Jump to content
Hundesonen.no

Selvforsvar mot løse hunder


sjurelv
 Share

Recommended Posts

Lurer på hva dere mener er beste måten om man skulle treffe på en rabiat og aggressiv løshund eller flere. Selvforsvar med noen slags remedie for å skremme bort hunden eller noe fysisk, for eksempel denne:

http://www.defensedevices.com/dog-defense-keychain.html

Noen lyder som er skremmende for hund? Eller alltid ha med en kjøttkake med noe sove-medisiner i.

Teit å lure på kanskje, men er interessert i synspunkter. Har heldigvis ikke kommet opp i dette problemet.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 87
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg syns det beste er å alltid gå med en diger kjepp, hjelm og vernesko. Slik kan jeg denge løs, sparke med jerntuppen og ta i mot det som måtte ramle i hue på meg

Jeg synes det er en merkelig "trend" som dukker opp på nettet nå, det her med å "forberede" seg på eller planlegge å skade en eventuell agressiv hund.

Hallo. Alumminiumsballtre. Sikkert som banken. Lett å svinge, men treffer så det ringler i hodet på det du rapper til, vel og merke etter at det har våkna, da.

It looks very innocent until you place your fingers in the eyeholes and jab or swing at your target. The pointy ears can cause pain and surprise when directed to any part of your assailant's body.

Om noen hadde valgt å stikke hunden min (åh bare tenk ansiktet.. øyne.. ) med noe slikt om den f.ex kom løs bort på tur ol fremfor mer vanlige metoder ala husje på, ta tak i ol så tror jeg ikke at du ville møtt på meg... Bare ser så mange måter folk kan misbruke dette på enn kanskje det er tiltenkt.

Men hvor ofte møter du på en eller flere rabiate løshunder?

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Det som har funket best for meg (og jeg får litt praksis, siden jeg har en hund som ikke liker fremmede hunder) er å gå mot dem og husje, evt brøle om de ikke hører. For eiers del slenger jeg gjerne en fot i generell retning bikkja også. :P

Link to comment
Share on other sites

De gangene løse hunder har kommet løpende mot Ozu, så har jeg stilt meg bredbent opp, satt opp hånda som i et "stopp-signal" mot hunden og sagt "Stopp!" eller lignende med mørk, høy stemme. Det får de fleste til å i det minste bremse farten. Er de veldig masete og pågående, så forsøker jeg hele tiden å stille meg fysisk mellom Ozu og hunden for å blokkere.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kjøttkake med sovemedisin funker heller dårlig, det tar litt tid før den sovner.

Jeg har ikke møtt noen hunder som har vært såpass aggressive at jeg har blitt redd.

Har opplevd at løshund har kommet for å ta Chicka og da ga jeg den et hardt spark i "mellomgulvet", det lover jeg deg at de merker ;)

Link to comment
Share on other sites

Det var et generelt spørsmål, da det har vært en sak om aggressive hunder i området der vi bor:

(http://hundesonen.no/forum/topic/72578-nordlysguide-angrepet-av-hundeflokk-jeg-stakk-for-aa-drepe/)

Det gjelder vel uansett hvem om blir angrepet, menneske, hund, sau o.l. Da trenger man kunnskap for å forsvare seg eller den det gjelder.

Treffer rett som det er på løshunder i marka/fjellet, men har ikke opplevd noe ekkelt hittil. Det er jo greit å forberede seg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en liten hund som kan være rappkjeftet og terge på seg andre hunder, spesielt de som er ti ganger større enn han selv, så jeg følger veldig nøye med når det kommer hunder uten bånd eller som går alene. Det jeg har gjort de gangene hundene har kommet mot er å rope nei og peke i en annen retning, stemmeleie etter hvilken hund det er og om den ser aggressiv ut. Er det en hund som går rolig mot, så tar jeg Milo i stramt bånd og tar tak i halsbåndet på den andre hunden for å leie den tilbake til eier ;)

Merkelig nok fått en del kjeft for det også, jeg har visst ingenting med å leie hunden deres tilbake til de og kunne bare latt den være. Når jeg spør hvorfor de lot hunden deres løpe rett bort til min, da får jeg aldri noe svar. Bare et lite grynt før de går videre :icon_confused:

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår godt at en vil være forberedt,for hvis det en dag kommer en svær hund springene mot deg,eller hunden,så har man ofte ikke mye å komme med sånn rent fysisk.

