Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva hadde hunden din gjort om du ble angrepet?


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Det har jeg lurt på av og til når det gjelder mine. Hvis for eksempel situasjonen var slik: Du krangler høylytt med en aggresiv dørselger som har foten plassert sånn at du ikke får til å slenge igjen døra. Dørselgeren griper tak i deg og brøler. Du får til å vippe opp døra til stua bak deg, sånn at hunden kommer styrtende. Hva skjer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Euro hadde flydd rett på. Han har bevist det ved et begynnende innbrudd vi hadde i fjor faktisk. En øst-europeer som prøvde å bryte seg inn terrassedøren, og jeg lå og gjemte meg på vaskerommet mens j

Hei folkens. Mitt første innlegg, selv om jeg har lest her en lang tid. Jeg gikk nedover en gate da jeg møtte en diger kar. Jeg hadde pelsen på min høyre side og denne fyren kom på venstre. Da han

Eddie har jaget en slik dørselger før han, med den eldre herren vi leide leilighet hos som støtte (jada, jeg kom stormende for å hjelpe til jeg også...aggressiv dørselger som brøyter seg inn i huset

Tuva hadde nok knurret og bjeffet, mens Trym hadde hoppa opp og sleika han i trynet :lol: For å være helt ærlig så veit jeg ikke, men jeg tror Tuva har en lavere terskel enn Trym til å "anngripe" en overfallsmann. Nå har begge en høy terskel, men skulle noen gjort det hadde det vært hu tror jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ville nok komme an på min reaksjon tror jeg. Bretonen tror alle i verden synes han er verdens herligste, og er alltid blid mot alle. Men hvis han opplevde at jeg virkelig ble truet og var redd, tror jeg han ville trå til faktisk (i hvert fall er det det jeg sier til meg når jeg er alene på hytta :whistle:. Spanielen har jeg ikke noe tro på i en krise, enda så knyttet hun er til meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tenkt litt på dette noen ganger, for Linux er jo av typen "bjeffer først og spør etterpå", og han kan rumle litt nedi halsen når vi er på tur og det er mørkt og vi passerer folk/menn som er litt "utagerende", men han er jo ikke noe særlig tøff. Så jeg er ganske sikker på at det ville kommet mye lyd, og før var jeg også ganske sikker på at han hadde gått rett på med livet som innsats hvis han skjønte at det var alvor, men nå er jeg jammen ikke helt sikker lenger altså... Det skal sies at han er veldig på vakt når jeg hilser på vorstherne hjemme, og de blir litt voldsomme (de tar litt av i hilsingen av og til, og en av dem biter seg ofte fast i jakka hvis han blir litt stresset), da går han på for å "avbryte", men de kjenner han jo...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen situasjon å se til som kan gi meg noen pekepinn på hva som faktisk ville skjedd i en sånn situasjon om det var på ordentlig. Men om f.eks. jeg og sambo lekesloss "angriper" Chessea meg, liksom... :P Tror hun demper mer enn hun passer på. Men hun har jo veldig mye vakt i seg sånn hjemme og i forhold til eiendommen, så man skal ikke se bort i fra at hun hadde gitt fra seg mye lyd om noe sånt skjedde i alle fall!

Leja hadde vel ikke hatt stort å stille opp med, men hun hadde nok stått på god avstand og boffet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, dørselgere, altså?

Vel, jeg trur Imouto hadde gått rett i bevoktning, mens Aiko hadde bjeffa litt prøvende mens hun logra for å se om hun kunne få dørselgeren glad igjen.

Haha. Spørsmålet dukket opp i hodet mitt etter at jeg leste i avisa i dag at politiet advarer mot noen aggresive dørselgere som går omkring i trondheimsområdet nå.

Jeg tror Symra ville bjeffet og løpt forvirret fram og tilbake, kanskje hoppet opp på selgeren. Pippin ville knurret voldsomt hvis han skjønte at det var alvor. Hvis det ikke hadde hjulpet så tror jeg faktisk at terrieren i han hadde slått inn og at han ville gått på med dødsforrakt. Jeg ville ikke vært den dørselgeren i såfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å si det sånn, så skal dørselgern være veldig aggressiv om han trør innenfor porten her med 4 bjeffende og hoppende hunder.

