Gå til innhold
Hundesonen.no

Raske middagsretter av fisk. Del din yndlingsoppskrift!


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Vet dere hva? Det spises vanvittig mye kjøttdeig her i Norge. Det er faktisk hverken sunt eller økologisk, skal jeg fortelle dere. Men nå startet jeg egentlig ikke denne tråden for å vifte med fingeren (peke-), men for at vi kan utveksle noen gode og raske fiskeretter vi har prøvd.

I dag hadde jeg frosne (lett opptinte egentlig) laksefileter i en form, puttet oppi paprika, vårløk, salt og pepper og helte over et par desiliter fløte. I ovn på 200 grader i ca 30 min. Kokte poteter til. Steike det var godt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ask sin middagsfavoritt: Man smelter en GOD slump Tine MeieriSMØR i en stor tykkbunnet kjele, slenger oppi frosne torskebiter og litt grønnsaksblanding. Slenger på lokk og lar det putre på lav varme.

Røkt kolje La kolja trekke (så vidt koke) i ca 5-8min (10-15min hvis den er frossen) Server med kokte (mandel) poteter og grønnsaker. Ha tint smør over fisken evt rømme vedsiden av dersom du h

Denne tråden likte jeg! Jeg skal følge den med lupe! Jeg kan ikke skryte av kokkeferdighetene mine, men du sa ordet enkelt og DET kan jeg Jeg kjøper laksefilet og en pose wok-grønnsaker. Pluss et

Vi kjøper ofte fersk laks på ica maxi når de har 10 kr/bit-tilbud. Har det i en ildfast form med et godt lag pesto, litt sitronsalt og pepper. Så tar vi vaska poteter og skjærer det i båter, krydrer og salter de etter ønske (fullt mulig å ha sunne krydder som blir godt i stede for salt, feks), hiver de i en annen ildfast form. Bittelitt olje er greit. Så hiver vi det i ovnen til de blir neesten ferdig, da er det klart for laksen inn i ovnen, så er laksen ferdig samtidig som potetene har fått et litt sprøtt skall. Pestoen bruker vi som saus. Vet ikke om pestoen er så sunn, men i det store og det hele er det kun laks med noe pesto og poteter (som man kan lage saltfrie og kun med litt olje i bunn). Serveres med grønnsaker. NAM, skikkelig snopmiddag her!

Kanskje hørtes det mye ut? Det er griselett og tar toppen ti minutter. Resten av tiden koser det seg i ovnen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden likte jeg! :D Jeg skal følge den med lupe!

Jeg kan ikke skryte av kokkeferdighetene mine, men du sa ordet enkelt og DET kan jeg :D Jeg kjøper laksefilet og en pose wok-grønnsaker. Pluss et dryss eller to med krydder. Rask og sunn middag for sånne som meg med kjøkkenskrekk. (Så ja, jeg trenger å følge med akkurat denne tråden..he-he!)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ask sin middagsfavoritt: Man smelter en GOD slump Tine MeieriSMØR i en stor tykkbunnet kjele, slenger oppi frosne torskebiter og litt grønnsaksblanding. Slenger på lokk og lar det putre på lav varme. Samtidig tar man noen poteter man kokte dagen i forveien og moser og varmer opp med litt smeltet smør og ev fløte så det blir god gammeldags hjemlagd potetmos. Her i huset er det obligatorisk med erter i potetmosen, men jeg innser at det er sært. Gressløk eller gjerne purre er et must.

Etter passe lang/ kort tid er fisken ferdig, man ser det på den, og maten er klar.

Voila: smørdampet torsk og grønnsaker med hjemlagd potetmos. Digg!

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min variant av laks i fløte :D:

Ta et "ark" med folie, legg på en klatt hvitløkssmør, evt litt vanlig smør, legg en laksefilet oppå. Krydre fileten med sitronpepper og Aromatkrydder, legg noen kabler rekeost oppå. Dryss på hakket purreløk og legg noen frosne biter spinat ved siden av. Pakk sammen folien og sett midt i ovnen på 225 grader sånn passe lenge :D. På slutten, når laksen er gjennomvarmet og spinaten tint, hell oppi fløte (så mye man ønsker) og legg i noen reker i som varmes sammen med fløten. Voila - en deilig "suppe". Server gjerne sammen med hvitløksbrød varmet i ovnen sammen med det andre.

