Gå til innhold
Hundesonen.no

Din ferie sommeren 2012


HHC
 Share

Recommended Posts

Så deilig å sitte og drømme seg bort (selv om det er på andres vegne...).

Har vært igjennom disse sydenferiene, hatt endel storbyferier etter dèt, men nå når ting har endret seg drastisk her hjemme (moren min døde i fjor, og hun var alltid hundevakt), ser jeg at jeg tenker mer på steder å reise til hvor man har med hundene.

LITT kjedelig å tenke på å reise på "ferie" alene m/hundene, men hvis det involverer utstillinger så treffer man jo likevel massevis av likesinnede og (kanskje) trivelige folk dèr. Og jeg må si at det å bo på hotell alene er veeeldig deilig, da...

Så for noen uker siden satt jeg og kikket på terminlister i de fleste land i kjørbar avstand, tenkte og funderte. Har jo bare voksne hunder hjemme nå, alle er vaksinert og blodprøvetestet etter alle kunstens regler - så det meste innenfor Europa har vært vurdert. Men jeg fant fort ut at en roadtrip med 200 mil hver vei ville bli ytterst kjedelig å dra på alene...

Sverige er jo flott, men hundene er liksom "ferdig" med det de trenger der for tiden.

Finland er absolutt fristende, men ingenting som passet de helgene jeg kunne være borte (pga planlagt ferie hos andre på jobben).

Danmark er jo et land jeg elsker - men også der var det endel "triste" dommere de helgene jeg vurderte, helt til jeg fant ut at det faktisk er dobbeltutstilling for boston terriere og DKK Int. på søndagen på Bornholm!

Ok, det involverer ferge (som jeg jo absolutt HATER), men samtidig er det jo ikke mer enn et par timers båttur, da.. DET bør jeg jo overleve..

Kikket på hoteller, campingplasser (evt. ta med vogna?), feriehus-/leiligheter og sentere.. Fant ett i Rønne (samme by som utst.holdes) - ferieleilighet kun 3-4 km fra utstillingen med to soverom, kjøkken, bad, tv, trådløst internett... Kun 4 ledige den helgen, så jeg bare booket, jeg! Fantes såklart massevis av hotellrom også, men for under 1000,- danske kr pr natt så var det liksom ikke helt dèr jeg gadd å spare en tusenlapp, liksom...

Skal få med meg litt "kultur" og ferie også, så jeg booket for 4 netter - torsdag til mandag. Gleder meg!

Mulig at jeg tar en liten stop-over på turen dit eller hjem hos gode venner i Falkenberg også - de har ofte ledig plass i camp.vogna som står i hagen..

Susanne

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 139
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Wow. Så du finner det provoserende når folk prioriterer sine kroner annerledes enn DU ville gjort? Har du god utsikt fra den pidestallen din? Fordi DU av en eller annen grunn mente du måtte kutte ut

Jeg kan hvertfall ikke klage på dårlig råd da, som har både hester, hunder OG katter. For et luxusliv jeg lever! Seriøst. Livskvalitet HELE året fremfor to-tre uker, sier nå jeg.

Håper jeg kan ta med hunder og hest opp til Tolga og være der endel i ferien. Ri lange turer innover fjellet på Buggen, og lure bonden til å være med å bade i et iskaldt fjellvann. Han er lykkelig uvi

Lina Kristine snakka om å vitje ei venninde som skal til Indonesia i somar. Om det blir, har eg veldig lyst til å ta LANG ferie, og ha eit par veker i Australia òg, når vi likevel er "i nabolaget". Australia har vore ein draum for med sidan eg var 8 år gamal. Men så var det desse hersens pengane då...