De virker ganske så avskrekkende, så folk som ikke kjenner dem strekker seg over porten for å ringe på i stede for å gå inn...haha...

Vips problemet løst.

Men om det skulle komme folk som ikke er redd de, med skumle hensikter, så er jeg jammen ikke sikker på at de vil forsvare meg.

Mye lyd hadde det nok blitt, meeen det hadde nok stoppa der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen anelse. Har lurt på det mange ganger, særlig når det gjaldt dobberne. Jeg er veldig usikker hvordan Nitro hadde reagert, sikker blitt redd og forfjamset hvis jeg hadde frika ut. På funksjonsanalysen får man jo litt innblikk i trussel, med han reagerte ikke på noe annet vis enn litt usikkerhet og nysgjerrighet, uten noe form for aggressjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Dørselgern finner ut at det er lurest å gå å være aggresiv hos noen andre.

Ekko har nekta en mann å komme inn i leiligheta før. Fyren gjorde ikke noe galt i det hele tatt, men han var rar og jeg var usikker på han (kjente han ikke). Ekko sto ved ytterdøra og lot han klappe han og kose sesg som vanlig. Men når mannen prøvde å gå inn i stua, snudde Ekko seg og sto breibeint i døra inn til stua (hvor jeg var) og knurra. Mannen ble redd og trakk seg tilbake til døra og Ekko var fornøyd, rolig og avslappa igjen. Men jeg ba han selvfølgelig gå å legge seg. Kan ikke la han holde på sånn :P Det kombinert med reaksjonen hans på MH og at han har en del forsvar, så tror jeg jeg kan si ganske sikkert at han ikke akkurat trekker seg. Men om han forsvarer meg, leiligheta eller seg selv, det er jeg ikke sikker på. Om han ville gå skrittet å bite aner jeg ikke, tror egentlig ikke det, men han ser såpass skummel ut og trekker seg ikke unna, at det holder lenge. Det er forøvrig egenskaper som ikke alltid er like greie i hverdagen om man ikke kontrollerer dem :hmm: Han hadde en periode som unghund hvor han mente at alle plasser han hadde stått stille mer enn 3-5 minutter var hans (evt vår) :aww: Det ble plukka av han for å si det sånn :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Boris hadde flydd på med en gang. Han hadde nok ikke biti, men hoppa villt og knurra høyt og bråka, kanskje evt glefsa mens han hoppa. Mens han hadde knurra/bråka og hoppa, så hadde han vel logra og tenker jeg. Altså veldig mye energi, mye bråk og litt glefsing, men ikke noe ordentlig angrep. Han hadde ALDRI stått og sett på eller holdt seg på avstand.

Kuma hadde holdt seg litt på avstand og bjeffa for full hals. Hvis dørselgeren hadde snudd ryggen til, så kanskje hun hadde turt å bite han litt i buksebeinet. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foxi hadde tatt tak i personen og dratt og bjeffet og knurret (eller vel hun har det når ekle folk har tatt tak i meg :P )

Amiga ville stormet frem og knurret,bjeffet og antageligvis begynt å nappe hun også.

Kelpien ville nok stått og laget et spetakkel bak meg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MH-en til hunden min viste noe trusseladferd. En ekstremt aggressiv dørselger, slik som de "døvstumme" selgerne som er i Trøndelag for tiden, vil mest sannsynlig utløse trusseladferd, både knurring og truende kropsspråk, men det vil ikke gå lengre enn det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han hadde en periode som unghund hvor han mente at alle plasser han hadde stått stille mer enn 3-5 minutter var hans (evt vår) :aww:

Grim er sånn ennå. Aldri greid å få det helt vekk. :aww:

