Gå til innhold
Hundesonen.no

(Jule)konfekt [oppskrifter]


plutte
 Share

Recommended Posts

Bountykuler

50 g smør
1/2 dl lys sirup
1 dl melis

1 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt.
2 dl kremfløte
200 g kokos

Masse kokesjokolade

Bland smør, sirup, melis og fløyte i ein kjele og varm opp. Småkok (såvidt det bobler, kanskje ikkje det ein gong), i ca 15 min, massen skal bli litt seig og litt gyllen. Ta av varmen og ha i kokos, bland godt saman. Set heile greia i kjøleskap eller frys til den blir meir enkel å forme som kuler.

Form massen i den størrelse/form du vil ha og legg dei på bakepapir etterkvart. Dei kan godt gå i kjøleskap ei stund etter at dei er forma, då er det lettare å få dei til å behalde forma og få sjokoladen til å sitte på.

Smelt kokesjokolade. Dersom du likar det veeeldig søtt -kan- du bruke berre melkesjokolade, men eg anbefalar nok å blande med litt mørk. Alt etter kor tjukt lag du vil ha, og kor mykje du et undervegs, treng du tre-fire plater. Smelt sjokoladen og dypp kulene i og legg på bakepapir, sett i kjøleskap til sjokoladen er stiv. Desse skal vere temmeleg holdbare, men dei brukar bli oppetne fort.

Karamellkaker

200 g sukker
200 g meierismør
300 g hvetemel
1/2 boks sirup
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
Rør sukker og smør sammen. Ha i mel, natron og vaniljesukker. Til slutt sirup. Kjevle ut til like store emner, ca. én cm tykke, to på hver plate.
Ca 180 grader i 15 minutter seier oppskrifta, men følg med, min ovn har i alle fall stadig nye idear om kor varm den er, dei ser litt wibbly-wobbly ut når dei er ferdige, skal ikkje stå til dei er harde med mindre du vil ha pepperkakeharde kaker. Skjær i bitar medan dei er varme. Blir halvseige og heilt vanvittig gode, er pluttemannen sin favorittgodis.

Rocky road fudge

200 gram mørk sjokolade

200 gram melkesjokolade

25 gram smør

Ein boks søta, kondensert mjølk (Ikkje vikingmelk! Viktig at det er den ekstremt sukkerfylte søte varianten, eg har kun sett den i innvandrerbutikk. Er rett under 400 gram i ein boks.)

1-2 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt.

3 dl minimarshmallows

3 dl peanøtter (gjerne hakka, men heile bitar går og. Kan sikkert bruke mange andre typer nøtter. Salte nøtter var forresten digg.)

Brekk sjokoladen i bitar og ha i ein bolle i lag med smør og mjølk, smelt over vannbad, rør av og til. Når alt er smelta ta av varmen og avkjøl. (litt). Sleng oppi vaniljepulveret og rør inn. Ha i marshmallows og peanøtter og vend litt rundt (ikkje rør for kraftig.) Hell i ei form på ca 20x30ish cm, kledd med aluminium eller bakepapir og sett i kjøleskap i nokre timar før du deler i bitar. Bør stå kjølig.

Får du ikkje tak i mjølka, prøv desse!

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 69
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bountykuler 50 g smør 1/2 dl lys sirup 1 dl melis 1 ts vaniljepulver/vaniljeekstrakt. 2 dl kremfløte 200 g kokos Masse kokesjokolade Bland smør, sirup, melis og fløyte i ein kjele og varm

@plutte Seee

Nå har jeg endelig fått laget karamellkakene. Satte deigen i går kveld, men klarte ikke, pga alt styre med Ayla på sykhus, å konsentrere meg om noe, så de ble stekt i dag. Ooooog: NAM! Det var lørdags

Et litt sunnere alternativ jeg lurer på å lage:

  Sitat
  • 200 gram sjokolade med minimum 87% kakao. Hvis du vil kutte enda mer på karbohydratene så bruker du mørk sjokolade som er søtet med xylitol (påvirker ikke blodsukkeret men jeg personlig foretrekker sjokolade uten søtstoff)

  • 200 gram kokosolje. Jeg kjøper en boks Cocosa fra helsekost. Bruk den med grønn etikett hvis du vil ha kokossmak. Jeg foretrekker den uten smak og den har brun etikett. Dette er veldig gode fettsyerer som tåler oppvarming og er perfekt å steke mat i.

