Gå til innhold
Hundesonen.no

Prevensjonsmiddel uten mens


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Jeg har vel ikke sagt at det er ikke er forskjell på ben og nerver.. Men hvis du ser på dette bildet:

Fysioterapi-Oslo-birkebeinerklinikken-falsk-isjias.png

Så ligger ikke nerven i det området man stikker.. I alle fall som jeg lærte..

Edit: satt ikke'n på feil sted :P

Det var et ganske dårlig anatomisk bilde, dessuten ligger jo nerven nettopp i det området man stikker, øvre ytre kvadrant. Det er dessverre ganske utbredt at det er liten sjangs for å treffe nerven og at det er et bra sted å stikke, men forskning viser at ganske mange lider av nerveskade nettopp pga IM injeksjoner i det området. Dersom du er interessert kan du jo lese denne journalartikkelen: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1742-1241.2009.02177.x/full

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 145
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hos meg var det motsatt med p-ring.. Den var veldig (alt for lett) å få ut, og under trivelige stunder byttet den ofte partner, for si det sånn.. :angel: Første gangen etter at jeg hadde bytta hadde

P-sprøyte. Bruker depo-provera. Mistet både mens og smerter. Jeg har heller ingen bivirkninger av denne

Jeg brukte p piller noen år før jeg gikk over på sprøyte. I mange år hadde jeg ikke mensen, men kronisk uvi. Etter å ha blitt sjekket for alt konstaterte urologen idag at det var hormonene sin skyld (

Jeg måtte også ta den testen for mutasjon i blodet siden pappa har hatt slag (før han ble 40, så ganske tidlig). Hadde det heldigvis ikke, men legen anbefalte uansett Cerazette. Jeg tror jeg aldri har hatt verre humørsvingninger og mindre sexlyst enn da jeg gikk på de pillene :P .

Bruker gode gammeldagse kondomer nå og syns det er kjekt å ikke pøse på med hormoner inn i kroppen. Men ja, jeg er enig i at det er mer "upraktisk", det er det..

Edit: Angående stikking så er det vel en grunn til at man helst lar folk med utdannelse innenfor menneskehelse og anatomi kjøre en nål inn, eller? :ermm: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var et ganske dårlig anatomisk bilde, dessuten ligger jo nerven nettopp i det området man stikker, øvre ytre kvadrant. Det er dessverre ganske utbredt at det er liten sjangs for å treffe nerven og at det er et bra sted å stikke, men forskning viser at ganske mange lider av nerveskade nettopp pga IM injeksjoner i det området. Dersom du er interessert kan du jo lese denne journalartikkelen: http://onlinelibrary...09.02177.x/full

Jeg vet bare det jeg lærte på jobben.. Og vil jo anta de som jobber med dette, har peil.. Men utover det skal jeg ikke diskutere..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet bare det jeg lærte på jobben.. Og vil jo anta de som jobber med dette, har peil.. Men utover det skal jeg ikke diskutere..

Og hvis du leser artikkelen jeg linket til og annen ny forskning vil du se at dette er gammel tro. Nyutdannede lærer å bruke andre muskler fremfor rompa :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Loette og har brukt det i sikkert 5 år nå, og jeg hopper over fort 4-5 mnd uten mellomblødning og smertene er borte :) Og jeg tar dem ikke til samme tid heller. Jeg vil tro at den pillen du går på ikke er riktig for deg om du må ta den på minuttet riktig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gikk til helsesøster og spurte etter p-stav, hun abefalte å ta cerazette i 2-3mnd først for å sjekke for bivirkninger, fordi de var omtrent like i hormonsammensetning osv., cerazette tok jeg hver dag og etter at jeg hadde prøvd en pakke med det uten bivirkninger og ingen mens (yay!) fikk jeg satt inn p-stav hos helsesøster. Snart 2 år siden nå, hadde litt sporadisk mini-mens en gang i mnd. de første 2 mdn. men siden har jeg vært helt fri for mens :)

