Gå til innhold
Hundesonen.no

Id tags - nødvendig eller bortkastet?


MonicaT
 Share

Recommended Posts

For å ta diskusjonene på genrelt grunnlag og ikke i tråden til PIM så starter jeg en egen tråd.

Bør eller bør man ikke ha id tags på hunden når den er løs på tur?

Jeg har hørt myter om hunder som setter seg fast i halsbånd/sele etc - men er det noen som kjenner hunder som har gjort dette?

Før slapp jeg alltid hundene løse uten noe, men etter at noen venniner mistet sine hunder og de var borte flere timer så startet jeg med å slippe hundene med "sikkerhetsbånd"

Ikke halsbånd, men tynt orange bånd som hunden kan rive av om den skulle sette seg fast

I vinter kjøpte jeg Safe båndet til Non stop. (på vintertid benytter jeg alltid safe båndet og har på lys, for at både jeg og andre lettere skal se hunden) Mine hunder løper mest utenfor sti, så greit at de synes i mørket.

Har aldri opplevd at hundene har satt seg fast, til tross for at mine hunder løper mest utenfor stien.

Grunnen til båndet er at om de skulle bli borte vil jeg gjerne at de som finner hundene ringer og at hundene ikke blir kasteball mellom politi, falken, veterinær osv

Ofte leser man her inne om at politiet sier at man bare skal slippe hunden løs igjen og mange gjør nok nettopp dette pga det er minst brydderi. Ikke alle er like engasjerte og opplyste som oss på sonen.

Båndet jeg bruker ser sånn ut (tar av refleksen og skriver med tusj mitt mobilnr + at meket med chip)

amigo-hode4.jpg

Det eneste som er litt "dumt" er at alle bilder blir med det orange båndet og det er ikke allitd like fint, men men. Sikkerhets først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 127
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

For meg, nødvendig. Sjansen er minimal for at hun skal sette seg fast, og for meg veier fordelene med merket hund opp for den lille risikoen. Jeg ønsker å bli nådd så fort som mulig om hun skal kom

Jeg har alltid på merke, har på hver eneste sele og halsbånd. Jeg har aldri hørt om noen som har satt seg fast, og jeg antar at det hører til sjeldenhetene. Han har ikke på seg halsbånd inne, Og ikke

Signerer 100% Jeg er ikke enig med deg i det hele tatt, jeg. Jeg bor i et "setter-strøk", og jeg møter løse hunder veldig ofte på tur. De fleste har på seg halsbånd uten noen form for informasj

JA, Ida (gamlehunden) satt seg noe j**** godt fast i en grein på tur en gang. Hun gikk med nomesele og jeg lette i over en time etter henne og jeg hørte bare hyling (det gjorde nok ikke så vondt, var nok mest redd). Fant henne til slutt nedi en skråning. Gjett om det var gøy å kravle opp der igjen med snø opptil livet omtrent... :no: Om hun hadde satt seg fast i et halsbånd hadde det nok kunnet gått mye værre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Venninnen min sin hund går med et helstrup bånd og har id tag i den. En tur ifjor hvor han løp løs endte med at han satte seg fast og ble "borte". Han var borte i 12 timer og vi var ute og lette og lette. Men hørte ingenting, men litt plutselig kom vi over han, han satt bom fast i noen greiner. Så nå tar de det av om han skal løpe løs i skogen ol.

Selv har jeg id tag på et halsbånd men amiga slår det nedi overalt så de går per idag uten noe. Men tanken er å kjøpe de strikk båndene til non-stop for å ha mot vinteren. De er jo ikke løse på sommeren utenom fri plassen :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg, nødvendig. Sjansen er minimal for at hun skal sette seg fast, og for meg veier fordelene med merket hund opp for den lille risikoen.

Jeg ønsker å bli nådd så fort som mulig om hun skal komme bort fra meg. Spesielt om det er i en nødsituasjon hvor hun kanskje trenger veterinærhjelp eller lignende. Hun har to chip'er, en amerikansk og en dansk, så jeg kan se for meg at det kan bli litt surr om de bare sjekker chip.

Jeg kunne vurdert tatovering på innsiden av låret om det ikke var så mye mer permanent enn et telefonnummer. :)

Fyda har alltid på seg halsbånd, også inne. Ulempen med det er at det har skjedd at brikken har falt av uten at jeg har merket det, jeg kunne nok hatt godt av å få inn en rutine på å sjekke over det litt oftere.

