Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunden min angrep en annen hund i dag...


tm100011
 Share

Recommended Posts

Vi tok Mira med i hundeparken i dag, for at hun skulle få litt sosial omgang med andre hunder. Desverre ble det en særdeles utrivelig opplevelse og jeg lurer vel egentlig bare på hva jeg kunne gjort anderledes... I hundeparken er det noen enkle regler å følge, bl a at alle skal ta av halsbånd og seler, da alle hundene skal stille likt mtp frihet, rom og plass. Det gikk så fint, vi var sammen med tre andre tisper. Stemningen var rolig og positiv og hundene trivdes godt sammen. Helt til den fjerde dukker opp... En østauropeisk dame med en labrador. Damen har aldri vært der før og hun kan knapt forstå norsk. Hun gjør ingen tegn til å ta av selen til hunden når de har kommet inn på området, så jeg ber henne pent om å gjøre det. Damen nekter, for hun forstår ikke hvorfor hun skal måtte gjøre det? Flere forklarer henne hvorfor og oppfordrer henne til å ta av selen. I stedet for å ta den av, festervhun kobbelet på hunden og trekker den inntil seg, tviholder på hunden. Omtrent struper den så den henger oppetter bena hennes. Stemningen endrer seg og de andre hundene begynner å flokke seg rundt henne. Hun kjenner nok at dette ble mye og trekker hunden med seg til utgangen. De andre hundene følger tett på og til sluttver det bare en klynge med iveruvrige hunder, en livredd labrador sittende fast i et kobbel og en hysterisk dame. Så smeller det og min hund er den som glefser seg fast i nakkeskinnet på stakkaren. Det ble et kaos av en annen verden! Mira nekter å slippe, labradoren sitter fast og komner ingen vei, den hyler og skriker, flere voksne mannfolk tupper løs på hunden min, jeg ligger over og forsøker desperat å få henne til å slippe taket, til ingen nytte. Robert får revet snuten hennes bakover, da først slipper hun taket og vi får løst henne fra labradoren og kommer oss ut av hundeparken. Det gikk bra med lavradoren, den ble nok bare fryktelig redd og vi kom oss også etter sjokket når vi hadde fått roet oss på utsiden av gjerdet i noen minutter. Hva skjedde? Hva kunne jeg gjort for å unngå situasjonen? Er det noen sin feil helt konkret? Min, hennes? Dette gikk virkelig inn på meg og jeg sitter her i kveld og er direkte uvel... Sent from my iPad using Tapatalk HD

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Her var det mange fine og lærerike svar. Tusen takk for engasjementet i meg og mitt:-) For å klargjøre litt rundt meg og min hund: jeg er relativt fersk. Vi anskaffet oss rottweiler kun for 2 år side

Hundepark eller ikke, gjort er gjort og spist er spist. Slike ting skjer hele tiden, dessverre. Det beste man gjør er å lære av det. Gjør det enkelt for deg selv og IKKE la hunden din leke med hunder

Dette er en av de mest fornuftige innleggene jeg har lest på lenge. Ingen tvil om at du er en fornuftig og ansvarlig hundeeier. Shit happens, vi har alle driti oss ut en eller flere ganger.. Ikke

Huff.. Slike ting er aldri gøy... Men jeg synes absolutt her at det var kvinnen sin feil. Man bør som hundeeier ha nok kunnskap til å slippe løs hund når de andre er løse. Som eiere for de andre hundene kunne man jo prøvd å avlede med godbit, kalle på, eller feste deres egne hunder, men det er jo ikke bare-bare når hundene fortsatt er løse, og har fått interesse for denne hunden med stressa eier.

Alt man kan gjøre i en slik situasjon er vel bare å beklage, og være glad for at det gikk bra (fysisk vertfall). Så får man håpe at damen forstår at det ikke var det lureste hun gjorde å strupe fast labradoren i den situasjonen, istedenfor at hun legger all skyld på deg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Derfor liker jeg ikke små inngjerda områder hvor man slipper en hel haug med bikkjer som ikke kjenner hverandre løs.

Edit. Regner med det er ett lite område som er inngjerda siden "regelen" er at alle hunder må være løse.