Evt: Stek en laksebit i panna med sitronpepper og Aromatkrydder (ja, jeg er glad i den :D). Server med rå grønnsaker som er kutta opp (f eks blomkål, gulrøtter, tomat etc). Ha på en rømmeklatt og server gjerne sammen med hvitløksbrød.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den retten til venstre i dette heftet er en av de neste fiskerettene jeg lager. Kjapt, enkelt og ganske sund vil jeg våge påstå. Den kan også tilpasses både lavkarbo og normalt kosthold med tanke på hva du har til eller bare øker spinat/fiske mengden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å kjøpe ørretfilet (sånn man får i firepakninger). Tiner det jeg skal ha, og legger på sølvfolie. Tar på salt og pepper, en limeskive, dill om jeg har, og en liten klatt med smør. Lukker sølvfolien, og har i ovnen på ca 170 grader i 15-20 minutter. Voila, superenkelt, fort gjort, og godt :-) Salat eller noe ved siden av.

Pleier og å kjøpe en pose med wokgreier, woke det (eller hva man sier :P ), og på slutten ha i terninger av ørretfilet (eller laksefilet). De skal bare så vidt komme ned i før de er gjennomstekte, så det går fort. Godt med nudler, og hjemmelaget hvitløksdressing :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dampet kveite *sikle* Man tager kveitefilet og peprer med pepperkvern, legger den på rist el lignende med skinnsiden ned, heller på vann (varmt vann gjør at ting går litt fortere) til det akkurat rekker opp til rista og lar dampe i ca 10 min. Serveres med remulade/rømme/purresmør (smeltet smør som det ligger purreringer i) og egenvalg tilbehør. Jeg bruker like gjerne en grønn salat som kokte poteter. eller begge deler. Og agurksalat (agurk som er skåret med ostehøvel, dekkes såvidt med vann, ha i en dert edikk eller sitron og sukker etter smak). Og raspa gulrot. Og dampet brokkoli. Og og og :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i ovn, kan lages i ildfast form eller inpakket i folie: Ta de grønnsakene du lyster på, legg fisk oppå, en klatt smør oppå fiske, krydre. Om dette lages i åpen form kan man gjerne helle fløte oppi også. Nam, nam :D

Wok: wok grønnsaker (frosne eller ferske), legg i fisk i biter eller scampi/kamskjell, tilsett så rød currypasta og kokosmelk, la putre litt. Nam, nam :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dampet kveite *sikle* Man tager kveitefilet og peprer med pepperkvern, legger den på rist el lignende med skinnsiden ned, heller på vann (varmt vann gjør at ting går litt fortere) til det akkurat rekker opp til rista og lar dampe i ca 10 min. Serveres med remulade/rømme/purresmør (smeltet smør som det ligger purreringer i) og egenvalg tilbehør. Jeg bruker like gjerne en grønn salat som kokte poteter. eller begge deler. Og agurksalat (agurk som er skåret med ostehøvel, dekkes såvidt med vann, ha i en dert edikk eller sitron og sukker etter smak). Og raspa gulrot. Og dampet brokkoli. Og og og :lol:

Høres omtrent ut som min middag her litt før jul det der :). Jeg stekte dog kveiteskiva på høy varme i panna først for å få steikeskorpe, deretter i form i ovenen på ganske lav varme med en smørklatt og krydder på toppen :D. Servert med eggesmør (smeltet smør + et kokt egg hakket oppi - gjerne med et dryss persille i følge Ingrid Espelid Hovig :D). Agurksalat, rå gulrot og smørdampet brokkoli. Nammmmm :D.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deler gjerne min laksevariant igjen, jeg:

