Gå til innhold
Hundesonen.no

Navnløs

Medlemmer
  • Innholdsteller

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Blanding

Navnløs's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

47

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er skeptisk til innstillingen om å skaffe seg omplasseringshund fordi det er "lettvint". Til trådstarter: Jeg tror du skal snakke med noen som kjenner deg godt. Depresjon arter seg forskjellig for alle, og det er umulig for fremmede på internett å fortelle deg hva du takler eller ikke takler. Går du til psykolog? I så fall ville jeg tatt opp temaet med behandler. Snakk med familie og venner som har innsikt i situasjonen din. Nøkkelen er å ha perspektiv og et realistisk bilde av hva det innebærer for deg å få en hund. Jeg fikk valp midt i en tung depresjon. For meg var det en livredder, og et stort skritt på veien til å bli frisk. Men det er viktig å huske at en hund ikke er noen medisin. Den er først og fremst et levende vesen med sin helt egne eksistens. Alt det gode den kan tilby oss mennesker kommer i andre rekke. Det må vi respektere
  2. Så koselig tråd, da! Fant ingen nye bilder, så det blir høy nostalgifaktor. Et av de siste bildene av lillegutt og meg Tvangskos med Miravalp.
  3. Navnløs

    Madrid tur!

    Spennende å se Du nevner at hundene avles etter mentalitet. Er målet en mest mulig homogen og forutsigbar rase, eller er det sånn at hver enkelt oppdretter "skreddersyr" hunder etter sine egne behov? Og så lurer jeg på om dette er en godkjent farge? Er det ingen restriksjoner på hvor mye hvitt presaen kan ha?
  4. http://www.atferdsse...d-hos-hund.html Dette er tall basert på nesten 700 hundeeiere. Hvor er sanksjonene mot dem, hvis det er sånn at frykt er et indisium på dyremishandling?
  5. Kronikk fra pelsdyrbondens synspunkt, verdt å lese: http://www.dagbladet.no/2012/11/12/kultur/debatt/kronikk/pels/dyrevelferd/24317912/
  6. Kanskje du skal kikke på papillon? Jeg kjenner ikke rasen selv, men vet om flere som trener aktivt og er veldig fornøyde med rasevalget. De refereres jo også til som "mini BC".
  7. Jeg tror absolutt pels har et legitimt bruksområde for flere enn nomadefolk på den sibirske tundra, og at det kan utvinnes på en etisk måte - også uten at man skal være nødt til å jakte dyret selv. Vi avler opp dyr kun for kjøttet, så hvorfor ikke kun for pelsen?
  8. Det har du nok rett i, men luksusvare er nettopp det; noe eksklusivt som den vanlige forbruker ikke tar seg råd til. Kjøtt, derimot, er en forbruksvare det produseres enorme mengder av. Dermed er kjøttindustrien helt fysisk et enormt mye større problem. Pelsindustrien trenger all den negative oppmerksomheten den kan få for å fremprovosere en forandring. Men jeg synes ikke fokuset på pelsindustrien er proporsjonal med tanke på hvor lite oppmerksomhet vi vier kjøttindustrien. Det at fiffen har en forkjærlighet for å pynte seg med døde dyr overgår ikke det faktum at nordmenn spiser rundt 50 kg mer kjøtt per person i året enn det som er bærekraftig. Det samme gjelder selvfølgelig det generelle forbruket vårt; blant annet av uetisk produserte klær. Tenker jeg
  9. Nei. Pels har helt unike egenskaper som strekker seg langt utover et behov for å se bra ut. Det er ikke noe vanlige, vestlige mennesker lenger er av avhengige av for å overleve - men det samme gjelder faktisk kjøtt. De veggisene jeg kjenner har et mye mer bevisst forhold til det å spise fullverdig, og får i seg minst like mange næringsstoffer som den gjennomsnittlige kjøtteter. Vi baserer kostholdet vårt på kjøtt, men sånn trenger det faktisk ikke å være. Jeg tror heller ikke det er realistisk å avskaffe kjøttindustrien, men det er realistisk å redusere den. Og med tanke på hvordan overforbruket av kjøtt resulterer i en absurd rovdrift på både dyr, miljø, og mennesker, ser jeg det som en viktigere kampsak enn å avskaffe pelsindustrien.
  10. Kanskje litt OT: Kan noen forklare hva som er mer problematisk med pelsdyrnæringen kontra kjøttindustrien, utover at produksjonsforholdene ikke er gode? Hvorfor er det å drepe et dyr for pelsen sin mer umoralsk enn å drepe et dyr for kjøttet sitt? Vi klarer oss jo egentlig helt fint uten begge deler?
  11. Jeg er helt enig, og blir fysisk uvel av diverse bloggere som hyler og skriker om pelsnæring og dyretesting mens de promoterer et helt avsindig forbruk av klær og tilbehør - et forbruk som baserer seg på ulevelige forhold for de menneskene som lager produktene. Av de 149,- vi betaler for en t-skjorte, går knappe 50 øre til arbeiderne. Det er bare ikke holdbart, uavhengig av hvor kjip pelsindustrien er.
  12. Takk for hjelpen. Har ikke sett dem på noen dyrebutikk her i nærheten, så da får det bli Canis
  13. Noen som vet om, eventuelt hvor, jeg kan få tak i disse her til lands?
  14. Så kompetansebevis er irrelevant? Med den tankegangen kan jo hvem som helst med normal medmenneskelighet overta for en utdannet omsorgsarbeider. Klart det er viktig å kvalitetssikre hvem som jobber med svake og syke - enten det er mennesker eller hunder. Man utdannes og sertifiseres av en grunn.
×
×
  • Opprett ny...