Gå til innhold
Hundesonen.no

Tur i minus 15-20, kortere dere ned på turene da?


Line&Luna
 Share

Recommended Posts

Bare lurer på om dere tar hensyn til temperaturen når dere går tur på vinterstid?

Jeg mener, jeg blir veldig kald når det er -15, men jeg kan jo bare kle på meg mer... :brr:

Tar på regndekkenet (fordi det er foret) når vi går ut på kveldstid, for refleksvesten hennes er så kald, men hun liker det ikke, så vet ikke hvor mye vits det er i å kjøpe noen annen form for dekken el. lign. :P

Noen som har noe innspill? (Gjelder for øvrig en snart 3 år gammel labbisfrøken :wub: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 120
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaldere vær= lengre turer og høyere fart! Vi liker kulda vi! (men ikke sånn kulde som det er nå da, for nå er det nesten ikke snø skal det være kaldt så må det være snø!).

Tur som vanlig.. Alt fra 30 min til et par-tre timer. Så lenge hun er i bevegelse så fryser hun ikke. Merka at hun syntes det var kaldt på potene idag, da vi var oppe i skogen. Sto og løfta de inni

Jeg tror ikke en whippet (eller basenji) blir mer skjør av at de får klær på. Men at de heller fryser ræva av seg om de IKKE har det Og siden jeg vet sjøl at det er fryktelig ubehagelig å fryse (og d

Posted Images

Jeg er kjip og tar hensyn til meg selv nå. :lol: Nå er det -23 her, og utrolig tørr luft. Ene hunden vil ikke ut, han andre bryr seg ikke. Men lang tur går vi ikke, vi trener litt søk og apportering på gårdsplassen for å holde hodet hans i aktivitet, men mer enn det er det ikke akkurat nå (og det er først nå det har begynt å bli så kaldt, så det kan hende jeg takler det etter hvert ... trenger bare litt tid, jeg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan lett snørekjøre i -20, men er ekstra nøye med oppvarming og å gå ned hunden og tar det ganske rolig hele turen. Det gjelder da hunder som er godt trent og vant til å løpe og trekke året rundt. Fryser de, så får de på seg et dekken og evt fleecesokker. At jeg holder meg inne når det er kaldt har ingen ting med hundene å gjøre. Vanlige gå-turer foregår som vanlig (hvis jeg gidder - altså som vanlig).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Korter ikke ned for hundene sin del nei. Dekken og potesokker på, så er det full fart uansett hvor kaldt det er. Vi har jo barfrost, så sokker trengs ikke nå, og jentene løper rundt som olja lyn og koser seg, spesielt Oabba.

Jula for to år siden ble feiret i Sverige der det var kulderekord på kulderekord, hundene var ute og leika seg på isen i timesvis mens vi satt i stua og så på... Ene hannen fikk lettere forfryste baller, men en varm flanellsvaskeklut og guttetruse berga resten av ferien. Men de åt MYE mat for å holde vekta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det kaldere enn -15 bekymrer jeg meg for Striders baller i dypsnøen.. det har gått bra med dem så langt men jeg jakter fremdeles på ballevarmere for det er visst sinnsykt vondt for en hannhund å forfryse ballene. Så når det blir kaldt blir det ingen skiturer i skogen med Strider men at gubben tar han på sparketur på skogsveien som er brøytet slik at sarte baller ikke begraves i iskald snø.

Ellers er det gjerne poter som er problemet - og potesokker får jeg ikke til å sitte på.. vet ikke hvorfor. Uansett, vi går hjem hvis hundene fryser.

Nå har vi lille Shy på 10 uker, hun har dekken og potesokker og klarer seg bra så lenge det er brøytet og hun er i bevegelse. Idag har det vært -22 men vi fikk allikevel til en tur på ca 20-25 minutter. Hun har bare sånn myk teddyfluffe-pels som trekker til seg vann, for hun frøs mye mer i +1 - +2 grader og vått vær enn hun gjorde idag i -22!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Genser og potesokker, og så varmer vi opp mer før vi eventuelt begynner å jogge. Men er det over 16-17 kalde så blir det gangfart, gitt. Mine lunger tåler i allefall ikke kaldere enn det før jeg får problemer, og jeg merker at Ganzie harker mer om vi har jogget i kaldt vær, så hun har nok litt det samme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Ingen endring annet at jeg putter på potesokker når vi skal være ute lenge og det er under ca 25 kuldegrader. Dekken trenger han fortsatt ikke så lenge vi er i aktivitet. Litt mer nøye på oppvarming før skitur og sånt enn vanlig når det er veldig kaldt, men ellers er turene samme. Lydighetstrening og sånt gidder jeg skjelden når det er under 15-20 kuldegrader, men det er ikke av hensyn til bikkja :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-14 her i dag, og meldt det samme ut hele uka (håper det endrer seg). Polstret opp hunden og gikk en liten tur, og gikk en halvtimes tur i går i -13.

