Gå til innhold
Hundesonen.no

Alibaba

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Østlandet
  • Hunderase
    Brindle Grand Kenguru
  • Mine dyr
    Kenguru & Makrell

Alibaba's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Lenge siden jeg har vært innom her, nå! Kan tenkes at jeg og "kenguru" (GD) får anledning til å delta, også. Vi trenger alltid litt sosialisering, -begge to, hi hi.
  2. Alibaba

    Gal elg?

    Noen som har sluppet hunden da, når dere har møtt elg? Sånnfor å la hunden jage/ skremme den vekk fra dere? Hvis elgen ikke er i nysgjerrig-modus, kan den da finne på å gå til angrep på hunden?? Jeg har sett at Kenguruen min har jaget elg èn gang; da gikk han løs foran meg i skogen, og elgen kom bare plutselig diltende over stien, rett foran nesen på ham. Jeg rakk ikke å reagere en gang, før både elg og bikkje forsvant. Jeg skvatt vel litt, ja, og ropte på Kenguru, men måtte bare sette meg ned og vente. 10-15 minutter senere kom gutten tilbake med laaang tunge, og et lykkelig blikk.
  3. Er det noen meninger om ideell alder på "første-mann" før manvelger å ta inn hund nr 2? Siden jeg har hannhund, ca 2 år, hvilket kjønn velger jeg da?
  4. Oj, hvis hun kommer bort til deg, biter deg og du reiser deg opp og går, så blir vel det å fortelle hunden at hun kan styre (dominere) deg? Hun synes nok hun får en morsom belønning i at du faktisk reiser deg opp, tror jeg. Klarer du å se "angrepet" før det kommer? Hva med å forsøke en "Cesar M.-metode", hvor hånden din skal erstatte et advarende "bitt"; stive fingre og et raskt push mot skulderområdet? For eksempel? Uasett, målet er å "snappe" bite-tenken ut av hodet der og da, og så be henne "sitte" i stedet, og så rooose... Lykke til, uansett hva dere velger!
  5. Alibaba

    Gal elg?

    Uff, nei det er jo så synd at vi blir skremt fra å gå alene i skogen. Lag masse lyder og store bevegelser hvis du tror det kan være elg i nærheten. Følg med på hundene; de værer nok elgen lenge før du ser den. Guffent... Heldigvis var den ikke sint den jeg møtte i dag. Prust og skraping i bakken er ikke ønskelig "oppførsel".
  6. Alibaba

    Gal elg?

    He he, ja, fine å se på, på avstand. Var litt anpusten da vi kom hjem, men ser jo det komiske i det også . Særlig at jeg rett og slett glemte å slippe hunden; han hadde løpt et (godt) stykke etter den nærsynte elgen, og så hadd alle vært fornøyde med kveldens tur, - i hvertfall to av oss . Husker jeg ble fortalt en gang at om du møter elg-okse, kan du "bare" trekke deg rolig vekk. Møter du mor med barn er det bare å kople inn turboen og komme seg vekk!
  7. Alibaba

    Gal elg?

    Har akkurat kommet hjem etter en kveldstur i skogen, og gjett hvem vi traff der? Vi har jo truffet elg før, og hunden har løpt etter elg før, men jeg har ALDRI opplevd at elgen går meg i møte, og stirrer - holder blikket på meg?! Jepp, jeg ble redd, jeg. Dro til meg bikkja i en fart og koplet ham fra igjen, klar til å slippe ham; enten for flukt (særlig :rolleyes2: ) eller for jakt. - Og jeg hadde peilet meg ut et bra tre ... Elgen kan ikke ha vært mer enn 6-7 meter unna, før den plutselig vrengte til siden og luntet unna. Gal elg? Eller nærsynt, kanskje? Jeg oppfattet ikke elgen som sint eller truende heller, men jeg var ikkeveldig høy i hatten. Syntes den var en merkelig (og veeldig ubehagelig) opplevelse. Og bikkja? Nei, jeg sto vel bare å klamret meg fast til ham, og glemte planen om å bare slippe ham... Erfaring med elg, anyone?
  8. Så godt å høre! Fint at det ikke var værre! Kan nok være lurt, både for to- og firbeinte, å starte forsiktig (varme opp) foran langturene framover!
  9. Enig med Havanaiselove; dersom hunden får en real tur på flere timer, som du skriver, kanskje etter en litt roligere (?) periode, kan de fint bli stive og støle, slik som oss. Har turen deres kun vært på asfalt og hardt underlag, er det også lettere å bli stiv i kroppen. Er du sikker på athan faktisk ikke klarte å reise seg selv? Jeg mener, kan han bare være så sliten at han ikke gidder? (Dette vet du jo best selv, ble bare naturlig å spørre). Min GD gidder ikke reise seg for godis engang, hvis han er skikkelig sliten. Håper uansett det ikke er noe alvorlig, fint at du skal sjekke det opp. Lykke til!
  10. Ferie, ja... Alt av ferie- og fridager denne sommeren skal gå med til å BYGGE hytte! Følger stadig med på Yr, og håper temperaturen på fjellet stadig blir høyere, slik at vi kan komme i gang snarest mulig. Er vi heldige (les:flinke) er det beboelig til høstferien! Gleder meg! Så da skal jeg lage en ny tråd (hi hi), og spørre dere hva dere skal gjøre i høstferien! :D
  11. Ja, ikke sant! Alltid deilig å få resultater av trening. I dette tilfellet er det like mye (minst) jeg som måtte skjerpe meg. He he, man synes jo alltid at man kan masse om hundenes språk og signaler, men jeg skal gjerne innrømme at jeg ikke alltid får det med meg. Fort gjort å slappe litt for mye av, i forhold til å holde øye med hundene hele tiden... Menjeg lærer hele tiden jeg også (om enn ikke alltid like kjapt som hunden ).
  12. Ser at jeg trenger litt hjelp til å tenke, ja! Takk for det! Ang størrelse: mindre enn GD. Jeg er ikke veldig glad i å stelle med pels (kan nok sikkert klare å børste gjennom noe èn gang i uken), så helst korthåret, ser det ut som.
  13. Hmm. Grunnen til at det (kanskje) ikke blir GD er vel rett og slett størrelsen. I en gitt situasjon er det lettere å håndtere bare èn på 70 kg, blir litt tøffere med 140 kg Tenker vel at hundene i hovedsak skal ha selskap i hverandre, og at vi skal ha selskap i to hunder. Vi driver ikke med noe spesielt, bare hverdagslydighet og masse turer i skog og mark, enten hjemme eller på fjellet. Ønsker en hund som er forholdsvis enkel å dressere; men ser ikke etter en typisk bruks-/ arbeids-/ jakthund. (Ææh, har jeg utelukket mange da?!) :twitch:
  14. Jeg vet at jeg kommer dit hvor jeg ønsker en hund nummer to. Jeg vet at hund nummer to IKKE skal være en GD (tror jeg). Jeg vet at det er fornuftig å vente en stund til, til "guttungen" ikke er tenåring lenger. Men jeg vet ikke hvilken rase jeg skal velge... Forslag, anyone?
  15. Vi er godt i gang, både med Halti-grime og egen trener(!), og tingene faller etterhvert på plass! Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet... (-skulle ønske jeg hadde fått utdelt litt mer av det noen ganger) men vi er på rett vei!
×
×
  • Opprett ny...