Gå til innhold
Hundesonen.no

Dumme ting du lurer på!


ida
 Share

Recommended Posts

  • Svar 785
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det er fordi du tenker for mange skitne tanker når du kjører bil, som manifisterer seg på frontruten på din side, som igjen fører til at vindusviskerne på den siden må jobbe ekstra hardt.

Søtpotetreklamen. Hvis en potet, som ikke er en potet likevel, kan brukes som en vanlig potet - hvorfor er det ikke en potet da?

Er vel en grunn til at Harry Potter har en ugle og ikke en brev due liksom! :-P

Mamma sine komper er de beste i hele verden. SÅ DET SÅ! Selv om de er enda bedre dagen etterpå på steikepanna. Man spiser jo ketchup på pom fri og andre potet-ting, så hvorfor ikke komper? Potet=ketchup. Sånn ca. Med mindre det er snakk om mamma-middag med andre grønnsaker og saus til. Da spiser man ikke ketchup på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Perfekt tråd for meg akkurat nå:

Er det rart å si "Takk for maten" når man går fra bordet hjemme hos seg selv og man selv har laget maten? Jeg sier nemlig det, og samboer spurte meg i går "Hvorfor sier du egentlig det, det er jo du som har kjøpt og laget den?"

På besøk hos folk sier jeg det jo for å takke for at de lagde mat til meg og fordi den var god.

Mens hjemme blir det mer som "takk for at vi har så deilig mat å spise" på en måte. Jeg er ikke religiøs, så det er ikke høyere makter jeg takker akkurat, men bare er.. takknemmelig? haha :P

Er det flere eller er det bare fryktelig merkelig? :lol:

Jeg også takker for maten :P Til og med når jeg er alene :icon_redface: Gammel vane vond å vende?

Hvorfor er jeg den eneste som snørrer på bussen? :lol:

Jeg går til busstoppet, det er kaldt og surt og nesa renner. Setter meg på bussen og det er nesten så jeg har åpna en sluse så jeg snufser og snufser. Men alle andre er jo SÅ freshe og fine, og de hverken snufser eller snørrer.

Trodde det var vanlig å snufse litt når man går fra -8 til +22 grader jeg.

Jeg sliter også med det der. Mulig fordi jeg har bihulebetennelse :P

Er jeg og min familie de eneste som spiser ketchup på komper(komler, raspeballer eller hva dere nå kaller det)? Fikk helt sjokk på skolekjøkkenet på barneskolen når noen ville ha meg til å spise sukker eller sirup på komper, og alle så rart på meg da jeg spurte etter ketchup. Hadde jo spist ketchup på i alle år jeg :P

Ja, ketchup og potetball(som jeg kaller det) skurrer fælt i mine ører. Forsåvidt aldri hørt om den kombinasjonen heller :huh: Hva man spiser med kommer jo litt ann på hvor i landet man er fra, har jeg hørt. Likheter kan det jo være både her og der.. Men vi (bor i Romsdal) spiser ikke noe annet enn bacon til, evnt smør/surmelk, mens på sunnmøre er det normalt med sirup og sukker. Studert der ett halvt år, og måtte jo bare smake når veninnen min gjorde det av vane. Det var faktisk godt, men foretrekker å spise mormors hjemmelagde "clean" :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid brukt ketchup på speilegg, jeg. Helt normalt. Men jeg har oppdaget at det ikke er så mange andre som gjør det. Mannen min så ut som han skulle spy første gang han så at jeg sprøytet ketchup på helge-frokosten min...

Synes det passer perfekt med ketchup på stekt speilegg, jeg! Men jeg har det ikke på kokt egg eller omelett da.

Hvorfor er det ikke fler som har ketchup på speilegg når det er så godt? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid brukt ketchup på speilegg, jeg. Helt normalt. Men jeg har oppdaget at det ikke er så mange andre som gjør det. Mannen min så ut som han skulle spy første gang han så at jeg sprøytet ketchup på helge-frokosten min...

Synes det passer perfekt med ketchup på stekt speilegg, jeg! Men jeg har det ikke på kokt egg eller omelett da.

