Gå til innhold
Hundesonen.no

raia123

Medlemmer
  • Innholdsteller

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av raia123

  1. Men hva blir da poenget med avtaler, skriftelig og avtale, kontrakt osv hvis ikke det som står der skal betyr noe. Da er det jo ingen grunn for noen å ha det ever da. Vi ser jo og igjen kjøpere som krever halv kjøpesum tilbake og siden så mange får det, fordi det står i avtalen/kontrakten. Så da birde jo all andre punkter også gjelde.
  2. Hei, noen her som har erfaring med icelandair??. Skal fly til Denver Colorado neste år med hunder og de har kortest flyvning dit.
  3. Tundra på 5 år, Frode på 9 mnd og Maja som er Tundras valp på 3 mnd?
  4. Jeg bor i nabobygda Seljord og har to reale greie tisper, en springer spaniel og en rottweiler mix.. Gpr mye turer aleine så hadde vært hyggelig å hatt en turvenn av og til.
  5. Ja, ingen umulighet. Når jeg henter så sender jeg bare mld og de legger ut en haug med sekker til meg. Noen av de skal sikkert forbi Bø av og til,kan jo hende en av de pendler. Har nr til han som har ansvaret for det hvis du vil at jeg skal sende deg det på pm.
  6. Medlem av jff???. Jeg bruker i perioder å gå over på høyenergi foret til Sportsmanns Pride til mine spes under jakta og sånt. Veit at de også selger ekstrem,altså enda mer fett og proteiner enn i høyenergi. Men veit ikke om Bø Jff er forhandler,så da blir antakelig Notodden nærmest. Kjøpte på Notodden før,han jeg fikk av var veldig ålreit og møtte meg ofte på Reshjemheia. Men så fikk Kviteseid så da blei det kortere den veien. Er i alle fall veldig fornøyd med foret og de holder go vekt jnder jakta.
  7. Om mine får mer eller mindre enn hva som anbefales for rasen har jeg igrunn ikke tenkt på.. Men vil nok tru at både blandisen og springer tulla får mer enn gjennomsnittlig med mosjon, men siden jeg verken teller km eller antallet timer vi er på tur så er det vanskelig å sammenlikne. Mine går også alltid løse siden vi bor på går,de er med på alt av aktivitet og har skog og turområder rett utafor døra. Så her er vi på tur og koser oss,bikkjene er alltid fornøyde når kvelden kommer.
  8. Uten tvil Engelsk springer spaniel. Fantastiske hunder å jobbe med.
  9. Har to hester her hjemme på gården og to bikkjer. Nå bor jeg sånn til at her hkemme på gården er alltid bikkjene løse og siden stallen og beitene er på samme plass er bikkjene med på alt. Det samme med rideturer.Hestene er en kald og en varmblods,bikkjene er rottis/schæfer og en springer. Har ingen problemer med å holde følge på tur og hestene er vant med hunder fra før så alt går igrunn helt supert.
  10. Begge mine er forsikra i Jernbanepersonalets forsikring og jeg betaler ca 1150 pr hund pr år...
  11. Jeg fikk tilbud om operasjon etter første magedreininga på min, men takket nei pga at han var såpass gammel. Jeg fik også fortalt at til tross for operasjon så kunne hunden like fullt få dreining. Men at sjansene var mindre enn uten. Noen tall på hvor mange dette skjer med fikk jeg ikke vite,men at ho hadde opplevd to som hadde fått dreining igjen til tross for operasjon. Hvor mange ho hadde opplevd totalt av tilfeller veit jeg ikke... Så for meg var det ikke noe alternativ,gammel hund og ikke særlig fristende å legge en allerede skrøplig kropp i narkose. Han fikk 1.5 år godt og vel før det skjedde igjen,og den gangen sto livet ikke til å redde. Men glad vi fikk den tida vi gjorde. Gjorde ingen store endringer etter første gang,annet enn at jeg delte måltidene mer opp,gikk på samme tørrforet som før. Samme aktiviteter som vi alltid hadde gjort.
  12. Som skrevet høyere opp,jeg bor i Seljord og det er ingen organiserte hundeklubber her... Nærmaste blir Bø og Sauerad..:-). Oppi her så avtaler man bare å gå tur sammen og går. Hehe
  13. Jeg bor i Seljord og såvidt meg bekjent er det ingen hundeklubb her.... Trur du må til Bø eller Sauherad,hvis noen av de fremdeles er aktive. Neste blir i så fall da Skien eller Porsgrunn... Eneste jeg har sett her siden 2006 er ett par dressurkurs i sentrum,men utover det så ingenting.
