Gå til innhold
Hundesonen.no

Kronprinsparets doodle venter valper...


Hampus
 Share

Recommended Posts

  • Svar 176
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Fantastisk... Nesten så jeg vurderer å sende et skriftelig brev til kongehuset og informere dem litt om drøbak valpefabrikk...

Frøken Ozzy er så utrolig provosert så hun skriver ivei på et kladd-brev til kongen Får se om jeg får skrevet ferdig og formulert meg om i morgen og postet det. Kan ikke sende sinna-brev, så må gjør

Det er vel hevet over enhver tvil at promotering av en vare via kjente mennesker (evt filmer) øker omsetningen? Da Bjørn Dæhlie hadde gordonsetter var det en dramatisk økning i avl på gordonsetter for

Så doodler og andre designhunder ville ikke vært populært hvis ikke kongefamilien hadde kjøpt Milly Kakao?

Ja jøss, det er jeg som er naiv..

Hvis det er det du leser ut av alle som nærmest har forsøkt å stave for deg hva poenget er, så er det bare å offisielt stadfeste at du aldri vil forstå hva som forsøkes forklart til deg. Hands down, her er det bare å gi opp for alle parter og heller la diskusjonen handle om det alle unntatt 2ne er enige i - at dette er usmakelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er det du leser ut av alle som nærmest har forsøkt å stave for deg hva poenget er, så er det bare å offisielt stadfeste at du aldri vil forstå hva som forsøkes forklart til deg. Hands down, her er det bare å gi opp for alle parter og heller la diskusjonen handle om det alle unntatt 2ne er enige i - at dette er usmakelig.

Jeg har ikke sagt et eneste sted at ikke DHH er usmakelig, har jeg vel? Jeg har sagt at jeg ikke syns at kongefamilien har noe skyld i at doodlehunder og andre designhunder er populære. Jeg har sagt at jeg ikke syns at kongefamilien nødvendigvis trenger å være så mye smartere enn andre norske hundeeiere. Og at du stadig skal ha mine meninger til å være at det er jeg som bestemmer er passe usaklig og rimelig usmakelig - jeg har rett til å si min mening på dette forumet jeg som alle dere andre her. At du og dine likesinnede prøver å trykke deres meninger ned i halsen på meg derimot, det er jo selvsagt noe helt annet enn hva du prøver å beskylde meg for å gjøre, ikke sant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2ne, sett på deg briller og les hva vi faktisk skriver! Ingen har sagt "rasen" er blitt populær pga kongefamilien, men at det BIDRAR til at ennå flere vil ha "rasen". Som med alt annet som kommer ut i media.

Jeg er fortsatt uenig, men om så var tilfelle, hva så? Det er ikke kongefamilien som er problemet er det vel? Det er en latterlig ensidig løsning på en kompleks problemstilling, dette med designerhunder. Pedigree Exposed er en av grunnene til at kjøtere blir mer og mer populære. Avl på hunder som hverken kan pare eller føde sjøl, er en del av problemet. Kriteriene for avl på rasehunder, er en del av problemet. Rasehund-eieres nedlatende prat om bastarder, er en del av problemet. At folk vil ha noe spesielt er en del av problemet. At helsefokuset på rasehunder blir snudd til at blandingshunder er friskere, er en del av problemet. At det ikke finnes en lov mot å niavle på hunder, er en del av problemet. At hvilken som helst idiot kan avle og selge hunder er en del av problemet. Hvis vi gadd, kunne vi sikkert funnet mange flere grunner til at doodle- og designhunder blir mer og mer populære, uten å i det hele tatt nevne kongefamilien og deres hund. Men det er mye enklere å fråde over kronpen og co, er det ikke?

Jeg har på meg briller jeg. Jeg leser hva dere skriver. Før dere nægger noe mer om hva jeg mener, så foreslår jeg at dere leser det jeg skriver. Å gjenta meg sjøl i det uendelige er direkte kjedelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg må si er jo at vi selv til en viss grad kan være med å påvirke retning for dette. Jeg har ihvertfall en følelse av at mange kjøper doodle fordi det kan virke på hvermansen i gata som at man må kunne alt mulig rart om man skal ha rasehund.

Altså vi tipser jo mange på forumet vårt om at de bør sjekke at valpens linjer er HD-sjekket osv. samt at oppdretter avler i tråd med NKK og raseklubb. For de fleste av oss er dette bare en selvfølge, men for familien Hansen som ser etter en simpel familiehund blir kanskje rett og slett oppgitt. Da er det lett å tro at en såkalt doodle der det garanteres friske hunder er det beste valget, når den attpåtil kanskje er "allergivennlig".