Edit 2: Hadde det vært min hund hadde jeg fjernet den med en gang den begynte å delta i å flokke seg rundt labradoren, det var nok ikke akkurat en trivelig situasjon for eieren av labradoren å være i.
Eller så snart eieren ikke fjernet kobbel og virket stressa/redd.

Endret av Taz
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Off.. En ubehagelig opplevelser for dere alle..

Men jeg stiller spørsmål ved at dere lot hundene klynge seg rundt damen og labradoren jeg. Ihvertfall når dere ser at hunden er redd.. Hun prøvde å komme seg ut men slet med det fordi dere lot hundene deres stå rundt?

Har jeg misforstått? Om ikke syns jeg klart at dette kunne blitt avverget ved at dere hadde tatt takk i hundene deres til de var ute. Du sier jo selv at stemningen forandret seg. Sorry, men som jeg forstår det virker det som at det er flere enn damen som gjorde noe galt her

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Signerer de andre!

Nå misliker jeg generelt hundeparker og prinsippet... Det er i hodet mitt en uting og en risiko å møtes på slike steder å slippe hunden løs med gud og hvermannsen sin hund som man ikke kjenner.

Men om dere hadde kontroll på deres løse hunder så hadde dere lett avverget situasjonen. Det hadde faktisk ikke vært værre enn å rope inn hunden sin før man snakket med damen og forklart prinsippet og reglene og gitt henne en sjanse til å forstått eller gått derifra uten å bli omringet av uvennlige hunder? Pg du vet strengt tatt ikke om labradoren hadde blitt vennlig motatt om den var løs heller, utfallet kunne blitt det samme...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var dette i drammen hundepark?

Jeg kan bare ikke fatte å begripe hvorfor dere gidder å slippe hundene deres på sånne steder.... Min personlige oppfatning er at det er bare en haug av understimulerte hunder som løper rundt i stress.. Jeg kjenner mange med såkalte "aggressive" hunder som slipper hundene sine der, for dette er hunder de ikke kan ha løs andre steder...så da kan de få ut litt damp i den parken. Og svært ofte så smeller det...

Jeg har observert stemningen der så mange ganger...her for et par dager siden så jeg at eieren til en hund lå oppå hunden sin i nærmere 10 minutter mens hunden kavet...og de andre hundene stod over.

Angrep din hund ut av det blå? neppe.... her har stemningen bygd seg opp... dere som eiere, burde oppdaget dette og grepet inn før det gikk så langt som det gjorde.

Og hvis en person gjør noe som strider mot parkens regler kan dere stikke inn til eieren og si ifra....

Beklager hvis jeg er kvass, det er ikke meningen...men jeg har irritert meg over tilstanden i sånne parker mange ganger

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Unnskyld meg folkens, det er jo ikke en tråd som går på imot eller for hundeparker.. Trådstarter sitter igjen med spørsmål etter hendelsen og dere hamrer løs om at dere misliker hunde parker.. Start deres egen tråd!!

Det er litt vanskelig å gi deg svar på spørsmålene, for alt vi vet så kan det vært labradoren som har vært "svak/stressa/usikker" fra første stund hun gikk inn i hunde gården som utløste angrepet eller om det var stressa dame med stressa bikkje som utløste hendelsen.. Det blir veldig mye eller og eller her.. Men jeg ville nok akseptert at sitvasjonen var som den var og det som skjedde skjedde. Du kjenner hunden din best, du vet om den har vist en ufin adferd tidligere, så du vet best om dette var kun en enkelt hendelse pga av sitvasjonen eller om du har noe videre bekymring for hunden din sin adferd..

Håper det var til hjelp..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er litt vanskelig å gi deg svar på spørsmålene, for alt vi vet så kan det vært labradoren som har vært "svak/stressa/usikker" fra første stund hun gikk inn i hunde gården som utløste angrepet eller om det var stressa dame med stressa bikkje som utløste hendelsen..

OK, så du mener at om en hund er svak/stressa/usikker så har den seg selv å takke om den blir angrepet, mens idioteieren dens står med den i bånd midt i en innhegning av understimulerte, ymse hunder?

Er det små barn sin egen feil at de er skjeløyde, usikre, sosialt awkward og på ett eller annet vis er "svakere" - og at de bare har seg selv å takke om de blir mobbet? For jeg føler logikken er sånn ca i den leia.

