Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er vanlig av få av foreldrene i konfgave?


Strøssel
 Share

Recommended Posts

Hmm jeg fikk selskap, bunad og tlf om jeg husker rett. Lang tid i forveien og ganske lenge etter konf. håpte jeg på å få en hund. Jeg jobbet på kennel og var såå sikker på at de og mamma hadde gått sammen for å gi meg en hund. Det skjedde ikke, men jeg fikk derimot den beste gaven. Mamma hadde vært liggende syk i maange år og hun klarte ikke fysisk å være med på mye av dagen min, men rett etter middagen fikk jeg tlf om at hun hadde kommet inn på en behandling. Det var denne behandlingen hun ble frisk av noen mnd senere:-D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk en gullring og 3000 kr av mamma og pappa. Ringen hadde håndgravert Ringenes Herre-innskripsjonen på utsiden og navnet mitt og konfirmasjonsdatoen min på innsiden. Den gled av fingeren min og ble borte for noen måneder siden. Snufs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk vel bunaden av mine besteforeldre på begge sider, om jeg ikke tar feil. Av foreldrene mine fikk jeg vel 10,000 som da ble spart noen år, før det ble brukt på en Mac-laptop.

Laptopen er død for lengst, og det beste minne jeg har (utenom bunaden) er at store deler av barndomskorpset mitt dukket opp. Det er tradisjon at man spiller på konfirmasjonen til de som går i korpset, men jeg hadde konfirmasjon midt i sommerferien (siden jeg bodde utenlands og jeg kun var hjemme i somrene). Allikevel hadde det klart å samle en stor gjeng uten at jeg var klar over det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk bunad + en del av sølvet og en symbolsk pengesum (husker ikke akkurat hvor mye). Broren min fikk dress og en litt større pengesum, siden dressen var veldig mye billigere enn bunaden min. Syns det er en god deal jeg (:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Fikk scooter av min mor og far, som jeg ble veldig glad for. :D

Ellers fikk jeg penger (husker ikke hvor mye), diamantøredobber + kjede, selskapet selvsagt og andre litt mindre ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk bunad uten sølv, pluss selskapet. Sølvet fikk jeg av farmor og farfar.

Min sønn fikk selskap, dress og 3000 fra meg, 10000 fra min eksmann som måtte levere gaven dagen før for han klarte ikke å stille på selve dagen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt ettersom hva slags familie og økonomi familien har.

Jeg fikk en ring i hvitt gull med diamanter av mamma og stefaren min, og den bruker jeg masse (altså, ikke noen skyhøy verdi på 50 000 eller noe, men den er fin)! Den kommer nok til å være med meg resten av livet :) Av pappa fikk jeg penger som gikk til min første stasjonære gaming-pc!

Resten av pengene jeg fikk måtte jeg tvangsspare til jeg ble eldre, og DET var lurt.

Hest til 500 000 høres litt latterlig ut for en 14 åring spør du meg, men jeg antar at om man har så mye penger at man kan kjøpe en så dyr hest, så bryr man seg kanskje ikke så mye om prisen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk min fine Hjørundfjord bunad av mamma og pappa + farmor. Mamma og pappa kjøpte stoffet og betalte for skjorta, mens farmor broderte :D Jeg fikk også litt av sølvet av farmor og litt av mamma og pappa + "festen" da ( vi var bare rundt 14 stk siden familien til mamma bor ganske langt unna)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk en del smykker som aldri blir brukt og penger. Jeg var fornuftig og brukte ingenting av dem før jeg ble 18 og investerte i førerkortet og en haug av en bil. Har utrolig mange gode minner av den bilen og den er vel på topp to av alle biler jeg har hatt.(rundt 11-12 stykker). Glad for at jeg ikke brukte opp pengene før, for da hadde jeg hatt problemer med å få tatt lappen før jeg var noen og tyve.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk selskapet av mamma, finfin middag på kronen gård og montering av bunad. 5 000,- + søljer av pappa, bunadsstoff og brdering av besteforeldre + 5 000,-.

Utenom det fikk jeg vel ca 14 000,- av resterende familie.

Kjempekjempeglad i bunaden og pengene står fremdeles ubrukt på konto den dag idag, går vel til bil og/eller hund etterhvert. :)

(Å få bunad av besteforeldre har blitt tradisjon på min farsside av slekten, alle søskenbarna har fått av dem)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mamma sydde bunad til meg (sølvet hadde jeg samlet over flere år til jul og bursdag), og i tillegg fikk jeg språkreise til England, og selskapet. Det betydde nok mest for meg at mamma satt hele vinteren og jobba med den bunaden, alle broderiene og selve monteringa. Men reisen var også en kjempefin opplevelse jeg antagelig vil huske for alltid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk mammas hardangerbunad, som vi da hadde sydd om slik at den passet til meg. I tillegg fikk jeg noe smykke-greier og litt penger. Husker ikke helt hvor mye, men i alt satt jeg igjen med ca. 30 000 kontanter etter dagen var over. Jeg brukte 5000,- av disse på ny PC, mens resten ble spart. Jeg fikk også smykker og andre mer personlige ting.

Personlig synes jeg det er litt overdrevent hvor mye jeg fikk. Fikk 200-lapper av folk jeg ikke ante hvem var, og av familie fikk jeg også en del... Selvfølgelig er det greit å få penger, men synes det kan bli litt for mye av det gode også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...