Tabris Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Soniser, jeg trenger litt innspill. I helga skal jeg på passeringskurs, og det varer 10-16 både lørdag og søndag. Vi må ta med lunsj selv. Stedet vi skal være på har verken kjøleskap eller oppvarmingsmuligheter. Så hva kan jeg ta med som er godt, enkelt, mettende og holder seg i romtemperatur i et par-tre timer? (Er litt lei skive med gulost, liksom, men ender jo opp med noe enkelt smørbrød hvis jeg ikke kommer på noe bedre). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aslan Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Suppe på termos med noe godt brød til? 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
lucy Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Pai er godt kaldt og, om du lager på fredag holder den fint til både lørdag og søndag. Salat skal vel holde seg fint i lufttett boks noen timer selv om den ikke er i kjøleskap. Frukt som mellomåltid/snacks 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malamuten Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Wok lager ofte ekstra porsjoner når jeg har wok til middag og tar med på jobb som lunsj. Godt og enkelt. Tar du den ut av kjøleskapet når du drar så er den fin og temperert til lunsj og ingenting galt med den. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mikke Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Salat Evt. pizzaboller, ostehorn el. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 23. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Mange gode forslag! Middagsrester fra fredag er et godt tips - vil den holde seg til søndag også? Wok eller salat må nesten ha kjøtt i seg for å mette - vil det holde seg i romtemperatur i flere timer? Varm suppe hørtes veldig godt ut, siden det nok blir en kald dag med utetrening også. Men tror ikke vi har termos. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
lucy Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Du trenger ikke bekymre deg så veldig for det der med romtemperatur altså, det er jo bare noen timer. Noen ting (spesielt sjømat) mister fort holdbarhet i romtemperatur, men det betyr jo ikke at det blir dårlig med en gang, bare at det blir fortere dårlig enn f.eks best før dato tilsier. Dessutten skal det jo oppbevares i luftett boks antar jeg? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 23. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Ja, vil oppbevare det i en lufttett boks. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
skilpadde Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Horn med kjøttdeig/ost og skinke. Kan fryse de man ikke spiser :] Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Må ikke ha kjøtt i salaten for at den metter, når jeg bare lager middag til meg selv lager jeg alltid denne salaten fordi jeg synes den er såå god og veldig enkel. Mye pennepasta, gjerne fullkorn. Ruccola. Tynne skiver rødløk. Apetina fetaost. Men kan jo lages med andre ingredienser. Ellers er jo rundstykker med skinke/hamburgerrygg, gulost og salat godt, synes jeg, da. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malamuten Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Mange gode forslag! Middagsrester fra fredag er et godt tips - vil den holde seg til søndag også? Wok eller salat må nesten ha kjøtt i seg for å mette - vil det holde seg i romtemperatur i flere timer? Varm suppe hørtes veldig godt ut, siden det nok blir en kald dag med utetrening også. Men tror ikke vi har termos. Jeg har ihvertfall alltid kjøtt i min wok. For det første er jo kjøttet varmebehandlet, noe som sper på holdbarheten, for det andre så blir jo ikke maten varm i det sekundet du tar den ut av kjøleskapet, ergo vil den faktiske tiden i romtemp ikke bli spesielt lang. Og kjøtt tåler fint en del timer i romtemp, spesielt etter det er stekt eller kokt, det er vell vanskeligere og finne middager som det frister og spise uten og varme først, men wok synes jeg er godt, blir omtrent som en salat. Middagsrester holder fint mange dager i kjøleskap så du kan uten problem lage både til lørdag og søndag på fredag. Termos er jo billig og skaffe om du vil ha suppe eller varm drikke. Tror jeg betalte 70 kr eller noe for min. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
simira Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Bak pizzasnurrer eller bare stek rundtstykker med kjøttfyll i, like godt kaldt som varmt! (ok, nesten ihvertfall) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Hjemmebakte horn med ost og skinke! Mmmmm, det er godt det. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tommy Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Beef jerky! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Paranomia Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 http://malenesmaktmat.blogspot.no/2012/06/norges-beste-pastasalat.html Denne! Den er så insane god. Holder seg godt og. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tm100020 Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Spis god og fiberrik frokost, fiber metter lenge og er i tillegg sunt Jeg ville spist en fin dose havregryn med melk og frukt, rosiner el. Så tatt med noe (feks. den pastasalaten nevnt over) og frukt! Drikk også en del vann da det kan virke mettende 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Monica123 Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Hjemmebakte horn med ost og skinke! Mmmmm, det er godt det. Oppskrift??? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Maria Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Hm. Ja, det var det da. Jeg har pleid å kjøpe sånne poser med brødblanding etter ønske. Velg den du liker best. Noen liker fint andre grovt. Lag deigen etter henvisning på pakken og kjevle den i flate sirkler, som en pizza. Skjær ut trekanter ved å dele deigen i ca 6 med et pizzahjul. Legg på ønsket fyll, jeg bruker strimlet kokt skinke eller pepperoni og revet ost samt krydder jeg liker. Mais og løk kan man ha i om man liker. Eller paprika. Fyllet skal ligge i en haug i den tykkeste delen av trekanten. Så ruller du trekanten mot den smale spissen mens du klemmer så fyllet holder seg inne i mellom deigen. Pensle tuppen på trekanten med egg (på innsiden) og klem til så den fester seg. Så former du "pølsa" du nå har i en halvmåne. Klem litt på begge endene av pølsa så fyllet ikke renner ut. Stek som rundstykker. Voila! Bruker du lys deig er det sinnsykt godt å pensle hornene med melk og strø på valmuefrø <3 mmmmm. Man kan også pensle innsiden av hornene med margarin for en litt saltere smak og litt mer heftig god deig. Her er en oppskrift fra matprat: http://m.matprat.no/oppskrifter/kos/ost-og-skinkehorn 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 23. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 23. Januar 2014 Det var du som snakket om kald bil og hund i AN-tråden mens du er på kurs? For da kan vel maten holde seg kjølig i bilen, om du ønsker alternativ til kjøleskap. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 24. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2014 Tusen takk for mange tips! Den pastasalaten hørtes veldig god ut, og passet inn i planene jeg har begynt å forme meg. Tenker jeg lager den salaten også kjøper jeg inn såpass med kylling at jeg kan bruke noe av det til godbiter under kurset også. Tenkte også å spise havregrøt til frokost, slik at det metter en stund. Regner med at om jeg lager en stor batch med den pastasalaten i kveld, så holder den seg også søndagen? @SFX - veldig sant, tror jeg lar den ligge i bilen. Hvis ikke lukten vil være en evig kilde for fristelse for Ozu stakkar, der han ligger. Trenger ikke torturere ham heller. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Paranomia Skrevet 24. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2014 Den holder seg garantert lenge. Har holdt seg lenge her og, når jeg har laget nok til at det ikke blir borte så fort. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tabris Skrevet 24. Januar 2014 Forfatter Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2014 Den holder seg garantert lenge. Har holdt seg lenge her og, når jeg har laget nok til at det ikke blir borte så fort. Laget stor batch nå i kveld, laget såpass mye at det ble nok til middag til oss begge i kveld, samboer kan ta med på jobb i natt - OG jeg har nok til hele helga. Ble skikkelig godt, da! 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malamuten Skrevet 24. Januar 2014 Rapporter Share Skrevet 24. Januar 2014 God salat er godt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.