Jump to content
Hundesonen.no

Crufts 2014


Artemis
 Share

Recommended Posts

Med the Kennel Clubs krystallklare forsikringer om at dette blir det største og beste arrangementet for hundeentusiaster i år er det bare å glede seg. På torsdag er det nemlig klart for Crufts 2014!

Artikkel på NKKs sider.

Crufts sine hjemmesider.

Her kan man finne resultater etter hvert som de ulike rasene er ferdige.

Resultater fra i fjor.

Utstillingen går over fire dager, med gruppene jevnt fordelt:

> Day 1- Thursday 6 March 2014

Working & Pastoral

> Day 2 - Friday 7 March 2014

Terrier & Hound

> Day 3 - Saturday 8 March 2014

Toy & Utility

> Day 4 - Sunday 9 March 2014

Gundog

Ja, nå nærmer det seg Crufts. Tenkte at vi kunne ha en tråd hvor vi diskuterer alt som har med Crufts å gjøre, kan legge ut bilder av rasevinnere etc. Blir interessant å se hvordan helsefokuset på rasehundene blir i år.

Er det noen soniser som har tenkt seg til Crufts i år?

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 743
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Norsk dommer på siberian, Karsten Grønås! Mannen har eid, kjørt og oppdrettet SH i en årrekke, så det at han er invitert for å dømme Crufts, er flott!

Jippi!! Pappaen til valpene ble beste hannhund i dag! :D Og hans kullsøster (valpenes tante) ble BIR!! Gjett om jeg må få med meg dette senere i dag

*stolt av gutten sin som ble 3 beste veteran hannhund*

Dag 1

6. mars

Dag 2

7. mars

Dag 3

8. mars

Dag 4

9. mars

(LOLA PAGOLA)

Siden det alltid kommer spørsmål kan vi like godt ha det høyt oppe i tråden :P

Resultater kommer her: http://crufts.fossedata.co.uk/

Hjemmeside: http://www.crufts.org.uk/

Program:

Dag 1 Working and Pastoral http://www.crufts.org.uk/whats-on/day1

Dag 2 Terrier and Hound http://www.crufts.org.uk/whats-on/day2

Dag 3 Toy and Utility http://www.crufts.org.uk/whats-on/day3

Dag 4 Gundog http://www.crufts.org.uk/whats-on/day4

London er 1 time bak Norge

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Arg, jeg er så ubesluttsom. Har fått gratisbillett til Crufts i år igjen, og vurderer å dra på søndag (fuglehunder!), men føler at jeg ikke har tid. Har jo vært et par ganger tidligere år, så vi får se hva det blir til i år.

Er spent på om hvordan fokuset blir på rasehundhelse i år. Regner med at de har veterinærsjekker fremdeles, men kan ikke si at jeg er særlig imponert over de sjekkene. Skal mye til for å ikke gå gjennom virker det som.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Imponert over grønnisen - kjempeung tispe som vant ALLE klassene, og deretter BIR. Ganske dristig av eierne også, for om du vinner tre klasser, men blir nummer to i den fjerde kan du åpenbart ikke bli BIR. Så mange briter er forsiktig med å melde på unge tisper i for høye klasser, så de kan komme til beste tispe-kåring med minst mulig konkurranse (færre andre klassevinnere), men ikke risikere å bli slått ut selv. Det er faktisk mye strategi i å melde på til britiske utstillinger.

Jeg ser på st. bernhardshund at plassering i en klasse er "withheld" - det hadde vært interessant å vite begrunnelsen, da st. bernhardshund vel er en av de rasene som har vært i spotlighten i forhold til helse. Fikk de ikke plassering på grunn av eksempelvis dårlige øyne, eller var de generelt av så dårlig kvalitet at dommer ikke ville honorere med plassering? Det er ikke så ofte en ser "withheld" i resultatservicen, så jeg ble nysgjerrig nå...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...