Bikkjer er bikkjer, joda. Rangordninger og den sterkes rett osv. Men nå er det en gang slik at vi mennesker med lenke og bånd fratar hunder fri vilje. Om man er svak/usikker så hadde man kanskje ikke nødvendigvis av fri vilje gått inn i en slik innhegning. Kanskje ikke eier visste bedre. Kanskje ikke eier kjente hunden sin godt nok.

Er en situasjon i emminga har man ansvar over sin egen hund. Om jeg skulle lagt skylda på noen personlig - ville jeg lagt skylda på begrepet hundepark. Jeg også. Men i tillegg ville jeg lagt igjen en reminder om at man kjenner sin egen hund best og for å unngå situasjoner så må man ha kontroll på egen hund. Forutseende fokus med innkalling i det man ser selv POTENSIALE for at en situasjon eskalerer. Better safe than sorry.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må også huske på hvilken rase du har..

Sent from my GT-I9100

Hva skal det bety???

Det betyr at en rottweiler har en kortere lunte sånn generelt i slike situasjoner enn feks en chihuahua.. Rottiser har gjerne det første steget eller går inn og leker vaktmester..

Nei, det er ikke bestandig bra, men en hund er ikke en hund..

Sent from my GT-I9100

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ingen bombe at en hund som stresser/er redd, lett vil bli et offer om den kommer inn i en flokk som rotter seg sammen. MEN når eierene ser at det bygger seg opp, så får man da sørge for å huke tak i bikkjene før det smeller. For all del - ting kan skje så fort at man ikke rekker å reagere. Men høres jo ikke ut som det var tilfellet her :/

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

OK, så du mener at om en hund er svak/stressa/usikker så har den seg selv å takke om den blir angrepet, mens idioteieren dens står med den i bånd midt i en innhegning av understimulerte, ymse hunder?

Er det små barn sin egen feil at de er skjeløyde, usikre, sosialt awkward og på ett eller annet vis er "svakere" - og at de bare har seg selv å takke om de blir mobbet? For jeg føler logikken er sånn ca i den leia.

Bikkjer er bikkjer, joda. Rangordninger og den sterkes rett osv. Men nå er det en gang slik at vi mennesker med lenke og bånd fratar hunder fri vilje. Om man er svak/usikker så hadde man kanskje ikke nødvendigvis av fri vilje gått inn i en slik innhegning. Kanskje ikke eier visste bedre. Kanskje ikke eier kjente hunden sin godt nok.

Er en situasjon i emminga har man ansvar over sin egen hund. Om jeg skulle lagt skylda på noen personlig - ville jeg lagt skylda på begrepet hundepark. Jeg også. Men i tillegg ville jeg lagt igjen en reminder om at man kjenner sin egen hund best og for å unngå situasjoner så må man ha kontroll på egen hund. Forutseende fokus med innkalling i det man ser selv POTENSIALE for at en situasjon eskalerer. Better safe than sorry.

Nei, jeg mener at vis eieren har en bikkje som ikke er mentalt sterk nok/sosialistert nok burde den ikke bli kasta inn i hundepark der aktivitets nivå er høyt fra før av... Å dra inn små barn blir usaklig!! Med en HUND må man jo tilpasse sosialiseringen etter hundens behov!!

Eieren har ansvaret for egen hund og og er den ikke klar for en hundepark så er den ikke klar for hundepark!

Det er kanskje ett tilfelle her at ikke hunde eier viste bedre, men det betyr ikke at "noen andre skal ha skylda".

Det betyr at en rottweiler har en kortere lunte sånn generelt i slike situasjoner enn feks en chihuahua.. Rottiser har gjerne det første steget eller går inn og leker vaktmester..

Nei, det er ikke bestandig bra, men en hund er ikke en hund..

Sent from my GT-I9100

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg kjenner en million rottwilere, men jeg har nå vært borti en del og eier en selv.. og ingen av dem har i det minste kort lunte! Ja den har noen innstinkter som ikke en chihuahua har, men ikke kort lunte!!!!

Endret av SoppenCamilla
Slått sammen dobbeltpost, bruk Multisitatknappen når du skal sitere flere.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det betyr at en rottweiler har en kortere lunte sånn generelt i slike situasjoner enn feks en chihuahua.. Rottiser har gjerne det første steget eller går inn og leker vaktmester..

