Gå til innhold
Hundesonen.no

Lengde på turer med små valper


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Verdt å få med seg denne for de som ikke har lest:

"Ulike miljøfaktorer kan påvirke forekomsten av hofteleddsdysplasi hos hund"


Sitat:
"Det å ha tilgang på mosjon i parkområder daglig opp til tre måneders alder reduserte risikoen for å få HD, mens daglig bruk av trapper i samme tidsperiode økte risikoen. Samlet sett ser det altså ut til at daglig mosjon ute i moderat ulendt terreng frem til 3 måneders alder er gunstig med tanke på forebygging av HD."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 85
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Geo var vant til turer fra før jeg hentet ham, så det fortsatte jeg bare med med en gang. Den første måneden jeg hadde ham hadde jeg ham med mye rundt på besøk hos venner og til valpepassere, og da va

Vi vil også være med på sekke-bilder!

Jeg trur en del av disse rådene om å ikke mosjonere valpen, kommer av redselen for at helt ferske valpekjøpere fort kan la seg lure av den tilsynelatende uutømmelige energien til den lille, og ikke sk

Min på snart fem mnd har fått gått i trappa ei stund, nå ble jeg litt stressa :s Får hsn påvist HD kommer jeg til å hate meg selv for det kjenner jeg :P

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Først må de ha det arvelig disponibelt, og jeg tviler trappegåing gjør at de får HD. Amiga gikk ikke i trapper før hun var tja.. 3-4 mnd, da gikk hun 2-3 steg ut døra, hun fikk alvorlig HD. Vi bar henne ellers i de trappene de første mnd. Hjalp lite det :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Min på snart fem mnd har fått gått i trappa ei stund, nå ble jeg litt stressa :s Får hsn påvist HD kommer jeg til å hate meg selv for det kjenner jeg :P

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Du, det er bare tull. For det første sa studien bare noe om trappegåing opp til tre mnd alder, din er fem, og for det andre er det så mange andre forhold som også spiller inn at du ikke kan legge all skyld på at han har gått noen trapper om det skulle vise seg at han har HD. Det må ligge der genetisk om HD skal utvikles, selv om ting som mye trappegåing de første mnd kan påvirke noe på utviklingen av HD når de først har det genetiske grunnlaget.

Min gikk trapper hos oppdrettern fra ca 6 ukers alder, han har gått trapper fra starten hos meg også, men jeg bor i 3. etg med steintrapp som mått gås ned like mange ganger om dagen som en liten valp tisser, og det syns jeg ble litt for mye trappegåing, så her ble han bært ned ganske lenge og fikk begynne å gå oppover litt tidligere. Om han har HD eller ikke må vi vente tre mnd til med å finne ut, men om han har det tviler jeg på at det er bare fordi han fikk gå noen trapper hos oppdretter og her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begge mine har gått mye trapper fra dag 1 her i hus. De har løpt etter hest på grusvei fra 4 mnds alder, de har trukket ski/dekk/kjetting fra 5-6 mnds alder, de har bært kløv fra 9 mnds alder og vært med på sykkel/rulleskøytetur fra de er store nok til og henge på etc og begge er fri både fram og bak. De får ikke hd om de ikke er predisponert. Eldste er nå 7 år straks og har ikke en dag i sitt liv vært skadet/halt/stiv Yngste er snart 6 og det samme gjelder han.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Terroristen min har ikke gjort annet enn å gå i trapper siden han kom hjem. Mest fordi det var den eneste tingen han ikke fikk lov til å gå i. Da er det jo selvsagt ekstra morsomt å trave opp og ned.

Satser vel på at det ikke skal ha så mye å si. Han er ikke, etter hva jeg har skjønt, genetisk anlagt til å pådra seg hverken HD eller AD. ADHD, derimot...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine valper er med på turer tidlig de. Siste valpen var med på en times skogtur dagen etter jeg henta henne. Sånn er det når jeg har en unghund fra før som må få komme seg ut. Hadde med sekk som hun sov i på vei hjem, men hun fikk gå endel selv :)

Når Nuka var litt under 3 mnd. var hun med meg og samboer på fjellet en uke. Vi hadde 3 toppturer med varihet på minst 5 timer og 2 døgns telttur med kano og fottur. Hun klarte seg supert! Det meste av tiden var alle labbene på bakken og hun storkoste seg. Hun måtte tvangsputtes i sekken innimellom, noe som var veldig upopulært!

Nuka i sekk, holder seg våken i protest!

07062013311_zps1aeae617.jpg

Det meste av tiden var hun sånn:

07062013016_zps4f71e84f.jpg

Jeg har ingen tro på at min valp har endel km i beina som 6 mnd gammel har noe å si. Hun var med 2 uker i strekk på fjelltur som 5 mnd, og da ble det stort sett hele dagen hver dag. Ingen problem!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det vel ingen som har sagt at trappegåing i seg selv gir HD?

Er hunden derimot arvelig disposjonert for det, kan det øke risikioen derimot, det er en forskjell.

Uansett er det lurt å unngå når de er så unge.

Vet ikke akkurat om det er nødvendig, men jeg lar ikke min den dag i dag fly opp og ned lange trapper hele tiden selv heller, dersom jeg kan unngå det. Betyr ikke at jeg er hysterisk for en trapp eller to av den grunn, men mye trappegåing og spesielt i et raskt tempo tror ikke jeg er gunstig å utsettes ofte for, selv for voksne hunder. Har man ikke noe valg (tung hund og bor i blokk f.eks) hadde jeg bare hatt kontroll på at hunden gikk pent og rolig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...