Gå til innhold
Hundesonen.no

Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan


Sprettballen
 Share

Recommended Posts

  • Svar 820
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I går kom det jammen en whippet til i flokken ^^ Pearl's Legacy's Nomi Sunrider, til daglig Happy Hun og broren Sonic(Pearl's Legacy's Luke Skywalker) reiste sammen og skal begge bli vestlendinge

I går var vi ute og lekte oss og trente med ikke mindre enn tre maller! Vi var ute i mange timer, fikk lekt, trent lydighet og byttelånt litt hunder  Her kommer det et skikkelig bilderas   Løpeti

I går ble Blitz 9 uker gammel og har vært her en uke Hun er en snill valp, sover mye, går for det meste på do ute og virker veldig trygg. Hun elsker mennesker, litt tilbakeholden til andre hunder, me

Posted Images

9 timer siden, Bjornal skrev:

Herre, dem øra til Blitz asså emoji13.png. Kjempeflotte bilder!

 

 

8 timer siden, Stine skrev:

Nemi er så vakker altså! Og jeg digger ørene til Blitz! :D

Takk takk :) De ørene har jeg bare gitt opp :P På tur er alt for spennende til å ha de liggende som de skal xD

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På søndag var vi på myndetreff! Det var koselig :) Vi har en gruppe på facebook for mynder i fylket her, tidligere var det en myndeklubbavdeling her også, men den ble lagt ned pga. for lite aktivitet. Jeg regna med det skulle komme mange whippeter, men det ble bare Blitz og en til. Ellers var saluki, spansk galgo(fra spania, reddet så de slapp å gå en grusom død i møte fordi de ikke var gode nok løpshunder) og skotsk hjortehund representert :) Blitz fikk trimma løpemusklaturen og kondisen litt på den turen for å si det sånn. 2 timer var vi ute. 

Litt bilder fra treffet :)

I01A2233

 

I01A2235

 

I01A2240

 

I01A2241

 

I01A2256

 

Blitz syntes hjortehunden var litt i største laget. Ung hannhund. Bildet viser litt hva hun syntes xD

I01A2260

 

Salukifrøkena fulgte nøye med på ungjyplingene og fungerte litt som vaktmester.

I01A2282

 

Frøken saluki gir småripsa beskjed om å oppføre seg pent. Blitz tok det veldig til seg...noen sekunder hvert fall.

I01A2302

 

I01A2286

 

I01A2290

 

I01A2299

 

I01A2330

 

I01A2331

 

Det er ikke alltid lett for en ung hjortehundgutt å få stabla beina skikkelig under seg :P 

I01A2337

 

I01A2351

 

I01A2375

 

 

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, tmp skrev:

Hundene dine er så flotte!! :wub:  Masse hærlige myndebilder! Spesielt det med Blitz og hjortehunden :lol: En dag skal jeg ha en whippet!

Takk! Så koselig å høre ^^ Whippeter er kule ja! :D Angrer ikke på at jeg skaffet meg rasen for å si det sånn!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

I dag har vi vært på en 2-timerstur med ei i treninggruppa vår. Hunden har ikke hilst på hverandre før, så vi var litt spente. Det gikk kjempefint :) Utfordringen i dag var sauene vi møtte på. Jeg har helt noia for at hundene skal løpe etter sau xD Heldigvis gikk vi i et veldig oversiktelig område, så vi kneppa på båndet så fort vi så sauene. De var ikke veldig skeptiske heller og Blitz hadde nok glatt flydd etter de om hun fikk muligheten. Nemi brydde seg ikke noe særlig så lenge de sto i ro eller gikk rolig, hun hadde jeg nok fått kalt inn, men det tar man ikke sjansen på. Det er ikke mye gjeterinstinkt i henne hvert fall, det er sikkert :P 

Jeg var og kjøpte meg nytt objektiv i dag som jeg gleda meg til å teste ut. Sigma 24-105 mm f/4.0. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøpe canon, men det hadde de ikke inne. Disse to var visst ganske like i kvalitet, men Sigma var en tanke billigere. Dette blir nok mitt nye allroundobjektiv tenker jeg! Fin kvalitet på bildene, men bomma litt på fokus i dag og det var litt vel mørkt ute, så en del måtte reddes med litt triksing og miksing i Lightroom, så bildene er så som så.

I01A2409-2


Kan dere lekes med tro?

I01A2413-2

 

I01A2414-2

 

I01A2426-2

 

I01A2473-2

 

I01A2475-2

 

I01A2500-2

 

I01A2506-2

 

I01A2544-2

 

I01A2545-2

 

I01A2605-2

 

Middagen stikker av!