De fleste slike blandinger og useriøs avl annonseres jo på Finn med lovnader om lettrente hunder, flott tur hund, holder seg til eier. Ser også at de selges med full helsegaranti på arvelige lidelser, og DHH selger hunden med førsterett på kennelopphold med rabattert pris.

På den annen side har du de litt mer seriøse aktørene der fokuset er mer på friske foreldre, registert i NKK, ferdig chippet og vaksinert.

Hva betyr liksom registrert i NKK for fru Hansen? Chippet? Altså dette er ting man gjerne må sette seg litt inn i for å forstå.

Nå vet jeg ikke om noen forstår hva jeg prøver å komme med her. Men poenget mitt er at på lik linje som jeg mener at kongefamilien burde stått frem som et bra forbilde, så bør vi også gjøre det samme. Vi bør virkelig få frem hvorfor man bør kjøpe renrasede hunder og støtte seriøs avl, uten å skremme folk til å tro at de må studere stamtavler i flere år før de kjøper seg hund.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har på meg briller jeg. Jeg leser hva dere skriver. Før dere nægger noe mer om hva jeg mener, så foreslår jeg at dere leser det jeg skriver. Å gjenta meg sjøl i det uendelige er direkte kjedelig.

Og jeg syns det er kjedelig å lese om og om igjen, så da er vi enig om én ting da ;)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

... og jeg nevner bare at president Obama vel var inne på å kjøpe en eller annen doodle også, i sin tid (men tok heldigvis til fornuft)... Det har vel ikke så mye med monarki eller ikke å gjøre, det kunne like gjerne vært statsministeren liksom.

Mitt poeng oppi dette er ikkje at handlinga i seg sjølv er verdas undergang. Poenget mitt er at vi har eit heilt meiningslaust monarki, som gang på gang brukar pengar vi kunne brukt på nyttige ting på tøys og tull og privat luksus, utan å gje noko som helst attende til samfunnet. Å handle seg duddelhund, lage duddelkvalpar og hoppe til sengs med høgst lugubre verksemder er jo berre eitt døme i ei lang rekkje.

Den fundamentale forskjellen på Kongefamilien og Obama, eller Statsministeren, om vedkomande heiter Jens, Erna eller Audun, er at dei sistnemnde gjer nytte for seg og skapar verdiar i samfunnet sitt. Om dei gjer jobben sin bra eller dårleg varierar, men om vi ser på kongefamilien, gjer dei ikkje anna enn å vinke til kamerateamet nokre gongar i året og kaste vekk pengar på tull. Og dette kostar staten Noreg 300 000 000,- i året!

Dette er på sida av den store diskusjonen som har kome her no, men det var altså dette som var mitt poeng (og eg vel å tru at det gjerna tøtsjar litt av det som låg bak Nirm sitt innlegg òg).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Facebokstorm mot kronprinsparet

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/facebookstorm-mot-kongefamiliens-hundevalper-4065745.html

Erlend Wiik fra Drøbak hundehotell sier de er vant til sånne type kommentarer fra diverse forum.

Vi driver et profesjonelt hundesenter med stor virksomhet, strenge retningslinjer og kompetente mennesker. Vi kan ikke gå inn i disse diskusjonene, sier Wiik til TV2.no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fra artikkelen i VG:

"Hundepappaen skal være en snill og barnevennlig hannhund som heter Snorre. Det er uvisst om kronprinsfamilien skal beholde noen av valpene, men det er sikkert masser av venner og kjente som vil ha maken hund som kronprinsparet. Ja, ukjente også, forresten, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til TV 2.no"

:puppeh: *Løpe ut og kjøpe labradoole* <-- eller ikke... :pirate:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Hunden Milly Kakao har vært hos kronprinsfamilien i fire år. Hun kom til dem som en valp på bare fire måneder."

Tenk at hun bare var fire måneder gammel da hun kom til dem da!

Haha. Sånne sarkastiske kommentarer er noe av det beste med sonen :wub:

Men tja. Nei. Det som irriterer meg nesten mest av alt er kommentarene til folk. "Ååååh!! Så koselig! Gratulerer til den stolte mor" osv. Folk som "klikker" når det kommer inn kritiske kommentarer og ikke minst dem som kommenterer at "alle vet jo at blandinger får det beste fra begge raser og at de derfor er friskere enn andre raser". Og en til! "Jeg har en coccapoo fra samme oppdretter og det er faktisk en helt fantastisk rase. Heia Drøbak hundehotell".

Som musikk i mine ører.. Ellerno

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...