  • 1 ss revet ingefær (Skrell ingefæren før du river den)

  • Revet skall av 1/2 sitron

  • En neve hakkede valnøtter (sløyfes for de med nøtteallergi)

  • Smelt sjokoladen og kokosoljen i en bolle over vannbad. Rør i ingefæren og sitronen.

  • Hell i en form kledd med bakepapir eller i små konfektformer. Strø over hakkede valnøtter og legg i fryseren til det har stivnet.
  • Skjær i biter og oppbevares i fryser eller kjøleskap. Smelter veldig lett så ta det ut rett før du skal spise det

Bilde til ære for @SandraNH :

suntgodteri4.jpg

Endret av Khela
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg laget mozartkuler en gang etter denne oppskriften:

mozartkugler.jpg

(Bilde til ære for SandraNH :P )

Ettersom jeg ikke liker marsipan så smakte jeg aldri på dem selv, men broren min elsket dem så de forsvant i rasende fart. :lol:

Flere konfektoppskrifter her: http://www.odense-marcipan.no/inspirasjon/oppskrifter/14-den-soete-juletid.html

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/2/2013 at 12:14 PM, SandraNH skrev:

Legg ved bilder! Såå mye lettere å velge hva man skal lage da, øynene er mest sultne :P

Mine ser alltid sjukt krøkkete ut, så har ingen bilder. :D Kan kanskje prøve å ta nokon etterkvart, tenkte lage noko denne veka (dersom eg får omøblert eit bakebord først).

Salte mandler

3 store ss grovt salt

3 dl vatn

3 dl mandlar (heile, med skal)

Smør

Maldonsalt eller anna godt salt

Kok opp vatn, ha i dei 3 ss med grovt salt og rør til det er oppløyst. Ha i mandlane, og la det trekke så lenge du gidder, eg brukar la dei stå ein halvtimeish kanskje, men det går sikkert greit med berre 10 min, eller ein time.. Hell av vatnet og ha mandlane over på eit brett med bakepapir, ha over eit par klattar med smør, bland saman og spre dei utover. Ha i ovn på ca 125 grader til dei er tørre. (1-2 timar) Rør gjerne litt i dei av og til, dei er ferdige når dei er halvtørre/sprø, ta ut av ovn og hell over så mykje maldonsalt som du vil ha og bland godt. Avkjøl.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/3/2013 at 4:58 PM, Ingridhw skrev:

Mange kjekke oppskrifter! :Grin:

Har noen tips om hvor man kan kjøpe fine glass, a la norgesglass, til å legge konfekten i? Helst så billig som mulig. :lol:

vi bruker glassene babymaten kommer i, hvis du har tilgang på sånt :D sprayer lokkene med gullspray, klistrer på etikett og vips :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/3/2013 at 4:58 PM, Ingridhw skrev:

Mange kjekke oppskrifter! :Grin:

Har noen tips om hvor man kan kjøpe fine glass, a la norgesglass, til å legge konfekten i? Helst så billig som mulig. :lol:

IKEA, Granitt, Søstrene Grene, Kremmerhuset.

Nå har jeg kjøpt inn alt til både Bountykuler og Karamellkaker :D (Det var igrunnen greit, for det var mye av det samme :) )

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjokoladetrøfler er det beste jeg noen gang har smakt!