Jeg er enig med Marie - kan sommern starte i Mai? For vi planlegger en road-trip i Alpene. Kjøre fra Munchen, Tyskland, via Østerrike, Italia, Liechtenstein og ende opp i Zurich, Sveits. Leie oss en lekker BMW eller Merche, det blir flott! Håper å hente inspirasjon fra Top Gear :) Foreløpig har vi to (evt tre) ting "spikra";

Neuschwanstein castle - Tyskland;

Stelvio Pass, Italia (det nest høyeste fjellpasset som er asfaltert i hele Europa - 2700meter ++ høyt);

tg-stelvio-pass-north-ramp.jpg

Og "kanskje spikra": Vaduz, Liecthenstein. Avhenger av kjørerute. Men man burde jo nesten kjøre innom lilleputtlandet når man først er i området :)

Det der høyrdest ut som ein ferie etter min smak! (bortsett frå at eg ville vald noko heilt anna enn Mercedes og BMW...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min sommerfere håper jeg blir en tur på Hardangervidda med hund, fiskestang og kanskje kanon.Er så klart litt væravhengig. Skal også se om jeg kan få til en uke på fjellet i slutten av september.

Fiskestanga skjønner jeg - til ørret, ikke sant? Men KANON? Er det spurv å skyte med slikt på vidda, dah?? :lol:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan vi ikke si at sommeren starter i mai, for da kan jeg ta med at jeg skal på tre hundekurs som jeg gleder meg veldig til. :D

tre kurs? :o hvilke? :D

Om vi starter i mai så skal jeg på blodsporkurs, Bruks-lp kurs og kanskje spor kurs om det blir plass :whistle:

Så drar Thorstein til paris med jobben.

Ellers har vi ikke planlagt noe, ikke har vi noen hytte ol å dra til heller, eller noen form for tradisjon mtp pappa er død og båten er solgt så årets båtferie utgår.

Derimot skal jeg på kurs med amokk til høsten og en svipptur til manchester på Michael Mcintyr i oktober.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Fiskestanga skjønner jeg - til ørret, ikke sant? Men KANON? Er det spurv å skyte med slikt på vidda, dah?? :lol:

Kanon blir bare med hvis jeg legger meg ved Kalhovd. Der er det mange fiske vann som skal være bra. Skal jeg gå så blir kanon hjemme så klart. Men hund og fiske stang blir med. Kommer mye ann på kondisjon og styrke og hva jeg får til av mat. Må nemlig beregne å bære med meg endel mat siden jeg har et spesielt kosthold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo opplest og vedteke, det! Og ein svipptur innom Os når de likevel er i fylket, såklart :aww: .

Har jeg nevnt at jeg ikke kjører bil? Har jeg nevnt at vi har tre hunder? Har jeg nevnt at de hyttene jeg har sett på på Finn ligger sånn ca en mil fra butikken? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi begynner vel for ordentlig Fredagen før NKK Trondheim, da tar vi vogna oppovoer og finner en fin plass å ligge på fra Fredag til mandag ( skal sef på utstilling både lørdag og søndag :lol: ) Så drar vi hjem igjen, men på onsdagen pakker vi vogna igjen og reiser til Grännastranden camping i Sverige, der skal det også være staffespesial på lørdag :lol: på Mandagen drar vi hjem igjen :hmm:

Ellers så skal vi jo på NKK Kristiansand med vogna, også tar jeg meg en tur til Sunnmøre for å besøke morslekta mi en eller annen gang i Juli :D

Jeg gleder meg som en unge!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferien starter no og fram til juni i rykk og napp. Først helg til bergen

Så langhelg til kirkenes for å besøke lillesøss i militæret og gamle kjente som blei igjen etter eg var i militæret der.

Slutten av april til Dublin i ei langhelg for å besøke ei vennine

Slutten av mai starten av juni jentetur til Krakow.

Så er det 2 uker igjen med ferie som skal tilbringes som skikkelig slarfensliv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sommeren er ikke mye planlagt enda, det blir nok en relativt rolig sommer i år. Det eneste som er helt sikkert er min alenetur en uke i England, helg med brettspilling i Leicester pluss noen dager enten i Bath eller muligens fra Edinburgh og reise nedover innom ymse steder på vei til Leicester. Det er litt for tett på OL til at jeg liker det, så kommer litt an på hva som skjer hvor...