Jo, også har jeg en helt irrasjonell tanke om at det lille klirret hun lager i skogen når hun går holder elgen på avstand. :lol:

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Ofte leser man her inne om at politiet sier at man bare skal slippe hunden løs igjen og mange gjør nok nettopp dette pga det er minst brydderi.

Ja da er det jo merkelig at Falck og Viking er rekvirert av politiet til å ta hånd om alle de lausbikkjene de faktisk gjør sant? Folk må merke bikkjene med sytråd så mye de orker for min del, til syvende sist er det chip som gjelder, det er også meldt at det kommer krav fra myndighetene om id-merking. ID- som chip og gjenkjennbart i ett register, altså ikke noe hjemmemekk. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk må merke bikkjene med sytråd så mye de orker for min del, til syvende sist er det chip som gjelder, det er også meldt at det kommer krav fra myndighetene om id-merking. ID- som chip og gjenkjennbart i ett register, altså ikke noe hjemmemekk. :)

Jeg tror chip er rekvisitt i denne diskusjonen og det er snakk om merking i tillegg til chip, slik at alle som snubler over hunden har mulighet til å kontakte eier uten å være avhengig av avleser. :)

Hjemmemekk faktisk. :lol: Jeg har spikket en pinne som jeg har fått nevøen min til å brenne inn tlf nummeret mitt på, i sløyden. Den skal jeg stikke inn under huden til Fyda i kveld. For å være på den sikre siden. :D

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Etter at en god venn sin hund knakk nakken i det den festet seg og en annen knakk kjeven under lek, så velger jeg å stole på chippen når bikkjen er løs.

For meg har dette vært for nært til at jeg avvfeier det som "det skjer ikke mine".

Det er en grunn til at jeg chippet den liksom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kommet over en løs hund som var Id-merket, og hadde eieren der to minutter etterpå, veldig greit. Har også tatt med meg løs hund til vet for å sjekke chip og det tok langt lengre tid... Jeg ha id på min med navn, tlf og det står at han er chippet. Da kan folk få tak i meg fortest mulig, noe jeg syns er veldig greit. Hunden min er alltid i nærheten av meg når jeg har han løs, så er ikke videre bekymret for at han skal sette seg fast og bli stående lengre enn et par minutter...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ups.. Kanskje få endret på dyreidentitet hvor jeg bor og hvem som eier issi :icon_redface: det er jo minst like viktig som at chippen er der...

Samme her. Bikkja mi er 4,5 år og står fortsatt registrert på oppdretter. :|

Jeg gikk amok på ebay og kjøpte brikke til alle halsbånd og seler, pluss et par i reserve. Kostet hundre kroner. Nå er det ikke ofte min går løs, men jeg ville aldri ha sluppet henne uten telefonnummer på i en eller annen form.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid på merke, har på hver eneste sele og halsbånd. Jeg har aldri hørt om noen som har satt seg fast, og jeg antar at det hører til sjeldenhetene. Han har ikke på seg halsbånd inne, Og ikke under lek med andre hunder, men alltid ellers, også ute i hagen. Er man redd hunden skal sette seg fast kan man jo kjøpe ett safe halsbånd.

Jeg har ringt politi noen ganger når jeg har fanget løse hunder, men det er jo mer langtekkelig og tungvint enn å bare ringe direkte til eier. Jeg har heller ikke bil, så kan ikke bare stikke til vet for å lese av chip. For MEG er det iallfall beroligende å vite at om noen får tak i min hund er jeg bare En samtale unna. Jeg skjønner iallefall ikke hvorfor noen har halsbånd på hunden sin hele dagen, men som ikke har nummer festet i det Sent from my u8800 using Tapatalk 2

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har tag i et halsbånd (fordi datteren min syntes det var fint), jeg har ikke i selen jeg bruker mest, jeg har heller ikke i strupen vi bruker til utstilling. Hjemme går hunden uten halsbånd. Skulle hun stikke av hjemmefra, stoler jeg på chipen. Her jeg bor er det båndtvang hele året, så jeg regner med at løshunder blir levert til politiet/ viking/ falken/ dyrlegen, og at de der sjekker chipen. Ser ikke nødvendigheten i tags, da vi uansett ikke har lov å ha hundene løse her. Om en hund går løs har den altså stukket av, og jeg mer komfortabel med at politiet sjekker hvor jeg bor, enn at alle kan finne det ut.