  14. At hundeeiere er redd for at hunden skal bli avlivet har jeg faktisk ingen fortåelse for når man bruker hue så lite at de slippes i område med sau,i båndtvangstida... Da legger man seg langflat og tar konsekvensene for det man har gjort. De fleste sauebønder,meg inklusive forlanger sjeldent hund avlivet hvis eier tar ansvar og gjør opp for seg,og ikke minst sørger for at bikkja er i bånd. Sauebønder er oppegående folk med vett mellom ørene de også og de fleste veit at uhell kan skje.. Men når man som hundeeier med viten og vilje slipper bikkjer løs under båndtvang i områder hvor man veit det er sau,og samtidig oppgir falsk navn og tlf nummer,samt forsøker å stikke av... Da får de ta konsekvensene av det og jeg har null sympati for de......
  15. Mix født 1997: hadde hd grad d på ene hofta,levde allievel til han var 10 år etter en smertelindrende operasjon da han var 6 år. Avlivet pga av forkalknkninger og kuler,eller frisk fram til han døde i 2007. Engelsk setter: døde 8 år gammel i 2009, frisk som en fisk fram til plutselige epileptiske anfall desember 2009,måtte avlives etter under en mnd, medisiner funka ikke og vet misstenkte svulst på hjernen. Fuglehund mix: døde 13 år gammel i jula 2012 pga magedreining. Bortsett fra et tilfelle med dreining 1.5 år føre så var han frisk fram til dagen han døde. Har to nå på straks 3 år og 7 år: begge har vært friske fra de var små,ikke vært hos dyrlegen for noe annet enn vaksiner,så håper de holder seg sånn:-)
  16. Her står skålene alltid framme,og fylles opp en gang på morran etter at jeg har slept ut hestene og så får de mat en eller anne gang utpå kveldinga:). Aldri noe fast klokkeslett på mine, og de veit veldig godt hvilken skål som er dems. Troja går aldri til Tundra sin eller omvendt:)
  17. Jeg har hatt en ES, en GS blanding og nå en jaktspringer og alle disse har fint kunne gå løs sammen med hønene mine. De to første var heller ikke oppvokst med fjærfe,men introdusert til de i voksen alder. Null problem med noen av de, og har ikke hatt et eneste problem med springertulla som er vokst opp med de heller:):). Så det er en absolutt mulighet at det går kjempefint:)
  18. Da missforsto du meg litt, var første gangen som kom ut av det blå. Andre ganger venta jeg vel egentlig bare på, men første gangen kom igrunn som lyn fra klar himmel. Ingen endringer i verken foring eller mosjon som kunne utløst det. Men som dyrlegen sa,man veit ikke alltid hvorfor det skjer. Og han var såpass gammel at operasjon var ikke ett alternativ første gangen heller. Ja,de fleste raser kan jo få det og slm du sier noen er jo mer utsatt en andre..
  19. Ho er mix mellom rottweiler og schæfer:)
  20. Og jeg hadde heller ikke takka nei til denna skjønne blandinga en gang til,han var verdens skjønneste goeste pussige fyr:) GS/ Elghund.
  21. Vil bare føye til en liten påminnelse jeg også,og det er at ikke bare store raser er utsatt. Raser med dype brystkasser er også inne i en faresone, dette veit jeg så altfor godt etter jeg mistet min setterblanding til magedreining i romjula. Og da magedreining for andre gang..Og dessverre hjelper det ikke alltid å ha gode rutiner på foring og mosjonering,det kan allikevel dukke opp ut av det blå...:-(.
  22. Tidligere hunder: Rollo, Morgan og Raia. Nåværende hunder: Troja( gubben blei inspirert av filmen) og Tundra
  23. Å skrive om deg har ikke vært lett, men nå føler jeg at jeg klarer det med litt lettere sinn. 29 januar 2012 blei vår siste dag sammen, alt skjedde så brått og fort. Akkurat som for 1.5 år siden,men den gangen klarte de å fikse deg. Denna gangen måtte jeg gi slipp på deg, 13 fantastiske år sammen fikk vi. Burde vel vært lettere siden du var så gammel,men tvert i mot var det mye tyngre. Du var den siste som gikk i min "gamle" flokk og det føles som en epoke i livet mitt er slutt:-(. Du var en snodig,men du verden så nydlig et vesen, lydløs på tøfler tasset du rundt fra du var liten. Du skvatr så første gang du bjeffa at du gjemte deg under stuebordet, du sovna stående bare noen ville kose med deg, du hjalp så mange mennesker med å få tilitt til hunder igjen. Du smelta hjertene til alle du møtte på din vei,både store og små, de med to og andre skapninger med fire bein. Fantes ikke et snev av vondt i deg,og det er utrolig nok veldig stille her hjemme uten de snikende nesten lydløse skritta dine når du kom for å kose.. Kunne holdt på i det uendelig om deg,jeg har alltid minnene i hjertet.. Du, Rollo og Raia må ta godt vare på hverandre... Savner deg gullet mitt, til vi ses igjen.♥♥ Morgan 25.08.99- 29.12.2012.. Hvil i fred gullet mitt.
×
×
  • Opprett ny...