Selv har jeg en forsvars-spray,(kjøpt for å kunne holde skummle menn unna når jeg går alene :P ). Er lignende pepperspray med farge,bare en type som er lovlig i norge.

Nå bruker jeg ikke den selv når jeg er på tur med hunden,men kanskje noe for de som trenger ekstra trygghet? Den skal ikke være farlig,bare irriterende i en viss periode,pluss den fargen sitter i 3dager eller noe(Men har ikke sjekket opp om den er farlig for hunder)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett sånne reklamert som anti-voldtekts-våpen, faktisk. Jeg tenker nok en kjøttkake fungerer fint selv uten sovemiddel, for de fleste hunder du møter er ikke fryktelig drapslystne. Men jeg belager meg på stemme og evt. spark når den tid kommer.

I nødstilfelle kan jeg sikkert bruke boksen på giant-flexien til å felle en slagbjønn, den boksen er svær.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg syns det beste er å alltid gå med en diger kjepp, hjelm og vernesko. Slik kan jeg denge løs, sparke med jerntuppen og ta i mot det som måtte ramle i hue på meg :|

:bow:

all erfaring tilsier at det er det eneste som funker. :sleep:

Hallo. Alumminiumsballtre. Sikkert som banken. Lett å svinge, men treffer så det ringler i hodet på det du rapper til, vel og merke etter at det har våkna, da. :aww:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Jeg har aldri tenkt over hvordan jeg ville reagert dersom en løs hund kom springende bort til min (for å angripe). Det har streifet meg at det kan skje, men jeg aner ikke hva jeg ville gjort. Det tror jeg er omtrent som når du brått kræsjer med bil, du tenker ikke, du bare handler.

En gang har en løs hund kommet bort til min i fullt firsprang, det var en liten italiener-blanding. Jeg tok Meesha i stramt bånd og satte foten foran han, og viste den løse hunden håndflaten og sa "øøøøøøyyy" med streng stemme. Den stoppet, og stod og knurret til meg mens eieren kom bedagelig ruslende etter for å småprate... :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

Hadde folk brukt like mye tid på å trene hundene sine som de bruker på å planlegge hvordan de skal forsvare seg mot andres hunder, så hadde problemet vært ikke-eksisterende.

Link to comment
Share on other sites

Hadde folk brukt like mye tid på å trene hundene sine som de bruker på å planlegge hvordan de skal forsvare seg mot andres hunder, så hadde problemet vært ikke-eksisterende.

Hæh? Så når mine to mopper er greie og veltrente så trenger ikke jeg å bekymre meg for naboens *insert navnet på en vokterhund fra en øy vest for Afrika* som ikke er god og som de ikke har kontroll på for problemet er ikke-eksisterende? Yippi, jeg stoler på deg :bananas:

Altså-jeg planlegger ikke hvordan jeg skal forsvare meg mot verken den bikkja eller andre bikkjer, bare så det er sagt. :ahappy:

Edited by madam mim
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Men fra spøk til alvor da: for å være helt ærlig så tror jeg at sjansen for å møte en agressiv hund er minimal.

Men om jeg skal gi deg/dere et tips da, om dere først er så uheldige å få en fremmed hund i fullt firsprang mot dere, så vil jeg påstå at det beste dere kan gjøre er å opptre helt normalt, og (hvis deres egen hund ikke er en drapsmaskin riktignok) bare slakke på lina/slippe den, og la de hilse, fremfor å prøve å skremme den fremmede hunden vekk med agressivt kroppspråk. Det kan jo skremme hunden og faktisk gi en nysgjerrig/usikker hund behov for å forsvare seg. De fleste hunder som spaserer rundt her i landet er faktisk vant med både folk og andre hunder, og som regel er de til og med snille. Så kan man heller henvende seg til eieren og si at det der var faktisk en uønsket hendelse.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...