112179_966_307_c.jpg

Ingredienser
  • dl TINE Kremfløte
  • 300 g mørk sjokolade
  • 2 ss cognac (evt. rom)
  • Til å rulle i: 1 dl kakao

Slik gjør du
  • 1
    Denne oppskriften gir ca. 35 kuler med sjokoladetrøfler og bør lages over to dager, hvis du har tid.
  • Dag 1:
    2
    Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  • Dag 2:
    3
    Lag kuler med "kulejern" som er skyllet i varmt vann. Form dem eventuelt enda rundere med hendene (de må ikke være varme).
  • 4
    Rull trøflene i kakaopulver og oppbevar kjølig.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/3/2013 at 4:58 PM, Ingridhw skrev:

Mange kjekke oppskrifter! :Grin:

Har noen tips om hvor man kan kjøpe fine glass, a la norgesglass, til å legge konfekten i? Helst så billig som mulig. :lol:

Hehe, jeg gikk inn i tråden for å spørre om det samme, men så oppdaget jeg jo at du allerede hadde spurt. :ahappy:

Vurderer å lage litt konfekt i år for å gi i gave, så tenkte at norgesglass/syltetøyglass med litt pynt på og godsaker inni kunne bli bra. :)

Kanskje jeg skal prøve meg på borderens sjokoladetrøfler, mozartkuler og én ting til?

Ellers så skal jeg lage kneppkaker i år, men vet ikke om jeg kommer til å bake noen andre julekaker. Kneppkaker må jo til når man skal se Tante Pose. :P:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/3/2013 at 5:31 PM, borderen skrev:

Sjokoladetrøfler er det beste jeg noen gang har smakt!

112179_966_307_c.jpg

Ingredienser
  • dl TINE Kremfløte
  • 300 g mørk sjokolade
  • 2 ss cognac (evt. rom)
  • Til å rulle i: 1 dl kakao

Slik gjør du
  • 1
    Denne oppskriften gir ca. 35 kuler med sjokoladetrøfler og bør lages over to dager, hvis du har tid.
  • Dag 1:
    2
    Kok opp fløte. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og ha i konjakk. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  • Dag 2:
    3
    Lag kuler med "kulejern" som er skyllet i varmt vann. Form dem eventuelt enda rundere med hendene (de må ikke være varme).
  • 4
    Rull trøflene i kakaopulver og oppbevar kjølig.

Jeg laget disse i gave til flere i fjor. De var kjempepopulære! Selv synes jeg de er litt i overkant heavy, men det var perfekt for godt voksne familiemedlemmer som liker sånt ;)

I dag har jeg bakt kakemenn! Men jeg har også laget marmorerte marsipankuler og støpt sjokolade. Sistnevnte er dronningsjokolade og delfiafett kokt opp. I massen blandet jeg biter av brente mandler, tørkede tranebær og rosiner. Deretter heldte jeg det hele i sjokoladeformer i silikon. Det ble skikkelig lekkert og NAM! :D

Marmorert marsipan er også enkelt. En kan bruke ferdig marsipanmasse eller lage selv. Men man tar i alle fall en klump marsipan i den størrelsen man vil ha kulene. Lager en liten "skål" i klumpen og drypper konditorfarge oppi for så å rulle til en pen kule. Kulen rulles så i sukker. Det ser skikkelig lekkert ut og er så enkelt at alle får det til. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@plutte : Jeg regner med at de ikke skulle se slik ut?

1426687_10151702941637723_2027691857_n.j

Hohoho :lol: Prøver igjen i morgen. Tror de kokte for kort, selv om jeg kokte en halv time i stedenfor et kvarter. Kanskje jeg kutter 1/2 dl på fløten, også. Dessuten er smeltet Dronningsjokolade veldig tjukk, så jeg endte med å helle en teskje over hver av dem. Ble veldig godt, da :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/3/2013 at 11:19 PM, ida skrev:

@plutte : Jeg regner med at de ikke skulle se slik ut?

