter hundene sine. Og er det bønder som høster graset til dyrefor er det i allefall et must at de plukker opp - ellers blir foret ødelag. Og ang kumøkkk kontra hundemøkk - så er kumøkka ganske flytende. Ofte er den også utblanda i vatn, spresielt om den spres på eng - og den trekker da raskt ned i jorda. Hundemøkka derimot blir liggende i klumper - lenge. Og disse klumpene ødelegger foret - og kan gi syke dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har jo en kjempegod grunn til å be dem plukke opp eller holde seg unna. Sånn helt bortsett fra at de er kjempefrekke som tar seg til rette på det viset, liksom.

Jeg synes du skal gå å si at du må dessverre be dem la vær å lufte hundene der fordi gresset blir brukt som for, og at hundemøkk i foret kan gjøre kyrne syke. Da er du ikke sær eller vanskelig eller hva nå enn gubben sier. :ahappy: Også slipper du dårlig samvittighet for eventuelle kyr som blir syke pga deres gress.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viss dette brukes til for så er det vell strengt tatt ikke helt greit at det luftes mange hunder flere ganger daglig.Hva er sannsynligheten for at en (eller to) mennesker får med seg og får plukket opp mesteparten når 10 løse hunder driter på et jorde? Ihvertfall bør bonden som evt tenker å bruke det til for få beskjed om at det ligger antagelig masse hundedritt der, slik at han kan velge å evt ikke bruke det.

Men uansett hva jordet skal brukes til så synes jeg ikke du er vanskelig som ikke ønsker å gå å vasse i dritt når du skal lufte dine egne hunder på egen tomt. Det er helt legitimt å si ifra om slikt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest atiram

vi har ikke rådyr så langt nord. de har også god kontroll på hundene når de er løse, i alle fall det jeg har observert, så akkurat den delen med løse hunder plager meg ikke noe.

vi har jo greit store jorder, så jeg skjønner jo at det er en fin plass å lufte hunder, ikke minst for å la valpene få boltre seg på.

jeg hadde nok heller ikke reagert om det var noen som luftet sin ene hund der i ny og ne, men når det blir såpass stort omfang av bajsing der, da synes jeg at man skulle ha spurt om lov (selv om jeg synes det er helt greit at de lufter der).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns det er interessant hvor mange som slipper bikkjene sine og som ikke nødvendigvis plukker opp etter dem, som syns at dette ikke er greit.

Hvor går grensa hen? På antall hunder, mener jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er da helt uhørt, kjente jeg ble ordentlig sur på dine vegne!!!

Du er på ingen måte vanskelig, jeg ville i utgangspunktet tatt en prat med oppdretter og forklart problemet. Det er overraskende mange som ikke alltid tenker over eventuelle konsekvenser av sin handlinger. Begynn der:)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...