Hvorfor er det ikke fler som har ketchup på speilegg når det er så godt? :)

Litt spesielt å hoppe rett fra tråden for hva man absolutt ikke liker, og ditt innlegg, til dette innlegget. :ahappy::teehe:

Endret av madam mim
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken side er "riktig" å åpne bananen fra?

Jeg åpner bananer slik:

banan.jpg

7873af88b80240419296d84e9e7fdd75_banan.j

Og det har jeg flere gode argumenter for:

- Man får et slags håndtak å holde bananen i på slutten

- Det er lettere fordi man kan stikke neglen inn litt under toppen og da åpner den seg kjempelett samtidig som man slipper den der lille tuppen som smaker bittert

- Det er lettere fordi hvis man åpner fra den andre enden er det ofte at "hanken" ikke knekker rett av. Da må man bøye den litt fram og tilbake og man ender opp med ekkel bananmos i enden

- Man slipper å ha en sånn stor "hank" hengende fra den ene skallremsen, det er jo bare i veien når man skal spise. Skallremsene blir altså jevnere fordelt sånn vektmessig sett

Til tross for disse argumentene blir jeg ALLTID kritisert og latterliggjort (overdriver litt nå :lol: ) når jeg åpner en banan i nærheten av mine venner. En gang fikk jeg kommentaren "men du kan da ikke åpne bananen i bananusen, det blir helt feil!" Så nå vil jeg ha svar en gang for alle - er det akseptert å åpne bananen i den enden jeg gjør?

:aww:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid brukt ketchup på speilegg, jeg. Helt normalt. Men jeg har oppdaget at det ikke er så mange andre som gjør det. Mannen min så ut som han skulle spy første gang han så at jeg sprøytet ketchup på helge-frokosten min...

Synes det passer perfekt med ketchup på stekt speilegg, jeg! Men jeg har det ikke på kokt egg eller omelett da.

Hvorfor er det ikke fler som har ketchup på speilegg når det er så godt? :)

Jeg gjør! Ikke alltid, men innimellom får jeg lyst på det. Best er brødskive -> stekt karbonade -> ketchup -> lokk av speilegg :drool:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør! Ikke alltid, men innimellom får jeg lyst på det. Best er brødskive -> stekt karbonade -> ketchup -> lokk av speilegg  :drool:

Jeg også :) Både på speilegg og karbonade(men på karbonade foretrekker jeg løk om jeg har) bruker jeg ketchup, men jeg er ikke så glad i alt på ei og samme skive :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det ikke fler som har ketchup på speilegg når det er så godt? :)

Fordi ketchup ødelegger all god smak på annen mat?

Hvilken side er "riktig" å åpne bananen fra?

Jeg åpner bananer slik:

banan.jpg

7873af88b80240419296d84e9e7fdd75_banan.j

Og det har jeg flere gode argumenter for:

- Man får et slags håndtak å holde bananen i på slutten

- Det er lettere fordi man kan stikke neglen inn litt under toppen og da åpner den seg kjempelett samtidig som man slipper den der lille tuppen som smaker bittert

- Det er lettere fordi hvis man åpner fra den andre enden er det ofte at "hanken" ikke knekker rett av. Da må man bøye den litt fram og tilbake og man ender opp med ekkel bananmos i enden

- Man slipper å ha en sånn stor "hank" hengende fra den ene skallremsen, det er jo bare i veien når man skal spise. Skallremsene blir altså jevnere fordelt sånn vektmessig sett

Til tross for disse argumentene blir jeg ALLTID kritisert og latterliggjort (overdriver litt nå :lol: ) når jeg åpner en banan i nærheten av mine venner. En gang fikk jeg kommentaren "men du kan da ikke åpne bananen i bananusen, det blir helt feil!" Så nå vil jeg ha svar en gang for alle - er det akseptert å åpne bananen i den enden jeg gjør?

:aww:

:frantics: Du er gæern, du....

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

majones på pom fri er godt!