1426687_10151702941637723_2027691857_n.j

Hohoho :lol: Prøver igjen i morgen. Tror de kokte for kort, selv om jeg kokte en halv time i stedenfor et kvarter. Kanskje jeg kutter 1/2 dl på fløten, også. Dessuten er smeltet Dronningsjokolade veldig tjukk, så jeg endte med å helle en teskjed over hver av dem. Ble veldig godt, da :D

Dronningsjokoladen må du blande med litt delfiafett for at den skal renne pent over og bli blank og fin :D Lærte av å prøve meg frem der, for å si det sånn :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia
  På 12/4/2013 at 9:04 AM, Maria skrev:

Dronningsjokoladen må du blande med litt delfiafett for at den skal renne pent over og bli blank og fin :D Lærte av å prøve meg frem der, for å si det sånn :P

Alternativt litt smør som ikke er fullt så ekkelt som delfiafett :)

Julesnaks

Kjøp eller lag marispan

Kjøp nougat (fåes i fast form)

Rull ut tre pølser marsipan, ca halvannen cm tykke, trykk de flate - legg marsipanstripe 1 nederst, legg på ett tynt lag nougat, legg på neste stripe marsipan, nytt lag med nougat, avslutt med marsipan, trykk det litt sammen, skjær så opp i biter, trykk en hvalnøtt på toppen..........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 12/4/2013 at 9:10 AM, Belgerpia skrev:

Alternativt litt smør som ikke er fullt så ekkelt som delfiafett :)

Jepp, det kan også brukes. Men da bør man bruke ordentlig smør og gjerne uten tilsatt salt. Laget en type konfekt der jeg brukte smør, og de ble ganske salte. Det ble faktisk veldig godt altså, men er ikke i alle ting det er godt med den lille saltsmaken :)

Delfiafett er jo egentlig bare disgusting...! :x

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@ida Haha, eg og har hatt slike sjokoladeproblemer. :D Aldri skjønt kvifor det har blitt slik nokon gonger og andre gonger går det bra. Du har sikkert kokt dei lenge nok (ikkje fosskokt håpar eg? Då blir dei for seige/harde. :P), mine blir litt "lause" men formbare, men må stå litt i kjøleskap.

