Gå til innhold
Hundesonen.no

Foringsrutiner


Annik
 Share

Recommended Posts

De får frokost når jeg står opp, og middag en gang i løpet av ettermiddag/kveld. Valpen får et måltid ekstra midt på dagen. (veldig urettferdig, hilsen Ganzie)
Ganzie inhalerer maten på et halvt sekund, valpen spiser opp i løpet av fem-seks minutter. Det som ikke er spist innen ti minutter, tar jeg bort. Skålene tas bort når de ikke er i bruk, ellers snubler gubben i dem :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eldstemann har tørrfôr stående fremme hele tiden og spiser etter behov. I tillegg får hun en mindre porsjon enn det hun skal ha (250 g til 20 kg hund) med V&H hver dag, etter tur. Tidspunkt varierer avhengig av når vi går tur, men det blir oftest på ettermiddag/kveld. Chessea har alltid styrt inntak bra selv og er en åtteåring i veldig fint hold. Så det fungerer supert.

Mini får V&H 1 gang ila dagen etter tur. Får hun 2 ganger spiser hun ikke opp... Tidspunkt varierer. Hun spiser bittelitt av tørrfôret til Chessea om hun er sulten. Hun er litt småspist og spiser best om hun har rukket å bli ordentlig sulten, derav kun mat en gang til dagen.

Begge får forøvrig mye godis i form av tørkede sener, frosne bein osv. i tillegg til maten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine dager er i grunnen kjedelig like når vi er hjemme.

På hverdagene forer jeg etter morraturen kl 7, så får de middag en gang rundt kl 14 og kvelds sånn rundt kl 22...

I helgene forskyver det seg en del siden vi ikke står opp halv syv da.

Når vi er på reiser blir det jo litt annerledes, men de får stort sett alltid 3 måltider daglig da også.

Her går det ikke an å ha maten stående, da kommer i hvertfall 3 av 4 til å spise seg syk.

Skulle en av hundene av en eller annen grunn ikke spise maten sin, så blir den tatt bort ganske fort og da blir det ikke mat før neste måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forer to ganger om dagen normalt sett, men 3 ganger om dagen på dager med hard fysisk aktivitet. Ingen faste tider eller noe, det blir når vi står opp og så ila ettermiddagen/kvelden igjen (som regel litt avhengig av hvor tidlig/sent de fikk frokosten).

Jeg har ikke hatt hunder som kan ha maten stående fremme hele tiden, og om jeg får det noen gang så kommer jeg uansett ikke til og ha mat fremme. Jeg vil vite at de spiser når de trenger det, viss vi skal på fjelltur feks så vil jeg at de spiser før vi drar, og jeg vil vite hvor mye de har spist og når og det går bare om jeg forer faste måltider. Det samme gjelder i en del andre settinger også.

Hadde jeg hatt en liten selskapshund for og tusle rundt i nabolaget med så hadde det vært noe annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her står skålen fremme hele tiden, også fyller jeg på med mat to ganger i døgnet. Det fylles bare på den mengden som er nok til et måltid, men hun kan da styre det litt selv. Noen ganger spiser hun alt med en gang, mens andre ganger småspises det utover dagen. Skåla er som regel tom når det er tid for neste måltid.

Skal jeg på tur fra morgenen får hun ikke mat hjemme, men får den underveis på turen som godbiter. Det samme gjelder når vi trener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her står skålene alltid framme,og fylles opp en gang på morran etter at jeg har slept ut hestene og så får de mat en eller anne gang utpå kveldinga:):). Aldri noe fast klokkeslett på mine, og de veit veldig godt hvilken skål som er dems. Troja går aldri til Tundra sin eller omvendt:):)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dei får mat etter ein kjapp morgentur, og på ettermiddag/kvelden.

Maten står stort sett til den blir oppspist, men fordi yngste frøkna også gjerne vil ete Pia sin mat, så blir den fjerna når Pia ikkje vil ha meir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Matskålen står fremme hele tiden med mat i og det fylles på når det er tomt. De får spise så mye som de har lyst på. Det fungerer fint for oss, men vil nok fungere dårlig på hunder som er skikkelig matvrak og som legger lett på seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå får han mat ca 3 ganger om dagen, snart går vi over til to. Frokost, middag og kvelds. Frokost kan være mellom 6 og 13, middag kan være mellom 15 og 19 og kvelds kan være mellom 19 og 01, her går det litt om hverandre. Nå for tiden kan maten stå en times tid før han vil ha, men han spiser alltid opp innen neste måltid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Ulla-Britt

Har slitt veldig med å få i Ulla nok mat siden hun kom i hus. Før fikk hun mat morgen og kveld på ca samme tid. Nå får hun mat etter vi har vært ute. Altså tre ganger om dagen. Hun setter seg og venter ved skåla med en gang vi kommer inn, og spiser opp alt hun får servert, så det er tydelig at appetitten hennes er størst rett etter mosjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Her serveres det en gang for dagen fast, hver morgen før luftetur og jobb på meg. Noe senere i helgene.

Så blir det ofte litt avskjær fra middagstilberedningen (fett/sener fra kjøtt), eller en "vitaminpille" (bit organ) på kvelden.

Aldri opplevd noe problem med å kun fôre en gang for dagen, men er nok annerledes når man fôrer tørt.

Som regel bruker han ca. 5 min på måltidet, men oppimot 40 min om det blir servert noe med tykk, seig hud (yummy).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun får på morgenen å ettermiddagen/kvelden. I ukedagene får hun må når jeg drar til jobb 05.45 men,maser så klart ikke om mat på den tiden i helger for da sover man jo!;) Forrige hunden min var en småspist Engelsk Setter så hun hadde maten stående tilgjengelig hele tiden. Hun fikk jo kun den mengden mat hun skulle ha i skåla så ble jo aldri at hun spiste "for mye" tvert om eller motsatt. Veldig greit med mat glad hund som tømmer skåla raskt synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hverdagene får de frokost ca 0545. Peace får middag når jeg er hjemme fra jobb, ca 1630. Kveldsmat gis ca 2000.

I helgene er det litt forskyvning på dette, men siden Peace er tidlig våken er forkost ca 0700, middag ca 1500-1600, kveldsmat fortsatt ca 2000.

Har i grunn ikke så mye med bikkjene å gjøre, mer med mitt utrolig store behov for fast rutine. Jeg fungerer ikke om jeg ikke har rutinene mine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bamse er småspist og kresen, men fungerer best med å ha tørrfor ståande heile tida (nesten da, brukar bli tomt på formiddagen ei gong, og fyller på utpå ettermiddag/kveld.), og får litt rått utanom vanligvis rundt middagstid. Har hatt litt problemer med å få han til å gå opp i vekt, men dette fungerer så lenge han er aleinehund.

Når me har to (pass/fosterhund etc), er han flinkare til å ete opp tørrforet, og han(dei) får vanligvis morgon og kveld + rått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han får mat når det passer seg om morgenen, alt etter når vi står opp. Når han selv står opp spiller også inn, da han ofte står opp en time eller to senere enn meg :) Om kvelden fôres han ca kl. 22.

Matskåla står fremme, men da er den alltid tom. Han får 10 minutter på seg, hvis han ikke har begynt å spise innen da så tar vi bort skåla og den må stå til neste måltid. Han har selvfølgelig ikke tilgang på den da. Hvis han ikke spiser opp og går fra maten, tar vi den også bort etter 10 minutter.

Må være ganske strenge på 10-minuttersregelen, for han liker å bedrive sultestreik hvis han får sjansen. Aller helst vil han jo ha middagsmat, liksom. Men det kan han bare glemme :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...