Jump to content
Hundesonen.no

Ditt beste valpetips!


CharlotteP
 Share

Recommended Posts

Guest bikkje1

Eller lære hunden å oppføre seg så den slipper å sitte i bur.

Nå tenkte jeg mest på å lære bikkja å kunne f.eks sove i bur om natten, sitte i bur på stevner, trening osv, da.

Link to comment
Share on other sites

Om den lærer å ligge i ro på plassen sin, vil dette lett overføres til de gangene den MÅ ligge i bur.

Nå tenkte jeg mest på å lære bikkja å kunne f.eks sove i bur om natten, sitte i bur på stevner, trening osv, da.

Eller f.ex sitte bindt i ro på trening, utstilling osv. TRENGER ikke bur ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eller f.ex sitte bindt i ro på trening, utstilling osv. TRENGER ikke bur ;)

Elleeer... Man trenger ikke trene på at de skal være i bur, de får burtrening i bilen og jeg bare forventer at mine takler det på utstilling/stevner :-P Ikke tenk så mye på ting som må trenes på.

Valpetips:

Nyt valpetiden, de blir fort voksne.

Lær den å gå i bånd fra starten av.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lær den å gå i bånd, selv om den følger etter deg uten...

Tren masse innkalling (mens den er liten og søt og ingen bryr seg om du bryter båndtvangen)

Klipp klørne og dusj valpen oftere en det behøves, bare for treningens skyld.
Burtrening er også greit å starte med tidlig, enten det nå er i bilen, i jobbsamenheng eller om natten den skal være i bur. (Dere som ikke skal ha hunden i bur, trenger selvfølgelig ikke tenke på det)

Ellers kose seg med valpen og ta mye bilder, den blir så snart voksen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi har en valp på 5 måneder,hun er blanding av golden og border collie. Vi har trent på de grunnleggende tingene, innkalling,sitt, dekk, bli og gå pent i bånd, og å ikke hoppe på folk når de skal hilsr på henne. Inne har vi trent henne til og være rolig og gå og legge seg på plassen sin når vi sier det. Et veldig godt tips er og ha endel griseører på lur! Valper biter mye den første tida fordi de klør i tennene. Mira får også rå, frosne oksehalebiter og tygge på, det elsker hun :-) men bare en bit om dagen. Ellers må vi kose oss med valpene våre !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...