Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


Nirm
 Share

  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Jeg har faktisk veldig lyst til å komme med forslag om GrøstadGris ribbe i heimen. :) Jeg synes at Grøstad pølsene smaker 110 ganger bedre enn vanlige pølser, de er liksom så mye mere smakfulle og saftige *sikle*, så da er vel kanske ribba det samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Ikke jul uten pinnekjøtt :wub:
Når det kommer til pinnekjøtt kan jeg sammenlignes med denne her:




Vanligvis har vi en salig blanding, mye å velge i med andre ord. Pinnekjøtt er et must, medisterkaker, vossakorv, julepølse, kjøttkaker osv finner man også på bordet.
I år blir det nok stusselig utvalg, tradisjonelt pinnekjøtt og svineribbe thaistyle. Samt skal vi innom svigers en tur og der blir det kalkun. Så joda, blir jul i år også :P
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva, er jeg den eneste sonisen som skal spise lutefisk på julaften? Den har ikke fått vært med i pollen en gang den, det sier vel sitt :P

Men altså, lutefisk med lompe, meierismør, potet og bacon -NAM!!!

Hva jeg spiser på julaften kommer an på hvor jeg er. Om det ikke er lutefisk er det ribbe med medisterkaker, sosisser, potet og saus. Spiser ikke rødkål eller surkål...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Pinnekjøtt med kålrabistappe og til nød en potet. Man kaster nemlig ikke bort plass på noe så kjipt som potet når det er annet godt på bordet :P

Dessert kommer helt an på hvor vi er. Mamma lager stort sett multekrem, min "favoritt" - nei jeg er ikke dessertmenneske.

Svigermor serverer riskrem med rød saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er himla konservativ i mine juletradisjoner (mamma og pappa har i år kjøpt plasttre; jeg begynte nesten å gråte), og julemattradisjonene er for meg temmelig hellig.

Lille julaften: Møsbrømlefse

Julaften: Pinnekjøtt med kålrabistappe

Førstedag: Mamma og pappa spiser ribbe, jeg spiser pinnekjøttrester

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe, såklart! Med medisterkaker, sosisser og annet tilbehør. :) Pinnekjøtt ellers i jula :P Er det virkelig noen som bare spiser medisterkaker og sosisser? :|

Haha, jeg! Liker ikke ribbe, julepølse eller sosisser, så har alltid bare spist medisterkaker siden jeg var liten. :P I år feirer jeg hos mor og får for første gang kalkun på julaften i tillegg til kakene mine! :D

Har aldri smakt pinnekjøtt, men ser ikke for meg at jeg liker det. Spiser ikke kjøtt med synlig fett og liker ikke salt mat :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er jo dansk, så vi får andesteg med kogte poteter, brun saus, brune poteter (poteter vent i sukkerlage), rødkål, ribsgele og potetgull… Til dessert får vi altid ris'ala'mande, som er riskrem med mandler i og kirsebærsaus til :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ribbe på julaften(med alt tilbehør) :)

Også kom jeg på en litt artig greie vi har til dessert. Vi har riskrem(ikke så artig), men siden ingen i familien egentlig liker riskrem så lager mamma bare 5 små porsjoner hvor hun gjemmer en mandel. Også stokker hun om på porsjonene på kjøkkenet, før pappa henter de(så ingen skal vite hvor mandelen er). Og siden ingen i familien liker marsipan(søtsaker generelt) og alle er over 18 år, så har vi bestemt at premien er en flaske vin. :P

Noe utradisjonelt, men dog en premie vinneren setter pris på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ribbe på julaften(med alt tilbehør) :)

Også kom jeg på en litt artig greie vi har til dessert. Vi har riskrem(ikke så artig), men siden ingen i familien egentlig liker riskrem så lager mamma bare 5 små porsjoner hvor hun gjemmer en mandel. Også stokker hun om på porsjonene på kjøkkenet, før pappa henter de(så ingen skal vite hvor mandelen er). Og siden ingen i familien liker marsipan(søtsaker generelt) og alle er over 18 år, så har vi bestemt at premien er en flaske vin. :P

Noe utradisjonelt, men dog en premie vinneren setter pris på :)

En familie etter min smak! :P Riskrem er ikke godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig å se at ikke det bare er oss @Mardina! Riskremen ble fortært etter et par klagerunder på hvor kvalmende det var, uten at noen hadde fått mandelen..

Vi pleier også å skrive på lapp hvem vi tror får mandelen, også tipper vi penger =P utrolig morsomt, men desto utradisjonelt! I år fikk ingen pengepremien fordi ingen tippet riktig på hvem som fikk den. Så det er mulig at potten går videre til neste år..(?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år hadde vi ribbe, pølse, medisterkaker, kalkun, stuffing, potetstappe, mandelpoteter, rosenkål, surkål, brun saus, sjy, kalkunfløtesaus, tyttebær, øl, akkevitt, julebrus og solo. Fatene var pyntet med sherrytomater.

Til dessert var det rosa hjerteiskake fra isbilen, riskrem med rørt jordbærsaus, småkaker og sjokolade.

Hvis noen er sultne, er de veldig velkomne til å raide kjøleskapet mitt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Nei..... :x Ikke er jeg særlig glad i grøt, ikke begeistra for krem og de to i kombinasjon med hverandre, gjør det for søtt for meg...

I dag blir det endelig pinnekjøtt til middag her. Åhhh, som jeg gleder meg :D :D Vi spiste ribbe i går, men for å være helt ærlig så var ikke den ribba noe god (svoren var ikke skikkelig sprø heller) og jeg synes det meste av maten var litt lunken..... Men jeg ble mett allikevel da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig har ikke noe jeg må ha, men spiser det jeg får servert, og hjemme er det ribbe på julaften. Pappa har ofte ribbe, sossiser og medisterkaker, mens hos mamma så er det fiskeboller i hvit saus i et "shell" med reker på toppen til "forrett" og ribbe til hovedrett. Fiskebolle greia begynte da mamma fant seg ny mann for det har de alltid hatt til forrett i hans familie. Også er det fast 2. juledag middag til morfar og da er det alltid pinnekjøtt på menyen, mens vi bodde hjemme og feira nyttår der så var kalkun nyttårsmiddag. Synes det er en grei meny, liker alle 3, men aner ikke om jeg kommer til og fortsette med det når jeg en gang skal arrangere, kommer vel litt an på hva andre vil også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Jeg liker riskrem kjempe godt! Liker til og med den ferdig-greien jeg, med ferdig-saus.. Hehe. Sausen er best da, mmm. Spiste tre porsjoner på julaften. :ChristmasTree:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...