  • Sett stekovnen på 200 grader
  • Finn fram paiform, eller liten langpanne
  • Sprut en dæsj olje litt rundt omkring i bånn
  • Del opp poteter i båter, pommes frittes eller ikke så altfor tjukke båter, eller litt av hvert, så de ikke bruker så lang tid på å bli ferdige. Hiv potetene i formen. Strø på salt og pepper og vend potetene i ojle og krydderet, slik at de blir krydra og feite over alt. Vask fingra
  • Krydre et par tinte laksefilèter (eller bruk sånne ferdigmarinerte), måk plass til dem i formen og legg dem sånn midt i, med poteter rundt omkring. Vask fingra igjen
  • Ta en hel hvitløk og knørv dem mellom henda, slik at båtene deler seg, men det løse skallet detter av. Strø båtene hele oppi formen.
  • Ta noen klatter med meierismør og fordel over fisken og her og der over potetene.
  • Putt formen i ovnen og ta en liten treningsøkt med bikkja på terrassen, eller gå den lille tisserunden
  • Når du kommer inn, setter du på en liten kjele med litt vann i. Hiv oppi ca 1/2 teskje salt.
  • Når vannet nesten koker, tar du noen små buketter brokkoli, sukkererter, gulrotbiter og eller hva du måtte ha av grønnsaker og hiver oppi. (Noen liker å putte grønnskaer i ovnen også, eller rå. Jeg tåler ikke rå og liker ikke svidd brokkoli)
  • Etter noen minutter er grønnsakene ferdige. sukkererter skal bare såvidt forvelles.Hell av vannet
  • Nå har maten stått i ovnen i en drøy halvtime og grønnsakene er ferdige og du kan spise. Veldig, veldig godt.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Ovnsgratinert laks er alltid godt, og sunt!

*Krydre godt laksefiletene med litt salt, pepper og litt hvitløkskrydder.

*Kutt valgfrie grønnsaker i passelige biter rå (bruker selv gjerne gulrot, brokkoli, blomkål).

* Bland grønnsakene sammen med en boks freme fraiche, ferdig krydderblanding til dette/eller krydre godt selv med paprikapulver, chili, sitronsaft, litt salt, pepper.

*Legg blandingen i en form, for så å legge laksefiletene oppå dette, og så inn i ovnen på 250 grader ca. 30 min.

*Kok poteter ved siden av.

Serveres slik, sammen med smeltet smør, anbefales. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Laks (ørret funker og :twitch: ) i fløtesaus med bånnpasta

Jeg er ikke no glad i fisk, men dette går ned på høykant! Jeg har egentlig ikke noe mål på hvor mye av hva, men bare klæsjer oppi det som passer. Så her kommer en "isj" oppskrift fra meg ;)

Først setter man på bånnpastaen

Så surrer man purreløk, fenikkel og gulrot i en stekepanne (kan godt bare kjøre på med grønsaker her!)

Så heller man matfløte oppi stekepanna med grønnsakene, (tror vi ca bruker en sånn 3dl boks med matfløte jeg)

Så slenger man oppi litt hvetemel så sausen blir litt tykkere.

Rør mens det småkoker i 3-4 minutter

Så kutter man Laksefileten(e) opp i terninger på ca 1x1 cm (kan gjerne være litt større) og slenger de oppi stekepannen, skrur ned varmen og lar det stå i 2-3 minutter til laksen er ferdig. Rør litt ved behov, bare så det ikke brenner seg. Når det er ferdig klemmer man ut saften av en halv eller hel sitron i gryta og rører rundt. Serveres som den er, men bånnpasta til. Voila, NAM :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er glad i laksetaco - varm ønsket antall skjell eller lefser etter anvisning, stek en eller to laksefileter, mos de med gaffel så de er lettere å dandere i tacoen, bruk grønnsaker og ost etter ønske, samt tacosaus og annet snadder du liker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Man tager en pangiusfilet eller to i en ildfast form som man har en dæsj olje i. Jeg liker å hive løk i båter, brokkoli og en liten dæsj hvitløk. Serveres med kokte poteter/ ovnsstekte potetskiver, raspa gulerøtter og hollandaise saus, sandefjordsmør eller bare litt fløte i formen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, der kom jeg på en annen favoritt også :D. Det er også med båndpasta (men all pasta går fint altså *ler*).