I01A2644-2

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

I helga var siste kurshelg av Klikkertrenerutdannelsen trinn 2. Litt trist at vi er ferdige egentlig. Jeg har lært mye nyttig dette året når det kommer til egne treningsferdigheter og hvordan få framgang og progresjon med Nemi på en god måte. Sette litt bevisste grenser for atferd som ikke er greit(hoppe å stjele leker, nappe i armen fordi ting går for treigt, hoppe kenguru på meg for at noe skal SKJE!"). Ved å ta tak i utfordringer som skaper mer stress i topplokket hos Nemi har vi fått mye mer effektive økter med lite tull. Når Nemi bare får konkrete og konsekvente tilbakemeldinger så slutter hun forholdsvis fort med uhensiktsmessig atferd. Bare på et 10 minuttersøkt gikk vi fra total kaos og stress til en mer balansert og konsentrert hund som ikke slapp unna med tull. Det er god mestring det!

Vi har i løpet av året og treningsutfordringene fått flere nye og gode treningsverktøy som vi bevisst skal bruke framover. 

På lørdag var det "eksamen" der vi skulle gå klasse 1 programmet. Tannvisning gikk supert, 10 på den. Så kom vi til fellesdekken. Når det nesten hadde gått et minutt så brøt samtlige hunder fellesdekken og det ble et kaos uten like :P Heldigvis gikk det bra, folk fikk hanka inn hundene rimelig fort og det ble ikke noe bråk hundene i mellom, men noen sekunder var det totalt kaos xD Det starta med at hunden ved siden av Nemi på enden reiste seg rolig og forsiktig. Nemi fulgte med men gjorde ikke mine til å reise seg. Hunden på andre siden av Nemi, en ung goldentispe kjempet skikkelig mot impulsene om å løpe bort til den andre hunden, greide ikke motstå og flydde som en rakett fra plassen sin, da ble Nemi litt nervøs så hun sprang krumrygget til meg, og så fulgte bare resten på. Utrolig kjipt egentlig, men det er jo sånn som kan skje. 

Ut over det gikk resten av programmet relativt greit. Nemi nulla ikke på noe, men det ble mye lyd og en del frustrasjon i ringen. Hun har generelt blitt en hel del dårligere helsemessig(allergien er ikke bra om dagen), så jeg misstenker at det kan spille inn på det generelle stressnivået hennes. Vi kapret til slutt 2. plassen, bak goldentispa som lagde kaos i fellesdekken :P Vel fortjent da, hun var definitivt best den dagen :)

Noen bilder fra treningsøktene våre. Kvaliteten på bildene er elendig da, høy iso pga. vanskelige lysforhold etc. men det er jo kjekt med minner selv om bildene fototeknisk ikke er noe sensasjon :)

Her trener vi på stimulikontroll på vekslinger mellom sitt og dekk. 

I01A2711

 

I01A2725

 

Neste økt var kvalitetssikring av dekk-kommando med forstyrrelser:

I01A2757

 

Før vi til slutt hadde en økt med kvalitetssikring av bli stående, hvor vi også fikk trent baklengsmarsj og ståkommando(altså selve stoppen).

I01A2890

 

I01A2926

 

I01A2933

 

I01A2939

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

I dag reiste Nemi til hundehimmelen. Hun har som mange av dere antagelig vet, slitt med allergi nesten hele livet. 3 mnd. gammel var hun da hun begynte å klø. Vi har lenge greid å ha sånn noenlunde kontroll på allergien, men i høst ble den verre. Jeg gav henne et halvt år, fant vi ikke noe som gjorde henne vesentlig bedre på et halvt år, så var det stopp. Vi gjorde ikke det, så i dag fikk hun sovne inn. 

Verdens beste schäferjente er ikke mer, og jeg er helt knust. Vi har prøvd å kose oss denne siste dagen. Nemi har fått spise det hun vil. Vi delte en pizza, en pakke pølser og hun har fått tyggebein. Hun fikk sovne i buret i bilen etter en god og lang tur sammen med oss tobeinte og Blitz. Hun fikk et tyggebein som hun tygget på helt til hun sovna. Jeg tror hun selv trodde hun hadde kommet til mathimmelen i dag, med så mye godt hun ikke har fått spise før. Jeg tror hun fikk en verdig avslutning.

I01A3232

 

I01A3234

 

I01A3238

 

I01A3247

 

I01A3297

 

I01A3301

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...