Kostet meg ikke annet enn hva p-staven og cerazetten kostet på apoteket. (p-stav ca. 1200kr, men samtidig - sparte utgifter på null bind og tamponger i 3 år!) Hadde kunn en bivirkning og det var at jeg fikk en liten blemme rundt enden av staven i begynnelsen som kom og var der i et par timer og forsvant igjen. muligens på grunn av friksjon. men nå har jeg ikke hatt det på over ett år og jeg er veldig fornøyd :) Jeg var hele tiden livredd for å glemme å ta en pille da jeg gikk på det, jeg er et fryktelig surrehue, så jeg synes det er deilig å slippe å tenke på å huske det og å slippe å tenke på mensen i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker Loette og har brukt det i sikkert 5 år nå, og jeg hopper over fort 4-5 mnd uten mellomblødning og smertene er borte :)

Så da har jeg fått prøve Loette28 som da er en lavdose kombinasjons p-pille. Den fungerte helt greit på meg, og det var ikke noe problem å hoppe over mensen.

Si fra hvis dere vil fortsette på Loette, for jeg har en uåpna pakke med 3 brett i som jeg vil bli kvitt for en hundrings pluss porto. :P
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ganske morsomt egentlig at bivirkning på prevensjonsmiddel kan være nedsatt sexslyst, akkurat som man kan få hodepine av paracet :D

Beste som jeg hr lest var anti deppresivaen min, en av bivirkningen var depresjon og suicidalhet (?)! Yes da, akkurat derfor jeg hadde de :P

Jeg spurte legen om p-stav og sa det var ikke noe problem for jeg gikk på cerazette og det var mye av det samme! Men jeg hadde mensen med cerazette (to-tre dager hver tredje måned) og på staven (siden mai) har jeg vel hatt en dag her og en dag der, men maks tre dager til sammen med litt blødning!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste som jeg hr lest var anti deppresivaen min, en av bivirkningen var depresjon og suicidalhet (?)! Yes da, akkurat derfor jeg hadde de :P

Det er dessverre helt sant, velkjent og ofte dårlig fulgt opp. Tenåringer og unge voksne er mest utsatt :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke leste hele tråden men jeg har der mer fantastiske genet som jeg gjør at lettere får blodpropp. Ligger i den nederste grensen så ikke veldig mye høyere risiko enn andre jeg av den grunn har jeg prøvt litt diverse. P-pillene cerazette har fungert greit, slapp mensen og smerter men jeg ble så utrolig usikker på om jeg kunne være gravid. Jeg fikk noen sånne perioder der jeg var redd for det og spesielt siden jeg ikke har fantastisk helse fra før av så jeg var smådårlig i perioder. Prøvte p-sprøyte en stund og det var egentlig veldig greit. Samme virkningen på meg som p-pillene men uten usikkerheten. Jeg er livredd sprøyter så jeg valgte til slutt p-stav. ALDRI mer sier jeg. Nesten 2 år etter så gikk jeg plutselig opp masse og kunne ikke forstå hvorfor for jeg trente som alltid og spiste som alltid. Jeg fikk store smerter i bena og ble sendt inn med misstanke om blodpropp hele 3 ganger. Formen var elendig og kroppen var elendig. Satte meg ned og prøvte å finne ut når dette startet og kom frem til at helsen gikk galne veien etter p-staven. Jeg gikk til privatklinikk og for å ta ut staven og de kunne si at jeg hadde helt enorme mengder med vann i kroppen. Staven ute og 3mnd etterpå var jeg nesten 20kg letter, ikke smerter i bena og humøret på topp.

Nå går jeg på mercilon(skrives det sånn?) og er veldig fornøyd med det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm...tenke tenke.... kanskje 5 år siden.

Hvorfor skal legen pirke rundt i underlivet ditt for at du skal få satt inn en stav i armen? hmm jaja men jeg tror deg altså, det er ikke det.

*klippe*

Fordi prevensjon også kan gi bivirkninger som de kan se ved å ta en underlivsundersøkelse. Jeg måtte slutte med p-piller for ca 2 måneder siden fordi det påvirket blodtrykket mitt. En annen bivirkning jeg hadde var at vevet i livmorhalsen ble irritert. Dette ble oppdaget da jeg skulle ta celleprøve og det førte til en ordentlig blødning. Ettersom jeg ikke har noen spesielle sykdommer eller går på andre medisiner mente legen at det skyldtes p-pillene som jeg hadde gått på i 10 år.