Fres lett litt løk og gjerne fersk spinat i panna, tilsett så fløte og smak til med litt pepper og lett med salt. Legg så i skiver med røykalaks og la dette koke sånn at laksen akkurat er gjennomkokt. Server med pasta til.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man tager en stk findus laksefillet. To/tre stk potet, litt løk og to stk gulrot.

Del potetene i skiver/båter/biter alt etter hvilken form som foretrekkes. Bruker ofte skiver jeg siden det går fortere. De må vaskes skikkelig og eller skrelles først. Skrell gulrot og del i biter, hakk løp i ønsket størrelse. Legg i en ildfast for, ha i olje eller smør av ønsket slag. Ha over nykvernet pepper og santamarias fiskekrydder. Sett i ovnen på ca 200g..

Etter ca ti min settes den frossne fiskefilleten inni.. Jeg pleier å legge den på folie ved siden av. Men den kan sikkert legges rett i formen også. Rør i formen så ikke poteter og løk brenner seg fast. La stå til fisken er ferdig. Nyt!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med det over. Lær inn eventuelt en «gå og legg deg» kommando, så du kan avlede med å be hunden å gå og legge seg.  Miljø trene og sosialisere masse så hunden blir godt vant med lyder og folk rundt seg. Men føler det har mye med mentaliteten på hunden og rasen og gjøre. Har du en usikker vokterhund så er det vanskelig å dempe varsling. Har du en trygg vokter så har den høyere terskel for å anse noe som nødvendig å varsle på. 
    • Da har vi fått oss en reell frykt. Viser seg at tøffeste, tryggeste lille Edeward er som Mr.T når det kommer til trapper. Tror han fikk vondt i en klo da vi skulle opp trappen til veterinæren. Den forserte vi ved at jeg praktisk talt stod over han og løftet labbene hans en og en trinn for trinn. Han nektet gå selv, men var ok med å gjøre det sånn, hele trappen. Stoler på meg, men ikke sine egne bein.  Nå tenkte jeg det skulle være annerledes med en ny trapp som ser litt annerledes ut, på et annet sted, i annet lys, men nei. Ikke engang Nom Noms fristet nok til å våge gå et eneste trinn av den trappen med bakbeina.  Vurderer om Nom Noms er verdt det: Prøver snakke meg til fornuft. Det må vel finnes en annen måte? Muttern prøver friste med "kjepp". Dette ble pinlig fordi det er folk rundt, vi er på Tiller - Trondheims Grorud - og det ryktes at det kan være risikabelt å flagge blasfemiske avvik her på kveldstid etter mørkets frembrudd. Er det ikke provoserende nok å være svart hund om vi ikke skal gå rundt og vise at han liker å sutte på "kjepp" også?  — Virkelig, muttern! Dette vil jeg ikke være med på! Jevngodt med å brenne en Koran her. Du er sinnsyk!  Så han ble båret opp, som den lille babyen han er. Mindre pinlig. Fikk ham til å gå de siste tre trinnene selv. Prøver øke til fire-fem neste gang, uten å vifte med en diger "kjepp" så alle kan se det.  Han er i full sving med å fortære den nå, mulig for å prøve sikre seg mot flere sånne flauser ^^  
    • Avledning, og innlæring av alternativ adferd. "Hysj, gå og legg deg" fungerer bare HVIS hunden har lært og KAN oppgaven. Hvordan jeg ville gått fram avhengger veldig både av rase og individ. Men jeg ville ikke skjermet valpen for det som skjer rundt, den må jo bli vant til normale forstyrrelser. Hvis det er en rase med tendens til varsling så ville jeg nok sørget for å trekke for gardinene og ha på radio ved alenetreningen, så forstyrrelser utenfor blir mindre tydelige. I mange tilfeller ville jeg nok belønnet veldig raskt etter første bjeff, og deretter avbrutt/avledet, og lært inn alternativ adferd. Det er helt greit med et bjeff eller to for å si fra, og så komme til meg. Men hvis det er en bjefferase som varsler så skal man være ganske forsiktig for å ikke forsterke adferden. Det aller viktigste er å selv slappe av og ikke være så opptatt av det rundt. Det er ikke sikkert hunden reagerer i det hele tatt, og da trenger den ihvertfall ikke å lære det av eieren. Hvis det kommer et bjeff eller to på noe fra en valp ville jeg sagt "ja, ok", og så funnet på noe annet med valpen. En valp som får miljøtrening ute og oppdage masse lyder og omgivelser vil også være tryggere hjemme, mener jeg. Jeg kan anbefale boken Hverdagslydighet fra valp til voksen av Arne Aarrestad og Siri Linnerud Riber, den tar også for seg vanlige utfordringer.
