Gå til innhold
Hundesonen.no

Mira2

Medlemmer
  • Innholdsteller

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Blanding av golden retriever og b.collie

Mira2's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det hørtes ikke moro ut. Jeg skal ikke komme med mitt personlige råd i denne saken, av fare for sterke reaksjoner...ehm...men for all del, ikke gjør som en annen her inne som satt og gråt og hylte mens valpen beit henne så mye den ville. Har aldri hørt noe så dumt. Du lærer iallfall ikke at du bare skal la valpen bite deg på familiehunden.no, for der gikk vi på kurs med valpen vår. Og ikke kall valpen en baby, det er en hund! Men den et liten, og såklart kan du ikke gå fram på samme måte med en valp som med en voksen. Den har jo ikke lært så mye enda. Men lær den med en gang at det er du som bestemmer hva den får lov til og hvor grensene går, og ros den masse hver gang den gjør noe bra, så får du en trygg og lykkelig og lydig hund! Lykke til med valpetida :-)
  2. Skal prøve og svare så godt jeg kan på spørsmålene deres..... Først-om mora til Mira hadde to kull på et år .Det vet jeg faktisk ikke, tror ikke det, men det spurte vi ikke om for det tenkte vi ikke på, og det har igrunn ikke noe med saken og gjøre syns jeg. Iallfall ikke hvis man bare er ute etter og "ta"de som får blandingsvalper. Tror alle dere som har renraset hund at de som bevisst avler på blandingsvalper er useriøse hundefolk? Vel, det kan vel hende de ikke har like mye peiling og kunnskaper som dem som driver seriøst oppdrett. Men da er vi litt inne på neste spørsmål- hvorfor valgte vi akkurat denne valpen og ikke rein golden f.eks? Akkurat dét hadde faktisk med prisen og gjøre, si hva dere vil til det...det blir vel bråk her når jeg nevner det...men det skal jeg tåle. Ellers ville vi gjerne hatt det! Men hvorfor bc da? Og uten gjeter-instinkt? Bc er veldig myke hunder, bjeffer lite og er veldig fine :-) men onkelen min har en bc som er fullstendig hekta på og gjete alle dyr den ser (den får nok litt lite aktivitet, men likevel) og sånn orket ikke vi og ha det her da vi har alle mulige slags dyr. Var det god nok forklaring mon tro? Blandingshunder har vel også mindre av diverse allergier, hudlidelser og andre sykdommer? Det sier iallfall mange av dem vi treffer på tur. Må også føye til at Mira er født på en gård, og det var også av betydning for oss, men hun hadde nok vendt seg fort til andre dyr uansett kanskje. Skulle gjerne fått inn et bilde av henne her, men spørs om jeg får det til, syns det virker så komplisert med innlogging ditt og brukernavn datt på et sånt foto-program.....? Hun ligner nok mest en bc, men er litt kraftigere og har hodefasong til en golden :-) Får heller ikke satt inn sånne fine smilefjes som dere da jeg skriver fra smart tlf...lettere og bruke den når man har små barn og passe på ;-)
  3. Takk for veldig opplysende svar ! Det er nok mye som ikke blir tenkt over når man blander to raser. Og nei-jeg tar ikke det som blir sagt negativt om det personlig ;-) Mor til Mira hadde kull med samme blanding året før også, og eier fortalte om mange gode tilbakemeldinger fra tidligere valpekjøpere. Vi hadde lyst på en bc uten gjeterinstinkter( det er kanskje feil det også....) fordi vi har mange forskjellige dyr her, og en som har litt mer ro over seg enn bc, og det håpet vi og få når den var blandet med golden. Og det ser ut som vi har fått :-)
  4. Å...på den måten..da har jeg nok tråkket i salaten ja.... ;-/ Men kan noen si hvorfor det ikke er bra? Fordi man ikke har papirer og sånn eller, så man ikke vet hva man får? Eller fordi det er om og gjøre og holde rasene reine? Eller?
  5. Mira2

    Valpen biter

    Kjære vene, jeg gjør da ikke en ting fordi andre gjør det,eller naboen for den saks skyld, det må jo bli etter som man føler er riktig, ikke sant? Fordi nesten alle mener at dette ikke er riktig må det vel være lov og mene noe annet når hunden ikke tar skade av det. For det mener dere sikkert at den gjør på en eller annen måte,eller? Høres jo ut som jeg er en dyremishandler. Og jeg syntes det blir helt feil og sammenligne en valp med en baby, hunder blir alt for mye menneskeliggjort. Dermed mener jeg ikke at fordi det er et dyr kan man behandle det som man vil! Hva naboen angår så tok de valpen i nakkeskinnet og holdt den fast til den var helt rolig. Det er sikkert også feil...Har dere ikke sett hvordan hundemora tar valpene sine? Stakkars dem.... Hun knipser dem vel ikke, men hun er heller ikke nådig i oppdragelsen av dem. Minstejenta på 3 år et selvfølgelig under oppsyn når hun er sammen men Mira, og vi snakker mye med barna om hvordan de skal oppføre seg når de er sammen med henne. Men det skal sies at Mira er utrolig tålmodig og finner seg i det meste , som og bli brukt som pute f.eks :-) Takk for meg i denne saken ;-)
  6. Såååå hyggelig og høre noe hyggelig om blandingshunder også :-))) At mor som er bc ikke har gjeterinstinkt i det hele tatt må da bare være positivt når man først har tenkt og blande med golden? Så blir det ikke kræsj med instinkter iallfall ;-) Hvis man har to fine hunder av forskjellig rase med bra helse og gemytt ser jeg ikke problemet med og blande bevisst.
  7. Mira2

