Gå til innhold
Hundesonen.no

Julemiddag - hva er deres tradisjon?


Nirm
 Share

  

99 stemmer

  1. 1.

    • Ribbe
      33
    • Pinnekjøtt
      47
    • Kalkun
      7
    • Medisterpølser/kaker
      9
    • Nøttestek
      3
    • Annet
      13
    • Pizza Grandiosa
      0
    • Sosisser
      5


Recommended Posts

Jeg har faktisk veldig lyst til å komme med forslag om GrøstadGris ribbe i heimen. :) Jeg synes at Grøstad pølsene smaker 110 ganger bedre enn vanlige pølser, de er liksom så mye mere smakfulle og saftige *sikle*, så da er vel kanske ribba det samme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 123
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Sosisser. Er aldri jul uten sosisser.

Man orker da alltid dessert

Dumt man bare kan velge ett alternativ, vi har både pinnekjøtt og ribbe Og alt av "vanlig tilbehør" som medisterkaker, sossiser, rabbestappe osv ååååh jeg gleder meg til julaften, jeg fikk fri ali

Ikke jul uten pinnekjøtt :wub:
Når det kommer til pinnekjøtt kan jeg sammenlignes med denne her:




Vanligvis har vi en salig blanding, mye å velge i med andre ord. Pinnekjøtt er et must, medisterkaker, vossakorv, julepølse, kjøttkaker osv finner man også på bordet.
I år blir det nok stusselig utvalg, tradisjonelt pinnekjøtt og svineribbe thaistyle. Samt skal vi innom svigers en tur og der blir det kalkun. Så joda, blir jul i år også :P
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva, er jeg den eneste sonisen som skal spise lutefisk på julaften? Den har ikke fått vært med i pollen en gang den, det sier vel sitt :P

Men altså, lutefisk med lompe, meierismør, potet og bacon -NAM!!!

Hva jeg spiser på julaften kommer an på hvor jeg er. Om det ikke er lutefisk er det ribbe med medisterkaker, sosisser, potet og saus. Spiser ikke rødkål eller surkål...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Pinnekjøtt med kålrabistappe og til nød en potet. Man kaster nemlig ikke bort plass på noe så kjipt som potet når det er annet godt på bordet :P

Dessert kommer helt an på hvor vi er. Mamma lager stort sett multekrem, min "favoritt" - nei jeg er ikke dessertmenneske.

Svigermor serverer riskrem med rød saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er himla konservativ i mine juletradisjoner (mamma og pappa har i år kjøpt plasttre; jeg begynte nesten å gråte), og julemattradisjonene er for meg temmelig hellig.

Lille julaften: Møsbrømlefse

Julaften: Pinnekjøtt med kålrabistappe

Førstedag: Mamma og pappa spiser ribbe, jeg spiser pinnekjøttrester

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe, såklart! Med medisterkaker, sosisser og annet tilbehør. :) Pinnekjøtt ellers i jula :P Er det virkelig noen som bare spiser medisterkaker og sosisser? :|

Haha, jeg! Liker ikke ribbe, julepølse eller sosisser, så har alltid bare spist medisterkaker siden jeg var liten. :P I år feirer jeg hos mor og får for første gang kalkun på julaften i tillegg til kakene mine! :D

Har aldri smakt pinnekjøtt, men ser ikke for meg at jeg liker det. Spiser ikke kjøtt med synlig fett og liker ikke salt mat :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er jo dansk, så vi får andesteg med kogte poteter, brun saus, brune poteter (poteter vent i sukkerlage), rødkål, ribsgele og potetgull… Til dessert får vi altid ris'ala'mande, som er riskrem med mandler i og kirsebærsaus til :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ribbe på julaften(med alt tilbehør) :)

Også kom jeg på en litt artig greie vi har til dessert. Vi har riskrem(ikke så artig), men siden ingen i familien egentlig liker riskrem så lager mamma bare 5 små porsjoner hvor hun gjemmer en mandel. Også stokker hun om på porsjonene på kjøkkenet, før pappa henter de(så ingen skal vite hvor mandelen er). Og siden ingen i familien liker marsipan(søtsaker generelt) og alle er over 18 år, så har vi bestemt at premien er en flaske vin. :P

Noe utradisjonelt, men dog en premie vinneren setter pris på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har ribbe på julaften(med alt tilbehør) :)

Også kom jeg på en litt artig greie vi har til dessert. Vi har riskrem(ikke så artig), men siden ingen i familien egentlig liker riskrem så lager mamma bare 5 små porsjoner hvor hun gjemmer en mandel. Også stokker hun om på porsjonene på kjøkkenet, før pappa henter de(så ingen skal vite hvor mandelen er). Og siden ingen i familien liker marsipan(søtsaker generelt) og alle er over 18 år, så har vi bestemt at premien er en flaske vin. :P

Noe utradisjonelt, men dog en premie vinneren setter pris på :)

En familie etter min smak! :P Riskrem er ikke godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig å se at ikke det bare er oss @Mardina! Riskremen ble fortært etter et par klagerunder på hvor kvalmende det var, uten at noen hadde fått mandelen..

Vi pleier også å skrive på lapp hvem vi tror får mandelen, også tipper vi penger =P utrolig morsomt, men desto utradisjonelt! I år fikk ingen pengepremien fordi ingen tippet riktig på hvem som fikk den. Så det er mulig at potten går videre til neste år..(?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år hadde vi ribbe, pølse, medisterkaker, kalkun, stuffing, potetstappe, mandelpoteter, rosenkål, surkål, brun saus, sjy, kalkunfløtesaus, tyttebær, øl, akkevitt, julebrus og solo. Fatene var pyntet med sherrytomater.

