Gå til innhold
Hundesonen.no

Rotaflor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Oslo
  • Hunderase
    Saluki

Rotaflor's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

50

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg hadde 2 eldre katter når jeg fikk valp. Gikk vel ca. 3 måneder før jeg dro fra dem uten å plassere de i forskjellige rom. Før det observerte jeg alltid hva som foregikk når de møttes. Det er fint hvis katten har et trygt sted den kan observere hva hunden holder på med. Bak ei grind, eller høyt oppe på et skap eller noe. Tror ikke valpen forstår at den må være forsiktig før den blir litt eldre. Katten er nok ganske god på å treffe øynene til valpen og valpen forstår ikke alltid kattens signaler. En av kattene jeg hadde freste og skjøt rygg først, og så slo i lufta med klørne. Den andre slo først og freste etterpå.
  2. Jeg tror det er best at du lar denne hunden være eller avliver den. Dessverre. Det er lett å bli forelsket i dyr som er i vanskelige situasjoner som denne. Jeg synes du skal bruke din empati på en hund som er i vanskelig situasjon i Norge isteden. En hund blir reddet ut av en vanskelig situasjon da også, men ingen hunder trenger å reise.
  3. Min hund Frida er litt som jenta i Little Miss Sunshine. Skjønner ikke helt hva som foregår, er veldig forsiktig og beskjeden - helt til hun blir trygg på seg selv og da er det full gass.
  4. Ikke ta det for personlig for sånne ting skjer vel innimellom. Men det er jo den som starter som har mest av skylden.
  5. Kan ikke tenke meg det for øyeblikket, men jeg har bare vært hundeeier i litt over ett år. Man kan tenke seg at man får en ny identisk tvilling og da føles det ikke så uetisk. Det ville kanskje være mest aktuelt hvis man hadde en hund med veldig gode forutsetninger for en hundesport, men som kanskje ikke levde ut sitt potensial pga skader eller ulykker.
  6. Søster og bror må vel gi høyest innavelsprosent. Da er jo stamtavlen identisk på begge sider. Og så parrer man søster og bror fra dette kullet med hverandre, og så gjenta dette i en håndfull generasjoner. Da får man vel en teoretisk 100% etterhvert tror jeg.
  7. Juks er det vel ingen her som synes noe om, det er vi sikkert enige i. I tillegg mener jeg at ideellt sett burde dommerne være enig om hvordan den perfekte hunden skal se ut. Hvis utstilling skal være et avlsverktøy så burde det vel det. Siden det er vanskelig for et menneske å være perfekt er det kanskje greit med flere dommere som gir poeng/karakterer for å få en riktig avgjørelse på kort tid. Ikke så stort problem for meg dette, men jeg ville likt utstillinger bedre hvis det var gjort på min måte
  8. Har veldig liten erfaring fra utstillinger, men det virker som at du iallefall bør kjenne dommerens preferanser for å gjøre det bra. Kanskje for å velge ut riktige konkurranser å dra på. Jeg skjønner at noen liker litt ulike typer, men denne delen av utstillinger synes jeg er feil. Synes det skulle vært som Belgerpia foreslå, bruke flere dommere. Og så dele ut poengsummer. Det gjør de i andre "lignende" konkurranser; missekonkurranser, turn, kunstløp og skihopp. Der har de system(som rasestandard) som beskriver hvor mye poeng som trekkes ved feil utførelse. Dommerne der har sikkert ulike preferanser også, men det virker ikke som noe stort problem der. Dette er vel mest aktuelt på konkurransedelen av hundeutstillinger, og ikke kvalitetsvurderingen. Jeg synes det er ok å dra på utstilling, men er ikke interessert i å lære meg dommerne å kjenne for å vurdere om det er noe vits i å melde seg på. Det er helt feil at det er ett suksesskriterium.
  9. Nå har jeg ikke word på pc'en jeg har hjemme, men tipper du har "automatisk gjenkjenning av språk" haket av ett sted i Alternativer. Kan sjekke grundigere i morgen hvis jeg får vite versjon og sånn, men det trengs kanskje ikke
  10. Du kan bli gartner! Gartner på sommeren og noe annet på vinteren. Du kan begynne med gartnerutdannelse, og så utdanne deg til noe annet på vinteren i neste omgang! MegaGartner!
  11. Det er nok kun båndhund som er aktuelt. Er det vilt i nærheten venter ikke hunden på meg, den vil felle byttet selv og det er ikke lov som du sier Gidske.
  12. Jakt virker spennende. Det syntes jeg også for 20 år siden når jeg tok jegerprøven... Har ikke prøvd det i praksis. Selv har jeg moderat til lett jaktinnstinkt men min hund har det i adskillig større monn. Jeg tenkte selv på å bruke hunden til å spore opp småvilt som f.eks hare, men etter å ha lest litt så tror jeg ikke det er lov. Jeg er ikke sikker på hva slags jakt jeg kan dra på. Kan dere hjelpe med noen forslag? Revejakt kanskje, eller er det også ulovlig om man bruker hund til å lete opp spor? 1. Langbeint hund må være med ellers så er det uaktuelt. Hunden er en saluki og er ikke belært i jaktmåter som innebærer los, stand og slike ting. 2. Må være uavhengig av jaktlag. 3. Helst litt nybegynner-vennlig og tilgjengelig. Bill. mrk. Jeger Bom-Bom
  13. Jeg synes du skal få deg en lancashire heeler slik at du kan lære rasen å kjenne og deretter fortelle om den passer for meg i fremtiden
  14. Som mann med dårlige kommunkasjonsevner føler jeg at jeg har litt spesialkompetanse nå! *littfjerntsmilsmiley* Tror ikke det er noe vits i at du tar en "alvorlig samtale", såfremt dere ikke pleier å gjøre det ofte, men utfra situasjonen virker det ikke sånn. Jeg tror mere på at han (eller dere) har en alvorlig samtale med en terapeut isteden. Jeg tror det er for mye mas for ham, og at siste hunden var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Kanskje han behøver tid for seg selv.
  15. Det ser ut som jeg har forstått deg da. Du gjør som du vil med dine produkter (bildene) selv om du vet at noen ønsker at du spør først. Jeg prøvde ikke på å illustrere dine holdininger,
×
×
  • Opprett ny...