Ketchup på speilegg skal jeg prøve en gang! Jeg spiser ketchup på det meste, elsker den smaken. Jeg kan ikke spise ris/pomfri/kjøttdeig-middager uten ketchup. Da smaker det feil. Til og med mat laget med tomatsaus, pastasaus, kjøttdeigsaus osv. må jeg ha ketchup på.

Broren min ble dritfornærma på meg(han er sær!) når jeg ville ha ketchup på maten han lagde. Det var visst en fornærmelse for hans matlaging at jeg måtte ha ketchup på. Men igjen, han ville ikke gå med på å ha pepperoni på halve pizzaen når jeg ikke likte det. Jeg kunne bare plukke det av, for tenk. Men ikke snakk om at vi kunne ha tomat oppå pizzaen på min halvdel, for han likte ikke tomat på pizza.

Forresten, jeg spiser IKKE ketchup på pizza. Med mindre det er tacopizzaen til grandiosa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken side er "riktig" å åpne bananen fra?

Jeg åpner bananer slik:

banan.jpg

7873af88b80240419296d84e9e7fdd75_banan.j

Og det har jeg flere gode argumenter for:

- Man får et slags håndtak å holde bananen i på slutten

- Det er lettere fordi man kan stikke neglen inn litt under toppen og da åpner den seg kjempelett samtidig som man slipper den der lille tuppen som smaker bittert

- Det er lettere fordi hvis man åpner fra den andre enden er det ofte at "hanken" ikke knekker rett av. Da må man bøye den litt fram og tilbake og man ender opp med ekkel bananmos i enden

- Man slipper å ha en sånn stor "hank" hengende fra den ene skallremsen, det er jo bare i veien når man skal spise. Skallremsene blir altså jevnere fordelt sånn vektmessig sett

Til tross for disse argumentene blir jeg ALLTID kritisert og latterliggjort (overdriver litt nå :lol: ) når jeg åpner en banan i nærheten av mine venner. En gang fikk jeg kommentaren "men du kan da ikke åpne bananen i bananusen, det blir helt feil!" Så nå vil jeg ha svar en gang for alle - er det akseptert å åpne bananen i den enden jeg gjør?

:aww:

Lurer på om det sto artikkel på klikk.no om at det der er rette veien. Jeg syns det er lettere å åpne banan den veien også, du er ikke aleine :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er jeg den eneste som snørrer på bussen? :lol:

Jeg går til busstoppet, det er kaldt og surt og nesa renner. Setter meg på bussen og det er nesten så jeg har åpna en sluse så jeg snufser og snufser. Men alle andre er jo SÅ freshe og fine, og de hverken snufser eller snørrer.

Trodde det var vanlig å snufse litt når man går fra -8 til +22 grader jeg.

Dette problemet har jeg hundetrening! Her har det blåst kald isvind nå i snart to måneder i strekk. Så på treningene blåser snørra alle veier, men ser ut som om det bare er jeg som har det problemet. Er litt pinlig. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken side er "riktig" å åpne bananen fra?

Jeg åpner bananer slik:

banan.jpg

7873af88b80240419296d84e9e7fdd75_banan.j

Og det har jeg flere gode argumenter for:

- Man får et slags håndtak å holde bananen i på slutten

- Det er lettere fordi man kan stikke neglen inn litt under toppen og da åpner den seg kjempelett samtidig som man slipper den der lille tuppen som smaker bittert

- Det er lettere fordi hvis man åpner fra den andre enden er det ofte at "hanken" ikke knekker rett av. Da må man bøye den litt fram og tilbake og man ender opp med ekkel bananmos i enden

- Man slipper å ha en sånn stor "hank" hengende fra den ene skallremsen, det er jo bare i veien når man skal spise. Skallremsene blir altså jevnere fordelt sånn vektmessig sett

Til tross for disse argumentene blir jeg ALLTID kritisert og latterliggjort (overdriver litt nå :lol: ) når jeg åpner en banan i nærheten av mine venner. En gang fikk jeg kommentaren "men du kan da ikke åpne bananen i bananusen, det blir helt feil!" Så nå vil jeg ha svar en gang for alle - er det akseptert å åpne bananen i den enden jeg gjør?