Nei, det er ikke bestandig bra, men en hund er ikke en hund..

Sent from my GT-I9100

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg kjenner en million rottwilere, men jeg har nå vært borti en del og eier en selv.. og ingen av dem har i det minste kort lunte! Ja den har noen innstinkter som ikke en chihuahua har, men ikke kort lunte!!!!

Så din ville bare ha stått og logret i en slik situasjon?

Sent from my GT-I9100

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det betyr at en rottweiler har en kortere lunte sånn generelt i slike situasjoner enn feks en chihuahua.. Rottiser har gjerne det første steget eller går inn og leker vaktmester..

Kanskje litt dårlig sammenligning? Få raser som har kortere lunte enn chi, da :ahappy: Dog av litt andre grunner enn at rottisen smeller ....

Men sånn bortsett i fra sammenligningen; raser/individer som leker vaktmester, er gjerne de første til å tukte redde og stessede hunder. Litt ulike måter å tukte på, men i en opphetet situasjon, kan vaktmesterene godt ryke på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hundepark eller ikke, gjort er gjort og spist er spist. Slike ting skjer hele tiden, dessverre. Det beste man gjør er å lære av det. Gjør det enkelt for deg selv og IKKE la hunden din leke med hunder den ikke kjenner, what so ever. Det er veldig koselig å ha en sosial hund som kan gå fritt og leke sammen med alle andre hunder. En slik hund har ikke du. Få en SOLID innkalling på hunden, da kan du få henne inn så fort du ser at ørene "spisser" seg og halen går i været, OM du skulle havne i en lignende situasjon igjen. Dermed vil hun ikke få muligheten til å rotte seg sammen med andre hunder, det er som oftest da det smeller.

Selv om det snakk om en hundepark, så er det til syvende og sist de løse hundene som er ute av kontroll, ikke omvendt, og hver eier har ansvar for SIN hund.

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det betyr at en rottweiler har en kortere lunte sånn generelt i slike situasjoner enn feks en chihuahua.. Rottiser har gjerne det første steget eller går inn og leker vaktmester..

Kanskje litt dårlig sammenligning? Få raser som har kortere lunte enn chi, da :ahappy: Dog av litt andre grunner enn at rottisen smeller ....

Men sånn bortsett i fra sammenligningen; raser/individer som leker vaktmester, er gjerne de første til å tukte redde og stessede hunder. Litt ulike måter å tukte på, men i en opphetet situasjon, kan vaktmesterene godt ryke på.

Skal innrømme at det var muligens ikke den beste sammenligningen :lol:

Men de fleste Rottiser er vaktmestere og helt skal ordne alt selv.. Sånne situasjoner er veldig klassiske at de går galt når det er Rottiser inn i bildet er min erfaring :)

Sent from my GT-I9100

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, jeg mener at vis eieren har en bikkje som ikke er mentalt sterk nok/sosialistert nok burde den ikke bli kasta inn i hundepark der aktivitets nivå er høyt fra før av... Å dra inn små barn blir usaklig!! Med en HUND må man jo tilpasse sosialiseringen etter hundens behov!!

Eieren har ansvaret for egen hund og og er den ikke klar for en hundepark så er den ikke klar for hundepark!

Det er kanskje ett tilfelle her at ikke hunde eier viste bedre, men det betyr ikke at "noen andre skal ha skylda".