I tillegg har vi en drøss hytter vi gjerne skulle vært på-

Sannsynligvis en (lang-)helg sammen med lillesøster, svoger og tremenning på svigerfars hytte i Hemsedal, turer med hundene på dagtid og rollespill på kveldene.

Flere helger på svigermors sommersted på Nesodden, der vi skal legge opp vedlagere til neste vinter og bade og plukke bær.

Minst en helg på tantes hytte i Larvik, med basseng og fin natur.

Ikke usannsynlig blir det også en langhelg på hytta på Ringebufjellet med fine viddeturer med hundene og kanskje telttur, siden turen i fjor ble spolert av dårlig vær.

Og så spørs det om det blir en tur til Molde til mamma og pappa, det kommer litt an på om de kommer til Oslo i løpet av sommeren og sånt.

Mest hyttehelger i sommer, lengre reiser til sol og varme tar jeg helst når det nærmer seg jul. Jeg har en bitteliten hemmelig plan om kaaanskje å finne en rimelig rideferie i år også. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jeg nevnt at jeg ikke kjører bil?

Nei. Og av ein eller annan grunn nemnde ikkje Ia det heller...

Har jeg nevnt at vi har tre hunder?

Ja, men det er då ikkje noko problem så lenge ein køyrer bil :ahappy: .

Har jeg nevnt at de hyttene jeg har sett på på Finn ligger sånn ca en mil fra butikken? :lol:

Neeei... Men eg meiner no at det finst ein campingplass like ovenfor sentrum. Litt usikker på om dei har hytter, då...

De får ta dykk ein tur til Bergen i staden, og ta ein dagstur eller to til Øystese :ahappy: .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke ferie før i august/september og jeg har vel egentlig ingen planer, men jeg har lyst til å dra til Roma :D

Ellers er planen å ta en utstilling i Sverige i år :ahappy: Det kan jo bli en gang midt i sommerferien mest sannsynlig :) Ellers skal jeg forhåpentligvis kose meg med en valp eventuelt en hest? :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jeg nevnt at jeg ikke kjører bil? Har jeg nevnt at vi har tre hunder? Har jeg nevnt at de hyttene jeg har sett på på Finn ligger sånn ca en mil fra butikken? :lol:

Høres jo ut som dagens tur er lagt opp da, ihvertfall annenhver dag eller noe sånt? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Ferien min blir en uke på NBF sitt ukeskurs på Sølen der jeg håper få gjort mye av dette:

284736_10150740100280072_834435071_20125301_6339355_n.jpg

Så skal jeg avgårde til 3 dagers utstilling Sawo Show i Finland (som heldigvis er min friuke fra jobb :D )

283040_10150739395555072_834435071_20116521_6176042_n.jpg

Også kommer NM i Trondheim.

Helt sist har min mor og stefar kjøpt seg leilighet i Spania med to soverom. Så jeg håper på en langhelg der sen sommer eller tidlig høst i Cartagena (like ved Alicante). Så det blir min hundeløse ferie evt :)

92_1199302416.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferie, ja...

Alt av ferie- og fridager denne sommeren skal gå med til å BYGGE hytte!

Følger stadig med på Yr, og håper temperaturen på fjellet stadig blir høyere, slik at vi kan komme i gang snarest mulig. Er vi heldige (les:flinke) er det beboelig til høstferien! Gleder meg!

Så da skal jeg lage en ny tråd (hi hi), og spørre dere hva dere skal gjøre i høstferien! :D :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter 150% studier blir det nærmest ferie å jobbe på Bryggens Museum i sommer. Ellers skal jeg ha to uker fri hvor jeg bare slapper av og leser en god bok eller to. Også blir det en liten road trip med mine tre beste venninner med noen dagsturer på fjellet. Prekestolen står høyt på ønskelisten min, men ingenting er bestemt helt enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferie, ja...