:aww:

Jeg er helt enig med deg!! Bananmos er det ekleste jeg vet nemlig :P
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også sånn som snørrer på buss og sånn. Nesen min tetter seg totalt når jeg er ute i kaldt eller surt vær eller er aktiv, og når jeg da kommer inn et sted åpner slusene seg til de grader :P

Me too! Jeg må ha snytepapir i alle lommer og vesker for tia. Skikkelig irriterende å ikke kunne puste med nesa, mens det bare renner! Og litt pinlig å måtte blåse ut en heftig klyse på en fullstappa buss :icon_redface::x

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • https://www.nkk.no/om-nkk/statistikk/ Det ligger under "Dokumenter" på denne siden.
    • Min veide 11.1 ved 16 uker og endte på 19.
    • Hei, har selv samojed, men har vært borti noen lapphunder og har litt erfaring med dem. (Ikke noe erfaring med Islandsk fårehund). Men ut fra hva du skriver så tror jeg finsk lapphund kan være en god kandidat om det er den hunden du har sett litt på nå og ønsker deg😊 Men for å prøve å svare på spørsmålene dine: Kløv og trekk: - Finsk lapphund er en robust og allsidig rase som historisk har vært brukt som gjeterhund for rein. Dette gir jo den et godt grunnlag for å kunne brukes til kløv. Vil si de fleste raser kan brukes til kløvning. Men med riktig trening kan den bære en kløv på opptil 1/3 av sin egen kroppsvekt. Så ser ingenting problemer ved å la en finsk lapphund bære kløv. - Samme gjelder jo samojed, allsidig og robust rase, men kanskje litt mer egnet for kløving, men også trekking. Samojeder er jo trekkhunder, så om trekking er noe du ikke ønsker så mye fokus på er nok finsk lapphund et bedre valg. Kan jo lære en samojed å ikke trekke å, men er nok betydelig vanskeligere enn å trene en lapphund til det.   Reaksjon på sau - Finsk lapphund har mer naturlig gjeterinstinkt, så vil si med trening så er det nok lettere å trene dem til å være rolig rundt sauer enn for eksempel samojeder, som generelt har høyt jaktinstinkt og gjerne vil reagere og «ta» sau. Så klart finnes det individer som er rolige rundt sauer, og ved trening fra de er små fint kan være rundt sauer. Men generelt vil jeg si lapphund er mer pålitelig rundt sau enn samojed.   Varme - Samme som samojed så har finsk lapphund en tykk pels som gir beskyttelse mot kulde, men dette kan også gjøre den utsatt for overoppheting i varme værforhold. Som du nevner, kan dette håndteres fint med pauser, mindre vekt i kløven, og kjøling av potene.    Utholdenhet Finsk lapphund har god utholdenhet, men som med alle hunder, vil individuell kondisjon og trening påvirke hvor godt den takler lange turer med kløv. Hvis du trener hunden jevnlig og gradvis øker belastningen på kløv og lengde på tur, så vil den fint kunne håndtere lange turer over flere uker.   Trekk Selv om du primært ønsker en kløvhund, kan Finsk lapphund også trenes til å trekke, for eksempel pulk om vinteren. Dette kan gi god variasjon i treningen og hjelpe til med å bygge styrke og utholdenhet. Rasen er ikke spesielt avlet for trekk som samojeder, men med riktig trening kan den fint utføre lettere trekkoppgaver.  
    • Hva tenker dere om å bruke hund som er strømmet mot sau som kadaverhund? Har litt lyst å prøve å trene hunden min til å bli kadaverhund, men han er strømmet mot sau. Og hvis vi begynner med kadaversøk på sau, er ikke det veldig dumt? Han har jo på en måte nå lært å holde seg langt unna sauer, mens kadaverhunder vanligvis skal søke opp og finne døde sauer. Ødelegger det ikke da? Vil han ikke få interesse for sauer igjen? Tenker hvis det er en dum ide, så holder vi oss heller unna å bli kadaverhund. Viktigere for meg at han ikke har interesse for å «ta» sau.