Jeg synes at de av dere som mener tags er tingen gjerne må bruke det, men tro ikke at alle de som stoler på at en chip gjør nytten er dumme. (hovedgrunnen til å chippe hunden er vel at den kan identifiseres)Vi har også våre grunner til å la være å bruke tags... For min del er grunnen at hunden ikke har halsbånd på hjemme. Enten er den inne, eller i hagen som er inngjerdet. Men jeg er mer redd for hundetyver, så hunden er aldri, aldri alene. OM den skulle stikke av hjemmefra, uten halsbånd er tagen på halsbåndet (som jeg sannsynligvis bærer på når jeg fortvilet går rundt og leter) til ingen nytte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min er chippet men har også ID-brikker med tlf nummer på alle seler og halsbånd, samt at det er skrevet med tusj på reflekshalsbånd, skjerf og refleksvest.

Mange som ikke vet at chipmerking finnes, og jeg syntes det er fint at folk kan ringe meg med en gang, i stedet for at han blir sluppet løs, eller at det tar tid før chipen blir lest av.

Han bruker aldri halsbånd/sele inne. Tar jeg ikke på halsbånd på tur slenger jeg på et skjerf med tlf-nummer på.

Han har forøvrig ikke stukket av siden han var fjortiss og rebelsk og da har han bare tatt seg en fem minutters tur i nabolaget..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dei siste par gangane Pia har sprunge heilt fri, så har ho ikkje hatt noko som helst på seg. Men om eg på impuls finner ut at ho skal få springe litt fritt på veg oppover ein skogsveg o.l ser eg helst at selen med id-tag er på, til tross for at ho er chippa. Men så har ho heller aldri stukke så langt at eg ikkje kan sjå ho lenger. Og ho får som oftast litt panikk om eg skulle forsvinne også, så mammadalt som ho er :P

Men inne brukar ho ingenting, men det er mest fordi pelsen flokar seg så fort om ho skal gå med halsbånd 24/7.

Men har jo sjølv komt over ein laushund utan nokon form for id-merke. Men sidan eigar hadde ringt politiet rett før eg gjorde det, så tok det ikkje mange minuttane før hunden var heime igjen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er IKKE lurt å la en hund løpe løs med nomesee på seg. Den har stor sjans for å sette seg fast i ting når hunden løper.

Jeg har ID-tag på halsbåndet til Mana, og det har hun alltid på seg på tur i tillegg til sele. Jeg tar det av en sjelden gang når jeg skal fotografere henne uten halsbånd fordi det er litt finere uten den greia på hele tida. Men man trenger ikke ID-tag, man kan jo skrive navn osv på halsbånd.

Så det er lurt OM hunden skulle forsvinne. Jeg foretrekker at folk ringer meg istedet for falken, politiet osv OM hun skulle stikke av. Mye enklere og tryggere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min er stort sett merket med id-tag på halsbånd (+ chip), og det er på for det meste. Det har hendt jeg har glemt å ta det på, men sjeldent. Han har aldri satt seg fast, men han har ekstremt mye pels i hals-området, så troor det skal litt til? Selv ganske brede halsbånd syns ikke i det hele tatt blant pelsen hans... Skal ordne meg tags til resterende halsbånd/seler, så om noen er e-bay butikktips tar jeg gjerne i mot ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde sikkert vært kjekt om det stod navn og tlf på selen og halsbånd, men jeg har ikke tenkt noe på det før egentlig. Skulle de bli borte mens vi er ute og de har på seg noe, ville det vært kjekt med nødvendig info der. Men spørs om jeg bare skriver det på eller syr det inn. Marvin har hengt seg opp i selen sin noen ganger, en gang med en bit av et gjerde stikkende inn mot huden mens han gikk i bånd. Han fikk panikk, og det gikk bra fordi jeg var der. Ellers hadde han nok flærret opp hele siden sin. Så jeg har klare bilder på hva som kan skje. Sånn sett håper jeg han enten er naken hvis han først skulle bli borte, ev. halsbånd. Men katten til kusina mi "hang seg" fordi den hang igjen i halsbåndet med info om eier. Får spraylakkere pelsen med vannfast taggespray :P

Nei, tror ikke det blir noe ekstra å henge på ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørsmål *rekke hånden i været* Det er ikke så lett å holde fast i en hund uten halsbånd, hva da? Er ikke så lett å få med hunden til vet. for å sjekke chip da