Og er den ikke klar for å bli revet i fillebiter, så er den ikke klar for å bli revet i fillebiter - kunne man like gjerne sagt... :rolleyes:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her var det mange fine og lærerike svar. Tusen takk for engasjementet i meg og mitt:-) For å klargjøre litt rundt meg og min hund: jeg er relativt fersk. Vi anskaffet oss rottweiler kun for 2 år siden og jeg har derfor mye å lære. Denne hunden er ny for oss, vi har kun hatt henne siden 27 januar. Lang historie kort, vi hadde moren hennes i to år, dom desverre døde brått fra oss i januar i år. Dette var en ukomplisert rottweilertispe som gikk over ens med absolutt alt og alle, og derfor er vi nok bortskjemte med å ha sluppet konflikter eller håndtering av uønskede situasjoner av noe slag. Mira derimot ser vi er mer stri, om jeg kan bruke det begrepet, og vi må faktisk tenke mer i forkant når det kommer til denne hunden. Når det kommer til hundegårder, og nei, dette er ikke i Drammen, så har jeg sett på det som flere av dere sier, et sted hvor man kan slippe hunden sammen med andre så den kan få ut litt steam. Siden dette alltid har gått bra tidligere så har jeg heller ikke sett de negative sidene dere beskriver, men som jeg jo nå, når jeg får de forklart, ser er helt logiske. Hundeparker er kanskje ikke så positivt, fint og flott som jeg trodde. Og jeg klandrer ikke eieren av labradoren. Hun hadde nok, om ikke mer, en enda dårligere opplevelse med denne hendelsen enn meg. Jeg har virkelig vondt av både henne og hunden. Jeg har innsett raskt etter å ha lest hva dere skriver, at jeg som hundeeier skulle ha kalt inn min hund med det samme og tatt henne ut av situasjonen når de begynte å flokke seg rundt labradoren. Ingen andre gjorde noen ting som helst for å avverge situasjonen og jeg ser i etterkant at det var helt på trynet. Det kan virke som at det var en litt sånn " hver mann sin hund" innstilling. Entrer du denne hundesonen så er det helt på egenhånd, uten hjelp fra andre... Jeg ser også som en av dere skriver, at jeg har ikke lenger en hund som kan slippes sammen med alt av andre hunder, ukritisk. Jeg må helt klart vurdere hver enkelt situasjon og innse at jeg må ta mine forhåndsregler fra nå av. Og ja, lydighetstrening er noe vi nå må sette fokus på. Nå har hun landet i nytt hjem relativt bra, og det er på tide å kreve av både oss og henne. Sent from my iPad using Tapatalk HD

  • Like 27
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så din ville bare ha stått og logret i en slik situasjon?

Sent from my GT-I9100

Jeg var ikke i sitvasjonen så det blir bare spekulasjoner hva hunden min ville gjort!

Skal innrømme at det var muligens ikke den beste sammenligningen :lol:

Men de fleste Rottiser er vaktmestere og helt skal ordne alt selv.. Sånne situasjoner er veldig klassiske at de går galt når det er Rottiser inn i bildet er min erfaring :)

Sent from my GT-I9100

Jeg deler ikke helt den samme oppfatningen, men men sånn er det.

Og er den ikke klar for å bli revet i fillebiter, så er den ikke klar for å bli revet i fillebiter - kunne man like gjerne sagt... :rolleyes:

Nei, men jeg velger nå å tru at om hunden hadde vært klar for hundeparken så hadde den ikke blitt rivet i fillebiter..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men jeg velger nå å tru at om hunden hadde vært klar for hundeparken så hadde den ikke blitt rivet i fillebiter..

Jeg vil nå heller påstå at hunder som ikke kan oppføre seg inni hundeparken, er de hundene som ikke er klare for å være der. Så sær er jeg.

  • Like 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg er forsovitt enig.. Men om hunden aldri har vist den adferden tidligere så blir jo det en smule vanskelig å forutse! Hele poenget mitt med det er jo at i hundepark bør det være sunne "normale" og at man minimerer faren for stygge scener med å holde usikre osv hunder ute til dem er klar for det.. Det går selvfølgelig samme veien med hunder med "aggresiv" osv adferd"! En hver unde eier må være kritisk til sin egen hund og andres hunder når man skal holde på men slik aktivitet...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men jeg velger nå å tru at om hunden hadde vært klar for hundeparken så hadde den ikke blitt rivet i fillebiter..

Leste du første innlegget? Der står det at damen med labradoren står å tviholder på sin hund FØR de andre kommer til. Så vi vet fint lite om hvor klar denne hunden var for hundeparken.Enig med det Emilie sier, de hundene gjør slikt ikke er ikke klare for å være der. MEN det er lov å bomme. Når det er første gang slikt skjer kommer det gjerne som lyn fra klar himmel. Spesielt om man er litt uerfaren. Som TS har kommet frem til helt selv, her er det lydighet, lydighet og atter lydighet som gjelder. Når hun har en liten vaktmester, så må hun også kunne kalle henne inn før slike situasjoner oppstår.

Jeg har, som Krutsi, samme erfaring med rottiser, de er kjapt på å leker vaktmestere og kan være noen drittsekker. Det samme gjelder schæfere i slike situasjoner.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...