    Valpen biter

    Snakka forresten med naboen akkurat nå om dette temaet, de tok også valpen skikkelig når ikke noe annet hjalp. Så jeg tror det er en vanlig og helt ok måte og gjøre det på. Valpen deres ( en toller) er også en glad og fin valp på alle måter.
  8. Mira2

    Valpen biter

    Fordi det ikke holdt og si nei naturligvis,eller overse henne eller prøve og roe henne, ellers hadde vi jo ikke gjort det. Hun var liksom i sin egen verden noen ganger med den bitinga. Vi har små barn som sagt,og de ville jo gjerne leke og kose med henne, men det kunne de bare glemme siden hun bare skulle bite, og vi hadde ikke mulighet til og prøve og roe henne i timevis hver gang. Si hva dere vil om det, det funket bra hos oss og Mira er en alletiders valp som vi er kjempefornøyd med :-)
  9. Ja vi lar henne bruke hodet også, så jeg tror hun skal bli bra :-) men håper virkelig ikke jeg må gå en mil om dagen med henne når hun blir voksen.... du må ha blitt sprek av og ha hund du da ;-)
  10. Mira2

    Valpen biter

    Ikke det? Det har jeg da både lest og hørt flere steder, at de klør pga tennene,så da lurer jeg på hva som stemmer? Det kan være begge deler kanskje. Men det er jo ikke så viktig heller, det viktigste er vel og få dempet det. Og jeg vil gjerne få fram at valpen vår ikke har tatt noen som helst skade av måten vi fikk henne til og slutte og bite oss på, hun kan til og med lekebite i hendene våre. Men hun slutter med én gang vi sier nei hvis hun blir for voldsom. Men siden dere reagerte så voldsomt på måten vår-hva med de andre på forumet her som både har ristet i nakkeskinnet og kløpet i ørene når hunden har gjort noe galt? Det er kanskje greit når hunden er voksen?? Mira visste godt hva NEI var før vi gjorde noe mer, bare så det er sagt.
  11. Valpen vår blir snart 6 måneder, og da sønnen vår gikk tur med henne igår hadde de møtt en mann som Mira blei livredd for...hun som har pleid og logre på lang avstand når hun har sett noen komme. Hvor lenge varer sånt ? Ellers har jeg ikke merket noe røyting, og hun har mistet alle tennene bortsett fra et par jeksler ( tror jeg) .
  12. Mira2

    Valpen biter

    Jo det hjalp, for hun sluttet og bite OSS ganske fort. Altså fortere enn 4-5 mndr som jeg skreiv, og da hadde vi prøvd og hyle auuuu og gå vekk fra henne. Men kjære vene, hun er da bare en valp og klør i tennene,så biting må vi regne med, så hun har andre ting hun kan bite på isteden. Dessuten biter vel valpen litt lenger enn 4-5 mndr selv om det verste er over da? Dyrlegen sa at hunden hennes hadde holdt på til den var ca et år.... Men jeg skal ikke være bombastisk og si at det var det vi gjorde var det eneste rette og gjøre, dette er vår første valp. Og at det blei tatt SÅ ille opp hadde jeg aldri trodd, angrer igrunn på at jeg skreiv det, men nå er det gjort, og jeg står for det.
  13. Det kan godt hende det kan bli problemhunder ut av blandinger med forskjellig bruksområde,men i dette tilfellet har mor null interesse for gjeting, og det var av stor betydning for oss da vi valgte denne blandingen. Og det vil vel alltid være gode og bra eksemplarer av både rase-og blandingshunder ja, så jeg tar ikke det som har blitt skrevet her ille opp på noen måte :-) bare artig og høre andres erfaringer. Og- vi er en turglad familie ja, og bor på gård, så her er det liten tid til og kjede seg for Mira ;-)
  14. Mira2

    Valpen biter

    oi...blei litt feiltrykk her. .. hadde ikke tenkt og poste så fort.... Men jeg skal ikke diskutere det mer, bare vil gjenta at jeg håper det er lov med forskjellige innspill her uten at folk blir rasende av den grunn. Valpen vår får har ikke fått straff siden, og er en glad og lykkelig hund :-)
×
×
  • Opprett ny...