Jeg pleier å ha med bånd til egne hunder, de kan brukes på fremmede hunder også, de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lister meg stille inn hit 😂😂 Ikke min valp, men gubben sin ❤️ Blir veldig spennende!     
    • Føler så inderlig med deg. Det var helt ****** med Rocky også. ❤️ Virkelig det vanskeligste og mest hjerteskjærende med å ha hund. ❤️
    • Usikker på om det er noen som systematisk f.eks går MH/K test med hundene sine før avl i Norge, men det finnes hvertfall de der ute som fokuserer på mentalitet. Av kortis Alertness kanskje? Føler jeg har sett flere der med MH test gjennomført. Tine (Laabanden) har vel hvertfall de 2 yngste sine MH testet. I Sverige er det vel regler på score på mentalitet på kortisen i hvertfall før de kan avles på i disse dager. Finland er de vel også ganske på å mentalitets teste? Har vært vanskelig å få plass på MH i Norge har jeg skjønt pga mangel på figuranter. Bare såvidt jeg selv fikk gått for noen år siden, og vi hadde en del tilreisende også ikke bare lokale. Tror faktisk ikke det blir arrangert i år og usikker på om de arrangerte i fjor her heller. 🤔 Virker som det er vanskelig nok å få valpekjøpere til å røntge for HD/AD samt øyelyse, så å få dem til å gå MH om de må reise og tilrettelegge mer er nok enda værre.  Dessverre går det noen mentalt svakere hunder i avl med ujevne mellomrom fordi de genetisk er «verdt det» for mangfoldet sin skyld da både kort og langhår har forholdsvis liten genpool og få individer sånn sett som går i avl. Nå fikk vi vel igjennom noen grenser for matadoravl eller prøvde i hvertfall på generalforsamlingen i år og i fjor ble det åpnet for lang/korthårsparringer for de som ønsker å gjøre det. Så forhåpentligvis hjelper det litt. NCK har eller skal sende forespørsel til NKK sin advokat ifht om innavlsgraden på collie er innafor reglementet sånn mtp alt som har skjedd med dyresbeskyttelsen og rettssaken der. Jeg er vel av minioriteten som mener vi må ha et kryssingsprosjekt slik som lundehunden har hatt. (Om noen syns sånt er spennende så er Angela Harvey, kennel Wicani, sitt Tofty prosjekt gøy å følge. ) Å jobbe med smal genpool er veldig krevende.  Men det er ikke til å stikke under en stol at det er miljøberørt individer der ute, min egen inkludert. Nå er jeg såpass fersk i miljøet at jeg kan ikke si noe om at det har blitt bedre eller ei med årene, men jeg har sett hunder omtrent krype i svinger inne i hall på utstilling, hunder som nekter å løpe i det hele tatt. Jeg har hørt om hunder dommer ikke har fått tatt på engang, uten at det er nevnt i kritikken (det har jeg også sett i andre raser, så unikt for collien er det ikke).  Men er det flertallet? Gjennomsnittet? Mindretallet? Det kan jeg ikke svare på, det kjenner jeg altfor få til å gi noe svar på. Jeg er ikke skremt bort fra rasen og Limit blir ikke min siste, tvert imot. En god collie er gull. Og jeg tenker det ikke er uten grunn de er ansett som en av «the fab 5» i statene for service hund arbeid. ❤️ 
    • Takk for fine ord ☺️ Da var 1 ukes valpepermisjon over, og i morgen blir det hjemmekontor. Det kan bli interessant. Skulle gjerne hatt en lenger periode med fri. Føler vi såvidt har kommet i gang med noe som helst. Nå gikk mandag og store deler av tirsdag til kjøring da, så fullt en hel uke føler jeg ikke vi har hatt på oss.    I går hadde vi det første bæsje inne uhellet. Jeg var akkurat kommet ut fra dusjen, stod med håndkle på hodet og ingen klær da jeg så bæsjetrynet på var på gang. Prøvde å distrahere han mens jeg rev av meg håndklet og løp for å finne klær, men da var det allerede gjort. Ellers ingen uhell i går. I dag har vi hatt 1, kanskje 2 tissedammer.    Ellers har vi startet såvidt å trene. Jeg har begynt med å lære han å snurre rundt seg selv. Jeg syns det er en fin øvelse å starte med for å lære han å tilby adferd osv. som vil bli nyttig i videre trening. Innkalling trener vi også på litt daglig ☺️
    • Nå har han blitt 14 kg! Spent på hvor stor han blir når han blir voksen 😊  Vi har vært tre ganger på valpekurs, og det har vært veldig lærerikt! Godt å få noen tips og triks til innlæring av ting. Vi har også vært på Rally lydighet en gang, det var mye å huske på, men tror vi har lyst til å prøve det flere ganger! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...