Han hadde bedt dørselgeren om å fjærne seg. Han hadde busa frem med full bust, knurra og brøla. Om han hadde gått til angrep om personen ikke hadde fjernet seg og jeg ikke hadde bremsa han, vet jeg ikke. Han er ikke så tøff som han tror han er når det kommer til stykket. Men det er ikke så godt å si. Mulig han hadde kjørt på med et varselsglefs om situasjonen hadde blitt krigersk. Han hadde hvertfall skremt de fleste om han fikk lov. Jeg er ikke så redd for innbrudstjuver. :aww:

Edit: hadde jeg blitt angrepet på gata, tror jeg absolutt han hadde forsvart meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine hadde blitt med idet jeg åpna døra, så det hadde ikke blitt noen heftig krangel kan jeg tenke meg :lol:

Valpis vet jeg ville stilt seg (truende) opp og ev moffet, Oabba er jeg ikke sikker på. Sannsynligvis ville hun klenget og bedt om kos :baby:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eddie har jaget en slik dørselger før han, med den eldre herren vi leide leilighet hos som støtte :D (jada, jeg kom stormende for å hjelpe til jeg også...aggressiv dørselger som brøyter seg inn i huset til en gammel mann er rett og slett skummelt!)

Øst-Europeere har stooor respekt for dvergpinschere.

Vi har hatt en slik dørselger her og, men det var gubben som åpnet døra og de færreste tør å bli voldsom med han.

Blade er normalt en snill og omgjengelig kar, men har reagert kontant når noen har hatt truende atferd mot meg. Om han hadde bitt vet jeg ikke, har ikke voldsomt lyst til å finne ut av det heller selv om jeg selvsagt er nysgjerrig, men truslene hans har vært nok til å få eklinger på avstand hittil :) Gullet til mor :heart: Han står bak grinda til stua når jeg åpner døra, men det er ikke noe problem for han å hoppe over om han virkelig vil.

Kom på en ting, familiehunden vi hadde når jeg var barn, en bunnsolid goldengutt, bet en gutt i klassen min i armen når gutten tok tak i meg og skulle slenge meg i bakken. Det bør nevnes at ingen voksne reagerte negativt, de mente gutten kunne skylde seg selv når han var så dum. Hunden gjorde heller aldri noe lignende igjen, og han overdrev ikke på noen måte. Tok et godt tak og slapp igjen etter kort tid.

Tror vel de fleste hunder først og fremst vil beskytte seg selv og sitt, egoistiske som de er. Men jeg bor i et ganske shady strøk, og jeg føler meg tryggere når Blade er med meg ute på kvelden ja. Hund generelt har en avskrekkende effekt tror jeg, med mindre "slemmingen" er speeda halvt ihjel eller psykotisk.

Vet ikke om det bare er meg, men jeg føler at dette er litt tabu å snakke om i Norge :icon_confused:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Euro hadde flydd rett på. Han har bevist det ved et begynnende innbrudd vi hadde i fjor faktisk. En øst-europeer som prøvde å bryte seg inn terrassedøren, og jeg lå og gjemte meg på vaskerommet mens jeg ventet på politiet. I begynnelsen satt han bjeffende ved siden av meg, men når fyren nesten kom seg inn, rablet han totalt og kastet seg glefsende, skrikende og direkte sinnsyk mot døren for å ta denne idioten. Tyven snudde forøvrig der og da, og løp rett på politiet på bunnen av trappen :P

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Taz hadde nok boffa og gjort et forsøk på å se morsk ut :P Anastasia hadde bare bjeffa velkommen og blitt overlykkelig over å se muligheter for kos :P

Mine tidligere hunder derimot, har jeg opplevd det med, og dunkern min bet en gang faktisk.. men det var fordi fyren truet med å slå meg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reknar med frøkna hadde bjeffa, meir veit eg ikkje :P

Hugsar nokon testa ut dette på ein BC/Collie blanding, verdens snillaste hund som gjekk overrens med absolutt alle. Om eg husar riktig, så gjekk tispa til forsvar og var klar til å angripe personen som "angreip" eigaren.

Edit:

Åååh, såg no det hadde med dørselger å gjere. Hmm... kanskje eg burde ha med meg Pia ned når det ringer uventa på. Men ellers er det vel bra eg aldri opnar døra om folk ringer på her når eg er aleine :lol:

Endret av Bellare
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...