Gå til innhold
Hundesonen.no

Kvalmedempende kjerringråd


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har gallestein som gjør at jeg er veldig kvalm, store deler av dagen.

Har fått Paralgin Forte mot smertene, men jeg trenger ikke de hele tiden, fordi det gjør ikke konstant så vondt, men jeg er nesten konstant kvalm, og da spesielt når jeg ikke tar smertestillende.

Var innom apoteket i dag før jeg fikk i meg kaffe (for å illustrere hvor kvalm jeg var), men de hadde ikke noe som ikke var reseptfritt. Det suger. Skal feire bursdag til samboeren her i morgen, så er fint om jeg ikke ligger i fosterstilling og stønner fordi jeg føler meg så dritt.

Noen som har noen fine kjerringråd mot kvalme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingefær. Rå, raspet fersk ingefær. Eller rett og slett reisesyketabletter som Postafen. Ellers kan du jo prøve Seaband, slike armband med trykkuler som skal festes rundt håndleddene. De fås på både apotek og helsekostbutikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når legekontoret åpner igjen etter helga, be om resept på Afipran. Mirakelmedisin! Virker fort og skikkelig! Det er ingen grunn til at du skal gå og plages med dette, få noe skikkelig mot det som VIRKER!

Jeg har vært sykelig undervektig hele livet (vekta var på 40-tallet...), så da jeg ble gravid og fikk svangerskapskvalme i femte-sjette uke, tok det ikke så lang tid før legen mente det var prekært at jeg fikk i meg mat og beholdt den i magen. Jeg var så tynn og mager at jeg hadde rett og slett ingenting å gå på. Så da skrev hun ut et kvalmestillende middel for meg, som hun sa var vel utprøvd og mye brukt av gravide, så det var ikke farlig.

Jeg hentet ut resepten, gikk hjem og tok en pille. Tjue minutter etterpå sto jeg på hodet i kjøleskapet og ranet det for alt spiselig! Da kvalmen forsvant, kunne jeg endelig spise igjen! :)

Jeg brukte Afipran de ukene jeg hadde den sterke svangerskapskvalmen og det funket gull! Anbefales hvis du plages med sterk kvalme, altså ikke nødvendigvis av samme årsak som jeg, men sterk kvalme (f.eks.pga sykdom) generelt :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som anbefaler salt (og muligens samme greia med cola).. Det var jo det jeg fikk som liten når jeg hadde spysyke og sånn. Men etter hva jeg har forstått er det for å binde stoffene i magen så den blir litt.. uhm.. roligere? Det vil vel ikke hjelpe på en sånn type kvalme som dette? Eller er jeg på jordet?

All medfølelse til deg, Camilla. Det der er ikke godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager ofte te av ingefær, og har god effekt av det. Jeg bruker kaffetrakter - kanskje ikke helt etter boken, men det funker. En strøken teskje malt ingefær (altså, vanlig krydder) til to/tre kopper. Da får du en passe sterk te.

For meg hjelper det også litt med tyggis/drops, gjerne noe sterkt. Fisherman's Friend med salmiakk går det mye av!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som andre sier, ingefær er et godt kjerringråd mot kvalme. Og salt mat.

Afipran er genialt til kvalmedemping, men vært obs på at noen blir deprimerte av det. Jeg tåler ikke Afipran, jeg blir så deprimert hver gang jeg tar en tablett at jeg nesten vurderer å hoppe ut i veien. I følge legene var det noen som reagerte så voldsomt, men heldigvis ikke så mange.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
    • Takk for tipset, fikk plass så nå får vi testet ut<3
    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...