Kjøpte inn i går for å lage fleire ting i dag, men gløymde sirup. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ny dag, ny hund. Det er vel greia med valp. I går var han plutselig kjempesint på meg for å ha nerver til å spise mat. All mat er nå hans mat, ifølge et nytt vedtak jeg ikke ble invitert med i noen forhandlinger eller beslutningsprosess om. Det viser seg at jeg ikke skulle ha noen behov for å spise lenger. Ufattelig frekt av meg å begå et sånt brudd på nye regler, så fikk meg en velfortjent skjennepreken. På gårsdagens tur ble jeg hoppet opp på så mange ganger, jeg brukte sikkert en time på å febrilsk søke internett etter klarsignal for å vaske membranjakke med vanlig vaskemiddel. No luck. Nikwax utilgjengelig på lørdag kveld, så ble pent nødt til å gå ut, midt under ridestevne med masse fremmede på tunet og rundtomkring på en søndag, iført The Jacket of Shame som flagget min latskap/udugelighet som hundefører. Den har så mange poteavtrykk, foran, bak, på armene og begge sidene, den kunne passert som kamofarget hadde den vært grønn. Kan angre på å ha kjøpt svart, eller ta meg sammen og begynne gi Ede mer tydelig kjipe konsekvenser for å hoppe opp, tenkte jeg. Det var kanskje nok å tenke på det, for i dag hoppet han opp færre enn fem ganger i løpet av over en time tur, og de få gangene han gjorde det bare forstod han at dette ble veldig feil fra måten jeg IKKE reagerte på, fordi jeg taust og med steinansikt samlet meg til en indre diskusjon med me, myself and I om hvordan jeg skulle reagere. Ga meg antakelig et ansiktsuttrykk og en utstråling Ede forstod at ikke var til å kødde med. Satte ikke potene på meg mer enn to ganger de første 10 min av turen, og bare avbrøt på tur opp de neste få gangene. Mutteren er sååå glad for å mestre den kommunikasjonen der i dag. Vi gikk oss også plutselig på et par turgåere han ikke viste noen interesse for å hilse på. Kjempelettelse, der jeg instantly fikk skuldrene under ørene, klar til å kaste meg på langlina for drakamp på livet, fordi jeg bare hadde tørrfor i lommene og han var ikke sulten. Impulsiv hilseiver har vært den største adferdsutfordringen hittil. Han elsker mennesker! Nå viste han ingen interesse verken for å oppsøke dem, eller gira på å innkassere godis for passering. Bare så på dem og spaserte nonchalant og ledig og avslappet forbi sammen med meg, med hengende langline, uten bestikkelser. Føltes som å score et fotballmål. Han er stadig ivrig på å komme fortere hjem når vi nærmer oss hva han oppfatter som eget territorium, hvor det virker som han er keen på å inspisere og kontrollere ASAP når han husker at vi har forlatt det ubevoktet, men på langt lavere stressnivå enn før. Kun noen få byks fremover, som han selv synes straffet seg med de ubehagelige rykkene i selen - det liker han ikke - så han korrigerer seg selv mot trekking og byks. Alt i alt, den nest beste turen vi har gått sammen til nå. Minus for å vimse for mye foran meg, type snublefelle. Usikker på om det går an å kommunisere til ham at det bare er ok å passere rett foran meg på god avstand. I min verden er det enkle det beste når det kommer til å lage regler for hunden. Å tillate ham å vimse rundt foran meg, bare ikke krysse min bane nærmere enn to meter foran, det er komplisert å kommunisere tydelig. Å bare tillate ham å bevege seg på siden og krysse bak meg på langline i øde områder er kjipt. Usikker på hvordan løse problemet med snublefella. Han har så liten radius, han gjør det ganske ofte, og det irriterer vettet av meg. Ikke usannsynlig at det fører til en skade. Trenger råd og tips og triks og hjelp med den der.  Å fotografere ham er stadig like vanskelig. Det er koselig at nærheten til meg overgår verdien av lønn for vel utført sitt, men det hadde vært fint om han kunne bli sittende sånn plutselig, ikke bare i hva han oppfatter som treningssessions Her klasket han ned i dekk for å vise at han kan bedre enn jeg ba ham om.. ..og her viser han hvilken lynkjapp innkalling han har. Kanskje ikke kjappere enn lynet, men han er kjappere enn lyden, ikke verst: Håndsignal for "Bli" og "Bli nå for **** sittende denne gangen!" ser ganske like ut, så lett å forstå at Ede tolket denne som: "Kom!" Det er en oppgitt og resignert hånd en ser synke til bakken i nok et skuffende nederlag: Å bli ***** sittende er noe vi trenger trene mer på i mer ulike situasjoner for å generalisere mer. Han er god på det innendørs, ikke bare hjemme. Sentralstasjonen, med masse lyder og folk og greier er ok med både sittende, liggende og stående mens jeg går ganske langt unna. Har dog store problemer utendørs, og ikke pga distraksjoner, men fordi han kommer til meg. Mulig vindpust er en trigger for minner om å bli forlatt for alltid alene sammen med nabo og storebror utenfor butikker. Antakelig.  Minne selv på å senke forventningene og jobbe med det som om det er nyinnlæring utendørs. 