Fikk satt i p-stav for ca 2 måneder siden. Har fått noe bivirkninger og har ikke vært av de heldige som har mista mens, men jeg må jo bare si at å slippe å huske på den forbanna pilla hver dag er en lettelse! :D

Dersom jeg får mer bivirkninger kommer jeg til å ta den ut, men holder det seg som nå er det helt ok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har heller ikke lest hele tråden, men tenkte å dele min p-sprøyte erfaring. Jeg var mensfri de første to sprøytene, og så hadde jeg småblødninger i tre mnd sammenhengende etterpå ... Mindre morsomt. P-pillene jeg bruker nå fungerer veldig bra, men heller ikke der kan jeg hoppe over mer enn en pillefri uke før jeg får mellomblødninger. Kunne tenke meg p-stav, men er litt redd for at det samme vil skje der ... Kanskje jeg er en bløder?

EDIT: Microgynon heter mitt pillemerke, og fordelen med det i forhold til minipillen er at du ikke trenger å ta den på samme tidspunkt hver dag. Har ingen uheldige bivirkninger heller. Mindre vondt ved mens, og ingen eggløsningssmerter (hehe, logisk nok!). Jeg har henvisning til gynekolog, og betaler rundt 350-380 hver gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har erfaring med kobberspiral? Når denne er ute så tenker jeg på å sette det inn, da jeg tåler hormoner så veldig veldig dårlig og har ikke lyst på nr tre for denne i magen er 2-3 år gammel :)

Ja :) Jeg måtte ta den ut etter et år tror jeg det var, fordi jeg kjente den hele tiden. Ikke å anbefale :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja :) Jeg måtte ta den ut etter et år tror jeg det var, fordi jeg kjente den hele tiden. Ikke å anbefale :P

Du, det var ikke det svaret jeg ville ha :lol: :lol: Jeg vil helst høre "Joda, den satt der i to-tre år, merket den aldri og hadde minimal mens. Go for it"

:lol: Søren altså. Får tenke ut noe nytt :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener å ha lest at kobberspiralen ikke gir mindre mens, heller det motsatte desverre :santa:

Bivirkninger:

-Større blødninger. Du vil antakelig merke at menstruasjonsblødningene blir litt kraftigere og at de varer lengre enn tidligere. Hvis du blør mye, kan du bli blodfattig. Det kan eventuelt rettes opp ved å ta jerntilskudd.

-Større menssmerter. Det kan hende at du vil få økte smerter i ryggen og i underlivet, enten i forbindelse med menstruasjonen eller uavhengig av denne.

Hentet fra http://www.lommelegen.no/artikkel/kobberspiral

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du, det var ikke det svaret jeg ville ha :lol: :lol: Jeg vil helst høre "Joda, den satt der i to-tre år, merket den aldri og hadde minimal mens. Go for it"

:lol: Søren altså. Får tenke ut noe nytt :P

Jeg kan alltids juge, om du foretrekker det, men min erfaring samsvarer med det roxie88 skriver. Tror aldri jeg har blødd så mye og hatt så vondt som da jeg.. Beklager :)

Jeg tålte heller ikke hormoner noe særlig, så prevensjonsmiddel-utvalget var svært begrenset. Legg på litt latex-intoleranse og da tydeligvis ikke plass til vanlig spiral, så er man nesten dømt til å være evig gravid eller avstå fra sex.. Eller sterilisere seg :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte å få mannen til å snippe seg (Altså, han har sagt det selv da ikke bare mine tanker :lol: ) Men jeg vil først ha tre unger før det gjøres. Så jeg får tenke ut noe bedre, for latex fungerer veldig dårlig... Får prøve ut hormonspiral isteden (erfaringer please :lol: ? ) og håpe at jeg ikke reagerer så grusomt på de hormonene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...