Til dessert var det rosa hjerteiskake fra isbilen, riskrem med rørt jordbærsaus, småkaker og sjokolade.

Hvis noen er sultne, er de veldig velkomne til å raide kjøleskapet mitt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Nei..... :x Ikke er jeg særlig glad i grøt, ikke begeistra for krem og de to i kombinasjon med hverandre, gjør det for søtt for meg...

I dag blir det endelig pinnekjøtt til middag her. Åhhh, som jeg gleder meg :D :D Vi spiste ribbe i går, men for å være helt ærlig så var ikke den ribba noe god (svoren var ikke skikkelig sprø heller) og jeg synes det meste av maten var litt lunken..... Men jeg ble mett allikevel da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig har ikke noe jeg må ha, men spiser det jeg får servert, og hjemme er det ribbe på julaften. Pappa har ofte ribbe, sossiser og medisterkaker, mens hos mamma så er det fiskeboller i hvit saus i et "shell" med reker på toppen til "forrett" og ribbe til hovedrett. Fiskebolle greia begynte da mamma fant seg ny mann for det har de alltid hatt til forrett i hans familie. Også er det fast 2. juledag middag til morfar og da er det alltid pinnekjøtt på menyen, mens vi bodde hjemme og feira nyttår der så var kalkun nyttårsmiddag. Synes det er en grei meny, liker alle 3, men aner ikke om jeg kommer til og fortsette med det når jeg en gang skal arrangere, kommer vel litt an på hva andre vil også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Raringer, riskrem er jo kjempegodt! :no::P Trikset er å lage den med mye grøt og lite krem, og så ha over en rød saus som ikke er så søt... Men med masse smak. Vi pleier å lage saus av hjemmelaga solbærsaft, men jeg skjønner jo at ikke alle har tilgang til akkurat det.

Jeg liker riskrem kjempe godt! Liker til og med den ferdig-greien jeg, med ferdig-saus.. Hehe. Sausen er best da, mmm. Spiste tre porsjoner på julaften. :ChristmasTree:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Er det negativt å spørre en oppdretter om en kan kjøpe to valper fra samme kull? Virker jeg useriøs da sånn at oppdrtteren ikke velger meg i det hele tatt? Og ja vet om littermate syndrom.
    • Jeg personlig ville ikke kastet pinne/leker da det er en aktivitet som får opp stressnivået veldig og er en mindre smart måte å slite ut valpen på. Prøv å heller å gjemme en leke som hun må søke etter.  Pinner kan dessuten være skadelig.  Får hun mental trening i tillegg til fysisk mosjon?  Edit: får hun dekket behovet for tygging? 
    • Du sier ingenting om hvor mye aktivitet hun faktisk får. 12 uker gamle begynner de jo å bli ganske aktive. Har dere begynt på valpekurs? Jokkingen og gravingen sier for meg at det er for lite aktivitet, selv om det kan være reaksjon på for mye også. Uansett ville jeg avbrutt adferden og gjort noen øvelser eller avledet på annen måte. Det samme med biting. Ha tilgjengelig ting det er lov å bite i, og avled med dette. Kjefting, straff eller å holde over snuten vil ikke hjelpe. Hvis hun klør i tennene kan det hjelpe å vri opp en tauknute eller tøyfille i vann og legge i fryseren, og så gi den for å tygge på ,det lindrer kløe i tennene. Det viktigste er nok aktivisering, men at det er gode pauser mellom. Allerede tenker jeg at hun bør ha en ok tur i løpet av dagen, få oppdage verden litt, og litt hodearbeid i form av triks eller hverdagslydighet, både underveis på turen, og innimellom hjemme. Korte økter. Selv om det er "valpeoppførsel" betyr ikke det at vi skal godta det og ikke gjøre noe med det. Bruk avledning, leker, lær inn alternative kommandoer, og avbryt eller forebygge adferd du ikke vil ha. Har dere akkurat kommet inn fra en lang tur og du vet hun er sliten og hun begynner å styre, gjør noen rolige øvelser, og øv på å legge seg å slappe av.
    • Jeg har en golden retriever valp som er 12 uker gammel. Hun gjør meg litt bekymret. Jeg er redd for at ho er veldig over eller understimulert men jeg klarer ikke å finne ut om det er for mye eller for lite aktiviserende av ho. Den siste uka har ho begynt å bli mye mer urolig, hun klarer ikke å finne roen lenger og er derfor mye våken og får ikke den søvnen en valp skal ha. Ho har også begynt å Jokke veldig mye, noe vi prøver å ignore til hun er ferdig. Energien er også veldig høy og ho er veldig gira stort sett hele tiden. Ho har også begynt å bjeffe veldig mye og bjeffer egentlig på alt og ingenting. Sammen med dette er det jo også biting, men jeg syntes ikke det virker som vanlig valpebiting. Ho angriper oss nesten, og klarer ikke å stoppe om vi sier nei, om vi går eller om vi holder ho over munnen. Jeg har også lest noe om graving og det har det blitt litt mindre av hos ho men ho har ikke stoppet med det enda. I stad var vi ute for å prøve å få energien over på noe annet ved å kaste pinne, noe ho liker å gjøre. Jeg hadde også med godbiter men det eneste hun ville var å bite meg i beina. Grunnen til at jeg er usikker er fordi mye av dette er valpeoppførsel og jeg syntes det er vanskelig å skille hundeoppførsel og valpeoppførsel. Er det noen som vet om dette er normalt og som kan gi oss noen råd om hvordan vi skal håndtere det på best mulig måte? 
    • Takk for svar.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...