    • Er helt enig i at det er vanskelig å velge riktig hundefôr, og mange faktorer å ta hensyn til. Synes det selv er vanskelig å finne og velge det «beste» hundefôret. Her er i alle fall en slags liste med punkter jeg prøver å tenke på når jeg velger hundefôr: 1. Alder/Livsstadie: Valper, voksne og seniorhunder har forskjellige ernæringsbehov. For din valp, som er en stor raseblanding, bør du velge et fôr formulert spesielt for valper av store raser. Dette sikrer at hun får riktig mengde kalsium og fosfor for sunn beinvekst og utvikling. 2. Rase og størrelse: Siden din valp er en blanding av langhåret Schæfer og jakt Golden Retriever, vil hun sannsynligvis vokse opp til å bli en stor hund. Fôr spesifikt laget for store raser inneholder ofte ingredienser som glukosamin og kondroitin for leddhelse. 3. Ingredienser: Se etter fôr med høy kvalitet på ingrediensene. Dette betyr at kjøtt eller fisk bør være de første ingrediensene, og at fôret inneholder alle essensielle næringsstoffer som proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Unngå fôr med unødvendige fyllstoffer som mais, hvete eller soya. Nylig har jeg hørt kaldpresset fôr kan være et godt alternativ fordi det beholder flere næringsstoffer på grunn av den skånsomme produksjonsprosessen. 4. Spesielle behov: Hvis valpen din har sensitiv mage eller allergier, se etter hypoallergent fôr eller fôr laget for hunder med sensitive mager. Råfôr som Vom er et godt supplement hvis det fungerer bra for hunden din. Mulig fremgangsmåte hvis bytte av fôr:     1.    Start med nåværende fôr: Begynn med å fortsette med det fôret oppdretteren bruker, Hills Vet Essentials for valper av store raser, og Vom. Dette sikrer en stabil start for valpens fordøyelse.     2.    Gradvis overgang: Hvis du bestemmer deg for å bytte fôr, gjør det gradvis over 7-10 (eller mer) dager for å unngå fordøyelsesproblemer.     3.    Observasjon: Følg nøye med på valpens helse, energinivå, pels, hud og avføring. Disse indikatorene vil gi deg innsikt i hvordan fôret fungerer for henne. Men også gi det tid, ved rask overgang kan valpen få mageproblemer som diare. Fôr begge hundene på samme fôr? Hvis det er praktisk, kan du vurdere å finne et fôr som passer for både valpen og din 3 år gamle Border Collie. Eukanuba for working dogs kan være et godt alternativ når valpen blir eldre, men i valpeperioden er det viktig å gi et fôr som er spesifikt formulert for valper.   Så denne videoen hvor noen anbefalte hundefôr (https://vm.tiktok.com/ZGegMAyVJ/), hvor pålitelig den er vet jeg ikke.    Selv har hunden min prøv litt av hvert. Vi begynte å fôre Royal Canin siden det var det han var vant med fra oppdretter. Når han ble eldre ville jeg prøve gå over på vom, men så flyttet jeg, og på grunn av økonomi og mangel på tilgang til stor nok fryser gikk jeg over til tørrfôr. Har prøvd labb, men det fôret likte ikke hunden min av en eller annen grunn. Hunden til faren min spiser labb, og han elsker det og har ingen problemer med fôret. Spiser godt, fin i pels og hud, holder vekten stabil og fin avføring. Har prøvd wolf of wilderness, Alpha spirit, Essential dog food, Markus muhle, Rocco våtfôr. Har egentlig ikke merket noe spesiell stor forskjell på han når han har spist de ulike fôrene. Vil ikke si at det ene fôret ga han mye bedre pels enn det andre for eksempel. Eneste er at noen fôr smakte bedre enn andre. For eksempel likte han smaken av Alpha spirit mye bedre enn Wolf of wilderness. Skal nå prøve de fôrene som ble anbefalt i videoen for å se om det er noen hunden min liker bedre, eller om jeg ser andre forskjeller når han går på det. Har bestilt Kobers og Barfit, så får vi teste å se. Men trolig blir ikke Barfit noe vi kommer til å gå på i lengden da det er svært dyrt kontra andre fôr.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...