Alt av ferie- og fridager denne sommeren skal gå med til å BYGGE hytte!

Følger stadig med på Yr, og håper temperaturen på fjellet stadig blir høyere, slik at vi kan komme i gang snarest mulig. Er vi heldige (les:flinke) er det beboelig til høstferien! Gleder meg!

Så da skal jeg lage en ny tråd (hi hi), og spørre dere hva dere skal gjøre i høstferien! :D :D

Høres ut som en god investering! (for folk som ikke har flere hytter i familien enn de får benyttet, anyway)

Hvor skal dere bygge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ferie i uke 29 samtidig med mannen. Da pakker vi ned bilen og kjører så langt nordover vi kommer før vi må snu og være tilbake på jobb igjen i uke 30. Siden vi starter midt i landet håper vi at vi kommer helt opp til nordkapp, men ingenting er bestemt, vi tar det som det kommer :)

Jeg har også ferie i uke 31 og 32, men da blir det hjemmeferie med barna mens mannen er på jobb. Vi skal ta en langhelg enten i Trollheimen eller Sylan, samt så mange teltnetter som mulig i løpet av sommeren. Ungene er heltente, så spørs det hvor ivrige de er etter første natta ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sommeren begynner i mai! :banana:

Da flytter Marianne og jeg inn i huset vårt, og jeg skal på blodsporkurs med den ene eller den andre hunden. Så Benedicte må få tatt lappen så jeg får sitti på med henne dit... :whistle:

Jeg jobber ut juni, og kanskje også første uka i juli, men det kommer an på om vi får hytta til Marianne da eller uke 29. Uansett skal vi en uke på brukshundkurs til Sølen i uka 28, hvor vi skal gå spor. Uka før eller uka etter skal vi altså være på hytta til Marianne, som tilfeldigvis ligger på Sølen. :)

Jeg trur ikke jeg gidder å dra til huset vårt i Larvik til sommeren, nå som jeg kommer til å ha mitt eget helt fantastiske hus! Siste helga i juli/første i august vurderer jeg å dra på kenneltreff og MH hos en svensk oppdretter av cattledog (sammen med Rødhette&Ulven her inne), alternativt utstilling i Finland om bikkja mi fortsetter å være pen. :P Jeg tar nok ut ferie i hele juli, men ønsker å bare pusle hjemme på tomta, trene med kickbiken og gå spor med jentene.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ferie i uke 29 samtidig med mannen. Da pakker vi ned bilen og kjører så langt nordover vi kommer før vi må snu og være tilbake på jobb igjen i uke 30. Siden vi starter midt i landet håper vi at vi kommer helt opp til nordkapp, men ingenting er bestemt, vi tar det som det kommer :)

Jeg har bodd et år i Lofoten på folkehøgskole, og om dere kommer så langt nord så er det helt fantastisk! Om dere er vikinger så er det mange fine strender å besøke og bade fra, akvarium å besøke med ungene og masse annet gøy. Jeg bodde i Kabelvåg og det er verdens skjønneste lille tettsted. Kan anbefales!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ferie ja, høres ikke så kjent ut. Sommeren 2012 går stort sett med til jobbing, jobbing og atter jobbing. Må spare såpass med penger at jeg slipper å jobbe vår semesteret 2013 når jeg skriver bachelor, og likevel har råa til å kjøpe meg hund den sommern (evt. litt før dersom det faller seg slik..)! Bortsett fra jobbinga skal jeg til sverige med Aro for å gå MH i midten av juni :hyper: , slenger antakeligvis/forhåpentligvis med et par oppdretter besøk på den runden (ACD, HH og beauceron).

Ellers blir det sikkert en og annen helg i hytta på fjellet. Regner med det blir mye tid til lydighetstrening i sommer, også skal Aro gå MASSE blodspor, så blir det kanskje en prøve på oss i august/september! *optimist*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
    • Synes dere de er fine?
    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...