    • Unge lovende sover søtt etter en to timer lang opp og ned fellestrening med mye bra og masse klebb.  Forventninger til hele stedet, både godteributikken som eimer deilig godis av alle slag, og hallen hvor godbitene hagler og det er lek og moro, de forventningene er skyhøye. Da muttern ba om en sitt før hun åpnet døren var ikke den unge lovende enig i det. Han var fokusert på å komme seg inn til moroa. Dumme muttern la listen for høyt og trodde hun skulle få sitt med verbal kommando, uten å engang hjelpe med lure. Hennes: "I shall ønly say this once," policy, hvorpå hun etter å være sikker på at han hørte det stilte seg til for å vente på sitten - det var som en krigserklæring. Da sitten endelig kom, men den kjipe megga ikke belønnet den med en gang, og hadde nerver til å lukke døren igjen da Ede spratt opp for å løpe inn, for å kreve mer.. Etter mange sånne forsøk, hvor sitten til slutt ble holdt med en godbit foran nesen, lenge nok til at mutteren fikk satt foten innenfor døren, så ble den belønnet et kom og ros og godis og den korte selvbeherskelsen han ble tvunget til å ha for å komme inn - sinnsykt frustrerende - ble forløst i økt glede, mer energi og iver, han ble mer gira av det enn han allerede var, så da muttern på ny, bare to meter innenfor første døren ***** ba ham om enda en sitt for å komme gjennom neste dør.. Hun fikk den, men han var ikke blid.  De glade forventningene hadde slått over i irritasjon da vi kom frem til plassen vår, og han satte i en hardrock konsert av bjeffing. Frustrert bjeffing. Emo bjeffing. Intenst. Øredøvende. Muttern fikk påpakning fra instruktør om å få hunden under kontroll, noe hun til sin store overraskelse fikk til momentant med å legge hendene på ham. Bjeffingen tok fullstendig slutt, han glemte hele resten av hallen, alt fokus var nå på kamp mot muttern. Hender uten godbiter som hadde nerver til å holde ham fast.. Tyggebeinet han ble tilbudt som alternativ å bite på var han fullstendig uinteressert i. Mutterns hender var den punchingbagen han følte for å ta ut sin høygira irritasjon og frustrasjon på. Vi var med ett tilbake til situasjonen i forrige uke. Dette var ikke tanning, dette var kamp, og Ede ville lære muttern å slutte stille urimelige krav og heller servere godis og leker og være blid og lett å ha med å gjøre. Han bet hardt og med et mål om mutterns submission. — Respect my authoritay, bitch! Muttern er ikke komfortabel med å bruke fysisk makt for å få trumfet gjennom viljen sin, men den der typen biting er fullstendig uakseptabel, og negativ straff var ikke en mulighet i situasjonen. Avledning var allerede forsøkt. Å holde ham fastlåst ble i øyeblikkets hete vurdert som en dårlig løsning. Selv om det å fysisk tviholde ham fast til han ga seg antakelig ville fungert der og da, så er ikke det en løsning når han blir større, og det blir han. Det kommer en dag hvor han har passert 40kg og har 10x forhøyet testosteron ifht en voksen hann. Den kampviljen der i den situasjonen lar seg ikke løse med bryting.  