    • Noen som har erfaring med et slikt silver shade dekken? Fungerer det?
    • Jeg er veldig glad i pinewood sine vester. Har også en fra Helsitar som jeg liker, men velger nok pinewood over helsitar oftere. Grunnen er at lommene på pinewood sine vester er mye større og rommer mer, så jeg får plass til masse godbiter, leker, bånd og halsbånd i lommene, spesielt baklomma. Vet ikke hvilken størrelse du bruker, men ser pinewood har alt fra XS-3XL. Hvis du er interessert, så vet jeg om en rabattkode hos pinewood på 30% rabatt, som jeg tror fortsatt er aktiv
    • Tiden begynner bli overmoden for å lære some type of nesearbeid. Forventningen var å bare mestre smellerbrettet smooth, som et grunnlag for forstå ID og utvide derfra til romsøk og områdesøk. Det gikk ikke heeeelt etter planen, da Ede heller vil spise det hjemmelagde brettet i papp, og blir sur og klager og protesterer om jeg insisterer på at han må lukte på boksene for å få godis fra hånden. Det har ligget på hylla en stund. Kanskje krype til korset og kjøpe et av metall allikevel, heller enn å smøre tålmodigheten og jobbe videre med det vi har. Gjensidig forsterkning av frustrasjon er ikke gøy å jobbe med.  Vi har gått på en smell med capturing og shaping også. Fått captured mye fint, som f.eks. kryping, men ikke mange nok ganger til å få noe på cue, og han har begynt drite i hva jeg ber om når det er godis fremme, for å heller tilby den adferden han selv tror er av høyest verdi, som dekk istedenfor sitt når jeg ber om sitt, og han er fortsatt fornærmet og protesterer mot å gjøre noe som helst om det ikke er godis fremme når jeg ber ham.  Jeg har også ødelagt treapporten. Baklengskjedet så fint fra utgangsstilling, levering, holde den, plukke den opp. Han var uinteressert i selve apporten, så jeg hypet den litt opp med å bare la han løpe på impuls når jeg kastet og kjørte full fest når han kom løpende tilbake med den. Resultat? Han tror den har så høy verdi nå, han vil IKKE lenger levere den fra seg. Den er mer langt mer verdifull enn kampeleker, pipeleker og kaninpels, som han villig leverer på første forespørsel uten å bølle. Den overgår de godbitene jeg prøver bytte den til meg med.  ..og han TYGGER på den. Legger seg til for å gnage på den etter å ha terget meg med en catch me if you can, som han synes er SÅ gøy med akkurat den apporten, ikke noe annet. Det er KUN den han gjør det med. Alt annet er han helt kewl med å levere fra seg. *facepalm* Flaks at vi har brukt en litt rar treapport, så har vi den generiske i reserve til å trene inn på nytt siden, etter en laaaang periode med bare metallapport, og kanskje også tungapport før vi prøver oss på en ny en av tre.  Her om dagen fikk vi besøk av en diger flokk gjess på gjennomfart. De satt utover to hele jorder. Ede hadde ikke oppdaget dem ennå da jeg satte ham ned for et bilde før det braket løs. Feil vinkel til å få med noe i nærheten av omfanget. De var spredt utover hele åkeren til venstre for bildet. Kjempestor flokk. Stille før stormen, tenkte jeg, og var bekymret for å skremme de opp og jage de slitne langveisfarende avgårde når vi nærmet oss. Kråkene klagde til oss om okkupasjonen av matfatet sitt og ville antagelig ha hjelp med akkurat det. De var opprørte. Endte som moralsk supporter på kråkenes side i den konflikten der da vi kom til Salmonella Street mellom jordene, hvor det var så bombardert med gåsebæsj.. Turen bortover den veien mellom de to okkuperte jordene minnet meg om denne.  https://youtu.be/5iTTNRE-njM?si=Wjg9Rwk2RomhfZlw   Ikke sett dem ennå, og stusser på hva den lukten er: Det lukter virkelig merkelig  Zoom inn mot den smale stripen av dem i bakgrunnen på øverste bildet: Det var en så massiv mengde av dem utenfor bildet, det var dumt å ikke ta et panorama oversiktsbilde til skrekk og advarsel mot å bringe hunder med interesse for andre dyrs ekskrementer til området når gjess trekker gjennom. Den smale stripen av de her er bare en liten gjeng outsidere fra main goose society. Godt vi ikke ser dem igjen før til høsten. Håper på bedre impulskontroll under lineføring til da, eller enda bedre: Matvett. 
    • Kan henge meg på anbefalingen om Collie, men vær nøye på valg av oppdretter og linjer. Det er ikke å stikke under en stol at det finnes mentale brister innad i rasen. En god collie derimot er en enormt kjekk hund å ha! Så gå seriøst inn og møt hunder i flere settinger og se hvordan de tar ting, eventuelt om de har en MH så er jo den fin å få sett om de har filmet den f.eks. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...