Men veldig kjedelig! For hunden fryser på lenger turer enn det uansett klær når det er så kaldt, så må jo ta hensyn til det. Og da blir det ikke så mye tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var bare nysgjerrig, for her i huset korter vi ned på turene, da det synes på Luna at kulde ikke er noe moro. ( med mindre det er noen andre å leke med :P ). Med en gang vi kommer inn fra tur, så er det rett å legge seg på varmekabler, foran ovnen eller legge seg på eller delvis under pleddet :D

Og det synes jeg jo er helt greit jeg da :angel:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei verken for min eller hundenes del.

Det er jo kjempedeilig å gå lang tur nå, ullundertøy + ullgenser + varm boblejakke + votter og lue. Du er litt kald de første to min, så blir det deilig og du begynner å trekke ned glidelåsen osv. :) Hadde lyst til å være ute i flere timer idag jeg.

Fantastisk å gå på knitrende snø og frossen mark.

Jobber som hundelufter og der går turene helt som vanlig. Korthårshundene kles bare bedre på. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Glemt å oppdatere med 7 måneders bilde. Ikke har jeg fått veid eller målt han heller. Kommer tilbake med det senere.    Vel, her er Tempo 7 måneder gammel. 
    • Jeg tenker det er viktig at du tar dette på alvor. Hun signaliserer at hun ønsker avstand, og om det ikke respekteres kan det eskalere. Jeg ville som det sies over fått henne grundig sjekket for om hun kan ha smerter. Ville også vurdert å lære inn en fast liggeplass som er litt unna folk, som du kan kommandere henne til når du tenker at det kan oppstå knurring.
    • Jeg hadde tatt henne til en kiropraktor/rehab og fått en skikkelig gjennomgang. Er hun røntget (hofter/albuer/rygg)? Det KAN være hun har vondt, og rett å slett knurrer fordi hun er redd folk skal komme for nærme. Knurring er jo ett signal på at hun ønsker å være i fred.
    • Dette står på DKK's sider: Visse kategorier af hunde kan ikke udstilles: Hunde, der mangler den ene eller begge testikler (kryptorchister) kan ikke udstilles. (Testikler skal være normale og på normal plads). Undtagelse: For hunde, som har fået fjernet den ene eller begge testikler på grund af en skade eller sygdom, er det muligt at søge dispensation hos DKK. Dette foregår ved at søge om dispensation fra dopingreglerne ved at udfylde en særskilt dispensa- tionsansøgning, som ligger på DKK’s hjemmeside – link: https://www.dkk.dk/alle-emner/sundhed- og-sygdom/doping Sammen med dispensationsansøgningen skal der indsendes dokumentation for, at hunden har haft ”normale testikler på normal plads” før operationen. Dette kan være i form af en dyrlægeer- klæring eller dokumentation fra tidligere deltagelse på udstillinger eller prøver, hvor hundens te- stikelstatus er blevet tjekket. Herudover skal der vedlægges dokumentation fra en dyrlæge, hvor den præcise årsag til fjernelsen af den ene eller begge testikler fremgår. Det er kun i tilfælde af tilskadekomst eller alvorlig sygdom (f.eks. kræft), at hunden kan opnå dispensation, og det altid er op til DKK at vurdere, om den bag- vedliggende årsag og/eller den indsendte dokumentation er tilstrækkelig. Den dispensation, DKK kan give, gælder alene hundens mulighed for at deltage på en udstilling el- ler en prøve. Det vil sige, at dommeren ikke kan undlade at bedømme hunden eller diskvalificere hunden pga. testikelmangel. Det vil dog stadig være op til den enkelte dommer at vurdere, om der f.eks. er fejl (ud over testi- kelmangel), som ikke længere kan konstateres grundet indgrebet, så DKK vil aldrig kunne forud- sige, hvordan en hund, der mangler den ene eller begge testikler, vil blive bedømt. Kopi af dispensationen skal vedhæftes hundens tilmelding eller indsendes til arrangøren inden til- meldingsfristens udløb - og medbringes på selve udstillingen.
    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...