Muttern brukte det ene positiv straff verktøyet hun er komfortabel med. Overleppene hans ble lagt over tennene hans, om og om igjen. Han liker ikke å bite seg selv i leppene, og det frustrerte ham, men han hadde ikke lyst til å gi seg uten å ha lekset opp for muttern om å drive han inn i et sånt humør med urimelige krav. Det tok antakelig flere minutter før han ga opp. Så ikke på klokka, men hendelsene i rommet forøvrig ga holdepunkter å estimere fra. Mange ekle og vonde bitt i sine egne lepper fulgt av flere runder av og på tyggebeinet før kamplysten forlot den lille kroppen som roet seg ned og slo seg til ro. Søte lille snille Edeward var tilbake, og resten av treningen var han bare søt og snill og grei og flink. Muttern gjorde masse feil i starten, samtlige fra å ha for høye forventninger til hva han skulle mestre nå, og så bli så forfjamset av å ikke få hva hun ba om at hun ble usikker og ikke helt visste hvordan hun skulle løse det. De første feilstegene på gulvet var å forvente oppmerksomhet med for lav belønningsfrekvens. Lineføring ble repeatedly brutt av fokus rettet mot de andre ekvipasjene fordi muttern var for kjip med tørrfor. Tilbake til plassen vår hvor Ede er superflink til å chille nå.  Neste runde på gulvet, etter å ha ligget og sett på de andre, så fikk muttern oppmerksomheten, men hun feilet igjen med verbale cues uten lure, og hennes usikkerhet rundt hvordan løse det etter å ha feilet med å forvente utførelse på verbale cues, den forvirret Ede også, og vi ble gående og virre uten mål og mening. Han VILLE gjerne mestre, han var fokusert, men kommunikasjonen fra muttern var ikke klar og tydelig nok. Han la seg ned som et spørsmålstegn. Skjønte ikke hvorfor godbitene uteble. Mistet motivasjonen. Tilbake til plassen vår.  Tredje runde gikk bedre. Muttern hadde senket forventningene, klarte kommunisere tydeligere og belønne med høyere frekvens. Det løsnet.  ..men alle øvelser er bagateller. Så lenge valpen er snill og grei og i godt humør og gir kontakt og kommer på oppfordring, så er det ikke viktig om han sitter skrått, ligger på hoftene eller må bes flere ganger om noe. Det eneste virkelig viktige er å få den kampviljen under kontroll. Det har skjedd to ganger til nå. To ganger har han slått over i en sånn modus. Det er ikke overraskende. Jeg trodde ikke jeg kjøpte en retriever. Spørsmålet er hvilken måte som er den mest riktige å håndtere det på for å unngå virkelige problemer når han vokser til og får baller.  Tre andre valper jeg har hatt reagerte på smertehyl og ble lei seg og ville si unnskyld for å ha bitt meg. Easy peasy bitehemming på null komma niks. Chihuahuaen hadde en annen kamp i seg. Hun tente på at jeg hylte og gikk på med dødsforakt. Negativ straff var nøkkelen med henne. Å bli forlatt alene i rommet hver gang var bare ikke verdt den triumferende følelsen av å bite det digre vesenet til grimaser og hyl av smerter som en liten pipeleke. Hun lærte fort av det.  Jeg håper og tror at kombinasjonen av sosial avvisning i de situasjonene hvor jeg kan forlate ham, og tennene over leppa så han biter seg selv i de situasjonene jeg ikke kan bruke sosial avvisning vil få dette under kontroll.  Han er bare 13.5 uker, og det har bare skjedd to ganger enda. 
    • Tar gjerne i mot deres beste tips/erfaringer med å forebygge varsling/vokting! Da tenker jeg på det å bjeffe om fulle folk roper i gaten om natten, om det smeller i bildører utfor huset, om naboen går nært husveggen og liknende. Har lest litt om temaet, men finner ulike teknikker og vet ikke helt hva som er best. Begrense hunden/valpens muligheter til å se og høre det som skjer utenfor? Eller tvert i mot, la vindu stå på gløtt så den blir vant med at det er masse lyder utenfor? La den se hva som skjer ute? Belønne når den ikke varsler, eller belønne når den varsler kort, så den forstår at jobben er gjort og det holder med ett bjeff? HVordan reagerer man om hunden bjeffer masse på en lyd utenfor? Skal man si ting som "hysj" "gå og legg deg", avlede og liknende når den varsler, eller vil det forsterke hundens oppfattelse av at det er viktig å varsle?  Mange tanker her - åpen for alle innspill! Vil være konsekvent fra valpen er liten, så jeg vet hvordan jeg skal løse problemet når det kommer.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...